Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Конкретно про шийку - підозра на ерозію (але ж то глянути можна буде тільки через пару місяців...). Не розбираюсь, наскільки воно пов'язано з попередніми пологами (саме про ерозію), але увагу і цьому питанню було приділено, окрім суто пологових.

• Інформативно Інформативно x 1
  2. padesnig

padesnig Well-Known Member

10 рухів за 12 год це замало.

Typically you start monitoring fetal movements during the third trimester, or at 28 weeks. Your doctor may recommend that you begin at 24-26 weeks if you have a high-risk pregnancy. Most healthy babies should take less than 2 hours for 10 kicks

Я вчора була в лікарні через це, там лікар сказала 6 рухів за 2 год, так що стандарти трохи різні, але 10 до 12 тої звучить ближче до істини ніж 10 протягом 12 год.

Sent from my SM-T560NU using Tapatalk

3. maty

maty Well-Known Member

та ні,10 рухів до 12-то перебір,з досвіду пам"ятаю,не товчуться діти так інтенсивно. Тим більше,залежить коли жінка прокинеться- хтось любить і до 12 поспати. Я востаннє вагітна була майже 5 років тому, але рахуванням рухів не заморочувалася-чую добре, про рахування просто не пам"ятала,але треба було нарахувати не менше 10 рухів за день. В сусідки братова(медсестра) якось не нарахувала тих 10 рухів,побігла в лікарню-лікарка послухала-було серцебиття,нічого не робили ,лишили в лікарні,пізніше серцебиття вже не було... тнрмін десь 26 тижнів.дитинка загинула.Так от,лікарка повідомила,що напише що серцебиття відразу не було... ну щоб менше питань до неї.

Останнє редагування: 27 Грудень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Думаю, в англомовному тексті йдеться саме про рухи (kicks - копнячки). В наших обмінках є тест "Рахуй до десяти", де мають на увазі серію рухів, а не один окремий рух. Тобто за один рахується певна кількість копнячків під ряд. Дитинка можу копнутись, наприклад, 12 разів в два етапи з якимось інтервалом. Було 12 копнячків (kicks), але ми записуємо їх як два рухи, бо було два етапи.
    Виправте мене, якщо неправильно зрозуміла, бо так і буду неправильно собі рахувати.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. padesnig

Так там всі рухи рахують. Про етапи/серіїї нічого незнаю.

6. padesnig

Ну от вам і сумний приклад не заморочування(В цьому випадку з боку лікаря)

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я теж не заморочувалася і нічого не рахувала. орієнтувалася виключно інтуїтивно і по загальному- якщо все в межах "як звично" для мене( тобто немає періоду глибокого незвичного затишшя чи навпаки- занадто активно-болісних рухів,значить все ок)

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  8. solana rok

solana rok Well-Known Member

Дівчата, а чим крім спирту і зеленки, можна догляди за пупком?

Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk

9. Rona

Rona Мама-йожик

@solana rok нічим. В протоколі по догляду за дитиною так пише, не мочити, слідкувати аби був сухим. А рутинна обробка дизенфікуючими засобами утруднює загоєння.

• Подобається Подобається x 4
  10. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Не погоджуюсь.
    За такою логікою мало б бути мінімум 10 періодів активності малюка протягом 12 годин? Та то щось забагато. Принаймні в мене так точно.
    Я рахую власне копнячки.

Ну і ще є такий контрольний тест на випадок сумнівів, тобто якщо здається, що не чути рухів: лягти на лівий бік і на протязі однієї години маєте почути мінімум 3 рухи або копнячки.

В мене два дні тому було затишшя, я так прислухалась! Аж ближче жо вечора почались коломийки в животі.
    --- дописи об"єднано, 28 Грудень 2015 ---
    Але за які саме 2 години? Наприклад як я зранку почну чекати тих шести рухів, а дитина спить, то чи треба бити на сполох? В мене більш активний в другій половині дня. Ще недавно більше рухався о 9 годині ранку, коли прокидався, зараз ніби пізніше почав вставати. І вночі майже не чути, а були такі раніше періоди, що вночі я спати не могла через серії копняків. Якось так по-різному. Іноді дійсно починаю переживати з того всього.

• Подобається Подобається x 2
  11. MsViolet

MsViolet Member

Чи народжував хтось з грижею? а саме в мене діастаз, хоч хірург написав " пупкова грижа"
    як результат зараз перед пологами майже немає м"язової стінки, бо розійшлося все.
    Цікавить чи насправді аж так треба буде допомагати пеленкою ( витискання! як надумав собі один з лікарів до яких планую) чи можна справитись самостійно?

12. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

коли дитина робить кілька рухів в межах хвилини-другої, то це серія рухів, для рахунку як один.

13. solana rok

solana rok Well-Known Member

Про рухи. Моя гінеколог казала, що має бути 10-12 добрячих копняків вдень

Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk

• Тупо! Тупо! x 1
  14. Almariel

Almariel Well-Known Member

Я не народжувала, але думаю, що справитесь і так. Матка виштовує дитя - м'язи живота трохи допомагають.
    Але пошукайте на толкових ресурсах інфу.

15. Dobbi

Dobbi Well-Known Member

Нічим не мастила пупчик, сам гарно загоївся

16. Rona

Rona Мама-йожик

@MsViolet я б шукала іншого лікаря

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. MsViolet

MsViolet Member

@Almariel та щось з толкових ресурсів лише наші форуми))
    @Rona власне маю іншого лікаря на джамбула, але до їх відкриття маю такого....

18. padesnig

Ніби вони більше двох годин не сплять, ну і ще можна поїсти, випити щось холодне і лягти, тоді ліпше відчуваєш рухи( тобто це не тїльки копнячки, а будь які рухи)

19. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

от і в мене взагалі не було страху. Я після прочитаного чекала пологів як свята і була велика цікавить що ж це таке і як все відбудеться. От вже після пологів появився страх, а може то таракани повилазили якісь. А боліло теж дуже, правда думка про знеболення чи ще гірше кесарське - не прийшла ні раз. Думка була одна - коли це вже закінчиться.

20. Ljlichka

Ljlichka Well-Known Member

я під час схваток думала теж коли це вже закінчиться і мене лишать в спокої(ха я ж не знала,що спокою вже більш не буде),але ще місцями проскакувала думка,що наступного разу то мабуть краще КР, хоч відразу після народження доні на питання чи прийду ще по хлопчика була відповідь,що звичайно і про КР вже від тоді не думалось