Нефізичні покарання дітей

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем yasna, 5 Квітень 2010.

1. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Відповідь: Нефізичні покарання дітей

А ніхто не занижує, я лиш навела приклад, який справді мене вразив, коли я дзвонила до подруги.там само якщо ви купуєте квитки в цирк чи ляльвовий театр для 3-4-х річної дитини, ви ж не радитесь чи їй то сподобається, а купили і всі підемо..

---------- Додано в 13:19 ---------- Попередній допис був написаний в 13:00 ----------

подумала над цією фразую.... знаєте, якщо я навіть в настрої погоджусь кудись поїхати (чи не поїхати), то буду ту позицію підтримувати до кінця, бо мені не позволить совість знову щось міняти.. Як на мене, коли доросла людина керується лиш настроєм-то трохи безвідповідально з її сторони.. Якщо я з кимось домовилась про щось, а потім передумала (бо мені не хочеться , не рахую важливих причин-захворів...) то піду всерівно на ту зустріч (тут показано приклад, що психіка дозріла, навідміну від малої динити). Тому зараз дуже багато безвідповідальних учнів в школі, бо вони всі піддаються своєму настрою. (приклад я вже наводила в нішій темі, коли вчителька простиь прочитати текст (в 10-11 класі), а учень каже, що йому не хочеться..).

2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Чому? Хіба ви не для дитини це будете робити?
    Дві крайнощі :) А я за середину. Дитині треба пояснювати наслідки. Але і давати можливість якісь рішення приймати самій.Як раз похід в басейн , в театр чудова нагода зрозуміти свою відповідальність за прийняття рішень. Але я б питала до того, як купити квитки.

Останнє редагування: 7 Жовтень 2010
  3. вишиванка

Звісно, що для дитини. Але я вважаю, що в дитини 3-4-х років є досить вибору.;) Але тут кожні батьки вирішують самі, що саме можуть давати дитині на вибір.
    ну чому відразу крайність, якщо я з кимось домовилась і потім просто передумала, бо настрою нема, то всерівно не відмовлюсь (виховання таке і почуття відповідальності). Маю одну жіночку знайому, яка керується настроєм... чесно кажучи, жах просто... тепер я звикла, і коли ця людина щось каже, то всерйоз не сприймаю, бо було багато ситуацій, коли домовились все, я зібралась, а вона мені каже, що ні, мені нині не хочеться... як на мене жах просто ..

4. Suzi

І відповідно від цього отримують результат. Залежно від того, як вирішували - спираючись на можливості-потреби дитини, чи лише на своє бачення.

На рахунок крайнощів певно вже цитувати не буду, бо враження , що ми не розумієм одна одна. Принаймні зараз.

5. вишиванка

Чому не розумієм, думаю, що досить дорбе розумієм. Моя думка ли така, що дитині треба давати вибір, це само собою, і вчитись нести відповідальність за свої вчинки та свій вибір... Просто часто зустрічаються ситуації, в яких батьки забагато дають вибору дітям, які ще не в силі передбачити наслідки... Якщо я знаю, що моя дитина охоче йде в басейн, а день і годину буду вже вирішувати я, а не дитина... (в ситуації про мою знайому, ми домовлялись на декілька днів вперед, а вона питала свого сина, що мене вразило, бо як дитина може вирішити, чи вона за 3 дні буде хотіти в басейн чи ні).. Так само про театр чи цирк...

6. olevitska

olevitska New Member

Уже вдруге перечитую Вашу дискусію...і сама заплуталась...
    Приклад: дитина хотіла ходити на танці...знайшли-записали-ходимо...але в один день ідемо з настроєм в інший ниє, що не хоче іти, вигадує причину..., але опісля заняття як і в першому так і в другому випадку виходить дуже задоволений!!!
    Питання: Як правильно поступити в той день, коли дитина ниє і не хоче іти???

7. Suzi

Зрозуміти причину для початку.

8. вишиванка

йти туди) якщо дитині справді то приносить задоволення і вияснити чому не хоче йти.

9. popelushka

popelushka Well-Known Member

Я завжди раджуся з сином:) Якщо він не має настрою, я ж не буду його примушувати йти в цирк, ляльковий, на актраціони тощо...

10. olevitska

olevitska New Member

Причини у дитини можуть бути будь-які: забавився, задивився(мультик н-д), непорозумілись і на зло мені вередує і не хоче іти, взагалі якусь свою байку придумає... Ох діти діти мабуть в такому віці ми, батьки, таки краще знаємо, що для них краще...

11. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

дивлюся на вік вашої дитини і згадую танці наші минулого року. В нас було те саме. День іде, на наступний ниє. Я зрозуміла одразу, що причина у вчителях. Випитувала малого і з'ясувала, що їхній тренер вирішив готувати його на змагання без моєї згоди, це при тому, що діти тільки місяць як почали танцювати, про який конкурс взагалі могла бути мова, та ще й без згоди батьків. А оскільки терміни підганяли, хлопців у нас було мало, то тренер зосередився на моєму малому і почав його пресингувати. Я кілька занять спостерігала за дверима за цим, а тоді вирішила сваритися з тренером, бо вела дитину на танці початково і виключно для того або рухався і вмів танцювати, а не щоб його тягали по змаганнях без його бажання і нашої згоди. Тому моя вам порада: в першу чергу поговорити з тренерами і запитатися чи вони не готуються до змагань, бо як правило листопад-грудень починаються змагання. І чи не вирішили вашого малого "підготувати" прискореними темпами. Просто діти психологічно не витримують таких навантажень, я вважаю, що дитина має хоча б рік потанцювати в своє задоволення, щоб отримувати якусь насолоду від того танцю, щоб відчувати ритм, своє тіло, партнера, а вже тоді можна відпрацьовувати тонкощі і йти на змагання.

12. olevitska

olevitska New Member

Дякую dieSonne спробую поговорити...
    ...а сьогодні вихователька з садочку нажалілась...доїдає, коли діти вже вкладаються, засинає, коли вже час вставати, на місці не всидить, і зовсім не слухається...
    сиджу і мало не плачу...я стільки літератури штудіюю щодо виховання, стільки підходів пробую, а дитина все одно не розуміє мене. Невже це просто вік такий і треба перечекати оцю самостійність і самовпевненість. Навчколо усі кажуть, що сама винна, може й так, бо занадто довго він був "центром світу"

13. Suzi

Я думала, з віком дитина має ставати все більш самостійною :)

14. dieSonne

дитина вас, чи ви дитину?
    а це свідчить про те, що дитину не слухають, от вона хоче щоб її побачили/почули. Потрібно більше розмовляти з дитиною, не виховувати, а просто спілкуватися, цікавитися проблемами дитини, переживаннями, мріями, затіювати якісь спільні походи/процеси, де б ви мали можливістьі гарно час провести і поспілкуватися. Як правило, якщо дитина не слухається, значить ви її часто критикуєте і мало хвалите, в дитини занижується самооцінка і дитина перегинає палку. Більше прислуховуйтеся до проблем своєї дитини, а не до виховательки, завжди підтримуйте дитину. В ситуації коли вихователька сварить, треба після того навпаки підтримати дитину, сказати що любите, і розумієте, а не вичитувати і виховувати. Діти не розуміють багатослівного виховання, вони розуміють в першу чергу емоції і вчинки.

15. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ви так гарно написали....от вміла б я то все ще зараз зреалізувати...час на двох треба ділити і старшому зараз дійсно менше уваги,тому пожинаємо плоди "привертання уваги до себе"...вчимося бути батьками двох діток...

16. dieSonne

о, в нас також зараз триває цей процес, але головне знати як тим кораблем керувати і куди він пливе :)

17. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

от типова ситуація - зранку ми з Марком спимо..Любік прокинувся і заходить..мамо, Марчик спить...так!....АААААА...ббббееее!!!! ну і дитина від того крику-гулу прокидається...як діяти...чоловік придумав малювати на кухні,коли ми спимо..потроху діє....

а найбільша проблема - то істерика,якщо не по-його....крик і плач спеціально на все горло...вичавлює з себе....а за хвилину може реготати....артист.....

18. talja

talja Member

У кожній сім'ї є свої звички , правила і порядки от і важливо, щоб дитина це зрозуміла чим менша тим краще! Дитина буде щоразу випробовувати правила, чи вони норма, чи так просто і їх можна позбутись... Це складно... Тут залежить від нас! Та вибираючи найлегший шлях, ми вибираємо найважчу дорогу! За деякий час вона те чи інше буде приймати як належне, ну звісно якщо ми самі не будемо порушниками - діти ж дивляться на нас.
    А також дитину потрібно не тільки слухати а ще і чути!

19. olevitska

olevitska New Member

Дуже влучно сказано! А то чоловік дуже часто звертає мені увагу на те, що я виховую дітей в залежності від свого настрою. Добрий настрій-все можна, все дозволено..., а поганий-і зразу все не можна...от дитина і не знає що можна, а що ні, і чому вчора можна, а сьогодні ні...

20. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Аналогічно і в нас!

А ще в нас новий прикол з"явився, коли зробить щось погане, зразу починає зі мною сваритися, ніби це я зробила. Причому я на нього не кричу, а просто ставлю в кут! От два дні назад розмалював усю стіну, я ледве відмила, звичайно половину з фарбою, пояснила посварила-чуть-чуть, на другий день поки сушила голву він на тому самому місці намалював те саме... Я як побачила чуть заїкатися не почала.