Не можемо зрозуміти чим займатися у майбутньому. Перекваліфікація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Panadolka, 25 Липень 2009.

1. silvia

silvia Well-Known Member

кадровиком таки так, бо надто велика відповідальність і штрафи при перевірках, єслі шо не так...

2. Materynka

Materynka Well-Known Member

Та я не проти, сама розумію, що треба з чогось починати.

3. Siania

Siania Love Life

Ідеально піти в компанію, де буде толковий головний кадровик, здатний навчити, а не давати завдання поскладати папочки :) Я сама на фірмі вела кадри, то випадково так склалось. Там все просто, головне дотримуватись всіх законів і мати мудрого порадника.
    Я думала що Ви хочете з бухгалтера перекваліфікуватись на лікаря - це складно, а на кадровика взагалі проблем не бачу. В інтернеті дуже багато інформації, і журналів "Кадровик" також. Читайте, тут навіть курси не потрібні.

4. Materynka

Та я знаю, що курси практично не потрібні, я думала типу хоть в резюме щось написати

5. Jabka

Jabka Active Member

От і я після декретної відпустки вирішила стати бухгалтером. Хоча це не зовсім кардинальна зміна (в мене економічна освіта), проте БО я знаю не дуже...Почала вивчати самостійно спеціалізовану літературу, шукаю хороші курси для бухгалтерів початківців.Але проблема в тому, що без досвіду роботи, навіть з мінімальною зп, працевлаштуватись досить важко(

6. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

На мінімальну думаю знайдете щось. З помічника бухгалтера можна стартувати.

7. Materynka

Краще ж все ж піти на курси і паралельно ввійти трошки в курс діла. Сама теорія нічо не дасть. ну, можна тупо завчити якісь речі, але зрозуміти і вміти на практиці застосувати, то трохи є різниця
    --- дописи об"єднано, 19 Лютий 2015 ---
    А ким ви до того працювали?

• Подобається Подобається x 1
  8. Jabka

Jabka Active Member

Я з Вами згідна.Проте вирішила вивчити хоча б якісь основи, щоб на курсах розкласти все по поличках).А практика - цевзагалі окрема історія)
    В страховій компанії спеціалістом з обліку і звітності ( але це не має нічогоспільного з бухгалтерією)

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

тут є трішки різниця- якщо менеджером по персоналу, то зазвичай зараз вимагають освіту психологічну або менеджемент організацій. Якщо інспектор з кадрів- тут не вимагають спеціальної освіти ( зрідка є вимога юридичної чи економічної чи того ж менеджементу). Основне- добре самостійно вивчити законодавство і трішки попрактикуватися при вже "обстріляному" працівникові.

• Подобається Подобається x 6
  10. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

На рахунок здобуття хоч якихось практичних навиків з ведення бухгалтерії підприємтсва (бажано би визначитися приблизно з напрямом діяльності), то можете ще поцікавитись - є таке, що практикуючі бухгалтери з метою підробітку навчають. Мені таке десь траплялось на очі (можливо на бух.форумах). Навряд чи цим займаються справді класні бухгалтери, але по-любому вам прояснити багато чого зможуть.
    Я теж після року як закінчила свою філологію, поступила на другу освіту на економічний ( облік і аудит). Потім довго приглядалася до того всього і думала, з якого то боку приступити. Зараз вже набагато більше мені цікавий фінансовий облік. Також думаю, що вартувало би додатково пройти якийсь хороший курс по цьому.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Materynka

На другу вищу освіту точно не піду, тому на крайній випадок задумувалася над курсами якимись
    А вона мала якусь економічну освіту?

12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у "Вашому магазині" часто такі оголошення трапляються- навчу бухгалтерії на практиці п-ва. Своєрідний вид "репетиторства". Я знаю, що колись наша колишня бухгалтер теж так практикантів брала.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Боже, а мене як болить ця тема.
    Особливо сьогодні(Азія вона така, ага).
    І той страх, причини якого я дуже добре розумію- він реально часом набагато сильніший за людину.
    Та це все лікується(це моя тема, моя робота і я прям колекціоную собі успіхи інших по тому). Головне знайти те, що справді твоє і тих хто підтримає на шляху.
    Моя по думка по темі- якщо не знаєш, чим займатися в майбутньому- перший крок тут- сісти і подумати, що хочеться робити і безплатно. І вже думати як на цьому Ділі заробляти.

14. Materynka

А як взагалі думаєте якихось курсів для початку достатньо? Чи то не серйозно?
    В мене було багато бізнес-ідей, але основним стримуючим фактором є гроші, щоб з чогось починати

15. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

не важко : пробувати шукати і ,можливо, трошки фарту))

Головне мати велике бажання навчатись і самовдосконалюватись, бо звіти і податки міняються практично щомісяця...

Останнє редагування: 19 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 3
  16. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Шукайте варіанти.
    Шукайте партнерів.
    Якщо ідея дійсно Ваша(а не надумана)- то все підтянеться.

17. sunset

sunset Active Member

@Materynka, Як несерйозно, досить таки серйозно, тато після того як вийшов на пенсію в 45, пішов на курси 1с, щоб знайти роботу. І досі працює, до того працював у КРУ.

Досі працює в бугалтерії, вчить молодих спеціалістів, і має кілька робіт, фірми самі його знаходять. А він вже далеко не юний) але робота тримає в тонусі, плюс він то любить.

• Подобається Подобається x 3
  18. Materynka

Це зараз рідкість, всі хочуть готового спеціаліста, ну мені так попадається. Причому шукають бухгалтера на одну ділянку, а хочуть, щоб знав всі, отак-от

19. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Та ні, зовсім не рідкість. В мене родич шукав собі заміну на посаду бухгалтера, проводив співбесіди з кандидатами, то казав, що краще візьме "зеленого" випускника, і за пару тижнів введе в курс справи, ніж цьоцю з досвідом, яка, може, і добрий спеціаліст, але будь - які варіанти, що відрізняються від роками второваної колії, відкидає без розгляду.

20. Materynka

Ви знаєте один такий випадок, а я вже трохи находилася на співбесіди, то питають такеее:girl_crazy:Хочуть супер спеціаліста за смішні гроші.

Останнє редагування: 19 Лютий 2015