Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. Rona

Rona Мама-йожик

Нам вже минуло 2 місяці, жовтяниця ще не пройшла остаточно, госпіталізувати не дала, пройшли повне обстеження мозку і вн.органів, спостерігаємо за рівнем білірубіну, який знижується, ліків не приймаємо для того жодних

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. solana rok

solana rok Well-Known Member

Ми теж ще жовті, дуже нас просили кварцуватися. І казали, що жовтяниця шкодить на нервову систему, але ми тримаємося)

Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk

3. Rona

Rona Мама-йожик

4. Lelijka

Lelijka Well-Known Member

так само і в держ гінекологій було сказано строго настрого відмовлятися, типу було закуплено її в Росії і т.д.... а другу назву Вітамін К має Вікасол чи як? бо в роддомі умудряються називати так препарати, щоб змучена і перелякана породілля, при почутому діагнозі віддасть останні гроші аби з дитинкою все було добре

за протоколом може і в них вимагають, але він ж платний(100 грн помоєму казали мені)
    я родила в 2013 на мечнікова то про ніякий вітамін К небуло і мови, дитинку не кололи нічим, крім вакцини БЦЖ, а тепер на джамбула тільки і чую що його всім призначають колоти, чого так?

• Подобається Подобається x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  5. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

То може вам просто не казали, а вкололи. Тепер, наскільки я зрозуміла, або немає безкоштовного державного, або просто як альтернативу пропонується купити іншого виробника - типу кращий. Ну його справді всім колять, хіба треба офіційно відмовитись, щоб не вкололи.

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Вікасол не закуповується у РОсії-немає сенсу. Він виробляється у нас нас на багатьох фармпідприємствах- і в Одесі і в Києві , наприклад. Вікасол- це менадіон, синтетичний вітамін К. Вікасол вводять при любих кровотечах ( навіть тим же вагітним, які потрапляють із загрозою і кровотечею), при виразках і т.п. Тобто це препарат, який стримує кровотечу. Токсичну дію він може мати, коли є значне перевищення введення допустимих доз. Тоді, гіпотетично ін може викликати у немовлят жовтушку . Але це буде зовсім інша жовтуха, ніж фізіологічна. І не через 1.5 міс. Бо той же Вікасол використовують при лікуванні гепатитів. Чому його вводять новонародженим немовлятам? Тому що сам природній вітамін К синтезується кишківником людини. А у немовлят ще стерильна флора при народженні і немає потрібних мікроорганізмів для його синтезування.
    його давно вводять . Він був передбачений протоколами ще 2005 року ( в 2004 році моїй дитині його ще не вводили, зате в перший же день кололи гепатит В і ставили до відома батьків про це "пост фактум", в той час як про БЦЖ_ попереджали) Не завжди про це говорять батькам. Назви препаратів можуть бути різні- тобто вводиться синтетичний вітамін К, а я к називається препарат- Вікасол, Канавіт чи по ін- немає значення. Як і немає значення, чи це ін єкційна чи оральна форма. Щоб точно знати, вводили чи ні- то треба дивитися оту виписку, що дається пологовим будинком для передачі для дільничої поліклініки. Отам зазаначено все, що вводили малечі.

У Протоколі медичного догляду за здоровою новонародженою дитиною вказано:
    Вітамін К призначається всім новонародженим з метою
    профілактики геморагічної хвороби.
    Профілактичне введення: вітамін К 1,0 мг внутрішньом'язово
    водиться в першу добу після народження одноразово.
    При наявності пероральної форми вітаміну К рекомендується
    доза препарату 2 мг, яку вводять на першу та сьому добу життя
    --- дописи об"єднано, 6 Березень 2016 ---

7. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Тої дози що за 100 грн вистачає на двох дітей, тому вони відразу самі ділять між породіллями і збирають по 50 грн. Так було в мене, Мечнікова листопад 2015. Медсестра питала чи будемо колоти його і гепатит В. Від гепатиту я написала відмову, а віт. К вкололи.

8. zkate

zkate Well-Known Member

На джамбула в грудні 2015 коштував 100грн. Кололи всім, бо ми всім колимо

9. irabil

irabil Well-Known Member

Моїй малій в 2011 нічого точно не кололи. Про вітамін К довідалась лише зараз. Ще вагаюсь робити чи ні.

10. Almariel

Almariel Well-Known Member

та трясця, якщо всім колють, то чого він платний.
    дістало нахабство.

11. Mansikat

Та нема грошей у держави. Я так розумію, як не купиш - то не вколять, але дуже наполегливо рекомендують. Багато з того, що є умовно "обов'язковим", ми купуємо самі: крапельки в очі після народження, антирезусні сироватки, постнатальні скринінги...інша справа, що не завжди ми можемо знати, чи справді немає якогось препарату, чи нас розкручують на гроші, це так - бардак, на жаль(

12. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

Нам на Батальній в липні 2013р говорили, що будуть колоти віт.К. Я тоді відмовилась, бо впeршe про нього почула вжe в пологовому. Ну, алe ніхто нічого сам нe колов, малий завжди був зі мною.

13. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Моїм малим в 2011 і 2013 на Мечникова вітамін К не кололи. Діти без мене не залишалися, тому знаю точно. В 2015 в Пустомитах педіатр сказала купити і вколоти його. Пояснення стандартне: всім колять. Я попросила аргументувати, чому в моєї дитини є ризик незгортання крові, питання відпало відразу. Мене особисто дуже напрягає та спекуляція в медицині, коли раптом приймають якісь протоколи і давай всім підряд щось колоти чи капати. Не виробляється того вітаміну достатньо в перші дні життя, то для чогось так задумано. Чи природа дурніша? З вітаміном Д щось подібне. То моя позиція щодо будь-яких втручань, всі призначення вимагаю обгрунтовувати в конкретно нашому випадку.

• Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  14. Kotenya

Kotenya Well-Known Member

Тоді повинні були б зазначити це у виписці, правда?
    Спеціально переглянула дві свої виписки з ПБ. Першій дитині кололи Вікасол (2011 рік, ПБ в одному із райцентрів Львівської області), причому, згоди у мене не питали. Другій дитині, його, напевно, не кололи, бо у виписці Вікасол не зазначений (2013 рік, ПБ на Мечнікова). Чи могли вколоти і не записати? Думаю, ні.

15. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Нам теж Вікасол кололи, Рапопорта, 2004 рік. Моєї згоди не питали, вже при виписці в документі запис побачила.

16. сніжна

могло на той час не бути препарату і не вводили. Хоча орієнтуйтеся не на назву Вікасол, бо це лише один із препаратів -різновидів синтетичного вітаміну К. Є і інші. І не лише ін єкційні, а і оральні форми

• Інформативно Інформативно x 1
  17. Olenya

Olenya Active Member

Підкажіть мені будь ласка, аналіз, під час якого в дитинки беруть кров з пальчика на нозі і нею мальють на папері є обовязковим? Наскільки він є потрібним? Бо як згадаю, як малий плакав, а та медсестра як безжально витискала ту кров, то напевне б не згодилась.

18. Cabrera

Cabrera Member

Здається це для виявлення фенілкетонурії

19. сніжна

аналіз на фенілкетонурію- серйозне генетичне захворювання, при діагностиці якого дитині потрібне особливе харчування. В організмі такої людини не вистачає певних амінокислот, які беруть участь у метаболізмі.Якщо вчасно не призначити спеціальне харчування буквально з перших днів- в її організмі почнуть вироблятися токсини, які будуть знищувати нервову систему і врешті-решт можуть привести до тяжких розумових патологій. При спеціалізованому харчуванні на вчасній діагностиці дитинка розвивається і росте як звична дитинка без порушень. ТОбто коли дитинка на ГВ тоді мамі призначається спеціалізоване харчування, якщо дитинка на сумішах- їй можна лише спеціалізовані ( амінокислотні). І при введенні прикорму і в подальшму на роки призначається теж спеціальний раціон - не можна високобілкове харчування ( а це фактично м яса, риби, яєць, домашнього сиру, цілого ряду злаків і т.п., не можна продукти із вмістом феніланіну. При приготуванні страв батьки будуть використовувати або спец. продукти для таких хворих або вести детальний підрахунок одиниць в страві, щоб не перевищувати допустиму лікарями дозу).
    В пологовому роблять експрес-аналіз. Якщо дані сумнівні чи позитивні- дитинку направляють на обстеження у медико-генетичний центр.
    Насправді цей аналіз важливий, оскільки від вчасно введеного правильного харчування залежить здоров я і нормальний розвиток дитини. Бо дієта- єдино можливий спосіб лікування. І я на практиці знаю випадок зі свого оточення, коли вчасно поставлений такий діагноз і чітке дотримування батьками правил харчування для дитини дало змогу вирости абсолютно нормальною дитиною ( ну зараз це вже не дитина , а дорослий молодий чоловік). Тому від нього днозначно не варто відмовлятися.

• Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Mansikat

А ще гіпотиреозу і муковісцидозу.
    Звичайно, вартує зробити.