Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Обговорюємо пологи (2)

2. WildWind

WildWind Member

Неправда. В багатьох діток від суміші такі коліки, що мама нігодинки не спить, і дитина не спить. Не ховаю під офтоп, щоб матусі не думали, що суміш то така блаж, бо дитина довго спить. Буває, бо суміш довше перетравлюєтсья і дитина хоче рідше їсти. Але якщо мамі, яка годує груддю, просто достатньо змінити раціон харчування і трішки себе обмежити, і багатьох проблем з коліками можна уникнути, то якщо дитина на сумішах, то хіба перепробувати всі фірми і опустити руки. Знаю то, бо з моїх знайомих я практично єдина на повному ГВ. І я єдина, яка вночі спить. Усі решта годують сумішами (по різних причинах) і ніхто не спить вночі.

3. glasses

glasses Member

4. kolobok

kolobok Member

Маю питання до мам двійнят і близнят: чи Ви народжували природньо, без стимуляцій, наглого втручання в процес і тд.
    Коротко моя історія: першу доню я народила з порівняно малим втручанням лікарським і мала надію на такі ж другі пологи, бо хоч і двійня, але пологи не перші, я готувалась і себе настроювала на природній процес. Довго лікаря вибирала, відгуки збирала. Власне того і пишу, бо намагалася від народження малих просто відпустити це, бо ітак нічого не зміниш вже. Але зустріла випадково прізвище свого лікаря в темі Раджу лікаря і на мене знов це все нахлинуло. За відгуками - лікар прихильник природних пологів і бла-бла-бла. Мені впаяли і гормон для розкриття легенів наперед, і поклали в патологію на 38 тижні, і стимулювали на 39, бо погане серцебиття в дитинки одноі. Після самих пологів з тими стимуляціями, пробиваннями вод і тд. Я почувала себе як зґвалтована. Зараз будуть питати - чому не відмовлялась? Питання стояло так - або робите, як кажу, або шукайте іншого лікаря. Я пішла до лікаря на 35 тижні, перед тим була ще в 2, то ті зразу казали за збереження, гормони, а тут спочатку все було "красіво". Ну а коли процес вже пішов, то я просто не мала сил щось опиратись вже.
    Тобто я усвідомила, що для наших лікарів вагітність двійнею це є патологія ( так мені і казали кілька з них прямо) і природного перебігу пологів важко чекати. Чи є може вийнятки з щасливішим сценарієм ?

5. нталька

нталька Well-Known Member

То не мій, звичайно досвід, але, маю знайому, у якої близнюки, то вже були 3 і 4-та дітки. Лежала у нас на Батальній тижні 3 перед пологами. І варикоз у неї був, і вени жахливі. Казали, що навряд чи дозволять народжувати самостійно. На останньому тижні вона поїхала до себе на Тернопільщину і народила природньо, самостійно двох здорових малявок. Зараз вже не згадаю всих деталей, але при тому,як вона розказувала що їй тут казали лікарі, і як лякали, я була вражена, що вона наважилась поїхати в область, і що все так добре пройшло!

6. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Ось тут є розповідь моєї коліжанки про народження її двійнят:

7. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

не розповідь, а мрія...просто чудово!

8. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

для мене це була праця, і праця важка. Дитина не наїдалася, спав по 20хв. і весь час плакав, а я практично не вставала з ліжка, постійно старалась його нагодувати. Що я тільки не пила, що тільки не робила, а молока майже не було. Я була виснажена і знервована і дитина постійно голодна. І медсестра приходила і дільнича і приватний лікар, і коли за перший місяць після народження дитина похудала на 100грам я реально злякалася. тОму вважаю це дійсно працею, як би банально це не звучало. Дуже легко збоку обговорювати і говорити як має бути, але не завжди так виходить , не завжди по правилах і стандартах.

так само було й в мене. Я себе так звинувачувала, що щось зробила не так для дитини.

у мене різане загоїлось за тиждень, хоча шви були ті, що треба було знімати на третій день після пологів.

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я теж вважаю. що налагодження ГВ- це важка праця. У мене була схожа ситуація, лише із зворотнього боку- молока було дуже багато, груди розпирало, але ні краплинки не виділялося. Дитина відмовлялася від грудей, криком кричала, мені не допомагали жодні методи , щоб хоч краплинка молока виділилася із грудей. Структура молочних залоз у мене дуже пружна і туга, молочні протоки- завужені. Молоко просто набиралося і не виділялося. Акушери у пологовому, потім- приїжджала лактолог додому, потім- масажисти. Результату- нуль: груди розпирало, молоко не виділялося. дитина криком кричала і навідріз відмовлялася від грудей. В молочних залозах почався не просто застій, а запальний процес. І в результаті, як не дивно, допомогла лише Ірина з пологового ( яку, до речі багато хто критикує). День в день на протязі трьох тижнів вона мені розмасовувала груди, після чого я могла хоч трохи зцідити молока і так нагодувати малого. Груди він так і не взяв. Тому увесь період ГВ я йому молоко зціджувала і так годувала. Чому для мене це праця- тому що я не догодовувала сумішами ні дня, аж до 6 міс, допоки не ввела прикорм, усі годування у нас були виключно ГМ, хоч і зцідженим. І реально з дня в день по кілька разів на день, на протязі місяців сціджувати молоко ( причому лише вручну, тому що молоковідсмоктувачі не справлялися - ні краплини)- це праця.
    І точно так само
    тому погоджуюся
    ситуації бувають різні. І кожна з нас хоче дати якнайкраще для своєї дитини. А яким шляхом до того йде- то її особиста справа.

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Шкода, що так склалося. Для мене то була сама приємність і завжди так хочеться, аби всім так було гарно й добре. Тандем трохи складний буває часами, але загалом усе чудово було. Треба було просто розслабитися й вірити, що все буде добре, бо от що не давало спокою, це коли хтось починав казати, що дитина голодна або не наїдається, то так на голову тисне, навіть якщо знаєш, що то неправда.

11. Orman

Orman Модератор-бомба

справа не в зусиллях і "налагодженні", а у ставленні. Для когось праця і мука, а для когось життя. При інших рівних умовах.

12. glasses

glasses Member

Маю кілька питань.
    Дівчата, така делікатна проблема як раптове нетримання сечі, увас таке було і як з тим боротись?
    Друге питання, минулого тижня нащупала дирочку, розійшовся шов напевно тоді, коли я відкашлювалась, а воно було спухше і я там не лазила і не бачила. Мащу з минулого тижня мазю, яку Л сказала Миросі. Але дирочка така більша і далі така ще меньша і бачу, що ще не загоюється. Що то тре йти шити?Я інфаркт дістану, мені так вПБ не хочеться, а тим більше на такі процедури. То хоча б з обезболюючим роблять?

13. nattsol

nattsol Well-Known Member

я теж думала, що в мене трохи шов розійшовся, а то просто почали розсмоктуватись нитки і в кількох місцях шкіра була не така стягнута.
    про всяк випадок, або подзвоніть до лікаря, або сходіть.
    в крайньому випадку попросіть чоловіка, щоб подивився

14. invisible

invisible Well-Known Member

У мене такого не було, але колись читала, що мають вправи Кегеля допомогти.

Я б тобі теж радила піти показатися Т.А. або принаймні подзвонити описати. Може дійсно все не так страшно, як ти думаєш. А загалом, якщо не дай Бог доведеться зашивати, то я впевнена, що роблять під місцевою анестезією, після пологів нам же кололи лідокаїн (хоча як згадаю те зашивання, то в піт кидає, то було ще певно страшніше за пологи, навіть зі знеболюванням).

У мене також є питання - а коли після пологів має зникнути та коричнева полоска на животі? Бо в мене вона навіть не світлішає. На вагітному пузику воно мило виглядає, та й не так сильно помітно на розтягнутій шкірі, а от на втягнутому животику якось не альо - така чітка, темна, як шрам якийсь.

15. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

То так само індивідуально, як і її поява: в мене з'явилась пізно (8-9 місяць), а зникати почала після року, зараз вже практично не видно.

16. glasses

glasses Member

Мій муж сказав так - Як хтосб побачить в тебе ту полоску, скаже що в тебе було КР.:girl_blum:

---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:37 ----------

Та я сама в дзеркало дивилась. Є, є

17. invisible

invisible Well-Known Member

18. Brenda

Brenda Member

19. glasses

glasses Member

Та після самих пологів то так тим не переймаєшся. А коли вже майже місяць пройшов, то жостко. Страшно, блін, так не хочу. Я тільки почала нормально ходити.

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

В мене було після пологів і то не надто приємно звісно. Пройшло само, м"язи трохи стали на місце і пройшло.

Я зі своєю дирочкою їздила до лікаря, яка приймала пологи.
    Радила б не займатися самолікуванням, то тре показати лікарю, бо ти не можеш побачити глибини тої дирочки і якщо в когось - це просто розійшлися нитки, то не означає що і в тебе так, або якщо комусь лікар прописала там чимось мазати, знову ж таки не варто слідувати цьому прикладу. Нехай лікар сама пропише що робити і чи не робити нічого в твоєму випадку. Особисто я з тим бавилась довго і нудно, але обійшлись без повторного шиття. Лікар мусить глянути на кріслі що там до чого і підібрати мазі, примочки, які підійдуть власне в твому випадку, або ж скаже не чіпати, бо там нічого страшного, або... або... але тільки до лікаря і то негайно.
    Я дурне відтягнула, бо нема часу, бо дитинка і мені почало гноїтися.

В кожного по різному, в мене на приклад так і не встигла зійти стара і поверх намалювалась нова.))

---------- Додано в 19:14 ---------- Попередній допис був написаний в 19:10 ----------

То реально надто жахливо...
    Дівчата, які ще не народили, давайте вірити, надіятися і робити все можливе, щоб до того не дійшло, бо я казала що такого кошмару більше не переживу.:girl_cray: