Нитки, тканини, інші прибамбаси - де купити?

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Галинка, 29 Вересень 2008.

1. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Відповідь: Нитки, тканини, інші прибамбаси - де купити?

Знайшла свій інакший моточок. Там є напис, якого нема на інших: For sale only outside the European Union. А в інших на тому місці пише 100% Хлопок і ієрогліфи. (Прошу перекласти тих хто знає англійську).
    Якість нитки не відрізняється від інших.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я не експерт, але ті з кантиком - то сучасні. Там ті бірки не паперові, а пластикові.
    Десь маю ще старі дмц, з 80-90-х років, то тоді власне такі паперові були. Треба буде знайти й зазнимкувати.

3. Ума

Ума Super Moderator

для продажу за межами ЄС

цілком можливо, що то з однієї фабрики, просто по одним ниткам (ті що для ЄС) вони платять податки (наприклад, ПДВ), а на експорт - ні. ось і вся різниця. Питання чомудо нас потрапляють і такі і такі нитки?

4. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Дівчата, перепрошую, але той напис є на всіх нитках, тільки на світлому фоні і дрібнішим шрифтом))

Останнє редагування: 6 Квітень 2010
  5. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Мені здається за кордоном ниточки дешевші, тому купую нишком там, а продають тут.
    В Україні є тільки два офіційних представника муліне ДМС, я впевнена що вони не можуть постачати їх абсолютно всім реалізаторам.
    Ось мене цікавить, чому на деяких вишивальних точках відсутні нитки вже протягом декількох тижнів (кажуть що замовили і чекають), якщо в офіційних представників вони є, і їх доставка займає якихось пару днів. Напевно чекають саме на ці дешевші евросоюзівські нитки, чи як?
    Дівчата, сама цю тему підняла, надіюся завтра почути змістовну відповідь на наші всі запитання. Дам знати.

6. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

і я такі маю, ще з маминих запасів, там дійсно картонні бірочки. Ось вони

7. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Чесно кажучи я б не сказала, що тут ниточки дешевші.І якість така сама, бо часто купую нитки ДМС в Україні, і тут доводилось купувати, то різниці не бачу жодної. Щодо написів, то так як Ума писала-про податки, тому пишуть для продажу за межами Євросоюзу.

8. Niferttiti

Змістовної відповіді на рахунок підробних муліне ДМС не отримала. :girl_cray:
    Мої фото зранку були надіслані в офіс ДМС (так мені сказали по телефону), аж до Франції дойшли. :girl_haha: На що було дано відповідь, що це оригінальні муліне, просто різні партії. :girl_in_dreams:
    Шкода що не мали можливості надати більш вичерпну відповідь.
    При особистій зустрічі розпитаю більше.

9. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

Колись купила в іншій картонній упаковці і тут питалася, чи є різниця. Різниця є - вони менше блищать і товстіщі, пухнастіщі за решту ниток ДМЦ. Якщо прискипливо розглядати вишику, здається, що вишито нитками від іншого виробника.
    Не знаю, наскільки співпадають кольори, але, напевно, краще з таким не жартувати, особливо, коли робота складна, або ниточки закінчились посередині і докупляються.

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Зробила знимки різних ниток ДМЦ.
    Згори вниз:
    - меланжеві нитки, які продають поштучно в магазині
    - меланжеві нитки з набору
    - звичайний моток ДМЦ
    - старі ДМЦ, які мені колись переслав вуйко зі штатів, зроблені у Франції, як і інші три

Верх мотків ближче:

Низ моточків зблизька:

А тут зблизька папірчик старих ниток:

11. vasilinka

vasilinka Загублений

Нитки з повністю чорними єтикетками - старого випуску. Нічим не відрязняються від ниток з сучасними пластиковими етикетками.

12. Medusa

Medusa Well-Known Member

Вони казали, що переїдуть десь на пл.Ринок, але точно не були впевнені в адресі - обіцяли залишити повідомлення на старому магазині. Але я там була десь тиждень тому - не писало нічого, в той магазин заїхали якісь спортивні шмотки, а всі вишиті картини лежали поскладані в сусідньому магазинчику.

13. Natalya

Natalya Well-Known Member

Захопилась останнім часом вишивкою стрічками. Ділюся відкриттям, може комусь пригодиться: найдешевші стрічки знайшла в магазині "Тканини" на Південному (ТЦ "Європа", 1 пов., лівий ряд, якщо іти з вул.Виговського). Там вони чомусь вдвічі дешевші, ніж в інших магазинах, навіть на тому самому Південному...

14. OxankaF

Мій роман з нитками продовжується. Як писала, вишиваю собі чорну сорочку. Ниток (дмц) там йде багато, тому докупляла по мірі можливості. Докупляла в Призмі на Водогінній. Так що не думаю, що в цих магазинах можуть бути старі запаси, ще й такий популярний колір, як чорний І ось, коли сьогодні прийшлось випороти майже цілу нитку, то вона залишила непомітний слід на тканині. І, крім того, коли я спробувала вишивати цією ж ниткою ще раз, то вона мені буквально розлізлась в руках. Почала розглядати нитки. При детальному огляді нитки різні! Одна більш гладенька і май більший блиск (на етикетці напис "For sale only outside the European Union". А друга більш "пухнастіша" (без цього напису).
    Наталя-Ніфертіті, а ви ще щось дізнались про підробні нитки?
    (Фото виставлю пізніше, батарейки заряджаються)

15. Galysik

Galysik Well-Known Member

Ось підробка під ДМС
    ось невідповідність номеру (звідки взагалі у карті такий номер?)
    А отакими пачками їх продають у Львові по 3 грн/моток
    [​IMG] [​IMG]
    Фото робила 3 роки тому, раніше ці нитки були на одному базарчику, потім переїхали в Інтерсіті на Чорновола і я ледь вдруге не попалася на дешеву ціну... Добре що ДМС знала "в ліцо", бо вишиваю ним роки, тому одразу запідозрила неладне..
    Там номера якісь вигадані, яких немає в карті ДМС взагалі, а якщо номер співпадає - колір може бути замість синього - зелений. Чудасія. Нитка кошлатиться, це добре видно на фото, схожа на акрил.
    Щодо старих ниток ДМС - вони часто ідуть ледь яскравішого відтінку, ніж сучасні. Блиск у них теж кращий. Я використовую їх в роботі без проблем. Єдине, якщо треба зашивати велику ділянку - вважати щоб вистачило нитки, бо таку-ж купити не вдасться.
    OxankaF, в цілях економії я вишиваю сорочку нитками Гамма. Чорна нитка ідентична ДМС, не линяє і в два рази дешевша, то "зачєм платіть больше"?

16. OxankaF

Додаю фото.
    А ось і самі нитки, різниця очевидна. Зі спалахом:
    [​IMG] [​IMG]
    Без спалаху
    А я тією 2-ою ниткою вишила вже багацько (десь 4 моточки). Що ж тепер робити? може не розлізуться мої квіточки? а якщо то все пороти, то вишивати другий раз точно не захочу! Пропаде мабуть моя сорочка...:girl_cray::girl_cray::girl_cray:
    ага, "хорошая мисля пріходіт опосля" якби ж то раніше....

17. Xomka

Xomka Well-Known Member

Оксано, будемо ставити на те, що не розлізуться. Ви ж її постійно прати-шургати не будете, і пороти там де вишили. Просто далі вишивайте оригіналом і все буде гут;)!

18. Galysik

Galysik Well-Known Member

OxankaF, ражду Вам провести тест на линючість цих ниток. Це допоможе визначити справжні нитки чи ні. Для цього візьміть шматок білої бавовни (може бути біла хустинка), загорніть у неї отой кусок нитки що Вас непокоїть, капніть у мисочку рідкого мила, або пр.порошку, налийте кипятку і занурте тканинку з ниткою на кілька хвилин. Якщо нитка полиняє - доведеться випорювати, якщо ні - я б радила продовжити шити іншим мотком ДМС або купити Гамму і продовжувати шити нею. Перед тим як шити Гаммою, я проводила цей тест - усьо гут!

19. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Гамма не линяє, перевірено мною особисто на кількох роботах

20. Niferttiti

Я відправила зроблені мною фотки моєму постачальнику, а він відповідно у Францію. Було сказано, що це все оригінальні нитки ДМС.
    Ось на рахунок тих твоїх чорненьких, то реально видно що щось не так. Але ти дійсно попробуй їх замочити. Я деколи коли випорюю кусочок нитки, то вона вже стає дуже тоненькою, бо ти рахуй нею вишивала (ниточка трішки стерлася), а потім у протилежному напрямку випорола. Я ніколи випоротими ниточками не вишиваю, бо вони в процесі повторного вишивання перетираються. Так що нема чого панікувати.
    Згадую весь час як тут нам в приват розсилали спам, про ДМСшні ниточки по 4 грн. за моток. Але не думаю, що магазини можуть таким грішити. Хоча чого не зробиш заради наживи.

---------- Додано в 11:51 ---------- Попередній допис був написаний в 11:49 ----------

То ви хочете сказати, що пані Марія (то її магазин був в Інтерсіті і на Південному) торгує такими нитками?