Невдалі кухонні експерименти (кухонна жилєтка))

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем La esposa, 27 Лютий 2011.

1. sofcja

sofcja Member

Відповідь: Невдалі кухонні експерименти (кухонна жилєтка))

злийте маринад і залийте кип'яченою водою - витягне зайве. краще трохи недосолені, ніж сильно пересолені...
    я би рятувала вже, поки не супер-сильно не натягнули тої ропи.

2. LGalT

LGalT Member

Я нині приготувалась робити домашній майонез на жовтках (бачила якось в телепередачі як виделкою збивають, а в мене погружний блендер накрився, тому такий варіант вирішила спробувати). Спочатку все ніби йшло добре- давала олію по краплі і вже починало густіти, а потім влила трошки більше і видно заскоро, бо маса стала ріднути:girl_sad:. Далі я вже вирішила білок дати, щоб спасти ситуацію - ніц, в блендер стаціонарний закинула і ще яйце добавила і олії - ніц, ставила в холодильник і знову пробувала збивати -ніц.:sad:

3. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

закиньте ще раз в блендер і збивайте дооового маленькою цівочкою додаючи олію має збитись. а як ні, то в холодильнику трохи застигне і так можна їсти.

4. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

Запікала овочі в пароварці. Якось везло, не пішов мені рисовий пудинг, ну аж до рвоти гидота вийшла. Все викинула.
    А сьогодні запіканка з баклажанами. Там куряче філе, помідори, перці, сулугуні і баклажани. Півтори години в пароварці, а баклажани сируваті і все. І тож баклажани солила, сік зливала. Баклажани повикидала, решту їли. З кабачками проблем не було.

5. Музик

Музик Мартуська

а в мене торт, який мільйон разів готувала не вийшов, добре, правда, що то я просто так, для себе готувала, але все одно не приємно

6. LGalT

LGalT Member

пробувала так робити, не збивається всеодно

маса розшарувалась в холодильнику; видно цього разу "не судьба"

7. LGalT

LGalT Member

Експерименти продовжуються:smile::
    привезли з села трохи огірків, поставила на закваску 2 банки 3-літрові, вчора ввечері вже хотіла заливати кип'яченим розсолом і закрутити, а в одній банці огірки м'які і розлізаються:eek:, викинула.
    Правда, я їх тримала цілу ніч у воді і та друга банка не була повна(я збиралась огірки з неї перекласти у меншу). Чи саме це вплинуло? І чи буде стояти та перша банка?
    P.S. Я вперше квасила огірки

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я не знаю чому ваші огірки змякли. Від холодної води повинно було б бути навпаки, вони мали ввібрати в себе воду і стати цупкі і тверді.

Ми доречі не замочуємо огірки на ніч, а зразу заливаємо маринадом і складаємо в баняк. Воно постоїть в баняку день в теплі, а потім вже ставимо в холодильник.
    Якщо вони в вас змякли після того, як ви залили маринадом, значить в вас було дуже тепло в хаті і пішов хімічних процес швидше, ніж би хотілось. Доречі, якщо воно з маринадом і мяке, то я б не викидала, а зварила огіркову зупу.

9. Hermi

Hermi Well-Known Member

в мене подібне було, забагато у воді стояли(правда в мене вони чуть не добу простояли, міняла декілька раз воду, ніби нормальні були, наквасили - закривати, а огірки всі ніби як гнилі:sad: )

а в мене закрита шпарагова квасоля стріляє..поняття немаю чому, вийняла з льоху - на запах і смак нормальна, зїли.Через день інша вистрелила.Ніякого помутніння, ні дивного запаха\присмаку немає...а ще поздувались кришки на огірках(вже місяць здуті стоять), один відкрили - на смак огірок як огірок...

10. LGalT

LGalT Member

Прийшлось викинути, бо запах був неприємний, певно якесь "неправильне" бродіння почалось.

11. La esposa

La esposa Moderator

перепитала чоловіка, бо він два рази так рятував мій майонез:

12. LGalT

LGalT Member

наступого разу врахую, бо я навпаки давала яйце в майонезну масу. Дякую.

13. Savchenko

Savchenko Member

Пекла сьогодні в духовці сирну запіканку по простому рецепту: яйця, згущене молоко та сир домашній, не магазинний, і вона мені впала, на смак дууже файна, єдине виглядає як корж на торт (((

14. Маруся-мама

не було чим її тримати. Яйця самі по собі не втримають важкий сир.

15. я_тут

я_тут Well-Known Member

ага, зараз той рецепт гуляє по нету, я теж спробувала, бо люблю дуже сирні запіканки і маю щось 5 різних рецептів по яких печу
    та запіканка справді росте височенна, а потім падає
    я тепер роблю так само тільки ще додаю крохмаль і виходить смачніше, ніж з просто молоком чи сметаною

16. Маруся-мама

А в мене вчора стався казус. Мала м відро помідорів, і вирішила зварити з них соус. Одним словом, вийшла зупа. Чоловік хвалив, що дуже смачна. Я планувала, що буде густий а вийшов рідкий. Маю припущення, що або помідори були дуже соковиті або я таки переварила. Але я мала надію, що як буде довго варитись, то таки вода випарується. Ніц, з того. Колір виварився.

Зате, тепер буду мати купу заготовок на помідорову зупу. Заморожу собі, а потім буду робити зупи на швидку руку :girl_haha:

17. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Тушила я сьогодні капусту, пішла з Анютою гуляти і ... не загасила вогонь. Тепер не знаю, чим би то віддраяти того баняка :girl_sad: шкода викидати, бо з набору, та й з недешевого. Порадьте, що робити. Баняк з нержавіючої сталі, вже терла всім, трохи відчистилось, але не зовсім.

18. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

спробуйте засипати содою і налити трохи води, залишити на пару годин, хай відмокне.
    або засіб для чищення духовок, він досить активний, щоб видалити пригорілі плями.

19. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

А ще попробуйте покип'ятити трохи на малому вогні ту воду з содою, недавно також так чистила.

20. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Кип'ятіння з содою допомогло :girl_wink:. Всім дякую!