Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Відповідь: Обговорюємо пологи (2)

казали те саме щодо рухатись. але рухатись було легше. а от сидіти було ну дуууже не приємно і тому я старалась уеикати того або сиділа бочком..

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Як на мене, якби жінці говорили, як слухати себе, не говорили передихувати, коли тужить, і тужитися, коли не тужить, проблеми би не вилізали, як і ті всі розриви, про які майже постійно пишуть у розповідях про пологи. :sad:
    Можливо, але важче набагато.

3. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

А мені у відповідь: "Поначитуються того інтернету і командують тут! Розумні дуже стали! Лікар краще знає!" Ну благо власне лікар вже не знала, чи вона краще знала:connie_pull-pigtail

4. invisible

invisible Well-Known Member

Я цю фразу в ПБ на Батальній чула які мінімум рази 3 напевно ... І відносно крісел і пози, і відносно годування, і відносно перерізання пуповини.

5. glasses

glasses Member

А мені нічого не казали, я теж мала таке добре майже сидяче положення. І навіть нічого не просила мені самі зробили.

6. Brenda

Brenda Member

7. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

будете сміятись, я взяла, але його з"їв кіт))) цікаво чи є якась прикмета щодо того!

І по темі. мені було легше перейми на боці перечікувати, а тужилась як навіть не пам"ятаю)

8. invisible

Тужилася я теж напівсидячи, ті коментарі я не від Т.А. чула, а від інших лікарів, "старішої генерації".

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

не повірите, але у мене було аналогічно. Я ще себе звинувачувала, що не впильнувала

10. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Мене поклали на крісло, коли мене вже так тужило, що я вже нічого не могла сказати, але пам"ятаю, що було дико незручно і боляче, але мені було вже не до того. Цього разу треба буде той момент обговорити наперед і наголосити чоловікові, аби припильнував.

11. Almariel

Almariel Well-Known Member

я тужилась лежачи на боку - прекрасно було і не важко. взагалі потуги згадую з приємністю (до того моменту, поки не порвалась)

12. daisygirl

daisygirl Member

Дівчата, а як ваші малята поводились під час перейм? Особливо цікавить під час першоі фази.

13. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Моя малявочка рухалась активно.

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

рухався дуже активно
    мене, до речі, у потужний період, так сама лікарка поклала. Враховуючи, що 90% потужного періоду я провела у передродовій тоді ще палаті і на крісло висадили лише на три потуги, то це виявилося зручно. Вже потім я вичитала, що виявляється справді часто лікарі пропонують жінці зайняти положення на правому чи лівому боку ( залежно від положення дитинки), що сприяє швидкому остаточному відкриттю шийки матки і полегшує потужний період.

15. invisible

А моя навпаки затихла на весь період пологів. Я аж переживати почала, але серцебиття регулярно слухали, то було все ок.

16. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Аналогічно мій.

17. Kotenya

Kotenya Well-Known Member

Синочок рухався дуже активно, набагато активніше, ніж завжди, ну а донечка, навпаки, сиділа собі там дуже тихенько )

18. glasses

glasses Member

В мене теж тихенько.

19. Redvisitor

Redvisitor Active Member

В мене малюк не ворушився під час перейм, принаймні я не відчувала, а от цілий день до пологів товкся конкретно, видно хотів мене попередити :)

а щодо потуг, то мене на спину поклали, але мені все одно було як... мені взагалі здається, що чим більше слухаєш на курсах чи читаєш, як потрібно тужитися, тим важче то виходить, оскільки включається свідомість і не дає тілу робити свою роботу... то як в байці про сороканіжку, яка задумалася, в якій послідовності переставляти ноги і не змогла зробити ні кроку :)
    мені легко було тужитися, можна сказати, я навіть стриматися не могла, але я абсолютно не усвідомлюю, як я то робила і не зможу пояснити, якби хтось спитав

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчата, в мене якась біда з швами від перших пологів. Таке враження, що від тягаря, який чинить зараз вагітність, вони хочуть розійтися. Ну, "розійтися"- то може трохи загучно сказано, але там така якби впадина добряча утворилась і пече, зудить, а саме в тому місці, де шов був розійшовся після пологів, я вчора намацала якусь ранку. Що то таке може бути? То тре лікарю показувати? Ой, відчуваю трісне воно все від одної потуги, ну бо вже і так бачу ледь купи тримається.