Відповідь: обережно - злодії!!! Зоряна, я не є працівник банку, але при відкритті карточки мені сказали що слово пароль маю знати лише я і нікому(навіть працівникам банку його не розголошувати). Дівчата то я мала на увазі пін-кодддддд
Відповідь: обережно - злодії!!! питають, я коли дзвоню сама в Приватбанк і виясняю певні питання, то завжди питають слово-пароль.
Відповідь: обережно - злодії!!! При знятті ліміту чи з"ясуванні інших питань працівник повинен запитати слово-пароль (зазвичай це дівоче прізвище матері), щоб з"ясувати, що справді телефонує власник картки. А свій Пін-код від картки дійсно нікому не можна розголошувати.
Відповідь: обережно - злодії!!! А я зіткнулася з такою історією шахрайства: одного дня дзвонить домашній телефон, я піднімаю трубку (це була субота, батьки на дачі, я з чоловіком і синочком вдома). Говорить мужчина голосом маминого брата, але якийсь голос стурбований (мені так здалося). Розмова почалась з загальноприйнятих фраз (як справи, і т.д.), а потім почав казати, що попав в ДТП, вдарив якусь машину і терміново потрібні 2000Є. Я в шоці, кажу, що в мене таких грошей нема, але він ніби і не чує, далі вимагає. Я кажу, що зараз подзвоню до мами і запитаю де взяти гроші. Він сказав, що передзвонить. Я поздвонила до мами, вона в шоці, бо це її брат (ніби), думає, де взяти гроші. Потім знову передзвонює цей тип, знову наполягає, залишив якийсь номер, щоб подзвонити, коли будуть гроші. Ви напевно думаєте чому я нічого в нього не питала? Та в мене був просто ступор! Якби в мене на той момент були ті гроші, я б їх вже і винесла) Я чула про такі історії про ТВ і говорила, що зі мною такого статися не може)) І тут мій чоловік каже, що це якийсь розвод, подзвони додому до дядька. Я довго вагалась, бо не могла повірити в таке і подзвонила. І що ви думаєте, всі були вдома, ніякої аварії не було) Мене чуть не розвели на 2000Є!!!
Відповідь: обережно - злодії!!! Виникла сьогодні у мене так ситуація, зателефонував хлопець, запитав, чи дійсно мій чоловік отримав сто гривень на картку за попереднє бронювання квартири. І називає ім"я чоловіка - все співпадає. Я, знаючи, що на ті числа у нас вже забукано, перепитую у чоловіка, чи він комусь давав номер картки і просив передоплату. Чоловік зробив круглі очі, вперше про таке чує, да і я знаю, що ми не беремо поки передоплату. У хлопця питаю, на якому сайті він знайшов наш фейк, відповідь: dom ріа ua, і дав мені номер телефону того чоловіка, який з нього вимагав 100 гривень і назвався моїм чоловіком (!) 099 192 65 08. Далі вже ведемо розмову з адміністрацією сайту... Як таких ситуацій уникнути? Людина приїхала б у Львів (в 3 год ночі між іншим), а тут його чекала б не квартира, а вокзал чи в кращому випадку хостел. І мій телефон також був у тій фейковій об'яві... І ще вразила мене така ситуація. Вчора в Рівному були в лікарні у нашого родича (хлопчик має інсульт в 12 років і рідкісну хворобу з судинами, не ходить вже рік), я пропоную його мамі знайти волонтерів, щоб поїхати на лікування в Ізраїль (вони вже взнали, що там таку хворобу лікують). І вона мені відповідає, що вже багато волонтерів приходило, але всі вони не дозволяють свою картку банківську вказувати, гроші будуть приходити їм, і 20% грошей для дитини (!) вони беруть собі. Це зараз така нормальна практика? мені виглядає, як шахрайство, на чужому горі заробляння грошей.
Відповідь: обережно - злодії!!! Оті всі молоді люди, що під суперами стоять зі скриньками в фартушках, думаєте, задурно там стоять? І то ще не факт, що гроші доходять куди треба, і взагалі неможливо перевірити, на що вони збираються. А міліції так бояться..! З цього приводу є класна стаття на лурці.
Відповідь: обережно - злодії!!! стосовно молоді зі скриньками. Я їм гроші не вкидаю, а розпитую інформацію, що за хлопчик/дівчинка, який номер рахунку батьків (родичів) і контактний номер телефону. Тричі даних не могли вказати, а один раз вони були вказані на самій скринці. Насторожило те, що всезнаючий гугля не знайшов жодної інформації ні за прізвищем і іменем хлопчика, ні за номером банківського рахунку, ні за контактним телефоном. А ще одного разу в Креденсі неподалік від нас сиділи двоє дівчат з тими скриньками і одна з них дуже "тихо" розповідала по телефону, що вона зараз на роботі і сьогодні працює до такої-то години
Відповідь: обережно - злодії!!! Так розвели серед ночі батьків співробітника чоловіка. І вони теж потім казали, що самі не усвідомлюють як на таке повелися. Але їм казали, що то з міліції, що їх син став учасником ДТП і тре його відкупити. І вони казали, що навіть враження було, що наче біля співрозмовника чують голос сина Лякає те, що ті шахраї все знають про членів сім'ї, що ті живуть окремо і тп., і те як вони вміють подіяти на психіку, що в людини "соображалка" відключається.
Відповідь: обережно - злодії!!! Ще з цього приводу є дуже класна стаття - "Спасюк на крови" Через тих істот страждають нормальні люди, яким дійсно потрібна допомога(((
Відповідь: обережно - злодії!!! Мене хотіли сьогодні так розвести. Подзвонили з № 0463327206 і такий поганий звязок, щось шипіло, тріщало і на другому кінці хлопець таким страждальним голосом повторював : "Мам, мам". Я кажу "Алло я слухаю", а там знову "Мам, мам, поможи мені.." Так, як всі мої котрі звуть мене мамою дома, то я просто виключила телефон і все.
Відповідь: обережно - злодії!!! А мені щойно прийшло смс з номеру 098 77 11 266 з текстом "СРОЧНО перезвони случилась БЕДА" мама вдома, мала в мами, чоловік з малим коло мене.... хотіла надіслати смс і послати абонента по всім відомому адресу, але подумала- напевно схаває все що на рахунку, тому просто не реагую) в когось таке було?
Відповідь: обережно - злодії!!! Щойно нам подзвонив якийсь чоловік і питав, чи є у нас такий фотограф Мар'яна Юзефів. Пояснив, що вона пропонує свої послуги, посилаючись на наші роботи і сайт. Він побачив на сайті номер і вирішив перепитати. І добре зробив. вже тамада Купрієнко попалився на копіюванні наших статей і "прикрашав" свій сайт фотографіями наших молодят... доприкрашався.. Далі текст копіюю з нашої групи ВК:
Відповідь: обережно - злодії!!! Моїй мамі, а через деякий час і мені подзвонили на мтс... хлопець каже - мамо я в міліції, побив хлопця на зупинці, мене посадять, треба гроші, 3 тисячі. В мене дітей немає, і в мами немає синів, але було неприємно
Відповідь: обережно - злодії!!! Дівчатка, у нас сьогодні вночі з під'їзду вкрали велосипед малої. Сихів, санта-барбара. Додаю фото велосипеда. Може хтось із вас десь побачить (можуть же ж будь-де тепер пробувати продати) підозрілих осіб, чи велосипед у якійсь непрофільній точці - повідомте пліз. Велосипед у дуже гарному стані, бо мела ним мало що їздила. Має одну особливість - на одній педальці збоку немає круглої затички. Дякую.
Відповідь: обережно - злодії!!! У мене так вкрали велосипед років 8 тому. Теж з під'їзду. І прикол був в тому, що пару днів перед тим мені його купили. Не хочу Вас засмучувати, але велосипед так і не знайшли. Ех, шкода, хороший був І про теперішніх злодіїв: пройшлась сьогодні по Краківському ринку і зауважила, що дуже багато кишенькових злодіїв. Хоча, воно й не дивно, на ринку стільки людей було (прям як на Майдані ), багато скупчень, всі спішать, нервуються і, відповідно, мало стежать за своїми речами. Будьте обережні!
Відповідь: обережно - злодії!!! У Винниках на базарі сьогодні парочка чоловік та жінка старшого віку(40-50) вкрали касу у магазинчику. Наголошують бути обережними на свята
Відповідь: обережно - злодії!!! В мене гаманець витягли в 40 автобусі тижні 2 тому. Був дуже важкий пакет з арсену і як завжди забитий автобус, ще й водій нервовий, не знала за чим пильнувати, щоб не впасти та щось не вломіти, чи за сумкою. Дякувати Богу, що гроші не всі зняла
Відповідь: обережно - злодії!!! Днями бачила на Грінченка зборище циган,чоловік з 15, не враховуючи дітвору, то циганка возила двох дітей в візочку Еммалюнга (колір рожевий з зеленим, люлька, досить пристойний стан) а малий циганчук катався на дорослому велосипеді Томагавк , також в чудовому стані. Отакої.
Відповідь: обережно - злодії!!! Та ви думаєте цигани бідні?)))) А на Грінченка, чи десь там в тих краях їхній барон живе і його родина. Так у них грошей кури не клюють. Знаю точно, наш знайомий у них колись якісь будівельні роботи робив, то нарозповідався нам, сама була в шоці, хоч і знала, що цигани не бідствують. Тепер ще такий випадок. Коли під час першої вагітності я лежала на збереженні, то привезли циганку в важкому стані. То ми самі з дівчатами з палати бачили тих, циганів, що до неї приїжджали і їхній одяг і кілограмові золоті прикраси. А машини які...))) Цигани не бідний народ, просто странний так сказати.))) І більшість тих попрошайок- це просто картинка, це для них як гра якась, чи спосіб вбити час, їм тих пару копійок, чи куска хліба взагалі не треба. І крадуть теж вони не тому що бідні. То просто така їхня природа: кочувати, красти, просити.