Нерідний батько

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем yasna, 28 Березень 2010.

1. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: Нерідний батько

ну бачите, в моєму розумінні, такі проблеми є вторинні, тобто спочатку десь щось не так пішло в стосунках, а вже потім "вилазять" питання фінансового забезпечення.

2. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

3. MADLENKA

MADLENKA Well-Known Member

В даному випадку я б не сказала, що винен лише чоловік, який не сприймав прийомного сина. Виховання - це праця обох батьків і коли виявляється слабинка в одній із сторін -тоді руйнується все. Треба вміти підхопити "падаючу вежу" і встановити рівновагу. Тобто, якщо батькові далеко "по-барабану", то мусить витягувати мама. Сумно, але факт.У даному випадку, недогляділи обидвоє і упустили той момент, коли потрібно було зупинити те падіння. Ніхто не народжується вже відразу з батьківським досвідом. Його ми здобуваємо крок за кроком і вже те, що ми здобудемо залежить від нас самих. Все залежить від людини самої, від її особистісних якостей, її самовиховання та вихованн в сім*ї. На жаль, буває і таке, що рідний батько є абсолютно чужим для дітей і це найгірше! Знаєте, я належу до людей, які вважають, що чужих дітей не буває. Чоловік, який живе в сім*ї автоматично стає "своїм" для всіх, мені так здається. Може, кажу дурниці, бо ніколи не стикалась з такими проблемами в реальному житті, але я так думаю. Думаю, якщо люди все-таки наважились на такий крок, як життя разом в новій сім*ї, то і сприймати все треба як "своє".

4. Diana

Diana мрійниця

В мене зараз також є і батько і вітчим, але все-таки більше цікавився мною на жаль все-таки вітчим, його завжди цікавили мої оцінки в школі, інституті, завжди питав що допомогти і які проблеми, а тато знав маєш вчитися і все. Зараз внучкою такоє вітчим більше цікавиться ніж рідний дід, як це не шкода, але це правда. Хоча розлучення батьків ( було в 7 класі) дуже важко переносила.

5. yasna

yasna Well-Known Member

ми разом вже шість років. Думаю. що при бажанні можн за такий час налагодити стосунки з дитиною.
    У мене зараз враження, що він її ненавидить. Так тихенько в душі, щоб ніхто не знав.

6. Laskava

Laskava New Member

Я деякою мірою теж небайдужа до цієї теми. З батьком своєї донечки розлучена і вже б могла ще раз вийти заміж, але стримує тільки те, що моя дитина буде себе почуватися якимось ізгоєм. Маю підстави так говорити тому, що навкруги себе спостерігаю подібні ситуації.
    Моя родичка вийшла вдруге заміж, маючи 3-річного синочка. Новий чоловік ставився до нього чудово, неначе до рідного і навіть краще. Народилася спільна донька. Звичайно, що любив він її більше, але старався не показувати цього. Та людина - не машина, вона має нерви, свій характер і т. інше - довго притворятися все одно не зможе. Дійшло до того, що вітчим просто зненавидів прийомного сина і не міг його виносити. Дитина так страждала, що не передати словами. Не говорю про бідну мати, яка поклала на примирення та вговоряння - розтлумачування стільки нервів і свого здоров'я, але ж все марно.
    Подруга живе разом зі своїм коханим і сином від першого шлюбу. Дійшло до того, що ця дитина повинна вставати рано- ранісінько, щоб, не дай Бог, не "спричиняти пробки" у ванній кімнаті, бо це дратує чоловіка і коли він встає ванна повинна бути ВІЛЬНОЮ. А ще хлопчик БАГАТО ЇСТЬ (так цей чоловік дорікає матері ). Тепер вони їздять до моря або на шашлик без сина, бо цей ЇЇ син нервує "коханого". Натомість, дитина стала нервова, часто хворіє і ладна дітися де завгодно лише б не дома. А подруга розривається навпіл, бо і того любить і іншого.
    Коротше, мені не пощастило спостерігати ситуацій, коли нерідну дитину сприймали би як свою рідну. Напевне, якщо таке і буває, то буває рідко. А своєї дитини шкода найбільше. Не можу допустити, щоб вона страждала і не хотіла через чужого дядька йти додому, нехай там в тебе до нього і почуття, але коли не помічаєш уваги до своєї дитини почуття сходять нанівець.

7. Orman

Orman Модератор-бомба

ну я так би категорично теж не ставилася. Слава Богу є нормальні чоловіки (радше один - чоловік), які будуть любити вас і дитину (може й більше як дехто рідну):)

8. yasna

yasna Well-Known Member

Laskava, ви описала ніби про нас :sad:
    То Дзвінка широко розкладає лікті на столі. і заважає йому їсти, то коли взуваються удвох в коридорі - займає багато місця і не дає взутися йому, то коли лежимо в чотирьох дивлячись фільм - шевелиться торкається до нього.
    Дитина стала менше їсти і говорить що вона товста (це при 22 кг в 10 років), я підозрюю, що це для того, щоб займати менше місця у житті.
    Вона старається, весь сас хоче щось зробити приємне, допомогти йому в чомусь. але найчастіше її пориви зустрічаються негативно.
    Розумію, що це тільки початок, і далі може бути гірше.
    Звісно, що полюбити дитину не примусиш, але як мені з ним жити?

9. Tauriel

Tauriel лісова ельфійка

дуже просто...вище наведені такі приклади..., і особисто я знаю більшість таких сімей, на превеликий жаль, але так є:sad:

Це залежить від того хто, як дивиться на життя.
    Моє особисте враження, що жінка має бути сильною (а це включає в себе і матеріальну сторону питання), а не бути обузою на шиї чоловіка. І це ні в'якому разі не говорить про те, що я переймаюся тим чого нема...
    Елементарна самооцінка спонукає до роботи, і гарно зазначено

---------- Додано в 18:18 ---------- Попередній допис був написаний в 18:02 ----------

Дівчата ви мені вибачте за грубість, але це як потрібно ненавидіти свою дитину, щоб миритися з таким
    Я певно не такого складу характеру, ми ж матері, це ж наші кровиночки, за які ми маєм в вогонь і в воду...і дивитися зі сторони як воно маленьке страждає через наше ЕГО:sad:
    ну спробувати варто... але не доводити до фанатизму

10. yasna

yasna Well-Known Member

Відправила свого сьогодні знову з ночівлею до родичів. не уявляю, як глянути йому у вічі, що сказати...
    вчора на мою вимогу не принижувати дитину сказав, що вона тупа, і розуміє тільки так, тому він з нею буде розмовляти тільки так. Були якраз на природі, то демонстративно гуляв лише з меншою.
    старшій знову ліків треба на пару сотень набрати...

11. zetta

zetta Well-Known Member

Зобовязаний забезпечити, захистити,подбати, не образити.... бо то е по-людськи, по чоловiчому....по дорослому, називати можна по рiзному.... але любити як можна зобовязати? Вiн е людина свiдома вихована людина яка сама повинна прийтяти психологiчно i духовно на себе статус батькiвства та турботу за ту дитинку.

12. popelushka

popelushka Well-Known Member

А чим тоді такий чоловік думав, коли брав на себе таке зобов'язання бути батьком не своєї дитини? В першу чергу він мав собі поставити таке питання: "А чи зможу я полюбити не свою дитину? А чи зможу я їй надати ту батьківську любов, яку вона так потребує? Якщо є сумніви, то для чого тоді ставати таким "батьком"?

13. Ann

Ann New Member

є такі чоловіки, то 100%. Погоджуюся з Орман.
    Моя думка, що дитина, власне не рідна дитина, як лакмусовий папірець виявляє справжні почуття чоловіка до Вас.
    Тому що тільки той чоловік який дійсно кохає, буде ставитися до Вашої дитини як до рідної. А тому, якому ця дитина заважає, щоб не говорив, не кохає Вас по справжньому ( як у кіно).
    Тре пробувати. Все пізнається в порівнянні)))))

---------- Додано в 17:06 ---------- Попередній допис був написаний в 17:05 ----------

А Ви незнаєте чим зазвичай чоловіки думають? ;)

14. Orman

Orman Модератор-бомба

ну я і не розраховувала на всезагальне розуміння

кажете не можливо примусити, але ж чого він тоді жениться наперед знаючи, що дитину не любить?

зобов"язати/примусити не можна, але чоловік одружуючись на жінці з дитиною повинен зробити такий собі "іспит совісті" - чи любить він дитину і вже тоді приймати рішення про шлюб, бо варіант "люблю німагу" (жінку), а з дитиною якось розбремось тут не пройде

не всі є свідомі і духовно виховані :sad: бо це практично те про що я писала двома рядками вище

П.С. Випередили мене дівчата :)

15. popelushka

Можливо і деякі думають тільки .... , але не всі, повірте:) Мій чоловік знав на що він йде, і він мене ще переконував, що він стане для моєї дитини тим, кого йому так бракувало - батьком.

16. Капризуля

Капризуля Well-Known Member

Ясна, якщо ви вже стільки часу разом, і немає ніяких позитивних змін, треба серйозно задуматися. Не варто себе заспокоювати тим, що він іноді на кілька тижнів стає кращим. Ваша донечка вже має такі комплекси, а подумайте, що буде з нею робитися у віці десь так 15-16р. Вона або цілковито закриється в собі, стане загнаним звірятком, або навпаки, стане показово агресивною, шукатиме розуміння і підтримку в різних сумнівних компаніях і теде. Я впевнена, що Ви докладаєте всіх зусиль, щоб достукатися до чоловіка, але ж, як бачите, результатів не видно,а чекання на диво матиме дуууже негативні наслідки для Дзвіночки.
    В мене є знайома (18р.), вона, наприклад, живе з бабцею, бо мама вийшла заміж вдруге, народила дитинку,і з вітчимом теж не склалося. Дівчина багато часу проводить з мамою і сестричкою, мають гарні стосунки, гуляють, але живуть окремо. Ось така альтернатива, тут теж мінуси, бо та дівчина напевно таки має образу трохи, почувається самотньою, але це краще, ніж регулярно вислуховувати, шо ти тупа і займаєш в домі надто багато місця.

17. Ann

Ann New Member

Вірю. Знаю. Проходила.... і те, і інше))) Не всі однакові. Про шо я і кажу....

18. popelushka

Я вважаю таке життя, вибачте, ненормальним і не правильним. Чому моя дитина повинна жити окремо від мене, і я , як мама, такого б ніколи не допустила, бо комусь моя дитина не любима. Чому моя дитина повинна відчувати себе обділеною, бо з'явилась у вітчима рідна дитина?
    Я, наприклад, з чоловіком ходили до дитячого психолога, бо в дитини також був з татком період так званої "притирки", і ми не знали ще тоді, що такі істерики, крики і плачі зумовлені тим, що у нашій сім'ї з'явилась чужа людина. Нам психолог пояснив, як чоловіку і в першу чергу мені поводитись, що потрібно давати більше часу проводити дитині і батьку, щоб вони мали спільні захоплення і справи. Зараз ми помалу підштовхуємо малого до того, що в майбутньому в нас появиться сестричка чи братик ( навіть сама дитина нас більше підштовхує до такого кроку), чоловік хоче усиновити дитину і я не бачу різниці, що це не чоловіка дитина.
    Потрібно зразу чоловіку "втлумачувати", що це є наша дитина, не моя і не твоя, а наша.

Останнє редагування: 29 Березень 2010
  19. Ann

Ann New Member

А що робити, коли в певний період зростання дитини, вклинюється рідний тато? Йому терміново треба бачитися з дитиною. Він хоче брати участь в її вихованні. І всі висунуті вами факти йому до лампочки. Він же батько.

20. Капризуля

Капризуля Well-Known Member

Так, таке життя є ненормальним. Але ЩО РОБИТИ??? Запропонуйте ще якісь виходи для нашої форумлянки, але не з власного досвіду, бо, судячи по дописах, Ваш чоловік і чоловік Ясної - дві абсолютно різні людини. Чи може Ваш чоловік дозволяв собі такі висловлювання в бік дитини? Некоректно порівнювати такі різні ситуації, різних чоловіків.
    я думаю, тут не обійдеться без образ, сліз. Просто треба знайти такий варіант вирішення проблеми, який би був найменш травматичним для всіх - і для жінки, і для чоловіка, і, найголовніше,-для дітей.