Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Моїй Ані вітамін К не кололи. У Рівному у 2013. У мене був він із собою, бо я його купила наперед (був у списку). Однаково не кололи. Неонатолог сказала: "Не треба"

Останнє редагування: 14 Березень 2016
  2. Almariel

Almariel Well-Known Member

А якщо попросити взяти з вени на голові. У мене навіть не хникнула.

3. irabil

irabil Well-Known Member

Я б боялась, щоб до голови хтось ліз, вже краще з ноги

4. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

попросіть, щоб вкололи пяточку) ну і тримати і гладити дитину - ваше робота, ну не стояти ж і дивитися, як вона плаче. якщо ляякатися кожного забору крові, то ніяяких сил не стане, і дитинка відчуває ваш стан. крім того, дитинку можна "попередити", доті може навіть і не хникати довго.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

А чому п'яточку? Там менш боляче?
    Моєму з пальчика брали, але то дитина, яка взагалі не плакала до 3 тижнів)) Навіть виду не подав.

І про Вікасол. Нам в 2013, на Батальній, пропонували в родзалі ще вколоти. Я відмовилась, не наполягали, але і ліки мали свої.

6. Orman

Orman Модератор-бомба

не краще. На голові найбільші судини в новонародженої дитини. Їй майже не болить. Лікарі це знають, але у наших людей дриг "на голову", і вони навіть не пропонують.

І я своїм дітям не робила.
    Десь вже тут був холівар на цю тему.
    --- дописи об"єднано, 14 Березень 2016 ---
    не обов'язковий
    а чого звичайно? Є ще дуже багато хворіб, які важко виявити "на око". Чому саме ці? Давайте вже тоді на всі.

7. Almariel

Almariel Well-Known Member

На ступні багато нервових закінчено. Тому болить сильніше. І взагалі не добре чіпати ті закінчення, тим більше, що всі нервові зв'язки ще не встановлені.

8. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ну в мене, як писала орамн - дриг на голову. і в обох малих теж після спроб вколоти туди.
    з руками взагалі тяжко, не розумію, чому медсестрам не перестати ставити на найтонші вени катетр. тому пятка для мене особисто - ще не такий поганий варіант. тим більше, що крові там треба всього нічого. гірше, коли треба натарабанити 4-8 кубіків.

9. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Як на мене, вартує збільшити шанси для своєї дитини бути здоровою. Чому б не використати таку можливість, тим більше, коли це доступно. Ці хвороби хай і рідкісні, та все ж, трапляються, і вони найпоширеніші з рідкісних. Так, є і інші, і звісно, на все є Божа воля, ми можемо зробити 100 аналізів, а забракне 1, щоб знайти хворобу, але, перевіривши найпоширеніші - чисто математично, самі розумієте.
    Зрозуміло, що кожен собі сам вирішує, чи робити, чи не робити з ідейних міркувань, чи просто, бо п'ятки шкода. Завжди ми зважуємо користь і шкоду, чи вигоду і затрати, так і тут. На мій погляд, в даному випадку, користь однозначно переважає.

--- дописи об"єднано, 14 Березень 2016 ---
    до речі, на Джамбула, нас "дуже запрошували" після виписки саме до них приходити здавати кров на білірубін за потреби, бо вони беруть з голівки, і мають можливість з невеликої (меншої, ніж зазвичай беруть) кількості крові зробити аналіз.

• Подобається Подобається x 4
  10. Jane

Jane вєчно в бєгах...

На жаль, знаю таку сім"ю, в якій старші діти хворі на фенілокетанурію, яку не виявили вчасно (жили в селі). Давно вже не бачила ту сім"ю, але пам"ятаю, що ті діти були "з привітом", агресивні, нічого від них не доб"єшся, так шкода було батьків. А молодший теж мав ту ж проблему, але з ним вже дотримували дієти з народження, бо бачили, що то дуже важливо, і виріс файний хлопець, зараз певно поза 20 років має.
    Тому хоч я проти всяких маніпуляцій в роддомі, але той тест робили.

11. бетменша

бетменша Well-Known Member

я минулого року родила в меді, то таких аналізів не робили. Дали писульку, щоб на протязі якогось там часу їхали зробити їх в генетичний. І дуже шкода, бо я б теж хотіла зробити, а в генетичний декому далеко їхати, та й незручно тягти кудись новонароджену дитину. Як на мене то це повна безвідповідальність нашої медицини. Такі аналізи мають робитись
    я теж маю знайому з-закордону. У її сина теж така хвороба. Але аналіз зробили в пологовому і відразу їх про це повідомили. Дитину перевели на спеціальне харчування і завдяки цьому мозок не пошкоджений. дитина гарно розвивається і вчиться. просто харчується не так як всі і слідкують за рівнем отої речовини

12. Orman

Orman Модератор-бомба

Останнє редагування: 15 Березень 2016
    • Подобається Подобається x 3
  13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

стосовно фенілкетонурії- її не покажуть скринінги під час вагітності, її наявність у малюка не покажуть генетичні аналізи батьків, не дивлячись на те, що вона належить до спадкової групи.Оскільки навіть наявність такого гена у обох з батьків ( носійство)- не обов язково означає, що дитина народиться із захворюванням. Встановити так це чи ні можна лише узявши кров дитини (можна діагностувати і внутрішньоутробно- через біопсію хоріну. Але це небезпечна діагностика та невиправдана для встанвлення власне фенілкетонурії : безпечніше не піддавати ризику переривання вагітності внаслідок процедури, а узяти кров дитинки після народження).ТОму що власне навіть від 2 батьків-носіїв патологічного гену власне із захворюванням народжується лише кожна четверта дитина (і такі самі шанси народитися здоровим і навіть без носійства), а в половині випадків- вона буде лише носієм такого самого дефективного гену, що ніяк не впливатиме на стан її здоров я.

Інша справа, що аналіз можна брати або з пуповини, або з пяточки або із вени ( в останньому випадку- це на голові у новонародженого). Аналіз пуповинної крові у нас не популярний, оскільки дороговартісний, хоча власне є спец. діагностична панель ДНК-діагностики пуповинної крові, за допомогою якої можна було би майже із 100% ймовірністю діагностувати у новонародженого наявність цілого ряду спадкових хворіб.

• Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

то вже дуже не в тему про пологи, але конкретно про нема грошей: моя мама (зараз вже на пенсії) працювала гол бухгалтером в держ казначействі (від самого його заснування) району. І от через них проходили всі гроші району, в тому числі і лікарні. Так от фінансування там виділялось предостатнє, а от де воно вже йшло/освоювалось - того вже ніхто не знав. Тобто зсередини люди бачать, які то ті установи "бідні". ПС. я не про з/п, а про забезпечення лікарні усім необхідним.

15. Orman

Orman Модератор-бомба

оце ще одна незрозуміла мені тема. Про засікання перейм.

вони мало про що свідчать. Може не бути регулярних перейм, чи малих проміжків, чи великих, варіантів багато. І те засікання тільки відволікає. Якщо інтенсивність наростає, то це і так помітно.

Краще вже на колір міжсідничної складки дивитись.

16. бетменша

бетменша Well-Known Member

100 % Я з тим засіканням ледь дома не народила. А так як були деякі ускладнення, то домашні роди могли закінчитись сумно. Включила ту програму на телефоні, а вона мені показує, що типу сидіть дома, рано ще. А перейми мені переносились нормально. Ну боліло звичайно, а після досвіду штучних пологів, це просто небо і земля. Прикол був в тому, що вони були абсолютно нерегулярні, але дуже часті. Добре, що таки надумалась і поїхала. Було вже 8 см відкриття

17. preciosa

preciosa Well-Known Member

А в мене навпаки майже одразу легкі перейми з 8 ранку що 5хв були... тому в обід поїхала, а там ще 2 пальці...

18. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

це в мене так було з найменшою, попередні пологи з стимуляцією, тож цього разу не спішила, перейми були не регулярні і не дуже сильні. Приїхала в пологовий і за 40 хв, Соломуха була на мені. Я не могла повірити що бувають такі швидкі і майже не болючі роди. Можна було і дома родити :connie_pull-pigtail

• Подобається Подобається x 2
    • Не подобається Не подобається x 1
  19. Orman

Orman Модератор-бомба

в мене все навпаки
    були дуже регулярні з маленькими проміжками, болючі. І так три дні.

• Подобається Подобається x 2
  20. Havronia

Havronia Well-Known Member

Я в перших пологах теж чемно чекала періодичності. Мені просто болів живіт, а через деякий час - перейми через 2 хвилини. Ми в пологовий - 9 см відкриття. Це врятувало мене від непотрібних маніпуляцій, і переконало, що пологи - то природний процес, і ми забагато покладаємося на лікарів

• Погоджуюся Погоджуюся x 2