Обговорення: Спільне Придбання і комерція

Тема у розділі 'Спільні покупки', створена користувачем levandivka, 23 Лютий 2011.

?

Збереження основних (мудрих) засад для Вас суттєве?

1. Ні, мені ціна суттєва

15,0%
  2. Ні, мені зручність суттєва

6,2%
  3. Так, я не ведуся на гучні заголовки

71,7%
  4. Та якось воно буде. Президент за нас всьо зробить...

7,1%
  1. levandivka

levandivka З яйцями...

Виникло декілька конфліктів на Посиденьках, пов'язаних із комерційними гілками та СП.
    Думаю, не зайвим буде висловитися форумлянкам, що не бояться прогнівити товарок.
    1. Мартіні зробив оголошення Спільні покупки і комерція. Зловживання

2. Ситуація друга. З правилами СП немає жодного конфлікту, але...

Дівчата!
    А давайте спробуємо бути "правильними юзерами", не ображати і не ображатися марно, трохи довше думати, коли дописуємо, троха уважніше рахувати..?

Пропоную висловитися. Тут, у цій гілці, а не в оплачених комерційних.
    Голосувалку зараз прикручу.
    Основне питання - здоровий глузд. Маємо?
    Готові порухати (звиняйте) дупцьою і жити трохи краще на нашому форумі?

Додано згодом:
    Правилами уже обмежено можливість жУчити на СП. Щоб повністю позбавитися тої біди потрібно, аби форумлянки не пошепки плювалися і бігали на інші форуми.
    І тема створена для цього, а не "прянічних к чаю" оповідей про вдалі закупи.
    Здоровий глузд мав би витіснити хвору жадібність НА НАШОМУ ФОРУМІ
    (головна мисль)

Шановні форумлянки! Нагадую про існування пункту 2.6 Правил форуму:
    Примітка: і дописів теж
    Хочете обговорити можливе сп - ласкаво просимо в чат. Всі подальші дописи в стилі "зробіть хтось сп по трусах/шкарпетках/майках" чи "а кому буде цікаве таке-то сп" будуть видалятися, а автор - штрафуватися. Шануймося.

Останнє редагування модератором: 7 Червень 2014
  2. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Відповідь: Форум, чи лохотронка?

теж додам відгук : я один раз купляли у неї туш і тональний - задоволена.

3. skarlet

skarlet Well-Known Member

я б не здивувалась, якби почула таке від маленької ображеної дівчинки...:) недоречний допис, як на мене...

Не думаю, що Абрайра чи dzjunka, Богданка ...і я в тому числі, хотіли б бачити свої гілки з авторськими виробами чи послугами десь в купі серед одягу-посуду-всяких дрібниць китайських... Тим паче, окрема гілка для СП вже є.

Особисто я рідко користуюсь послугами організаторів СП:
    Брала один раз взуття в Інки тільки тому, що ціна мені підходила (потім виявилось, що націнка була біля 50-60%- сама винна, що не перевірила спочатку) .
    Щодо комерційних гілок:
    В Гуцулянки кілька раз - всім задоволена
    Артеміда - теж все чітко, ціни оптові маю сама- нікого ніхто не обманює(дивно, яким чином на базарі ціни можуть бути нижчими, ніж в неї, ніколи не зустрічала базарників, які роблять накрутку у 10-15:wacko:

Щодо націнок -на оптові ціни виробника товару, який мене зацікавив я можу, як і всі бажаючі, сама вийти, навіть, якщо сайт та фірма не вказані тут, це з гуглом неважко зробити. Тоді й вирішую, чи цікавить це мене.
    Зауваження в темі щодо націнок у комерційних гілках, яка на мене , недоречні. Відносно відгуків щодо роботи продавців - я тільки "за".

4. дашулька

дашулька Well-Known Member

Дуже рідко приймаю участь у СП...наразі тільки шапочки у Галіночки, поки нічого не можу сказати, бо ще не прийшли. знаю, що ціни дещо нижчі, ніж у магазинах, тому й вирішила придбати.
    Купляли іграшки з подружкою у Артеміди. Якістю та обслуговуванням задоволені.
    У Оленочки також купляли одяг. одягом задоволені, але там виникла проблема з організацією). коли зустрілись забрати одяг-виявилось, що Олена його забула вдома, але на наступний день привезла мені його додому. але то таке..всяке буває.
    У наторелли замовляли баффи-задоволена всім.)
    У Танюні купляла одяг для доні...ну, що сказати)) Танюня наша взагалі мегапозитивна людина). речі суперові, якість бездоганна, буду постійним клієнтом).
    і ще..я чомусь не ризикую купляти продукти харчування так косметику на форумі...поки тільки спостерігаю, але щось страшнувато)

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

і я купляла, і також дуже задоволена. Але в Ксюши якісний товарі, не турецька чи бог зна яка ліцензія .Дивуюсь дівчатам які масово замовляють ліцензійні тональні креми, помади, пудри і т.д. Відомий виробник звичайно дере ціну і за марку, ну але в нього і товар відповідної гарантованої якості. А тут...хто зна що там намішано, і це все на шкіру свою наносити, я так ризикувати не наважуюсь.

В Ксюші відомі фірми косметичні, перевірені роками і багатьма жінками товари . І якщо я знаю яка якість в помаді Лореаль наприклад, і я нею користуюсь давно, то як можна купити таке саме бути не задоволеною.

І взагалі щодо комерційних гілок, чи СП - по косметиці, по тим речам які мають відношення до харчових продуктів ( ті ж силіконові форми ) може ще щось буде. Особисто я, як потенційний покупець хотіла би бачити власне сертифікати на ту продукцію, гіг.висновки і т.д. Бо те що воно теоретично є це звичайно добре, але побачити власними очима було б не погано.

6. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

СП, на мою думку не може тривати роками - бо по суті це більше нагадує разову домовленість, щоб купити товар за гуртовими цінами. і організатор подібного виявляє ініціативу то все замовляти та роздавати - бо йому той товар найбільше треба було в дану мить. Звичайно, можна і два і три. Але прийде момент коли організатор правдивого СП скаже - "Досить!" - я то все організовую і витрачаю час, нерви а подекуди і гроші на доставку - то мені то СП вже не вигідно. І цілком логічним є перехід того всього в русло підприємницької діяльності - коли організатор СП перестає бути просто організатором СП, а стає таким собі посередником і за свої послуги замовлення, доставки і інше бере гроші. Тут немає нічого дивного і надзвичайного, а тим більше обурливого. Єдине но, яке виникає для мене, людина, яка із СП переходить до комерції - має мати хоча б елементарні поняття про культуру спілкування із клієнтом, культуру ведення
    підприємницької діяльності і нести відповідальність за свою діяльність, а також мати елементарне поняття про ризики і вміти їх прорахувати та уникати. А не так собі із "грязі в князі". Тут не маю на увазі нікого конкретно, бо в силу свого характеру - поки не "пощупаю" доти не куплю, ні у яких СП на форумі участі стараюсь не брати. А основою будь якої справи є чесність. Не кажу, що всі комерційники мають виставляти суми свого заробітку на показ, але коли ви чимось заробляєте собі на життя і робите це добре -то вам не треба приховувати чи якось це під шось (СП) маскувати. Бо висновок - якщо щось ховають, то там щось не чесно чи не чисто.
    Та й нарікати на те, що я всім роблю добре і дуже мало на тому заробляю....те ж не зовсім правильно. Якщо взялись за справу працюйте - "ніхто ж не казав, що буде легко"))))))

7. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

а, я Вас зрозуміла...але такий розділ може мати й підрозділи де все було б на своїх місцях. Або ж форум - взагалі ідеально.
    Просто зручно, що все якби в одному блоці. А то іноді шукаю темку в одному розділі, а виявляється була в іншому, та й то знайшла аж по профайлу користувачки.

8. skarlet

skarlet Well-Known Member

На головній сторінці є ще кнопочка "купуй на посиденьках" - там всі комерційні теми зібрані в одному місці :)

9. levandivka

levandivka З яйцями...

А я зараз зроблю як у весільних темах: топік не читано - допис в сад!

Най мене Бог боронить, щось там шукати...

10. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

11. Artemida

Artemida Well-Known Member

Розкажу кілька слів про свій небагатий досвід спільних закупок на ДП:

Колись багато замовляла у Інки. Сумками задоволена, носяться гарно. Купувала ще чобітки та сарафан. Сам товар хороший, але коли я знайшла оптовий сайт з цими речами (маю на увазі трикотаж Тівардо), то дуже неприємно було дізнатися, що за сарафан, який там коштував 85 грн, я заплатила 150 грн (причому то була гілка в Спільних закупах, а націнка ого-го ). З взуттям ситуація аналогічна... Після цих покупок справ з Інкою стараюсь не мати

Купувала босоніжки та купальник у Гуцулянки. Хоча речі і не підійшли мені, але якість хороша. Проблем з Оксаною не було, претензій не маю....

Оля-Мучача (силіконові форми) - задоволена. Хоча сама бачила потім на Кідстафі СП з нижчими цінами, претензій теж не маю...Сама як організатор знаю, як це нелегко. а коли дрібний товар, то взагалі....

Дуже задоволена покупками косметики в Ксюші (Оріфлейм), Ксюхи (оригінальна косметика), Іри-Kocham. Дівчатка дуже приємні, гарно все пояснять,порадять, ще і додому привезуть))) Велике дякую...

От ніби і все на даний момент :girl_in_dreams:

12. La esposa

La esposa Moderator

13. levandivka

levandivka З яйцями...

А це були СП?

Я вчора у Вопаку теж файно затарився... але в цю тему не несу.

Останнє 101 китайтьке попередження! 2 дописи видалив, бо топ не читали, або не пробували зрозуміти.

14. Artemida

Artemida Well-Known Member

Останнє редагування: 25 Лютий 2011
  15. levandivka

levandivka З яйцями...

А їх автори топ не читали.
    Давно б почистив. "504" теліпає

16. Lapus'ka

Lapus'ka Well-Known Member

Косметички, які пропонувала вона, по оптовій ціні - 17грн, а в неї 38грн, це 120% накрутки ;)
    я теж так вважаю, колись я і була такою довірливою, а потім як знайшла оптовий сайт, навіть написала їй що розкажу форумлянкам, скільки в неї накрутки, на що отримала відповідь, що вона оплатила тему і робить що хоче, а як я щось буду говорити, то мене з форуму швидко викинуть, ось так, після того з нею справ не хочу мати.
    Брала участь і в інших СП, все було нормально.

Останнє редагування: 25 Лютий 2011
  17. La esposa

La esposa Moderator

невже має такі "плечі" серед адміністрації форуму? не вірю :confused:

18. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

І я не вірю :) було б добре щоб головні герої відгуків теж тут відписалися.

19. Lapus'ka

Lapus'ka Well-Known Member

думаю не має, але я не виясняла, бо я не знаю, які права має людина яка проплатила тему.

20. levandivka

levandivka З яйцями...

Не зараховується? :)

21. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Має право як і ви - писати свої дописи. Правда щеможе видаляти ваші. Але викинути з форуму вас може тільки левандівка ;)