обережно - злодії!!!

Тема у розділі 'Оголошення', створена користувачем loreniya, 21 Вересень 2010.

1. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Відповідь: обережно - злодії!!!

Ну от і мене щойно хотіли обчистити...
    Вибрали одне з моїх оголошень на порядну суму, і зателефонували з проханням дати реквізити. Для початку поторгувались для прілічія, зійшлись на сумі 1500 тис. гривень. Розраховано напевне що в ейфорії, що продам дорогу річ, я повинна розказати все, що мене просять, лиш би товар купили. Не знаю.

Мущина представився працюючим в якійсь фірмі-посереднику, яка перепродує товар, і для того щоб кинути мені гроші їм потрібно якоби перевірити чи я не злодійка!!!, для того він просив дані з картки, які не розголошуються - дати і коди...
    Бррр....Наскільки в них все відлагоджено і наіграно. Він розмовляв, як запрограмований менеджер з якоїсь піраміди. А хтось жеж тай попадеться...

Я з того всього аж всі кошти з картки сьогодні зняла, від гріха подалі.
    І виникла в мене думка про сумнівну надійність в зберіганні оббігових коштів на особистих рахунках.
    А інакше ж нізя....І будь тут мудрий.

2. bobryha

bobryha Well-Known Member

ні. просто підняла трубку і говорила

3. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

згадала собі як колись мене пробували розвести по телефону))) вночі дзвінок, піднімаю трубку, сонна "Ало!" у відповідь майже пошепки "Мам, в мене проблеми, треба гроші!" Я продираю очі, бачу що моя дворічна дитина спить поруч, а інших дітей у мене нема. Кажу "Ага...." і відключаюсь))) Потім зранку засумнівалась чи то часом не сон був, але ні, у отриманих викликах був один нічний з приватного номера. Отак і розводять народ. Потім довго шкодувала що не поговорила з "синочком"))))

4. Azalia

Azalia New Member

Отримала я сьогодні якийсь дивний дзвінок. Подзвонив зранку якийсь хлопець з Приватбанку. Сказав, що до них поступила заявка на зняття 300 грн. з банкомату без картки. Запитав мене чи я таке робила. В мене шок і відразу думка, як добре що з Привату передзвонили уточнити. Далі були питання стандартного характеру: "Назвіть повне ПІП", "Останні 4 цифри вашої картки", "слово-пароль". Коли я почала вгадувати слово-пароль (я його точно не пам'ятаю)він скоро сказав, що відповідь не вірна і заблокує мені картку на 3 місяці. Я почала виправдовуватись, що договору біля мене нема, слово-пароль зараз глянути не можу. От тоді почались якісь дивні запитання: "Назвіть точну суму коштів, яка у вас на картці" (там було трохи більше 300 грн. - так йому і сказала, на що він почав наполягати, щоб сказала конкретніше), "Чи це ваш мобільний і як довго користуєтесь ним", "Чи ви на контракті" (причому це питання задав кілька разів), "Чи маю я картку на руках", "Чи підключена до Приват 24". Я йому все чемно відповіла. А далі його прохання ще досі не можу вкласти собі в голові. Запитав чи можу я підійти до банкомату приватівського. Я пояснила, що сиджу вдома з дитиною і зможу вийти через 30-50 хв. Йому це підійшло, сказав, що через 30 хв. мені задзвонить і ми продовжимо розмову біля банкомату. Через пів години я з карткою стояла біля банкомату, звісно мені ніхто так і не передзвонив (я набирала той номер 3 рази - ніхто не брав трубку). Прийшла додому і цілий день мучить мене питання, чи то був шахрай чи справді працівник банку. В понеділок піду в Приват попитаю про цю ситуацію.

5. Milka

Milka Moderator

Можете навіть не сумніватись що це шахрай.... Слово-пароль у вас не мають право питати по телефону, так що наступного разу хай це вас насторожить.

6. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я як знімаю ліміт з картки по телефону, то теж питають пароль. Не мають хіба? (не приватбанк)

7. terezka

terezka котяка-вишивака

Знаючи ці дані вже можна легко виробити дублікат картки телефоної і кидати запит приватбанку на зміну паролю-логіну.
    І та, код ніхто ніколи не запитує, за жодних обставин

8. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

А це що за нова біда від Привату? :connie_pull-pigtail Я їх послугами - на жаль - змушена користуватися, але про таке слово ніц не знаю, хелп!

UPD.
    Все, вже знаю, про що мова, щось я "гальмую" :)

9. Azalia

Azalia New Member

І як мені тепер бути? Не тримати гроші на картці? чи виробляти нову?

І я коли знімаю ліміт з картки (не приват) також питають слово-пароль. Там по стандарту іде дівоче прізвище матері.

Ну і всеодно мучить мене питання, навіщо їм було, щоб я до банкомату йшла????

10. Gavil

Gavil Member

Ось що недавно трапилося з моєю знайомою. Цитата із її сторінки у соцмережі:

"!Щойно мала "приємну розмову"!!Дзвонить чувак - щого оголошення про продаж мого весільного плаття. В телефонній розмові запитав лише який розмір і а пізніше про наявність карткового рахунку в ПРИВАТБАНКУ. Назвав фірма "Агросервіспром" на що я запитала про звязок з платтям ??? він пояснив що київська фірма скуповує плаття, а у Львові є курєр... Каже що перешле гроші, але потрібно вже іти до банкомати і знімати готівку! Я дурна сі втішила - а він мені диктує "нажміть відправити переказ"!!!Тоді до мене дійшло... А він "Нет, что вы..."Тоді кажу - ану назви код вашого підприємства (ЄДРПОУ) - у відповідь почула "Извените, до свидания".... "

Так що варто бути обережним(

11. Wonder

Wonder New Member

якщо збільшую ліміт на зняття в день, питають кодове слово

12. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

я мала нагоду спілкуватися нещодавно з онлайн-консультантом Приватбанку, то мене теж просили заповнити анкету і там було вказати слово-пароль (дівоче прізвище мами). І я вказала:girl_cool:

13. Azalia

Azalia New Member

Написала я на гарячу лінію привата. Відповіли таке: "це все нормальні питання для служби безпеки, не хвилюйтесь , будь ласка
    а до банкомату - тому що там є камера". І на моє запитання, чому не віддзвонили "обратного зв'язку намеє, дзвінки через інтернет йдуть
    якщо не перетелефонували -значить усе гаразд"

14. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Терезо, питають!

ми якось на гулянці серед ночі :) профукали гаманець з картками, то дзвонили на "гарячу" ліную блокували, то питали те кодове слово, як інакше в таких випадках тебе ідентифікують?

15. terezka

terezka котяка-вишивака

погодься, є різниця між кодовим словом (відповідь на таємне запитання) і кодом з чотирьох цифр (про який навіть у інструкції написано - нікому не повідомляйте, навіть працівникові банку, який не має права його запитувати).
    Деколи шахраї, представляючись працівником банку випитують той код телефоном (типу щоб звірити щось).

16. Neverland

Neverland Well-Known Member

А що то за кодове слово? о_О. Бо маю купу приватівських карток вже давно, а про кодове слово ніц не пам"ятаю. Де його взнати можна (ну всмислі, яке я вказала, чи питання :))

17. Муська

Муська Well-Known Member

А що це за "брєд" такий. Чого це людина має по телефону відповідати на якісь запитання, потім "летіти" до банкомату, бо служба безпеки, щось там перевіряє. Ще такого не чула. Я би "послала" далеко.
    Сказала би ні, і вже їх би питаннями закидала.

18. Azalia

Azalia New Member

Я так і сказала. Він запропонував мені заблокувати таку можливість зняття грошей без картки. Щоб це зробити він мусив звірити мої дані, бо
    .
    А на гарячій лінії мене заспокоїли - пояснили, що у них таке практикують. Тому, як виявилось згодом, це був не шахрай!

19. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

однозначно є
    кодове слово повідомляти можна
    CVV код - ні (там 3 знаки ніби)
    пароль типу, як правило, дівоче прізвище матері
    ви його вписували, коли анкетку з даними заповнювали

20. terezka

terezka котяка-вишивака

у мене просто якось по телефону питався "працівник" Приватбанку (як була зарплатна картка) скажіть свій код, який код? той що ви у банкомат вводите:)))