"Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 Листопад 2013.

1. Farfalla

Farfalla Member

Відповідь: "Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

стосовно пластикових пляшок, нещодавно переглянула цікаву інфу
    http://www.slideshare.net/funkyraiders/ss-25638808

2. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Щодо кульків: серце кров'ю обливається, як бачу скільки їх щодня назбирується у кожного покупця, а потім просто засмічують ними довкілля:girl_devil:. Я в принципі стараюсь обходитись мінімумом кульків, але не завжди вдається (і дійсно, продавці дивляться з здивуванням як прошу не запаковувати мені товар в надцять кульочків). Хотілось би, щоб і в нас були контейнери для сортування сміття як в Європі, але з настроєм нашого населення до того ще далеко. Для миття посуду зараз використовую засоби Фрош, мені подобаються більше за інші (в т.ч. і за амвеєвські, які начебто мега-натуральніі). Але найздоровіше певно мити все господарським милом і содою:girl_yes2: До речі, на декілька органічних засобів у мене була алергія (ті що з травами), тому треба все підбирати індивідуально. І не люблю сильних запахів у побутовій хімії (починається якийсь бронхоспазм). От рідке мило для рук мені підійшло "Россман" біле нейтральне (є в Ватсонз), ніякої реакції поганої не викликає. І крем їх дитячий нейтральний хороший гіпоалергенний. А духи мені вибрати майже нереально (на якісь складники теж реакція) тому краще вже натуральні ефірні олії (і теж не кожна підходить). Хочу попробувати ще дезодорант Кристал (не спрей), цікавить як він справляється з своєю головною функцією?
    Тут у темі питались які олії для волосся кращі, і про популярну тепер кокосову олію - тут розказують і науково пояснюють які олії ефективні, а які не діють для волосся (і соняшникова, виявляється не дієва)

3. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

я те саме можу казати, ну не змивається той жир водою навіть якщо тарелі чисті:girl_haha:
    але не хочу вже продовжувати, ну не можу я жир на руках відчувати, то мій нехай буде пунктик:)
    Кухонна витяжка — пристрій для очищення повітря від диму, продуктів згоряння, випарів, запахів і інших небажаних домішок, що утворюються при тепловій обробці продуктів, які накопичуються в приміщенні кухні.

ну якщо не вживаєте м"яса і не смажите то питання не стоїть мабуть, але в темі "що готуємо" багато тих хто смажить, щоразу шматою протираєте чи як? лимоном? чи духовки і витяжки не миє ніхто?
    я раніше мила "хімією" але потім мільйон разів вимивала водою, то був капець ( коли ми десь поселяємось завжди все перемиваю водою, бо не знаю чим до того мили, але ще жодного разу їжа милом не віддавала ггг) а зараз той пилосос з парогенератором то просто мега!
    власне фері і змивається, від інших і тарілки жирні і з рук не змивається, ну мені так:)
    для мене що точно не змивається, то гелі для душу, я вже не пам"ятаю коли купувала то реально жесть, і рідкі мила не терплю, мушу після них довго водою руки змивати
    а в пм чим миєш?
    сьогодні вперше на майданчику зустріла російськомовну жінку старшого віку і вперше побачила вологі серветки в дії! вони вже йшли, дістали серветки протерли собі руки і пішли. Так от маю питання, тим більше в темі є слово "мамусі" коли ви гуляєте з дітками, а в наших реаліях і собочі фекалії і сигаретний недопалок ну або ще чого гіршого, дитина може взяти "побавитись", чим витираєте дитині руки? чи не витираєте? не говорю про порох і болото, а про щось реально фе
    тут біля всіх майданчиків є вода і це чудово, в нас не має. А ще тут діти постійно щось жують і ніхто на руки не зважає, але тут і майданчики чистесенькі

4. cosmetichka

cosmetichka New Member

Після народження малечі в мене почали появлятися прищики:girl_cray:Почала шукати раду. Спочатку купляла дорогу косметику,не помогало. Потім до мене прийшла ідея робити креми самостійно з натуральних масел:girl_dance:Яка це краса не можу передати. Тепер роблю все креми,мило,шампунь,для загару,декоративну косметику,порошки,плин... А саме головне і все для своєї малечі:girl_dance:

Останнє редагування модератором: 8 Листопад 2013
  5. zetta

zetta Well-Known Member

ношу з собою вологi серветки goon японськi вони без запаху , без того мила , без липкостi короче вони менi най най . або як нема iх то клiнекс чи шось таке схоже, беру ромашковi але вони вже не такi як першi. завжди ношу з собою плящинку води бо дiти люблять пити i як треба то з неi полию водою. не завжди вони нам в пригодi але потрiбнi.

Останнє редагування: 8 Листопад 2013
  6. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

а мило з мильної основи(Англія) вважається натуральним чи також хімія.
    Згадала собі сьогодні що мої руці ще визнають милка Адріасі, зварила собі кусок вівсяного,застигає

7. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Щодо деокрістал... для мене показник що він підходить чоловікові))) тільки мазюкатися треба зразу-зразу після душу
    я маю таку підозру, що від миючих засобів жир ще більше тримається посуди;) в перспективі)
    ну направду - файна губка, гаряча вода і посуд світиться, сода для дна кастрюль і умивальника (деколи, дуже деколи!), для склянної форми після запікання. Рукавички я не дуже лю, для рук маю аптечне масло какао (тверде, відломив кусочок, розігрів в руках, швидко впитується).

Питання зубної пасти для мене відкрите, досі не знайшла файної за нормальною ціною.

8. AilataN

AilataN жива

Казала мені одна тьотя, по сумісництву стоматолог, що найкращим очищувачем зубів є слина і щітка.
    Помаленьку привчаюся до такої чистки, то трудно- розривати шаблон )).
    Поки що на щітку накладаю гель, головне завдання якого укріплення десен, деодорування полості і.... зниження апетиту)). Малій взагалі не нав"язую зубну пасту. не знаю чи правильно, але сенс таких дій для мене логічний.

9. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

10. Rona

Rona Мама-йожик

індуси чистять спец. паличкою ))

11. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

ми купляємо пльський Тео бебе, то відпирає досить добре.

о, ми також майже перейшли на соду, принаймні дитячий посуд мию лише содою. Помаленько планую перейти повністю.

я купую дитяче мило "Диво" і миємось ним усі.

От з зубною пастою для Масимка ніяк не визначимось. Чим ваші діти чистять зуби?

12. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

а моєму татові лікар навпаки казав намилити господарського мила у воду і трохи посидіти в ванні, то для швів добре. і справді вже після першого разу ті місця де шов був мокруватий, поприсихали і утворилися гарні струпики, а за кілька разів взагалі почали відпадати.

---------- Додано в 11:31 ---------- Попередній допис був написаний в 11:18 ----------

в ікеа є суперові торбинки, вона малесенька, складається у квадратик розміром з долоньку. вона у мене постійно в сумці. а от поки її не мала, то ті екоторби теж постійно забувала

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40210063/ ось така, задоволена нею дуже.

---------- Додано в 11:57 ---------- Попередній допис був написаний в 11:31 ----------

Дівчата, для миття посуду добре сода, гірчиця, ну це добре для ручного миття. а я к бути з посудомийкою? Пробувала один раз засипати соду, то мені і не помило і ще й в темі про посудомийки мені написали, що якщо хочу з помічничкою попрощатися, то продовжувати у тому ж дусі (((.

мию порошком клар, але щось він мені не подобається - смердить. є якась альтернатива? пробувала мильні горішки щось не пішло((( ополіскувачем не користуюся взагалі.

13. bobryha

bobryha Well-Known Member

Скільки лікарів- стільки думок:girl_yes:

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Кажуть, що основний додаток пасти - отрута, яка сприяє... виникненню карієсу та руйнуванню зубів. Так що цілком можливо, що їжа не відіграє аж таку велику роль. :pardon:

15. ZaKohana

ZaKohana New Member

Поясніть, будь ласка, про мило. Купуємо брусок натурального, справжнього, або ж самі виготовляємо. Як потім в процесі експлуатації його зберігати? Тобто, закрита мильничка не є доброю, бо це середовище для розмноження бактерій. Яку обрати? Відкрита з пластику, нержавійки? Чи не губить при цьому мило своїх "натуральних" властивостей?

16. zorkas

zorkas Member

о так, це дуже допомагає, сама переконалась на своїх ранах, навіть післяпологів ним милась, щоб швидше все загоїлось. Педіатр порадив, так і робила - купала малого з народження, правда коли підріс замінили на Johnson’s Baby. І у ванночку дитині додавала настій ромашки, це помякшило воду.

Перед тим як варити щось гам , без різниці чи малим чи дорослим, завжди використовую перекипячену воду. А ще люблю настояти воду хоч добу або сутку ще краще тоді вона значно мякша.

Холодильник завжди мию содою. а Бабуся нею мила посуд, треба і самій починати, бачу так багато роблять. А пригадую коли бабусі невдавалося содою вимити брудний посуд то вона використовувала простий білий пісок який наносила на дротик.

Буває що болять ноги, а іноді і кілька днів зранку важко стати на ноги, ніби пятки дуже чутливі, я використовую крем Славітон. Дуже допомагає і діє миттєво, буквально за 10-15 хв. І моїй мамі допомагає при верикрзі.

Коли ослаблине волосся, чи просто для профілактики, чи підживки допоможе вода в якій обшпарювалась кропива.

Ми коли будемо використовувати лише продукти які дає нам природа, будуть здоровіші наші батьки і діти, і ми, і природа навколо нас.

17. Hermi

Hermi Well-Known Member

Я свою висипку майже вилікувала господарським милом . Чим я тільки не лікувалась і чим лице не мастила...Почала митись господарським милом, через 4 дні побачила результат.
    Правда є різні господарські мила. Один раз мама купила якесь зелене з неприємним запахом тухлої риби, а один раз купила дорожче і добре що я на упаковці дочиталась що там ще хлорка входить.

18. VERO

VERO Well-Known Member

Натуральні мамусі, ніхто не купував собі нітратомір? Поділіться досвідом. Вже не раз виникала у мене така думка. Як не крути, а частину фруктів/овочів купуємо на ринках/магазинах.

19. Rona

Rona Мама-йожик

Замочуйте іх в воді, нітрати розчинні

20. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Будь-яка кількість?