Нерідний батько

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем yasna, 28 Березень 2010.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Нерідний батько

Заборонити бачитися - показати власну слабкість. Дитина має право знати, хто її тато, і має право сама робити про нього висновки. Нащо вам, аби вона потім на вас зло таїла, що нібито "щось приховали"?

2. popelushka

popelushka Well-Known Member

Та нехай бачиться рідний батько з дитиною, це його право. Якщо рідний батько бачить, що його дитина щаслива, що його дитина любима, хоч і не рідним батьком, я не думаю, що він буде намагатись аж так братись за виховання дитини, хіба захоче помститися мамі... В моєму випадку, на жаль, (а тепер я розумію, що і на краще) протилежна ситуація, рідний батько не хоче бачитись з дитиною.
    В першу чергу потрібно порозмовляти з чоловіком, вислухати його, чому в нього таке ставлення до дитини. Але в жодному випадку не віддавати дитину, як не потрібну, бабусі, чи ще комусь на виховання, чи навіть поки вітчим в домі, сидіти в цей момент в свої кімнаті, і чекати, коли він піде.

Останнє редагування: 29 Березень 2010
  3. yasna

yasna Well-Known Member

Мій теж збирається удочерити. Принаймні так говорить. Треба лише позбавити батьківських прав фізіологічного татуся, який зник років вісім тому.
    Дитина просила, щоб я подзвонила і повернула додому. я подзвонила. Не знаю, що буде далі. Сказав, що будемо миритися.

Багато чого довелося передумати за сьогоднішній день. завтра поплачуся чи похвалюся з того, що вийде

4. popelushka

popelushka Well-Known Member

Тримайтеся, все обов'язково повинно налагодитися. Ви-мудра жінка, і самі знаєте, що маєте говорити. Можливо ваш чоловік також багато переосмислив за ці дні і все буде добре.

5. Ann

Ann New Member

Деколи за секунди все вирішується, а за роки нічого.
    Тримайтеся! Якшо станеться не так як вам хочеться, все одно буде так як треба)

---------- Додано в 18:29 ---------- Попередній допис був написаний в 18:27 ----------

Важко щось пропонувати. Всі люди різні, у всіх різні емоції і реакції на однакові речі. Ситуації з першого погялду однакові, а насправді зовсім різні.
    Вони самі прийдуть до рішення. Спільно. Ми можемо тільки поговорити. Підтримати.

---------- Додано в 18:31 ---------- Попередній допис був написаний в 18:29 ----------

Згідна з вами однозначно.
    Я говорила про всиновлення.
    Батьки моїх дітей навіть не дають дозволу на зміну прізвища на моє. Ми всі на різних прізвищах)))) Я хотіла спростити, але..... маємо шо маємо)

6. Капризуля

Капризуля Well-Known Member

Здається, це вже було, і не раз. Щось неефективно. То продовжувати розмовляти і "достукуватися" далі, сподіваючись на краще, і паралельно дивитися, як мучиться дівчинка? Може це й дасть результати, але невідомо, скільки часу має для цього пройти. А якщо років з 10? Що тоді робити малій?

7. mysika82

mysika82 миється в бані

я не знаю якою то любов'ю треба любити того чоловіка, чи то як не любити рідну дитину,щоб дозволяти подібне..... просто мову віднімає. От дивлюсь на свого синочка і думаю, що людина,яку б він "нервував" не залишилась би зі мною однозначно! Невже та жінка так боїться залишитись самотньою, що терпить біля себе якогось морального виродка? вибачте, якщо грубо, але просто нема інших слів....

8. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

yasna, якщо вам справді дорога ваша дитина, якщо ви її по-справжньому любите і хочете, щоб з неї не виросла закомплексована, залякана, невпевнена в собі жінка, прошу вас, прислухайтеся до процитованих дописів. Якби ви знали, як боляче дівчинці, як гірко! Як хоче дитина якось розрулити ситуацію (бачу з ваших дописів), і як болить їй таке ставлення! Чому ваша рідна кровиночка, зовсім ще маленька, повинна потерпати від такого? Для дитини дім має бути фортецею, вона має бути впевнена, що її там люблять, захистять, підтримають, розрадять і мама, і тато, а не насварять, придеруться, образять, принизять...

9. Капризуля

Капризуля Well-Known Member

10. Яська Березнева

11. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

12. yasna

yasna Well-Known Member

Вчора вкладаю меншу спати. У хаті темно і тихо. Цвітана вже дрімає потягуючи спросоння цицю.
    У тиші чується поворот ключа у замку. Цвітана кидає цицьку, підхоплюється, і з криком: тата- тата, лізе через мене на підлогу і біжить у темряві до дверей.
    Як після цього про щось докоряти чи сварити?
    Поговорили тихенько. не знаю що з того вийде.
    помилок і у мене вистачає і у нього.

13. Turandot

Turandot New Member

як це не сумно, таке те буває.. в мене є знайома сім'я, де та сама ситуація, вітчим всю дорогу був злий на старшого нерідного сина, мама не захищала сина, брала сторону чоловіка.. коли сину виповнилось 16, він пішов з дому і став жити в бабусі, повністю відмовився від спілкування з мамою, тепер каже, що мами в нього нема :girl_sad:

yasna, я вас чудово розумію, в мене теж хлопчик від першого шлюбу, молодша донька вже народилась у другому шлюбі.. я вас дуже добре розумію, в нас , правда, до такої ситуації ніколи не дорулювало, але я можу собі уявити ((( Ще коли ми почали зустрічатись з чоловіком, я сказала, що моя дитина - частина мене, і якщо він мене кохає, має сприймати і сина, інакше в нас нічого не получиться. Це жахливо, коли мамине серце рветься на шматки - і дитину жалко і авторитет чоловіка-батька не втратити в сім'ї...
    В нас було різне, але ніби все добре зараз, коли щось траплялось, я говорила і з чоловіком, говорила і з сином - завжди треба говорити, обговорювати всі неприємні ситуації , щоб негатив не накопичувався...
    Терпіння вам і здоров'я :)

14. Редвумен

Редвумен Active Member

Ну "мамине серце" до "авторитету чоловіка" немає відношення, бо я б не клала на різні шальки ваг материнство і заміжжя як для порівняння. Бо роль мами і дитина є важливіша, це моя думка.

15. Tauriel

Tauriel лісова ельфійка

цілком з вами згідна...

16. Turandot

Turandot New Member

для мене теж мої діти найважливіші і найрідніші в світі. Мої батьки теж розлучились, коли мені було 10 років, а молодшій сестрі 6, і моя мама не стала шукати собі чоловіка не тільки тому що вона однолюбка, але й тому що боялась, що до її дітей хтось буде погано відноситись. Я вище писала, про випадок в сім'ї знайомих.. там мама якраз вибрала чоловіка, завжди казала, що тато правий, що він в сім'ї голова. А дитину - впустила. Не знаю, може вона так сильно-пресильно кохала-прекохала, але мені особисто це не зрозуміло :sad: так що випадки, як бачимо, різні бувають:sad:

17. Редвумен

Редвумен Active Member

так! таких випадків багато, нажаль. Не знаю також чим керуються ті жінки, що роблять вибір між дитиною та чоловіком лише для себе...

18. Яська Березнева

А Дзвінка?

19. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

Кожна мама в першу чергу має бути мудрою жінкою і вміти розділити себе правильно на свою дитину, спільну дитину і чоловіка. Є різні ситуації в відносинах дитина - вітчим, але так само часто дитина має комплекси, бо в сім"ї ніколи не було чоловіка. Наприклад, в випадках коли мужчина має себе поводити себе як мужчина в хаті, він каже "А як то? В мене не було прикладу. Ні поганого, ні доброго, просто ніякого."

20. zetta

zetta Well-Known Member

Не раз зустрiчаемо випадки коли рiднi бабуся чи дiдусь не ставляться до рiдних внукiв як то би мало бути... чи розлучаючись рiдний батько геть забувае за дитину, чи мама кидае дiтей.... то чого говорити про чужого чоловiка, який прийняв, ьтурбуеться, любить маму i я впевнена що вiн просто сам не знае як краще найти шлях до тоi дорослоi дитинки... та й не тиран вiн, не виходить поки що у нього але однозначно все буде добре. Просто треба трохи часу) Ясна ви ще самi годуюча мама , тому й сприйняття всього гострiше.