Новорічне та Різдвяне меню

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем sofcja, 10 Січень 2008.

1. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню

в Америці їдять індика з журавлиновим соусом

2. mileneva

mileneva New Member

А як його робити?

3. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

Цукати дуже легко робляться - я знімаю з лимонів і апельсинів всю шкірку цілком, разом з білою частиною, ріжу на дрібні квадратики і варю годину, тричі міняючи воду - річ у тім, що цитрусові обробляють такою хімією, що краще, щоб вода її максимально витягла.

4. Nana11

Nana11 аспіранточка

Дівчатка а як ви готуєте стейки лосося?просто обжарити на сковорідці?Чи є якийсь інший смачніший варіант?
    Ніяк не можу визначитися з НР меню...
    Думаю зробити Цезар, тільки сумніви беруть то ж треба листя салату, а який він той салат зараз?певно напханий всім і ше й як трава...чи ні?

5. Karrizo

Karrizo New Member

Я стейки смажу на сковорідці з мінімум спецій, обмазую оливковою олійкою і смажу, інколи мариную перед тим в соєвому соусі з перцем. Коли маю більший кусок то запікаю в духовці.

6. Virner

Virner Well-Known Member

І у нас стейки будуть на новорічному столі. Робитиму їх на грилі в мікрохвильовці. Перед тим замариную (оливкова олія, лимон, суміш перців, базилік, сіль, цукор, імбир, розмарин). Зроблю також вершковий соус зі спеціями. Лише гарнір придумати якийсь цікавий і не звичний.
    Може пюре зі селери?:girl_in_dreams:

7. Karrizo

Karrizo New Member

Лимон краще не давати в маринад до червоної риби а поливати вже готову рибу.

8. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

мені більше подобається запікати у фользі в духовці, а наприкінці розгорнути, щоб зверху утворилася скоринка.

9. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Його робиться просто, але він подається як окрема страва. Індика в ньому не готується.

Найбільше мені смакує соус з журавини з цукатами і соком помаранчі. Можна ще додати горіхи.
    Беремо 500 грам журавини, засипаємо 1/4 скл цукву і заливаємо 1/2 скл помаранчевого соку (свіже витесненого). Ставимо на вогонь і даємо закипіти. Ягодин повинні потріскати але не розваритись. Тому весь процес варіння займає хвилин 10. В кінці додати жменьку цукатів або горіхів. Все!

10. Женічка

Женічка Well-Known Member

спекла я сирний штолен, ням нямка страшна, смак дуже яскравий, дякую Касі за перепис!!!!!!!! :) от правда сирного смаку я практично не відчула, чи то просто замало на пробувалась.

11. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

12. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

я до лосося не даю нічого, навіть солі. Головне, щоб був якнайсвіжіший! Смажу на сковороді без олії.

13. Kasia

Kasia Well-Known Member

так.
    відмінниця. ну що ту скажеш:girl_in_love:

14. Delfy

Delfy Well-Known Member

я печу в духовці, на бляшку даю каплю олії. самі стейки посипаю лимонним перцем. безпосередньо перед подачею чи вживанням поливаю соком лимону.

15. kitka

kitka Well-Known Member

Ну молодець!
    Я би сказала так, що роль сиру в ньому - це пом'якшити структуру, щоб він не був забитим.

Правда:girl_wink:? Якийсь такий смак має ненабридливий, що їв би і їв...

16. arushka

arushka завжди досягаю мети

І я спекла дві штуки! Запах, вигляд і смак суперові!!!! Касю, дякую за перепис :girl_in_love: Всім вділила по кусочку на пробу, решта замотала в фольгу і думаю, де б то сховати, щоб не знайшли. :girl_crazy: Тільки чоловік допитується навіщо штоллен вистоювати тиждень-два, як він і так добрий. Поки аргументів не знайшла.

17. Kasia

Kasia Well-Known Member

клас. я в шоці. ну то ж треба щоб так пішло в народ:girl_smile:
    я тішуся.))

18. kitka

kitka Well-Known Member

19. sirudenka

sirudenka Member

дівчата, хочу теж спекти штолен, не маю рому. чи можна його чимось замінити коньяком, віскі чи ще чимось порадьте? бо мій не втигне до різдва настоятися :)

20. Smorodynka

Smorodynka Member

Я даю і коньяк, і кавовий лікер, це не принципово