Злодії-злодіями, але ж, дівчата, ніхто не відміняє елементарну обережність - як на мене, то є немудро возитися в переповненій маршрутці із телефоном в кишені. Злодії і якраз орієнтуються на таких роззяв, що за своїм майном не пильнують. Я так раз їхала в Кінг-Крос в переповненій 40-їй - зайшла дамочка, сумка відкрита, гаманець на видному місці лежить, сама з кимось на півмаршрутки про особисте тріпається. Через дві зупинки крик - йой, витягнули гаманець. Ну а хто тобі лікар, якщо ти його не пильнувала?
На Пулюя, поки жінка завела дитину в садок зранку, в її машині розбили скло і вкрали сумку. То в той час, коли там купа людей ходить! Я коли йшла, то ті хлопці стояли собі неподалік, вичекали поки я пройшла і так швиденько то все зробили. Я вже коли була в подвір"ї садка, почула якусь возню там і вже вони собі швиденько кудись прямували. Тільки мені з другої сторони не було видно що там, то сподівалась що мої здогади не підтвердяться. Але де там... Вертаюся-вікно розбите, пані плаче, шкода. Ну але нашо було лишати сумку на сидінні з купою документів?
Ну от власне, про то ж постійно говориться-не залишати цінних речей в авто, все брати з собою. Я дотримуюся тієї думки, що насамперед самому потрібно дбати про свою безпеку і безпеку власного майна (то ж елементарні речі - просто припильнувати і не бути занадто безпечним і покладатися на "а пронесе").
Ми повернули свої документи, на нас вийшли грабіжники. Одне можу сказати - міліція з ними за одно!!! Ми зателефонували участковому, (у нього ми складали заяву про грабіж) повідомили про дзвінок і т.д., а він нам - їдьте, платіть і забирайте, ми нічого не знаємо! Сволочі... Хоча це наша провина, треба бути обачнішими. Урок на майбутнє - не провокувати!!!!
Моя мама їхала у 48 маршрутці і теж, стандартно, зчинивши тісняву, злодії хотіли витягнути у неї гаманець. Вже навіть сумку відкрили. Але треба віддати належне нашим львівянам. Дуже мене приємно вразив вчинок двох незнайомих хлопців. Один помітив, що мамі замок у сумці розкривають і штовхнув злодія. А другий теж посік ситуацію і ще далі того злодія відтіснив. А потім виходячи із маршрутки голосно оголосив всім, щоб дивилися за речами. Дійсно я була приємно здивована вчинком хлопців. Тож пильнуйте і за своїм добром, та й іншим підкажіть, якщо побачите злодюг.
Два дні тому в районі вул. Драгана за один вечір якийсь придурок підстрелив травматичною кулею батька моєї знайомої (повертався з зупинки додому). Куля поцілила в ногу і пройшла навиліт. А десь за годину її дочку (теж йшла додому), куля застрягла в м"яких тканинах То ж треба так - все в одну сім"ю. Хоч з хати не виходь. До речі, кажуть, це вже не перший випадок. Піймати б ту падлюку і повідстрілювати йому все зайве.
От не розпиталася щось по телефону, так коротко поговорили, вона поспішала. Та я й сама в шоці такому була вже й від того, що почула, в голові не вкладається, що то робиться на Сихові. Я думаю, що то не можна так лишати, треба заяву писати однозначно. П.с. Заяву написали, побачимо, що то дасть.
По-правді виглядає на якісь розбірки з конкретною сім'єю. Бо інакше постраждалих було б багато, а тут якось виходить, що спершу в одного члена сім'ї, а потім нападник чекав на наступного...
Мене тільки що чуть не розвели, але я не піддаласьДзвонить до мене якийсь мужчина, каже що хоче купити чоловічий шкіряний піджак (я продаю на ОЛХ). Каже, що вже мені висилає адресу НП, а я щоб вже вислала номер картки. А я кажу, може Вам заміри дати, бо вказаний тільки розмір М, а піджак коштує не мало- не багато 700 грн. Ні,каже, мені не треба ніяких замірів, мені підходить. Ну добре, думаю, вишлю номер картки. А сама сиджу собі і думаю, що 100% розвод, поначитувалась я тут такого. Він мені відразу ж вислав адресу. А я йому дзвоню і кажу, що зможу вислати тільки накладеним платежем (максимум втрачу 50 грн на доставці). Він моментально сказав, що передзвонить. Так і не передзвонив... Ось так, будьте обережні, багато хто хоче легких грошей
Кілька днів тому на Чупринки бачила новісіньку машину з розбитим склом біля заднього сидіння. Поруч вже були власник і міліція. Машина стояла в людному місці, поруч перехрестя. І то було орієнт. в 12 год дня.
Минулого тижня на Чорновола (біля Макдональдса) обікрали маминого дядька. Він старенька людина (поза 80 років), живе сам. Йшов зранку на базар, до нього підійшов мужчина років 40 і почав йому розказувати, що вони раніше разом працювали. Називав імена, які здались дідові знайомими. Потім сказав, що може дістати дешево тушонку тільки йому потрібні банки. Дід зрадів, повів його додому, щоб дати банку. Вдома цей чоловік попросив розміняти йому певну сумму бо має тільки крупні купюри, а йому потрібні дрібніші гроші. Дід нічого не підозрюючи при ньому залазить у свій сховок (котрий, та скотина, звісно побачила) і розмінює йому гроші, тоді йде на кухню за банками. За той час шахрай обчистив сховок і зник. В тому сховку були всі гроші, що дід збирав собі на похорон + збереження та пенсія. Дівчата, хто має родичів похилого віку котрі живуть самі - пильнуйте їх. Бо, я так собі думаю, що та сволота точно знала, що дід живе сам. Шахраї можуть ходити і збирати інформацію по сусідах про самотніх та стареньких людей, представляючись працівниками соц.захисту - так сказали в міліції.
Перечитала розповіді форумлянок... і справді стає страшно (і вдома страшно, і на вулиці теж). Де ж тоді почуватись у безпеці??? Пригадалась , що влітку якось чоловікових батьків теж розводили по телефону за схемою "Мамо, я в міліції, заплати за мене". Хотіли дві тисячі доларів. Єдине, що врятувало, що насправді грошей таких не було, і позичити не було в кого, бо не львівська сім*я. Дуже неприємним був той факт, що дзвонили або співробітники, або по наводці цих же співробітників, бо точно знали, що вдома не ночуватиме саме в ту ніч, а також місце роботи. І звичайно ж міліція нікого не змогла знайти...
Нас у неділю біля церкви спостерігали розбите заднє форточкове скло. Служба вже йшла хв. 10. Ото люди мали сюрприз після служби. Наступної неділі на тому ж місці стояло авто з планшетом на місці навігатора. Вийшли після служби - все ОК. От думаємо - повезло, але ж провокував...
До нас вже третій день ходять "опитувальники". Може я помиляюсь, але ситуація мені якась дуже дивна. Отже, в суботу прийшла дівчина, сказала, що хоче провести соц.опитування в людини, у якої найближчим часом день народження. Я сказала, що ми не маємо часу, на що вона запропонувала грошову винагороду в розмірі 24 грн. Ми відмовились. В неділю вона знову прийшла, цього разу розмовляв з нею чоловік. Також відправив. Сьогодні приходить вже старша жіночка. Питає чи маю 18 років, бо хоче провести соц.опитування. Кажу що часу не маю бо в хаті малі діти. Вона мене чуть не на колінах, з таким жалем в очах просить допомогти їй, а вона мені 25 грн. за це дасть. Питаю чому саме я? Купа ж квартир, а вона каже що у неї в листку записана саме моя квартира. Тут мене аж передьоргнуло! Питаю ким написано? Каже керівництвом! Питаю яким? Університету ім.І.Франка! Питаю яке я маю відношення до нього? Нічого більше пані мені пояснити не змогла. Я сказала, що в хату її не пущу, і стояти в загальному коридорі також не можу. Попрощалась і закрила двері. Потім сіла і думаю, що ті хто збирають дані завжди представляются, хто вони, звідки, яку інфу збирають і для чого. Тут я взагалі нічого не зрозуміла. І дивно що вона мені гроші пропонує! На наступний раз буду вимагати телефон до керівництва і адресу. Може хто з цим стикався, і щось може прояснити...з голови мені не йде.
умови соцопитування бувають такі. береться багатоквартирний будинок. умовно перша квартира і крок наприклад в 10. тобто 11, 21, 31 і т.д. інші не можна. сама з таким стикалась. вибірка така дурна буває. єдине, як відмовляли в 11 то ми йшли в наступну, а не вмовляли попередню. --- дописи об"єднано, 24 Березень 2015 --- ну то не дивно. як серйозні опитування і якісь трохи більші, то передбачають винагороду. але перевірити все одно варто. в універі є кафедра соціології. можна там питати.
ага. а ще в опитувальника є "направлення", кууупа пеперів до заповнення і винагорода - цілквом реальною може бути. вибірка справді дурнувати. мало того, що специфічна вибірка квартир, так ще і по статі, віку, професії робота не легка, на мене раз собаку спустили.
до нас кілька років тому приходи - питали чи мешкає з нами мужчина 35років,що куритьвинагорода була 30 грн. але на жаль в нас ніхто такий не проживав