Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Я про це теж думаю, і от дивно, що тут форумлянки пишуть, що лікарів раз навчили і по всьому. Як і лікарі інших спеціалізацій, акушери теж є різні, правда? Але так само, як і інші лікарі, акушери-гінекологи, що приймають пологи, діють згідно затверджених протоколів і нема на то ради.

Стосовно того, що лікар не знає тіла жінки і її відчуттів. Та і жінка деколи не знає. А тим більше інша жінка, яка пройшла успішно свої пологи і знає всі свої природні відчуття, не буде знати, як то пройде в мене, наприклад. Бо ми всі є різні, правда?

Останнє редагування: 19 Листопад 2015
  2. Rona

Rona Мама-йожик

@zkate я й гримнула, голосом, що взагалі-то мені боляче і я тут не просто так лягла)))
    Була сама, чоловік їхав до мене з іншої області, аби ми ще пішли на базар щось купити для малечі, і навіть не знав, що я народжую, мобілок ще не було :) свекруха привезла в пологовий і поїхала. Народила в 12:35, за мене згадали аж в 7-й вечора, подзвонили спитати як я і чи нині народжу, гг

• Смішно Смішно x 3
  3. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Так, але ви - це теж всього один випадок і один, свій досвід. Я й не сперечатимусь, що і при зелених водах народжується більшість абсолютно здорових дітей.

Але чи хтось з нас зможе оцінити, коли саме той колір вод може бути небезпечним сигналом?

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Корисно Корисно x 1
  4. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

Я так розумію, що ніяк. Тільки по факту(((
    До слова у мене були теж зелені води, але слава Богу, з дитиною все було гаразд.

5. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Боже, а чого він на вас гарчав?!

До нас забігала акушерка (я з чоловіком була в кімнаті для партнерських пологів). Там і стінка, і фітбол, і душ з туалетом - всі умови. Мені пропонували і під душем полегшувати біль і розслаблятись, і всяке різне. Пам'ятаю, що чомусь найліпше було на унітазі пересиджувати перейми. Я себе вела доволі спокійно, реакції тримала в собі. Коли сказала акушерці, що вже певно починає тужити, то вона лиш посміялась, сказала, що по мені не видно, що вже пора в родзал. А насправді таки відкриття вже було, як треба, і ми перейшли народжувати. Я просто дуже тихо і без лишніх емоцій переносила то все. Хоч больовий поріг маю низький.

• Оптимістично Оптимістично x 1
  6. Rona

Rona Мама-йожик

Бо погано тужилась, страшив, що задушу дитину.
    Мені свекруха радила не терпіти, кричати як хочу, не стримуватись.

7. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

і мені в 2гих пологах казали про 6.

8. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

так, вони підвищують свою кваліфікацію.
    як майстерніше зашити, в який момент підключити окситоцин, а коли везти на кесарево, як почистити без ускладнень.

бо все решта - то не їхнє.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. cjomcjomka

про інтернет. інтернет нічого не вчить - як робити. цінним для мене в інтернеті був досвід жінок, які слухали себе. І розмаїтість цього досвіду. Якісь найнеймовірніші ситуації змусили дещо підчитати з теорії, щоб просто вкласти то все собі в голові. Безводні періоди по тижневі, діти по 5.5 кг тощо. А все решта - як я і підозрювала - НОРМАЛЬНЕ всередині процесу. Незрозуміле для зовнішніх оцінювачів. При всій і будь-якій кваліфікації.

Пологи не вміщаються ні в норми, ні в цифри, ні в одиниці вимірювання болю - ні в що. Будь-які способи дати оцінку травматичні вже тим, що змушують відкрити втаємничений простір мама-дитя.
    І якщо завершення пологів є однозначним фактом (дитина, плацента), то коли вони починаються - сперечатись можна довго. і оцінювати можна так, як кому зручніше. З регулярних перейм? Наскільки регулярних і яких по відчуттях? З вод? З відкриття?
    Можна сперечатись. А можна - просто народжувати.
    --- дописи об"єднано, 19 Листопад 2015 ---
    ні в якому разі не терпіти. Проживати так, як проживається. Йти назустріч. У всіх це буде по-різному, комусь і покричати треба

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  10. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

у вас в цей продовжувалися перейми чи призупинилися?

наскільки обов"язковим є особистий контакт мами з такою кількістю люду

таки так, якщо організм схильний до набряків - тканини втрачають еластичність, для мене досі залишається відкритим питання чи можливо народити без розривів коли є серйозні набряки

11. svoybox

svoybox Well-Known Member

Я СВІДОМО цього всього НЕ читала, хоча мала інтеренет. Тому що, знайшла тут, на форумі, розповіді про домашні пологи, зокрема Цьомцьомки (на той час одна з останній розповідей), і десь там я вичитала, що природа своє зробить, а тіло підкаже.

От приблизно такі слова я десь тоді і прочитала, а Ви для мене стали Мамогероєм.

12. Женічка

Женічка Well-Known Member

я в третіх пологах то мала.
    перші не рахую і не беру за приклад самій собі. в другі пологи я йшла свідомо, врівноважено, приймала, відчувала, переживала. і біль не був таким нестерпним.
    зате треті пологи. повністю закрилась, як їжак. набундючилось все моє я. і біль була настільки нестерпною, що не витримувала того.
    все в нашій голові. треба працювати над собою всю вагітність. вникати в свої відчуття, в потреби свого тіла. слухати себе.

13. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

ваші треті пологи були дуже стрімкі, на все про все пішло скільки ? година?
    мої другі зайняли десь три години, і я прийшла до висновку що якби можна було обирати тривалість то я б розтягнула задоволення на годинок 5, але меншої інтенсивності)))

14. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

В мене тиждень до пологів перестав взагалі цукор скакати, я навіть вдень перед пологами еклера в шоколаді з'їла і нічого небуло (глюкометром я міряла рівень цукру щодня). А в пологовому ніхто не міряв цукор. А та дівчина, котрій цукор скаче , вона на дієті? І всерівно скаче?

15. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Перейми продовжувалися, але у воді були менш болючими і між ними з'явився час для відпочинку.

16. Almariel

Almariel Well-Known Member

В неï був 200+ перед пологами (240 чи щось таке - коротше цифра мене налякала) геть до самих пологів. На дієті сиділа, але не знаю на скільки строга та дієта була. Після пологів стало все ок.

17. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

"зелені води"- це "свіжозабруднені води" ( якщо можна так сказати). Тобто виділення меконію відбулося десь незадовго "до".Причиною найчастіше є гіпоксія- коли через особливості функціонування плаценти на останніх термінах, коли вона вже природньо старіє і не може виконувати свої функції по повноцінному насиченню киснем, чи внаслідок інших причин, які викликають спазм судин , дитинка відчуває нестачу кисню. Це для неї стрес.Тоді відбувається скорочення сфінктеру і рефлекторно виділяється мекконій. Таке "свіже забруднення" не становить особливої небезпеки і спостерігається досить часто.
    Чим "насиченіший" колір вод- тим вони задавненіші. Задавнені брудні води стають болотистого, коричнево-буро-зеленого кольору. Ї причиною може бути як те ж кисневе голодування, так і купа різних інфекцій, які мама перенесла на останніх термінах вагітності, або має в хронічній формі . Часто це різні ТОРЧІ, які починають проникати через плацентарний бар єр знову-таки по причині старіння плаценти з пізніми строками. Відповідно, чим більший строк вагітності- тим більше "зношена і вразлива" плацента. ТОму при строці у 40+ вони зустрічаються частіше.Далі все залежить від того, наскільки довго дитинка перебувала у цих водах .
    Свіжі зелені води загрози особливо не становлять- дитинка має мінімум часу, щоб їх наковтатися.Це просто її реакція на стрес від пологів.
    "Задавнені" брудні води ( власне отакі коричнево-болотисті)- становлять певну загрозу. Оскільки дитинка довший час перебуває у токсичному для її організму середовищі.

Тому оцінка ступеню забруднення вод- це дуже індивідуально. Просто "у мене були зелені води"- не означає нічого. Вони є у кожної четвертої на пологах. Значення має власне ступінь забруднення.
    --- дописи об"єднано, 20 Листопад 2015 ---
    ну а при мені обговорювали, що от вранці на Винниківський треба за м ясом на шашлик підскочити (все відбувалося напередодні тривалих вихідних). Чесно кажучи мене то не напрягало- триндять собі і триндять. Основне, що за процесом поміж тим спостерігають.Мені не заважало нічого- я просто "закривалася" у собі, на своїх відчуттях і було глибоко все-рівно хто є поруч, і що там робить. ТОму навіть присутність чоловіка була би зайвою. Бо його роль в результаті зводилась би до такої ж- сісти і триндіти з медперсоналом . А що ще робити ? Мені ще одним учасником процесу не треба було нікого- не хотілося ні щоб зі мною хтось розмовляв, ні їсти, ні пити, ні масажів. Нічого. От просто закрилася у собі і переживала відчуття у собі. А хто там поряд є і що роблять- в принципі "по барабану". В той момент мене "із себе" не зміг би вивести і потоп.Хоча, знаю, що когось таке і напрягає. Навіть одна і та ж акушерка- мені вона була супер і нічого не заважало, а родичка, яка з нею ж родила, нарікала, що вона сиділа і кросворди розв язувала :). З другої сторони- пологи тривають кілька годин, акушер тримає це під контролем, поруч є чоловік чи хтось із рідних. Сидить собі десь пані в куточку, поміж тим , кросворди вирішує. Нікому не заважає, не напрягає, лише моніторить процес. Дитинку приймає ідеально :). То все чисто індивідуальне сприйняття- кому як.

Останнє редагування: 20 Листопад 2015
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 4
  18. cjomcjomka

з мого особистого досвіду - можливо.
    Набрякше у мене було все від талії до п'яток
    На ранок після народження доці я прокинулась наче "не в своєму тілі", так зменшились об'єми, коли вийшла рідина

• Подобається Подобається x 1
  19. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Ох, тому і налаштовуюсь на позитивне сприйняття реальності під час оформлення-перейм-потуг-пологів... Не хочу бути по-боєвому накручена, сперечаючись на тему стимуляцій і т.п. Ще невідомо як все піде, скільки народжуючих буде паралельно зі мною. Я ж в пологовий поїду не відстоювати права і не проводити реструктуризацію системи пологових відділень, а за своєю дитинкою. І просто тримаю в голові думку, що пологи - це нормально, треба перечекати, переходити, не впадати в паніку, посміхатись (все, що книжка пише)... - а там і дитинку буду тицькати і цьомати :). Залишається тільки дочекатись перейм і не їхати рано до чергової бригади. Не очікувати супер-обслуговування (бо вже реалії в принципі відомі :)), але лікарський професіоналізм має бути.

Таке враження, що для деяких вагітних та їх родичів (та і для мене колись :)) ось це домовляння з лікарем є майже фактом, що власне лікар і буде за тебе народжувати. І тому очікується, що вся увага мед.персоналу буде зосереджена на породіллі напротязі всіх 3-20 годин. І ніяких особистих розмов, тільки запитання по відчуттям під час пологів, компліменти та тому подібне :)
    Сама народжувала (перебувала в родовій залі) 20 годин, то коли в черговий раз йшла в туалет, медсестри в коридорі (загальний коридор з туалетом - а з нього 6 родових залів, це 7й пологовий в Києві) пошепки коментували, що я тут тільки пісяти приїхала, а не народжувати. Ото мені було абідна що я мучусь-мучусь, і лікар домовлений, а до мене лиш кожні хвилин 40 навідуються заглянути "туди" і нічого не коментують :). Ось так воно напевно зазвичай сприймається, особливо в перший раз.

п.с. ще нещодавня історія. Сталось це в іншому місті. Мама вагітної (якій 32 роки, перша вагітність) напередодні домовилась з лікарем. Мова йшла про плановий КР (не зовсім гарне передлежання та типу ж вік породіллі старезний :)). Заплатили за КР по подвійному тарифу цього лікаря. А донька ррраз - і народила сама, природньо. На виписку відбувається розмова новоспеченої бабусі та лікаря - мол, пологи природні, то може половину "домовленності" тре повернути? На що лікарка спокійно відповіла: "а нащо? на другі пологи теж заплануєм КР і будемо в розрахунку". Занавес.
    От такі дивовижні моменти додаю до скарбнички лікарського розуміння пологів і суто людських відносин.

• Подобається Подобається x 5
  20. cjomcjomka

ну, тут прекрасно все, починаючи від того, що мама 32-річної вагітної домовляється :)
    добре, що все добре обійшлося

• Подобається Подобається x 3