незнання мови чи цілковита байдужість, або чому говоримо з помилками?

Тема у розділі 'Мовні посиденьки', створена користувачем Зорянівонька, 13 Жовтень 2009.

1. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Відповідь: незнання мови чи цілковита байдужість, або чому говоримо з помилками?

Все одно :girl_wink:

• Подобається Подобається x 3
  2. Oddly

Oddly Well-Known Member

Відповідь: незнання мови чи цілковита байдужість, або чому говоримо з помилками?

вчора в якомусь фільмі - в дубляжі - "хочу подякувати вас" - це вже надцятий раз таке чую.
    це природна помилка під впливом російської. тому, хто так говоить, прошу зайвий раз звернути увагу - треба "подякувати ВАМ"

• Подобається Подобається x 4
  3. levandivka

levandivka З яйцями...

Протестую! :agree:
    Тільки не "Репортер"!

4. La esposa

La esposa Moderator

зачепило за живе? ;)

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А ще є схожа до цієї типова помилка:
    поінформувати та повідомити. Після цих слів неправильно вживають займенники.
    Має бути:
    поінформувати вас
    повідомити вам

• Подобається Подобається x 2
  6. Liliyah Romanova

А що такого в цій грі?
    Поляки мають щорічний диктант.
    Про називання слів по буквах англійською навіть фільм зробили.
    Чим погана гра в українській? Що в ній такого? Розкажіть будь ласка, бо не бачила, а цікаво. :)
    То хіба окрему тему створювати, а я буду з понеділка по п*ятницю звіт писати, бо дивлюся щовечора. :xaxa:

• Подобається Подобається x 1
  7. levandivka

levandivka З яйцями...

Навпаки.
    Про мертвих - тільки хороше, або нічого. (с)

8. La esposa

La esposa Moderator

і надмогильний пам"ятник - телевежу :)

9. Люша

Люша Well-Known Member

У грі Настя Каменських та Потап з командою гравців зірок вгадують, як українською будуть ті чи інші слова, та навпаки перекладають з української. Але якщо замислитись, можливо це й корисна передача.

10. La esposa

La esposa Moderator

почалося... і пішло-поїхало...

хто мені підкаже, якою то мовою..?

• Подобається Подобається x 4
  11. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Барахольною

Ріже вухо реклама. Наприклад, реклама одного з чаїв починається словом "високО".
    Вчора дивилася футбол. Про коментаторів можна багато говорити, але чужим для моїх вух є слово "коуч" при наявності в українській мові "тренера". Ну і, звичайно, не оминули моєї уваги "сємкі"

• Подобається Подобається x 8
  12. Orman

Orman Модератор-бомба

а продовжується "в горАх" - забилам би!

• Подобається Подобається x 6
  13. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Відповідь: Обговорення конкурсу " Кращий аватар"

Вибачте, але тема неправильно сформульована:"кращим" можна бути "ніж" щось, хтось...правильно б було - "найкращий аватар"..вось...ну то так..до слова..

• Подобається Подобається x 9
  14. La esposa

La esposa Moderator

було-було... :) :) :)

15. Orman

Orman Модератор-бомба

центр
    також
    не вийдеш ("не" з дієсловами - окремо)
    пляшки

мій словник каже: (друкарська) помилка

16. Liliyah Romanova

Ту тему не я починала, то був винесений оффтоп. Можна виправити, зрештою. Назву конкурсної я поправила.
    Я просто багато часу на сам текст конкурсу потратила (аби довести до стандартного вигляду), то вже на цю гілку мене не вистачило.
    Зрештою, в барахолці в нас досі розділ "дитячі коляски". :girl_crazy:

глянула підпис... "пузІк" не заважає, тільки "кращий" ;)

Останнє редагування: 26 Жовтень 2009
  17. Уляночка

Відповідь: Обговорення конкурсу " Найкращий аватар"

пузік вибрало автоматично..не заважає..але якщо, Лілю, ти хочеш дотримуватись чистоти української мови на форумі, то, думаю, що в назвах конкурсів варто звертати увагу на помилки...мені не принципово..мені хоч "самий кращий"..думала, що ти не бачила..
    П.С. а тАракотовий мені теж не заважав:girl_wink:

18. Liliyah Romanova

Відповідь: Обговорення конкурсу " Найкращий аватар"

Мені часом взагалі не хочеться виправляти ні за ким, бо втомлююся від тих усіх "макасінчіків, бутилочок". І тоді не виправляю взагалі. Хіба як хтось нагадає, натиснувши на кніпку "скарга на допис" і зверне увагу на помилку.

Чистоти мови на форумі я дотримуюся суто особисто! Щодо цього на цілому форумі є аж одна тема, зрештою. Яким чином можна дотримуватися чистоти мови на цілому форумі направду не уявляю. А ти уявляєш? Це ж би був терор, ні? Кому не байдуже - працює над собою, а кому байдуже й власна безграмотність вухо не ріже, живе собі спокійно так, як йому пасує. Я спокійно розмовляю будь з ким, незалежно від того, якою мовою вони говорять. І прямо виправляю лише тих, хто просив, або своїх учнів. Іноді філологів, якщо помилка аж надто очевидна й філологові не пасує. Ну, або тоді не треба признаватися до освіти, мабуть.

p.s. Мені тАракотовий не заважав, мені на це скаргу надіслали. Двічі.

19. Уляночка

Ага...зрозуміло..любителі моїх дописів:girl_in_love:

20. Liliyah Romanova

Можливо, щодо філолога є певні сподівання? Бо коли філолог пише з помилками чи суржиком, це важко проминути.