Ноги йому мити і ту воду пити...

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Un.Known, 20 Грудень 2009.

1. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Відповідь: Ноги йому мити і ту воду пити...

Знаєте, а я ніц нерозумного не бачу.
    Чому?
    Гм. Власне, в нас так і є.

Але я в сотий раз повторюю - я тут про міру НАШИХ почуттів говорю.

Не про стосунки, де все робиться тільки "дай за дай", або ще гірше - як помста.

Ще раз процитую послання Павла до коринтян, в сотий раз на цьому форумі:

“Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,
    не поводиться нечемно, не шукає свого, не рветься до гніву, не думає лихого,
    не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!”
    Знаєте, дівчата, що цікаво? В нас вдома матріархат повний.

Все вдома крутиться навколо моїх бажань і моїх потреб, з моїми консультаціями і з моїм дозволом. Хоча я нічого не забороняю, і усіх балую.

2. zaderyshka

zaderyshka Member

Та власне можна, але для чого?
    В принципі дане прислів'я нам в школі трактували як засліпленість почуттями і фанатичне кохання.
    Я, яко людина сиильно егоїстична і навіть хамська місцями, не маю бажання задовольняти чиїсь захцянки впусту, бо просто так наказали зробити і не мати крихти взаємності взамін. Я таки хочу взаємної турботи. Припускаю, що люди щасливо живуть і з такими переконаннями як в мене.:girl_in_dreams:
    А якщо розглядати цей вислів як вміння поступатись і знаходити компроміс, вміння показати альтруїзм у стосунках, то це таки необхідні для пари навики.

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Добре що вам так добре.:yes:
    Напевне це головне.

---------- Додано в 16:30 ---------- Попередній допис був написаний в 16:28 ----------

Може є люди, які по-іншому проявляти свою любов не вміють?:girl_in_dreams:

4. shoelover

shoelover New Member

Поки читала - довго думала як саме я ставлюся до цього вислову про ноги та й про юшку. Знаєте, для мене вона означає якийсь вищий ступінь покірності, безвідмовно любові, безапеляційної і сліпої. Незважаючи ні на що, або і всупереч всьому.
    Так от, аби продовжити думку, скажу, що б все воно нічого, якби люди не мали звички зловживати. І навіть ті, хто люблять.
    Часом в моменти роздумів про те, на що ти здатна заради чоловіка, приходить фраза Саманти з "Сексу і міста": Я люблю тебе, але себе люблю більше. Не думаю, що варто користуватися цими словами повсякчас, але часом і їх згадувати треба.

5. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Є чоловіки, які вважають виявом особливого благоговіння до жінки її власноручне роззування. (Чимсь схоже на "пиття води")
    Але приміряючи на себе, скажу чесно: мені це було би неприємним.. бо на моє переконання це потрібно тоді коли жінка на останніх місяцях вагітності чи перенесла операцію і її це потрібно направду. А просто так.. не сприймаю і все.
    А якби при цьому я була би завантажена по господарству, а чоловік роззував би, але уникав клопотів чи допомоги - ще й мабуть дратували би такі символічні вияви поклоніння мені - з паралельним нехтуванням моїх справжніх потреб (у спілкуванні чи допомозі).

Бо якщо вже мене "ідолізують" - то мабуть мають це робити мовою моїх символів, а не своїх власних.. чи я неправа?.. Так само і "ідолізація" навпаки.
    Звичайно, якщо це від щирого серця, відчуваєш вдячність за будь-який вияв шанування. Але якщо любиш - вчишся виражати свої почуття на мові партнера.. у Гаррі Чапмена гарно сказано про це у "5 мовах любові".
    І якщо ми хочемо виразити чоловікові міру своєї любові - то мабуть, мали би робити те що він сприймає як відданість, а не те що ми сприймаємо?.. чи як?

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я власне про те і писала вище. Був у мене такий прикрий випадок в житті. Правда то було за часів глибокої юності, але провчило на все життя.

Останнє редагування: 24 Жовтень 2011
  7. Furore

Furore New Member

Ваші ж слова:

---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:10 ----------

Ну так, ви самі стверджуєте, що для вас це норма. Але, здається, ви плутаєте ці поняття "помити ноги" і "випити ту брудну воду" - це різні речі. В тому то й суперечка, чи не так?

Поясню, поцілувати в зад і випити брудну воду - для мене це речі однієї категорії. Для Вас по-інакшому?
    Якщо в чоловіка золоті руки, то можна ще сказати, що "діамантові", "дорогоцінні" - це також будуть поняття однієї позитивної категорії, і означатиме лише "добрі" руки.
    Як пиття брудної води може бути позитивною категорією, оце мені в голові не вкладається.

---------- Додано в 15:21 ---------- Попередній допис був написаний в 15:17 ----------

Миття ніг, але не пиття тої води.
    Такого, здається ніде в світі нема..

Молодець, Фрезія, так гарно росписали, в мене б терпцю не вистачило. А хотіла почати так само.

8. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Фурор, читайте уважіше...
    Я писала, що такі прості речі, як миття дитини, в бувкальному значенні, не є огидними, про пиття води я там не згадувала...
    В мене немає бажання розяснювати вам свою точку зору. Читаю і мені бридко від ваших "цілувань заду". Не можу зрозуміти одного, де ви вичитали, що хтось п'є брудну воду реально, а не метафорично.
    Ви перекрутили поняття і хочете мені щось довести.
    Давайте кожен залишиться при своїй думці.

9. Un.Known

Не так. Ви не приймаєте другу половину прислів’я.

А я дослівно, звичайно, воду не п’ю, але треба було б - не вагалась би.

Взагалі, у це прислів’я вкладають степінь подяки, я маю за що дякувати - мені спокій і любов, котрі мені чоловік дає, вартують стільки, що пиття брудної води - дурниця.
    Погоджуюсь, Фрезіє.

Тому мій чоловік не знає про моє бажання пити воду.

10. svoboda

svoboda Member

:eek::eek::eek::suicide:
    Це вже точно.

11. Furore

Furore New Member

Так про пиття в прислів’ї йдеться, чому ви відділяєте одну частину від другої, якщо в цьому і весь зміст?

Ну мені також бридко від вашого пиття води. Це якщо відповідати вашими ж словами.

Що по Вашому таке "метафора"? Контрастні вирази, а зміст той же. Брудна вода - це неприйнятно, тому й поведінка того, хто п’є має бути неприйнятною.

Та я й першу не дуже то приймаю. Чого б це я йому ноги мила, хіба він хворий, або це якісь сексуальні ігри такі, тоді ще куди не йшло.

12. Un.Known

Завжди бавлюсь, коли мені хтось розказує про неприйнятність моєї поведінки... )

13. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

мда, говорили балакали...
    Не бачу сенсу продовжувати дискусію, якщо ви елементарного не можете зрозуміти, НЕ ПРО МИТТЯ НІГ ЙДЕТЬСЯ!!! Хоч трохи можна абстрагуватись?
    А навіть якби й довелось йому ноги помити, то що з того? Навіть якщо він не хворий і це не сексуальні ігри.

14. Delfy

Delfy Well-Known Member

мож трохи не по темі, бо все таки безпосереднє миття частин тіла до приказки відношення не має, але коли ми вдвох приймаємо ванну з купою піни чи без неї, то мені в прикол намилити його від голови до п*ят. і ноги йому теж намилюю. і нічого поганого в тому не бачу. потім він мені робить те ж саме. мені приємно.
    але то я так, про гігієну :) воду ми спускаємо в каналізацію :)

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчатонька, ну хоч вбийте, не розумію, а хіба то та любов і спокій яку дарують нам наші чоловіки вимагає того, аби так вже плазувати перед ними. В хорошій нормальній сім"ї це має бути просто взаємно.
    Ну, любить мене мій чоловік, я його люблю, а нашо ті ноги мити і воду пити (образно), для чого покаувати що за любов і ніжність, яка є прийнятною для будь-якої сім"ї я готова фанатіти, плазувати і цілувати йому пятки. Ніхто ж нікому нічого не винен.
    Хіба обом так добре... Головне щоб

Останнє редагування: 25 Жовтень 2011
  16. Un.Known

Я не розумію, з чого Ви взяли, що хтось перед кимось плазує.

(Ті форумляни, котрі нас добре знають і бачили, мусять сміятись).
    Ви неуважні. Сто разів написала, що чоловік і не здогадується, на що я готова.

Але... і те, що не розумієте - не біда. Ну, не розумієте, не відчуваєте ТАК, то що зробити... :)

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

Думати, що готова- то одне, а втілювати це в життя- то зовсім інше.
    Ви описуєте таку поведінку як правильну зі своєї точки зору, а звідки ви знаєте що це правильно і прийнятно, якщо ніколи в життя не втілювали і не маєте досвіду в тому. Як знати чим воно може обернутися? І як чоловік може на це відреагувати.

Останнє редагування: 25 Жовтень 2011
  18. Miltonia

Miltonia New Member

Хто сказав, що я маю робити так, як прийнято, а не так як відчуваю!!! Мій дім - моя фортеця, немає чого нав"язувати інших думок і "правильних" формул. Я готова мити ноги своєму чоловіку, і готова ту воду пити, вважаю це не бридким і не фанатизмом, просто я на даний момент так відчуваю, ось і все!

19. Un.Known

Яку - "таку"?
    А хто має знати, що для мене правильно і прийнятно? Ви?
    :)
    :)

На ці питання такі різні смішні відповіді в голову приходять...

У Вас є варіанти, чим "воно" може обернутись?
    Та просто б не дав. А Ваш варіант який?

20. Furore

Furore New Member

Тому що прислів’я (з нього ж вся тема почалась) саме про це! А не про взаємоповагу і кохання в сім’ї! [​IMG]
    Просто це прислів’я не про вас, от і все.

---------- Додано в 08:59 ---------- Попередній допис був написаний в 08:56 ----------

Та робіть що хочете, просто інші можуть цього не розуміти.