Новорічне та Різдвяне меню

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем sofcja, 10 Січень 2008.

  1. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    в Америці їдять індика з журавлиновим соусом
     
  2. mileneva

    mileneva New Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    А як його робити?
     
  3. JuniorSkeptic

    JuniorSkeptic Active Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    Цукати дуже легко робляться - я знімаю з лимонів і апельсинів всю шкірку цілком, разом з білою частиною, ріжу на дрібні квадратики і варю годину, тричі міняючи воду - річ у тім, що цитрусові обробляють такою хімією, що краще, щоб вода її максимально витягла.
     
  4. Nana11

    Nana11 аспіранточка

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    Дівчатка а як ви готуєте стейки лосося?просто обжарити на сковорідці?Чи є якийсь інший смачніший варіант?
    Ніяк не можу визначитися з НР меню...
    Думаю зробити Цезар, тільки сумніви беруть то ж треба листя салату, а який він той салат зараз?певно напханий всім і ше й як трава...чи ні?
     
  5. Karrizo

    Karrizo New Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    Я стейки смажу на сковорідці з мінімум спецій, обмазую оливковою олійкою і смажу, інколи мариную перед тим в соєвому соусі з перцем. Коли маю більший кусок то запікаю в духовці.
     
  6. Virner

    Virner Well-Known Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    І у нас стейки будуть на новорічному столі. Робитиму їх на грилі в мікрохвильовці. Перед тим замариную (оливкова олія, лимон, суміш перців, базилік, сіль, цукор, імбир, розмарин). Зроблю також вершковий соус зі спеціями. Лише гарнір придумати якийсь цікавий і не звичний.
    Може пюре зі селери?:girl_in_dreams:
     
  7. Karrizo

    Karrizo New Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    Лимон краще не давати в маринад до червоної риби а поливати вже готову рибу.
     
  8. JuniorSkeptic

    JuniorSkeptic Active Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    мені більше подобається запікати у фользі в духовці, а наприкінці розгорнути, щоб зверху утворилася скоринка.
     
  9. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    Його робиться просто, але він подається як окрема страва. Індика в ньому не готується.

    Найбільше мені смакує соус з журавини з цукатами і соком помаранчі. Можна ще додати горіхи.
    Беремо 500 грам журавини, засипаємо 1/4 скл цукву і заливаємо 1/2 скл помаранчевого соку (свіже витесненого). Ставимо на вогонь і даємо закипіти. Ягодин повинні потріскати але не розваритись. Тому весь процес варіння займає хвилин 10. В кінці додати жменьку цукатів або горіхів. Все!
     
  10. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    спекла я сирний штолен, ням нямка страшна, смак дуже яскравий, дякую Касі за перепис!!!!!!!! :) от правда сирного смаку я практично не відчула, чи то просто замало на пробувалась.
     
  11. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

     
  12. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    я до лосося не даю нічого, навіть солі. Головне, щоб був якнайсвіжіший! Смажу на сковороді без олії.
     
  13. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    так.
    відмінниця. ну що ту скажеш:girl_in_love:
     
  14. Delfy

    Delfy Well-Known Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    я печу в духовці, на бляшку даю каплю олії. самі стейки посипаю лимонним перцем. безпосередньо перед подачею чи вживанням поливаю соком лимону.
     
  15. kitka

    kitka Well-Known Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    Ну молодець!
    Я би сказала так, що роль сиру в ньому - це пом'якшити структуру, щоб він не був забитим.

    Правда:girl_wink:? Якийсь такий смак має ненабридливий, що їв би і їв...
     
  16. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    І я спекла дві штуки! Запах, вигляд і смак суперові!!!! Касю, дякую за перепис :girl_in_love: Всім вділила по кусочку на пробу, решта замотала в фольгу і думаю, де б то сховати, щоб не знайшли. :girl_crazy: Тільки чоловік допитується навіщо штоллен вистоювати тиждень-два, як він і так добрий. Поки аргументів не знайшла.
     
  17. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    клас. я в шоці. ну то ж треба щоб так пішло в народ:girl_smile:
    я тішуся.))
     
  18. kitka

    kitka Well-Known Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

     
  19. sirudenka

    sirudenka Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    дівчата, хочу теж спекти штолен, не маю рому. чи можна його чимось замінити коньяком, віскі чи ще чимось порадьте? бо мій не втигне до різдва настоятися :)
     
  20. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

    Я даю і коньяк, і кавовий лікер, це не принципово