Нитки, тканини, інші прибамбаси - де купити?

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Галинка, 29 Вересень 2008.

1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Відповідь: Нитки, тканини, інші прибамбаси - де купити?

Дівчата, була я в Призмі, майже на 1,5 год там "зависла"
    щодо жіночки-продавця-дуже мила, як на мене, допомогла підібрати, порадила, показала-я купила собі заготовку на вишиванку, також вибрала схему (з маками :girl_haha:), але перше хочу її перенабрати, бо то з журналу (кольори можуть не дуже відповідати)

якщо чесно-я шокована вартісю ниток, то є шось страшне
    Анкор по 5,5 грн
    я останній раз купувала в Києві по 4 грн
    Гамму я купувала по 2 грн, якщо береш на цілу роботу - 1,8 грн.
    ДМС - 5,5 грн (якщо береш быльше - 5,3 грн)
    тому напевно, коли наступного разу поду "на закупи" (за місяць-півтора) дам клич-зможу привести вам ниточки дешевше
    бо то капець просто з такими цінами

2. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

А в Призмі вже є Анкор? Де там та жіночка взагалі поміщається тепер?

3. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

я перечитавши поради теж на свої перші закупи пішла в Призму, жіночка справді приємна, але нитки ДМС 5,30 ціну відразу назвала, хоч я брала 11 моточків, то мабуть більше...хоч за мною дівчинка брала один і теж 5.30 грн...
    єдине, що мені там не сподобалось,проблемна витяжка в кафе і стояти там довго вдихаючи цигарковий дим -бррр, і нитки трохи потім запах мали...

4. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Зараз на Водогінній меланд по 5,5. Вони розпродають залишку, тому ціна така. Здається, в інших магазинах, меланж коштує більше, ніж звичайні нитки.
    Там вибір не дуже багатий, але треба питатися, бо в них в пакетику під прилавком є ще декілька кольорів.

5. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

ні-ні, немає
    Анкор я брала на Гонти

я за 1,5 год там внюхалася :xaxa:

моя сорочка також, певно виперу спершу

ще була я в Галинки на Добробуті, прочитала, що Ума там заготовочку чоловікові брала
    чесно? не впєчєтляєт вибір заготовок-1
    якщо шити на замовлення на 20 грн дорожче-то 2
    але оце друге мені трохи в голові не поміщається, чому?
    бо видається мені навпаки, якщо ти замовляєш сорочку, залишаєш завдаток, то це більша гарантія того, що сорочка продасться, ніж те, що співпаде кілька факторів при покупці заготовки, а саме-колір льону (полотна), вид комірця (стійка/власне комір), розмір сорочки, вставка
    але то таке, чи то може я така вимоглива?

до речі, на заговках в Галинки майже у всіх (чи то у всіх?) сорочках вставка на вишивку майже до пупа, в чому мене там переконували, що інакше НЕ БУВАЄ, і ВСІ чоловічі сорочки мають вишивку аж до штанів :lol:

але я вже не мала сили сперечатися
    не буває, то не буває, най так буде
    а в мене буде інкше :xaxa:

6. Ума

Ума Super Moderator

я вдалу заготовку ніде знайти не можу. купувала і в Галинки, і в Призмі - всюди віддала назад.

маю домоткане полотно двох кольорів - біле і "натуральне" купувала восени на виставці), то певно буду нести до кравчині і шити під себе і так як мені треба. Бо насправді, ці заготовки поставили вже на такий конвейєр, що за якістю не слідкують. Нема рівного шва. Вишиєш і треба самому підпорювати, підшивати і тп.

Залишила лише заготовку для малого, і та кострубато шита, але най вже буде...

7. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Думаю це буде саме краще. Тоді точно все б мало підійти і тебе задовільнити.
    Умо, як найдеш файну кравчиню, даш координати, дуже треба.

8. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Тьфу-тьфу, чоловікова, що я брала в призмі дуже якісно пошита!! в мене середина узору на шві, то дуже рідко не вистачає однієї дирочки. а так, то я задоволена.

9. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

10. WildWind

WildWind Member

Відповідь: Вишивальницям-початківцям

в мене пише так: mouline,sticktwist,madeira. Made in Germany. Якісь ниток я ще з дитинства якось перевіряю на дотик. Мама якось навчила. Ось вони мені зразу сподобались, перевірила вдома, не облазять, вже вишиваю ними, порівняно з базарними супер.
    угу, круто, то треба вишивати ниточка в ниточку.. на домотканому полотні я не уявляю як то можна)) тому відклала ту схему, бо дуже сподобалась, куплю звичайну панаму і якось вишию.
    До речі, сьогодні на вул. Шевченка, недалеко від ц. Анни бачила, як вішали вивіску на магазин, чи то "Своїми руками", щось в тому дусі, я зрозуміла, що то ще один магазин для рукодільниць. На жаль коли поверталась вже було зачинено.. Можливо комусь буде ближче туди, бо часто читаю як жаліються, що далеко до Призми...

11. Ума

Ума Super Moderator

Теорія по вишивці каже, що роботу крутити НЕ можна. як взяли так і вишиваєте і тоді всі хрестики будуть в одну сторону. Але на практиці можна на 180 (а не 90 чи 270) град. повертати і то не міняє звичного напрямку хрестика

то напевне те, що казала Галинка. з середини березня мав відкритися рукодільний магазин біля ц. Анни

12. Ann

Ann New Member

А що за магазин? Там будуть продаватися всі рукотворні витвори?

13. Ума

Ума Super Moderator

я не знаю, бо він ще був не відкритий. Просто зрозуміла, що Галинка собі взяла більш постійний магазин а-ля водогінна, волошина.асортимент думаю приблизно як всюди, ну, як мінімум такий як в неї на добробуті

Останнє редагування модератором: 19 Березень 2010
  14. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

а мені здається, що тканину (льон) краще попрати до того, як кроїти... особливо домоткане полотно... Та й звичайний льон теж. Бо може сісти непередбачувано.
    Моя кравчиня, перед тим як шити сорочку, замочує тканину в гарячій воді.

15. Oddly

Oddly Well-Known Member

порадьте, досвідчені вишивальниці - який розмір краще замовляти - щоб найуніверсальніше використання було - 15х15 чи 20х20 ?

16. Ума

Ума Super Moderator

15х15 то дуже маленькі, бо вишивальна поверхня десь на 3-4см менша.
    однозначно 20х20 то найоптимальніший варіант. На форумі більшість має самі такі і задоволені :)

17. Iskra

Iskra Well-Known Member

"Своїми руками". була там післявчора - розташування для мене дуже вигідне, бо близько від дому. асортимет порівняно широкий, казали, що ще не все порозкладали і буде більше. особливо коли не вистачає якоїсь одної ниточки, щоб довго не шукати, то мені якраз.

ми з Квіткою собі такі ж замовили - за порадою Надійки на форумівці:girl_smile:

18. Naturals

Naturals Well-Known Member

можна по детальніше де це є і як там ціни:shy:

19. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Відповідь: Вишивальні вихвалялки

Уррррра! Нарешті в нашому районі є рукодільний магазинчик!!! А то треба було за ниточками хто зна куда їхати!! Ніфертіті будете мати постійного клієнта :girl_claping: А де саме біля Нового Цуму?

20. Iskra

Iskra Well-Known Member

то на початку вулиці Шевченка. якщо дивитись зі сторони Городоцької, то по правій стороні - там, де колись був магазин з лампочками. щодо цін, то брала там лише ДМЦ по 5.50грн. брала, здається, 13 моточків, то без знижки продали. але я й ніц не казала... питалась про тканини, то казала продавчиня, що є в наявності Цвайгарт в різних кольорах, але цін я не питала...