Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. Raven

Raven Мама малятка

100% Коли мала застрягла, я мало не кричала витягніть її, а сама розуміла наслідки щипців і вакууму.

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

відчувати "коли" - це одна справа, а відчувати "як сильно" - інша.
    привіт розриви.

3. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

а як щодо розривів? Чи була епізіотомія?

4. Orman

Orman Модератор-бомба

для мене навіть не в розривах справа. Це порівняно з рештою можливих наслідків квіточки.

А найбільше мене лякають розповіді в стилі "я обожнюю свої пологи з епідуралкою. Цілий час я лежала і розмовляла з своїми родичами, а потім прийшов лікар і сказав тужитись". Вуаля. Де пологи?

І я не про те, що обов'язково має боліти, є ті ж гіпнопологи , та інші методики щоб не боліло, але вони не вимикають усвідомлення і переживання процесу і колосального досвіду народжування дитини.

• Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. padesnig

padesnig Well-Known Member

Я маю досвід з епідуралом і без. Якраз останні пологи були дуже стрімкі і без епідуралу ( навіть без лікаря бо не встиг, хоча був у лікарні в той час). Так от в мене набагато яскравіші спогади з епідуральних пологів бо вони були в рази довші.

Sent from my SM-T560NU using Tapatalk

6. Veresk

Veresk Well-Known Member

Народжувала в 2013 на Батальнiй в iншого лiкаря.Але коли йшли перейми i я вже нiчого не могла сказати, покликав мiй лiкар Ковальчука. Я спочатку навiть не зрозумiла навiщо. Потiм вiн проколов менi мiхур, подряпав малому голiвку. Малого вiдразу забрали, щоб я це не побачила, пообтирали i вже тодi дали менi. Я потiм тiльки зрозумiла, що то за подряпина в синулi на головi.

7. Semiramis

Semiramis Горда галичанка

@Almariel@, cjomcjomka та я і відчувала як і на скільки потрібно тужитись,правда,було нневеличке помутніння свідомості на пару секунд,бо я по-життю дуже чутлива до болі. епізіо не було,був маалесенький розрив,який зашили за кілька хв. Ніяких систем з окситоцином не було. Можна сказати, "отделалась легким испугом",після ускладнень ніякиих не було. Для мене епідуралка зовсім не страшна річ, бо в принципі,я не ганяюсь за природністю пологів (хоча й в цьому поганого ніц не бачу,коли коммусь так краще,то нехай),а от полегшити біль і самопочуття, подихати нормвльно деякий час під час перейм,то чому б і ні?.

Останнє редагування: 25 Травень 2016
  8. Semiramis

Semiramis Горда галичанка

а епідуралка вимикає? бо я щось тут-во не зрозуміла. я пам"ятаю все "від і до",всі відчуття,все відчула сповна,і перейми,і потуги ого-го, і народження дитини,як вона виходить,усвідомлювала,що народжую,народила,як ніхто)

9. invisible

invisible Well-Known Member

О! Точно, Ковальчук! А я то все згадувала прізвище хамовитого чергового, який мене оглядав. Думала, Ковалів чи що. Неприємний чоловік. Я приїхала з повним відкриттям і сильними переймами, вже говорити не могла, а він до мене так досить грубо поставився, мол давай лізь на крісло, не випендрюйся. А коли побачив повне відкриття, то мало не матюкнувся і сказав "ще того мені не вистачало". Нарипів, чого так довго дома сиділа (хоч перейми почалися в 2 ночі, а в 3:30 вже була в ПБ). Йолки, ти ж черговий лікар, як можна таке говорити породіллі?? Благо, Лехновська встигла приїхати на потуги, бо не знаю, як з таким лікарем народжувала б.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

@Basyanya а у вас була епідуралка і ви наперед про це домовлялись? Чи просто якесь знеболювальне у крапельниці (таке майже всім дають в мінімальних дозах)? В природні ж епібуралкою не вірю, а про її шкоду читала і чула, тому навіть якщо сильно болить того не варто робити, для свого ж добра і безпеки дитини.

11. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

@Supernatural була епідуралка, на перід не домовлялась, рішення було прийнято по дорозі в лікарню.

12. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Маю таке спостереження, що як вагітна дуже просить зробити "не боляче", то їй видадуть весь комплект: не боляче, швидко, а потім вже якось розберуться по ходу, якщо є наслідки. Можливо, лікарі в певній мірі розцінили Ваш настрОй, як бажання пошвидше все закінчити. Або в них то стандартна практика (Ви ніби не тут народжували?). Зрештою, по ходу пологів завжди можна ставити запитання, адекватний лікар дасть яку-не-яку відповідь. Бо причин, чому ставлять стимуляцію, знайдеться мільйон: від нечистих вод до погіршення серцебиття. В більшості стимуляція не виправдана, але Вам того ніхто не скаже. Якщо хочеться пологи без втручань, треба зробитт висновки і до наступного разу підготуватися морально і "теоретично".

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. lyubashka

lyubashka Well-Known Member

в останніх пологах були зеленкуваті води, та стимуляції не робили, жодних наслідків тої "зеленини" я не спостерігала

14. Basyanya

@Haidee можливо я погано описала. але десь приблизно коли почало відхдити знеболююче, в той час я була підключена до апарату, що вимірював серцебиття дитини. прийшла акушерка, я поцікавилась, чи ще довго будуть проводитись заміри, бо відчувала потребу сходити в туалет. акушерка мене оглянула, і сказала, що я починаю народжувати. покликала старшу акушерку, і тоді вони "витягла" корок, продила води і здається лише після цих маніпуляцій поставили мені, ще якусь капельницю (що в ній було я не в курсі). от тому й цікаво було, чи вони робили для мене добро, чи все ж шкоду. бо в той момент я від втоми, бо всю ніч не спала, просто відключалась.

15. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

як ви не знаєте, що вам в тій капельниці вливали, яким чином можна робити якісь висновки?
    як то відбувалося, що витягнули корок? він сам до того не вийшов?

16. Basyanya

@KrystynaM та якось "вишпортала", корок сам не вийшов. я не запитувала на той момент, що в тій крапельниці. була якась така баночка десь 100-150 г, яка горизонтально вставлялась в якусь "систему". на то й момент, не було сили спитати, тай в карті написано, що я народила "природніми" силами.

17. Orman

Orman Модератор-бомба

в декого вимикає повністю. Я ж цитувала. І це ж не ваші слова були. Не треба все міряти на себе.
    --- дописи об"єднано, 26 Травень 2016 ---
    дивно воно все, то кажуть що вже народжує, і це б мало значити, що повне відкриття. Як при цьому корок лишився неясно. І щось підключають. Невідомо що. Суцільна загадка.
    а маєте карту? Ну щоб почитати, що вони вам вливали.

18. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

ото власне, ні назви препарату, ні чому корок не відійшов до пологгів. Знаю води можуть бути до кінця, але корок)

19. Basyanya

@Orman карту маю, але про препарати там нічого не написано, лише, що пологи були приодніми.

• Креативно Креативно x 1
  20. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

можливо, назви препаратів лише в історії пологів...
    В моїй виписній карті з Дмитриком нічого не було ні про окситоцин, ні про простагландинові таблетки, ні про укол чогось від чого я глючила півгодини, ні про ручне відкриття матки, ні про ректальні свічки. Взагалі нічого про ті майже 17 годин в пологовій залі. Ще і термін "підрихтували".
    "Допологове відходження вод, термін 40 тижнів, КР за показами "дистрес плода" "

• Зе бест! Зе бест! x 1