Не можемо зрозуміти чим займатися у майбутньому. Перекваліфікація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Panadolka, 25 Липень 2009.

1. BonyAmpree

BonyAmpree New Member

Дівчатка! Допоможіть порадою........

Доброго вечора всім!!! Дівчатка потребую Вашої поради!!
    Мені 24-ри роки, 2 роки тому назад закінчила інститут, по спеціальності роботу знайти не можу (звісно, як і завжди без досвіду не беруть)......((( Хочу перекваліфікуватись на косметолога! але маю економічну освіту!!

Можливо, якщо на сайті є представниці цієї професії (чи може маєте знайомих, друзів) - порадьте будь-ласка з чого почати!!

Знаю, що у Львові є ріні курси косметологів....на сайтах там у них все гарно розписано (про те, що лиш ЇХНІХ занять достатньо для отримання роботи).

Але багато салонів вимагають (крім того ТРИКЛЯТОГО досвіду) ще й мед освіту((....Якщо так, то яку саме(медсправа підійде для цієї роботи??). ЧулаМ, що у Будинку вчених є курси медсестер, звісно, смішно....але можливо для косметолога це підійде?? Не дуже хочеться тратити 3 чи 4 роки на мед справу, а лиш потів 3 місяці на косметолога.

ДОПОМОЖІТЬ порадою....а то боюсь викинути гроші на ті курси, ше й часу потратити...а потім з нічим лишитись((((((((((....

Можливо розкажете власні історії, чи ваших знайомих, котрі працюють в цій сфері.:girl_smile:

2. Lesya Vihot

Lesya Vihot Well-Known Member

Відповідь: Дівчатка! Допоможіть порадою........

і це є дуже відповідально з їхнього боку, я також вважаю, що косметологом може бути людина з медичною освітою ( особисто ходжу до перевіреного косметолога, в якої є мед. освіта ). Може спробуйте візажистом, тут достатньо пройти курси , ну і звичайно мати бажання ним працювати .

3. BonyAmpree

BonyAmpree New Member

Можливо! дякую за пораду)

4. Just me

Just me Member

Я Вам, напевне, дам іншу пораду від тої, яку Ви очікуєте. Вважаю, що не треба Вам перекваліфіковуватися, а всього лише навчитися шукати роботу. Як Ви загалом її шукаєте? Як складене резюме? Яку роботу очікуєте мати?
    Помітила, що багато людей шукати роботу просто ... не вміють. Кілька моїх знайомих отримали вищу освіту, а потім по 3 роки сиділи без праці. Чому? По-перше, непривабливе резюме. Воно має бути чітким, лаконічним, демонструвати Вас із найкращого боку не лише як професіонала, а і як людину. Так, студенти, що закінчили ВНЗ не мають досвіду роботи. Але ж вони мають стажування, досвід участі у самоврядуванні, отримані гранти, подорожі за кордон. Це обов"язково потрібно вказувати в резюме. Ще одне - Вам 24, незаміжня напевне? Це ж чудово, пишіть, що готові до відряджень за кордон і по Україні, вас нічого не зв"язує, роботодавці це цінують. Поряд із долученим резюме не забувайте написати кілька слів у самому листі, згадати, чому зацікавилися даною компанією, де знайшли інформацію про неї, висловити сподівання, що зможете особисто відповісти на додаткові запитання роботодавця телефоном чи при особистій зустрічі. Можливо, через день після відсилання резюме слід передзвонити в компанію, поцікавившись, чи вони його отримали.
    По-друге, багато людей орієнтуються лише відповідати на подані оголошення. Це категорично неправильно. На подані оголошення ще з 3 десятки таких як ви відгукуються. Переглядайте списки компаній у бізнес-каталогах і всім привабливим роботодавцям надсилайте резюме. Укладіть договори із рекрутинговими агенствами, які працюють для тих, хто шукає місце праці. Саме вони зацікавлені знайти вам роботу, бо отримають за це гроші від вас. Це - дієво.
    По-третє, не дивіться на ринок праці вузько. Ну і що, що ви економіст? А рекрутером змогли б працювати? А ріелтором? Референтом? Рекламним агентом? А аккаунт-менеджером? Менеджером з продажу? Напевне могли б, якщо підівчитися трішки. Так і кажіть роботодавцеві - "я готова вчитися", спочатку, звісно, за символічну платню, а як навчитеся за місяць-другий - вперед, до кар"єрного росту.
    Ну і останнє. Важливо, як людина поводиться на співбесіді. В мене є знайома, яка на співбесідах на всі питання просто мило усміхалася... і все. "Нууууу, ви знаааєте...." і посмішка. Я навіть спрямовувала її на співбесіди, де конкретно чекали на неї, і то вона їх провалювала. Сумно. На співбесіді будьте впевнені в собі, відверті, чіткі, не відповідайте заїждженими фразами, тримайтеся природно, але в діловому руслі. І все у Вас вийде.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  5. Delfy

Delfy Well-Known Member

абсолютно! а ще додам, що молоді люди, які тільки починають шукати роботу і в яких ще дуже багато максималізму - шукають посади чи з/п, яка абсолютно не відповідає очікуванням!
    Також варто розуміти, що перші хоча б 2-3 роки Ви повинні працювати на резюме, на досвід, щоб потім це - працювало на Вас!
    Заробітна плата на старті може бути зовсім невелика, зате - досвід колосальний. Потім Ви зможете зацікавити не лише освітою чи "бажанням працювати та швидко навчатись", як пишуть в резюме, а зможете розказати, де працювали, що робили і як саме!.
    Обов*язково перед співбесідою прочитайте якомога більше про фірму, куди йдете. Це кожен працедавець любить.
    І особисто моя порада - пробуйте починати роботу з великих фірм, де працює більше хоча б 10 - 20 чоловік.

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Не можемо зрозуміти чим займатися у майбутньому

це абсолюно правильно. Я би двічі подумала перед тим, як віддатися у руки косметолога без медичної освіти
    у мене сестра у Києві вже кілька років працює косметологом у популярному там салоні. Має дві освіти- медичну ( і кількарічний досвід практичної роботи медсестрою у хірургії госпіталю) та спеціалізовану щодо візажу і косметології (Київський інститут культури )

7. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Підтримую цю думку, може ще й тому що після університету за 3 роки змінила 6! робіт. Загалом виходило так зовсім випадково, бо пропозиції щоразу були привабливішими, правда не на всі 100%...
    Досвід колосальний, ще й з огляду на те що тільки спробувавши ми можемо знати чого насправді хочемо, чи не хочемо... Бо дуже часто просто годуємось тільки ілюзями про майбутнє місце праці. Буває таке, що пріоритетнішим за зарплатню може стати колектвив в якому працюєш, або навпаки ми стаємо настільки товстошкірими, що можемо працювати у будь-якому тираріумі ;)
    І ще одне -завжди в кожній роботі є свої ньюанси і мінуси і на них треба зважати. але не зациклюватись, бо знову ж таки, справжнє життя є поза роботою ;)

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

9. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

10. Galin Max

Galin Max Member

от і в мене така штука в резюме, а потім декрет, тепер шукаю роботу і щось не дуже хтось мене хоче навіть співбесіду запрошувати...

11. Tofa

Tofa New Member

Дівчата і в мене проблема.В свої майже 30 я зрозуміла,і вирішила стати кондитером.Полюбила я цю справу.Постійно печу тортики,булочки печенька. Декілька разів навіть на замовлення пекла.Але розумію щоб професійно мені ще далеко.Для своїх рідних хочеться не тільки щоб смачненьке було але і гарне.І ось визріло в мене бажання піти на якісь кондитерські курси.Чи є у Львові щось таке,чи може хтось чув.Підкажіть і порадьте будь ласочка!!!!За любу інформацію буду вельми вдячна!!!:girl_curtsey::girl_curtsey:

12. Galin Max

Galin Max Member

я теж несподівано для себе полюбила готування, шукала у Львові кулінарні курси, і так і не знайшла :sad:

13. sunset

sunset Active Member

А я думаю банально, кожен з нас є частиною системи, і поки не змінимось самі, не змінимо отой принцип, що нам хтось щось винен. А почин треба робити саме з сімейних принципів, якщо дитина бачить приклад батьків, правильний приклад, то це вже половина справи. Я нещодавно на одному сайті в списку люстрації натрапила на знайомого, з яким тусили в універі. Він виріс на принципі хабарництва батьків, а тепер, іншим він не стане, не уявляє що може бути інакше. Сподіваюсь, що то лише початок, що нарешті відбувається той поступ до змін. І так, сподіваюсь, що то не закінчиться лише на інет статті.

А ще знаєте, що болить? Страх наших людей, я так багато зустрічала таких, що боялись спробувати щось інше, чи почати з початку. Чи перекваліфікуватись, от для чого 5 років мучити економічний, щоб потім врешті вивчати іконопис?
    Моя свекруха шикарна, профі швачка, яка не ведется на то, щоб кинути роботу в цеху, і працювати на замовлення приватно. За 4 роки, її нарешті перевели на офіційне працевлаштування тільки недавно. Боїться і не вірить в себе, як би я її не переконувала.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
  14. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я от, ніколи не розуміла людей, які бояться перекваліфікуватися. Чому? Чому так триматися за якісь знання? Життя, воно ж не стоїть на місці, а людина так хоче його втримати в статичному положенні... Це ж так цікаво, так класно вчити щось нове. Це ж як нове життя, наче знову 18...

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  15. Materynka

Materynka Well-Known Member

Це я зараз з висоти свого досвіду розумію, що може треба би було вступати на щось інше, а в 18 років я думала зовсім інакше. Думаю так більшість і робить. Просто з плином життя ти можеш побачити, що зробив якусь помилку і головне вміти вчасно пристосуватися. От я теж думаю може перекваліфікуватися, але на другу освіту йти - це просто нереально, курсів-їх фактично нема у Львові, або я погано шукаю, про роботу без досвіду я вже взагалі мовчу...

16. Siania

Siania Love Life

Ви назвали стільки причин які заважають Вам перекваліфікуватись, і жодної як це зробити. Шукайте можливості як щось зробити, а не причини чому не робити. Може це банально, але так все працює, спробуйте!
    На кого Ви хочете перекваліфікуватись?

17. Materynka

Я думаю, щось по кадрах, типу менеджер з персоналу. На курси ще можна в Київ їхати...

18. silvia

silvia Well-Known Member

я почала працювати кадровиком без досвіду і без курсів. Мені 5 днів щось там загальне розказали, пробіглись по всьому і кинули. КЗпП, закон про відпустку, відповідні НПА...професійні форуми і прочіє в зуби і впєрьод. Це основне.
    я навіть на одному з професійних форумів по кадровій справі свого часу ( до декрету ) була експертом :girl_blush2:( самоучкою).

• Подобається Подобається x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  19. Materynka

Та я б то справилася, я те діло люблю, ну але, то треба шукати де тебе візьмуть без досвіду. І на форумі кадровиків теж зареєстрована, читала там багато по роботі..

20. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Моя думка, що без досвіду трохи важко влаштуватись. Тому можливо для початку вартує йти на якийсь компроміс, наприклад помічником кадровика чи офіс-менеджером, який веде кадри і т.п. А далі вже буде легше з набутим досвідом і не чистим резюме.