Обговорення фотоконкурсів

Тема у розділі 'Форумні конкурси', створена користувачем La esposa, 19 Жовтень 2009.

1. nirvanka

nirvanka Well-Known Member

Відповідь: Обговорення фотоконкурсів

Так так, тому я і внесла свої 5 копійок на майбутнє ;) Тим більше, що було сказано, що професійні праці не можуть брати участь.
    Теж вважаю, що якщо в правилах не описано якийсь момент, то варто віддати це питання на розсуд спонсора ;) Але в даному випадку було вказано "учасником конкурсу може бути будь-яка форумлянка, яка має не менше 30 дописів на момент проведення конкурсу", тож нехотячи татусів оминули і вже не варто змінювати правила в процесі тривання конкурсу.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Нірванко, саме тому, що ми маємо на форумі багато хороших фотографів, ми цей конкурс зробили для батьків-початківців. І саме тому, що це перший конкурс і ми ще не маємо досвіду їх проведення.
    От на цьому конкурсі ми багато для себе висновків зробили й знаємо, що треба на наступні продумувати.
    Мені дуже прикро, що так воно вийшло, як вийшло, але без помилок та виправлень не могло обійтися. Із попередніми теж було те саме. Але вже на наступні ми робимо менше помилок. Сподіваюся, що з фотоконкурсами на майбутнє буде те саме. Думаю, що на професійні фото обмеження не буде.
    Власне, що обмеження було, що конкурс для форумлянок. Наші конкурси в принципі саме для форумлянок.
    І до того ж одразу ми подали чітке обмеження на фотошоп та професійність. Ще раз повторюся, що саме тому, що це перший конкурс.

Дуже хочу подякувати Нірванці та іншим, хто мені писав про помилки й мінуси. Наступного разу ми врахуємо різні нюанси краще. :)

3. levandivka

levandivka З яйцями...

А є спонсор? [​IMG]

4. nirvanka

nirvanka Well-Known Member

Думаю для професіоналів цікавіше буде порівняти свої сили з іншими, аніж отримати якийсь приз ;)
    Перепрошую, я напевно то занадто критично написала.. Насправді все навіть досить гарно і логічно, я лишень так на майбутнє сказала, що думаю, може пригодиться :)

5. Liliyah Romanova

На професійні подарунки в нас спонсорів нема. Якщо нашим фотографам не йдеться про призи, а лише участь - то все буде гаразд. А нецікаві ні призи, ні участь, то ми ображатися не будемо й цілком зрозуміємо.
    Таки так, трохи загостро. А я тут і так переймаюся, що вже котрий конкурс із рук валиться. :girl_crazy: Називається тяжко... Ніц, вчимося й виправляємося!

6. levandivka

levandivka З яйцями...

Думаю, "дилема" не надто поважна: конкурс для фот, зроблених форумлянами. Автор виставляє своє сам.

Щодо "надто гарних".
    Я спосіб знаю...
    Наприклад, "всі фото робляться лише цифровими мильничками".
    Тоді роботи фахівця не будуть ТАК вибиватися із загального ряду конкурсних.
    Для мене то б було катастрофою: своєї мильниці не тримаю, а чужу треба ще пристрілювати.

7. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Ох! Бачу з такими умовами я не зможу брати участь у фотоконкурсах. "мильнички" в мене нема, а фотоапарат постійно переходить з рук в руки, тобто, або я фоткаю, або чоловік. Часом плутаюсь, хто яку фотку зробив. :girl_sad:

8. Ная

Ная Well-Known Member

Як всьо заплутано...Ми от збиралися дзеркалку придбати,то шо мені теж конкурси не світять,бо в одних фотоапарат не той,а в інших я навіть з дзералкою до професійного рівня явно не дотягну,бо треба ше знання і досвід.А фото Хельги якраз і не вибивалося з конкурсних,при тому шо так розумію було зроблене дзеркалкою і причиною видалення стало авторство.Хоча з такою причиною я теж не згідна,бо ми тут на форумі можна сказати сім"ями:girl_smile:
    І ше не розумію для чого другий тур завчасно планувати і залишати поза конкурсом фотографії,котрі мали б ше шанс вийти на призові місця?,бо вже по трьох проведених конкурсах було видно,шо найактивніше голосують і все вирішується якраз в останній день. А варіант другого туру залишити для випадку якшо кілька знимок на призові місця матимуть однакову к-сть голосів,тоді то буде оправдано.

9. Liliyah Romanova

Так і є. Наступного разу передбачимо цю опцію. Я не передбачила, що можуть прислати фото, де автором є друг сім*ї чи просто знайомий. Відповідно через таку обставину довелося відхилити фото, яке зробила не форумлянка. До речі, фото Уми теж випало з переліку робіт, на жаль.
    Для того, що коли так багато варіянтів, люди в останній день відміняють голоси й передають їх іншим роботам... Коли варіянтів менше, такі речі менше відбиваються на результатах.
    Ми планували лише один тур, бо за 1,5 тижні до початку конкурсу мали лише 9 робіт. Оскільки їх стало 20, то провести другий тур доцільніше.

10. Ума

Ума Super Moderator

чому ж неповажна, якщо умови такі:
    По-перше, конкурс називається ФОТОКОНКУРС ДЛЯ БАТЬКІВ "... я так розумію, що в дітей наших двоє батьків і мама і тато і не обов"язково мама і тато є форумлянами (достатньо одного)
    По-друге, "участь приймає форумлянка", але не вказано що саме її авторство повинне бути у фото, БО далі йде умови щодо фото, де треба вказати ХТО фотографував (якщо б ми одразу передбачили що тільки форумлянка може бути автором фото, то не питались би ХТО фотографував)

З умов ніде не вказано, що автор має бути форумлянка!

Наприклад, я сама повідомила щоб мою роботу зняли з конкурсу, бо то робив тато і мені не зручно було, що когось дискваліфікували на початку. Це вже потім всі татівські фото повидаляли. АЛЕ: ми гуляли в трьох у парку як сім"я і поки тато фотографував, мама теж займалася дитиною чи навпаки, тому я різниці не роблю хто то сфотографував чи мама чи тато.

На наступний раз такі умови спонукатимуть або брехати, хто зробив фото, або не приймати участь (у мене більшість "нормальних" фото робив тато, бо мама з двома лівими)

Найкраще якщо виникають сумніви - віддати на розсуд спонсора! це справедливо буде по відношенню до учасників, організаторів і спонсорів, імхо

11. Liliyah Romanova

Ну та так, але ж то не значить, що будь-хто може взяти участь, бо кожен є татом чи мамою.
    То я написала загально, враховуючи, що в нас і форумлян трохи є, не лише форумлянки. Останній раз, як писала на аватарному, що конкурс для форумлянок, то мені випімнули, що на форумі не лише дівки є. Коротше, хотіла як ліпше, а вийшло, як завше. :girl_haha:
    Я власне й думала, що будуть мами й тати. Бо чоловіки форумлянок теж читають форум, або слухають дописи, коли їм дружини їх читають. Проте фото від знайомого змусило обмежити й фото татів. Це теж один із нюансів, який наступного разу врахуємо. Тобто фото можуть бути "сімейного авторства", але саме сімейного, а не родинного. :)
    То добре, коли той, хто вибирає роботи до конкурсу та спонсор знаходяться в одній часовій смузі. А якщо ні? Спробуй виставляй, коли порадитися нема з ким. Взагалі!
    Наступного разу, мабуть, доведеться затримати початок конкурсу. Або я взагалі не виставлятиму краще, бо поки поставлю вночі, поки вранці до компа долізу, то вже виявляється, що купа всього до виправлення й голова пухне, що ж тепер із тим усім робити. А ще й мені, котра вічно всім надміру переймається. Мабуть, то останній конкурс, яким займаюся, бо якщо вже снитися починає, то це поганий знак.
    Прошу пробачення у всіх, кому фотоконкурс завдав прикрощів. То ненавмисне...

12. Ума

Ума Super Moderator

Лілю, ти чого? до тебе ЖОДНИХ притензій!! я тобі щиро співчуваю, бо розумію, що не з твоєї вини летять на тебе шишки :)

(та я й сама тобі писала, що видали фото з конкурсу, бо то татова робота)

не хвилюйся, ми навчимося і потім буде все ок :)

13. Liliyah Romanova

Та я нічого. Я просто реально оцінюю ситуацію. У фотоконкурсах я пас. Он, може, Нірванка погодиться бути організатором. Ми коли з нею розмовляли, вона зразу купу нюансів вичислила, про які я би навіть не подумала. Вона досвід має, а для мене то явно зависока планка.
    Я краще чимось простішим буду займатися. І шкоди менше, і нерви цілі. :xaxa:

14. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Може і не вказано, але вибираючи між гарнішою знимкою, яку зробив чоловік, і гіршою своєю, вибрала таки свою, щоб вже чесно було. І поставила фото своєї дитини, собою зроблене. Зрештою, це тільки конкурс (хоча дуже хочеться попасти хоч в 5)
    А ще дуже хочу конкурс професіоналів - має бути гарно!
    Лілю, Умо не переживайте!

15. Ная

Ная Well-Known Member

Лілю,не переймайтеся настільки,думаю всі відносяться з розумінням. А ще певно багато хто оцінив наскільки цікавішим є саме анонімний конкурс і як інтригуюче було те,що роботи не показували до початку голосування:girl_claping:. В конкурсі багато позитиву,не кажучи навіть вже про тих чудових осінніх діток на знимках:girl_in_love:.

Я так шось подумала,на майбутнє,а може ввести на конкурсах якісь штрафні бали за порушення правил чи умов конкурсу,то,певно,коректніше за вилучення з конкурсу?... А ше б професіонали наші могли б бути форумним жюрі і оцінювати конкурсні роботи,було б цікаво...

16. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я не впізнала тільки 2 діточок:)

17. Ная

Ная Well-Known Member

То ше треба було впізнавати,та й не всі знають всіх дітей в лице:girl_smile:

18. Liliyah Romanova

Можливо, коректніше, але як то реалізовувати технічно?
    Ну, оцінювати може або комісія, або форумляни голосуванням. Оскільки конкурси - забава для форумлян, то відбирати в них голосувалку трохи не має сенсу. :)

На жаль, призів для професійних фотографів ми не в стані забезпечити.

А котрих саме?

19. Ная

Ная Well-Known Member

Не знаю,бо всі конкурси в котрих я брала участь були тут,на ДП. Ну,наприклад мінус стільки то очок,набраних голосуванням за таке то порушення,так шоб не багато,а на наступний раз ставилися уважніше...

Нє,не треба відбирати,то найцікавіше в конкурсах!,я мала на увазі паралельно:girl_smile:

20. Liliyah Romanova

Ні, занадто м*яке трактування доводить лише до зловживання. Краще дискваліфікація, це покращує увагу. :confused:
    Та й модерам більше мороки. Ну, і якщо відняти голоси, то невідомо чиї і тоді наново люди вже не зможуть проголосувати. Заскладно коротше...
    Знову ж таки. Яким чином? Якщо голос журі буде важити більше, тоді голосувалка втрачає сенс. Про це вже думали. Поки в нас нема призів за кількасот долярів, то можна жити без ускладнень. :)