Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Дівчата! Хто пересиджував перейми у воді, ви якось могли відслідковувати відходження- підтікання вод?
    --- дописи об"єднано, 19 Січень 2016 ---
    Писала Роксоляна ( наша героїня), що мед закрили на карантин. Я так розумію для відвідувачів. А як в плані партнерських пологів, не планують забороняти в наших пологових, враховуючи той шум з грипом, хто в курсі?

2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

за період, що була у воді - ні

• Подобається Подобається x 1
  3. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

в минулі роки карантин поширювався на усіх. сестра народжувала на Мечникова, то чоловіка не пустили на пологи. про Мед не знаю...

• Інформативно Інформативно x 1
  4. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Так вибірково якось з тим карантином... Обидва рази народжувала на Мечникова під час карантину, дуже переживала, що чоловікові не дозволять бути, окремо це обговорювали з лікарем, і обидва рази не було ніяких заперечень. Ну вперше, ок, були в індивідуальній палаті, а минулого року то в загальному родзалі.

5. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

я чомусь взагалі не надавала уваги своїм водам ні в воді, ні на суші. Орієнтувалась на відчуття та інші аспекти і знала, що процес йде. Якось навіть хотілось, щоб дитя народилось в сорочці, але на тому та і на водах взагалі, не зациклювалась. А от акушерка чомусь швидила їх пробити і переконувала мене в тому.

6. Skaliaria

Я теж дуже сподiваюсь, що мои пологи почнуться не з вiдходження вод. Я просто хотiла б для себе знати i адекватну iнформацiю надати в пологовому. Тому думаю, чи не прогавлю я той момент, якщо вирiшу перебувати в водi якийсь час :)
    Щойно повернулись з узд. Хорошi новини: ми перевернулись! Вагiтнiсть доношена, все ок, вага- 3050-3100, старiння плаценти 2-3 ( акцент на 2). Лиш маэмо двократне обвиття... Намагаюсь цю iнформацiю адекватно сприймати, але все ж потребую ваших коментарiв. Було б однократне, взагалi б не брала до голови...
    Ще попрошу прокоментувати, окружнiсть голiвки в нас 90 мм Який це показник, середнiй?

• Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Havronia

Havronia Well-Known Member

Мій найменший народився з подвійним обвиттям. Гарненький, рожевенький, неврологічних проблем не мав. Так що думайте про хороше

• Подобається Подобається x 2
  8. Skaliaria

Так i робитиму :)

9. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Останнє редагування: 20 Січень 2016
  10. Skaliaria

11. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

@solana rok судячи з розповіді, то у вас потуги на розкритті шийки матки всього у 3см пішли?

12. solana rok

solana rok Well-Known Member

Саме так. Ще забула написати, що планували поставити якусь свічку, але не встигли

Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk

13. maavka

maavka Well-Known Member

Я так само народжували в мед інституті. Але по домовленості в Лехновської Т.А. Під час перейменування мені радили ходити і стоячи тужитись. Не знаю чи тут пишуть про це, але я ще мусіла там попісяти і покакати)) Хоча перейми почались в 4 ночі (в пологовому були о 7) і я ніби нічого не їла, але то діла під час перейм зробила.
    Міхур мені так само прокололи, лікарка сказала, що він буде тільки заважати (хоча я тільки тепер думаю, що це не обов'язково, якби були домашні пологи то було б також нормально)
    Але коли я ходила мені казали дихати поверхнево і не тужитись, а коли вже сіла в крісло то казали тужитись. І тут мені не сподобався один момент, мені також ввели окситоцин. Хоча я говорила з Лехновською до пологів, що хіба щоб плаценту народити хай стимулює і то мені цей варіант не дуже подобався. Але мені під час пологів було не до того, думала хай роблять вже, лиш би все було добре. Роди партнерські, чоловік помагав, масажував.
    І от, після стимулювання схватки сильно зменшились, я відчула наче я не всім тілом задіяна. Але дитинку народила нормально (роди тривали від 4 до 11.25). її тут же дали мені на живіт і забрали, бо треба було мене зашивати. А потім знов дали маля, і прийшов педіатр.
    Далі все було наче нормально, нам давали хороші поради (багато пити, показували як годувати), але сказали що не можна в перший час спати з дитинкою і я якось налякалась, повірила і таки послухалась їх, тим більше всі в сім'ї цю думку підтримували. Єдиний момент, що я таки догодувала сумішшю дитинку, бо вона не спала, постійно на цицях (одну з'їла, я на наступну перекладаю і знов перекладаю), а коли поїли трошки сумішші то заснула. Вже казали мені тут, що це від шоку через таку погану їжу як суміш вона заснула. Але я таки думаю що це не через то, бо по перше маля трошки з'їло суміші (набагато менше порції звичайної), якщо до того вона їла тільки молозиво, то суміш може і погано але не до такої степені в такій кількості. І він був втомлений, бо багато не спав, все їв, а щоб так багато смоктати йому треба було енергії, тому добре що хоть після суміші заснув. Потім я вже годувала тільки молоком, то за перший місяць мій синок набрав 1,900кг. Думаю він просто був обжориком:)
    Ми тоді подзвонили Лехновській спитати чи догодовувати, вона сказала що якщо вже то робимо, то зі шприца. А ті чергові відмовились так робити, тільки з пляшечки. Оце звичайно мінус. Але загалом, всі були ввічливі, харчування нормальне.
    Але наступні роди, які я планую не скоро і якщо все буде добре то будуть домашні. Я вже добряче до всього підготуюсь. Надоїло то медичне втручання

Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. solana rok

@maavka, я весь час спала з малюком разом. А про догодовування, то педіатр просила не здатися і витримати без суміші. Ночі і справді були важкі, просто з цицьки на цицьки, чоловік прикладав мені, коли я ще не могла. І я взагалі можу спати під час годувань((

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. maavka

maavka Well-Known Member

Ну, я тільки два дня догодовувала (маю такий вже гріх)), і то в день виходило десь 1-2рази. Таке не раджу нікому, це не природньо. Просто в мене сил не було і малюку важко постійно смоктати і не спати, коли він тільки народився. Може якби мені педіатр радив не догодовувати і всі мене підтримували я би ще поборолась. А тут всі в меді і рідні мені кажуть догодововувати, перший день я нічого не давала (вони пропонували), ну а на другий день вже після обіду таки згодилась, хоча це все читала, що дитина має наїдатись молозивом але була знесилена (бо не спала) і дитя бачу і так пережило шок народження, а не може спати, і я попробувала дати і дитина заснула (нарешті). А потім вже ні разу не догодовувала, як були лактаційні кризи весь день на циці. (Потім вже дитині легше було смоктати і вона спала під час смоктання). Ну і зі сс подібна історія. Я в перші дні (незважаючи на те що читала, готувалась) була дуже розгублена, мені багато помагала мама (я цього дуже потребувала) і вже робила як мені вона радила.

16. solana rok

Ні-ні, я не вважаю то гріхом) То справді важко, ще й коли всі кругом до того підштовхують.

17. maavka

maavka Well-Known Member

Дякую за розуміння:)
    Зараз такі ще часи, добре що мене мама в інших питаннях зрозуміла, що я не зціджуюсь, не догодовувала, на руках багато ношу і т. д. Правда висаджування не зрозуміла, сміялась і казала, що клепки не маю дитину до горшку привчати так рано)). ( з того так і нічого не вийшло,хіба зараз трошки получається). Свекруха не така, принципова в тих питаннях, дитині треба вже соки давати і т.д.
    А чоловік, так , узагальненго цікавиться.
    Думаю на других родах буде по-іншому:)

18. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Коли я народила малого, то і педіатр і медсестра казали що можливо прийдеться догодувати, якщо буде велика втрата ваги. Донечка родилась на пізнішому терміні і трохи більша, тому тоді з донечкою про догодовування мови не йшло.
    Донечка з самого родзалу гарно брала цицю з широко відкритим ротиком захоплювала.
    Малий інакше, губки бантіком складав, плямкав губами, але ми навчились швидко прикладатись так як треба.
    Якось прийшла медсестра, а я якраз малого мала годувати, вона побачила що він тіпа цицю не бере, казала можливо треба буде догодувати. Я їй сказала щоб зачекала, зараз візьме. Він взяв. Почав гарно тягнути молочко. А коли поважили то втрати не було, він в роддомі зразу ж почав набирати. Тоді вони вже були трохи здивовані, але потім я їм розказала що до чого.
    Але в тому роддомі, де я народжувала, догодовують не з пляшок, а із шприца.

• Подобається Подобається x 3
  19. Rona

Rona Мама-йожик

В дітей є смоктальний рефлекс. То важко дійсно одразу після пологів ГВ налагоджувати... Якби не форум, півроку читання тут про те, що дитина перші місяці просто висить на грудях, про кількість потрібного молозива, не знати чим би обернулось наше ГВ. В першу добу спала 20 хв. І добре, що біля мене нікого не було в ПБ, відвідувачі на кілька хвилин. Хоч бачила, що ніби добре виходить, всерівно подзвонила консультанту з ГВ, котра прийшла ще в ПБ і виправила мої грубі помилки. Хоч ніби й читала багато і з собою взяла книжки і роздруківки статтей. То я така перестрашена після першого сина, з яким ГВ було з тріском провалене.

Останнє редагування: 24 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 4
  20. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Невже в ПБ нема людини, яка показує і розказує молодим мамам як правильно прикладати дитину???