Не можемо зрозуміти чим займатися у майбутньому. Перекваліфікація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Panadolka, 25 Липень 2009.

1. mamulja

mamulja Member

Відповідь: Не можемо зрозуміти чим займатися у майбутньому

Читаю ваші рядки і бачу себе, теж дуже хотіла вчитись на дизайнера ,але
    вислуховувала те саме
    і в результаті закінчила економічний і пацювала гол.бухом, бухгалтерія вже в "печінках". На даний момент знаходжусь в декреті і є бажання перекваліфікуватись, головне щоб сили волі хватило.

2. wind

wind New Member

Я з дитинства гарно малювала, була творчою дитиною, любила щось цікаве зробити своїми руками, вишивала, гачкувала, в'язала, плела з бісеру і т.д. Закінчила Художню школу, готувалась поступати в Академію мистецтв на моделювання, але батьки зіграли на тому, що це зараз безперспективно, що невже я хочу мати непотрібну професію і т.д. і т.п (притому, що самі - люди творчих професій). Шукали різні варіанти, куди б то краще поступати: медичний, юридичний чи міжнародні відносини. Обрали останнє. Я, як слухняна дитина, поступила, закінчила з червоним дипломом. Але вже на 3-му курсі зрозуміла, що я зовсім не у своєму середовищі, що мені все це просто не цікаво і навряд чи я буду працювати в цій сфері. Після закінчення знайшла роботу перекладача, попрацювала 3 роки і пішла в декрет. Але мені ця робота була не цікавою. Все ж тепер повернулась до того, з чого починала, до чого маю талант і бажання розвиватись - я малюю ікони, як і мій тато Тепер уже тато сам шкодує, що не прислухався до мене, до моїх бажань, як побачив, що в мене виходить не гірше за нього. Каже, що треба було відстоювати свою думку, націлює на те, щоб іще йшла вчитись в Академію мистецтв... А я думаю... Може справді наважитись і втілити свою мрію в життя?
    P.S. Не закопуйте свій талант, адже лише тоді, коли вам дійсно цікаво працювати, ви досягнете вершин...

3. Dana K

Dana K Well-Known Member

ніяк не вирішу, до чого в мене дійсно талант :girl_blush2::girl_crazy:
    В мене все так виходить -- ніби і вмію і можу, але не на такому рівні, щоб це стало фахом.
    і якісь таланти мої такі розпорошені, і те мені подобається і те, і ще інше...
    то, як кажуть, де все там нічого...:girl_cray: :sad:

4. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Значить, Ви у творчому пошуку, а життя підкаже з часом, чим займатися.
    Ви ще себе знайдете! Набагато гірше, коли взагалі нічого не цікавить.

5. zetta

zetta Well-Known Member

не хвилюйтесь. Чомусь так часто бувае що людина вчиться на одну професiю, а в життi все вирiшуе випадок i багато хто працюе не за фахом.... скiльки таких людей що влаштовуються кудись бо треба грошi, пiдiвчаться а за пару рокiв вже й свою справу вiдкривають )) .Або взагалi як одна з моiх кум... юрист за фахом а ким тiльки не працювала, каже шо бухгалтьерiя iй бiльше до душi нiж юриспруденцiя.

6. pyzurj

pyzurj New Member

то, як кажуть, де все там нічого...
    не слухайте Ви що там кажуть, нехай говорять! Побільше оптимізму і впевненості і все у Вас вийде !)):d23:

7. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Я вершин, звісно, ще не підкорювала, так, горбочки невеличкі)) Але насправді, випадок, 100%-ний випадковий випадок допоміг мені знайти те, що направду подобається - оті мої карнавальні костюми:girl_in_love: Це важко, але я так це люблю! А до того багато років роботи в офісах - мало того, що малооплачуваної, то ще й не до душі. І жодного дня роботи за спеціальністю (золота медаль і червоний диплом - "привиди" з минулого:girl_crazy:)

8. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

А як же "Віртуози"? - Знаю кількох дівчат, які попали туди просто з консерваторії;)Без блатів і грошей;)
    На рахунок муз. школи, то у нашому районі (Стрийський маю на увазі), бракує молодих педагогів-піаністів і народників (по останніх відомостях), ніхто не іде туди працювати, не тому що треба платити директорам чи взятки сувати...просто зарплата ставки становить прожитковий мінімум...
    Багато знайомих займаються репетиторством чи приватними уроками, або ейвоном займаються на кінець...(у музичних колах у нас ейвон зараз страшно популярний;))

Я от знову вирішила попробувати себе у новій справі - влаштувалася у ресторан адміністратором на зміні (працюю по три дні після обіду).

Поки що мені подобається:) Спочатку було важко привикнути до режиму, все таки вечірні зміни, а поки касу порахуєш і і здаш, то взагалі 1-1,30 ночі! Переживаю дуже, бо все таки гроші, відповідальність...Але хочу повчитися правильно поводитися з грошима, бо ще не доводилося мати справу з таким видом роботи.
    До речі, екскурсії виявилися зовсім не прибутковою справою для підробітку - тій справі треба приділяти значно більше часу, ніж я могла собі дозволити, так що - :girl_bye2:

9. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

ну по-перше вам ніхто не скаже,що попав по блату ;) Тут вже мені повірте,я таки кручуся в тому болоті. Всяке може бути,я знаю,я попала в Інсо без грошей і тим більше блатів(не маю їх...)Але мені повезло,бо зробили конкурс(у Львові конкурси хіба Да Капо проводить),тому був досить добрий шанс і якщо чесно я навіть не вірила,що попала.Я не сперечаюся,може комусь повезло поспасти в час,коли хтось пішов в декрет ,чи звільнився.Але я Віртуози дуууже добре знаю,такщо ні нада.

---------- Додано в 20:28 ---------- Попередній допис був написаний в 20:27 ----------

..
    я до такого не опущуся...Не переношу тих всіх ейвонів,оріфлеймів,мері кеїв,емвеїв і іншого такого роду...то є видурювання грошей у людей...

---------- Додано в 20:30 ---------- Попередній допис був написаний в 20:28 ----------

ви хочете мені сказати,що я не правду кажу?повірте,на рахунок взяток я то добре знаю.То є дуууже всьо завуальовано,ніхто тобі прямо так не скаже в лоб-давай гроші.Але я з тим стикнулася напряму.може просто через те,що школа типу досить така ще з тих престижна,бо в центрі,але мені одна людина,не буду вдаватися в деталі,бо то взагалі мені заборонили щось комусь розповідати,казала що і в наших задрипаних Брюховичах не все так просто."Ну ти ж розумієш"-фраза,якою все сказано....

10. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

Я за Львів не можу так знати як Ви, тому нічого я не хочу казати!!!
    Хіба знаю за Віртуозів (їх теж добре знаю і диригента їх особисто теж;))))
    А я кажу за
    , ось.

11. Vittoriya

подумалося ще мені таке.Взагалі-то в оркестр без конкурсу не мають права брати.А у Віртуозах конкурсу не було хм...не знаю скільки.Може й ніколи.або ще не за моєї пам'яті.Тому ну як можуть взяти просто так??без знайомств,чи блатів,чи ще чогось..Ага...щассс...

---------- Додано в 20:48 ---------- Попередній допис був написаний в 20:47 ----------

з тим вас і вітаюАле їхній диригент вже не їхній,він вже голова Управління культури.А нового диригента ще їхнього не знаю.

12. Відповідь: Не можемо зрозуміти чим займатися у майбутньому

Вибачте, але то трохи негарно так говорити. Це абсолютно легальний і чесний вид заробітку. Декому він може навіть задоволення приносити. Ви ж про нього так говорите, ніби то проституція чи грабіж. :aggressive:
    Особисто для себе навіть не розглядаю такий вид заробітку, лише з однієї причини - не виходить в мене це, не вистачає наполегливості, таланту переконувати.

Але, знаю людей, які у цьому бізнесі мають дуже добрі заробітки, а також "кохаються" у своїй роботі.
    Так що - кожному своє.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

14. Vittoriya

перепрошую,але моя професія-це плід навчання навіть не скажу скільки років.З 5ти років.А ці всі компанії-то є вициндрювання грошей,піраміди,в яких заробляють гроші лиш верхи,а всі решта лиш свої вкладають і вкладають...Тому я й так написала...

15. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Нажаль, піраміди у нас практично скрізь... І навіть оркестр)) Заробляють-то верхи, вашою роботою заробляють.

16. Vittoriya

так,знаю це прекрасно...Але я своїх грошей не малих в то не вкладаю(ну хіба на струни,але то і без роботи би купувала :)

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

ех... заробити гроші абсолютно без підводних течій зараз дуже непросто.. сьогодні ходила на кавуську з колегою, то вона теж обурювалася на мене... ну позиція в мене така - не хочу я брати хабарі... можливо виглядаю надто зверхньою з малими потребами зараз, а в тих в кого сімя-діти, купа витрат чи нужда і маленька зарплатня, це оправдано... не знаю... тут ні зарікатися, ні критикувати...

я розумію позицію і Вітторії, і Незабудки щодо дистрибюторства, бо просто люди що тим займаються різні...
    одні дійсно комунікабельні, наводять звязки, знаходять клієнта, якому дійсно потрібна саме така продукція... і навіть якщо не купуватимуть у дистрибюторів підуть в магазин і куплять тої ж ціни, якості, кількості..
    а є такі представники (зокрема дві мої хороші знайомі) яким просто на тому трохи переклинило... в них вже абсолютно кожен потенційний клієнт і вони мотивовані щоб в любій обстановці і з кожним "робити бізнес".. тут вже нема ні дружби, ні колєжанства... навіть дзвонити боїшся чи зустрітися, бо знаєш що тобі будуть щось впихати(((

18. Vittoriya

оооо,в мене була така.Вона раз,поки я вийшла в іншу кімнату на хвилину намагалася мого чоловіка(тоді ще хлопця) переконати щось купити мені з їхньої продукції(Мері Кей),то було вже просто дивно...І я дуже за неї тішуся,що вона зараз народила другу дитинку і кинула то все.Ніби й добилася якихось результатів,була директором чогось там,але щось не видно було ,що дууже вона щось заробила і кинула легко і лишилося від того в неї лиш купа продукції ,купленої за власні гроші...

19. goriwanka

goriwanka New Member

Згідна. Просто в когось виходить і людині це подобається, для когось це взагалі не варіант. Треба пробувати. Я ставилася до цього негативно, але попробувала, втягнулася, подобається!!!

20. Ritamadonna

Ritamadonna Member

Спочатку то може і окрилює - але скільки вам треба тої пудри-румяни чи рідини для посуду? купили раз на якийсь час і все, а заробляти треба - і втюхувати всім під ряд треба щодня.
    Ейвони і мерікеї - то найвідоміші, вже зараз навіть деякі банки до того дійшли, що мають своїх агентів які втюхують всякі кредитки, проонують перекази і т д.п
    Найбільше - то, звичайно, приватбанк