"Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 Листопад 2013.

1. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

Відповідь: "Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

а от і ні! Фізрозчин - це 0,9% розчин солі, називається ізотонічним, судиннозвуж.ефекту не має, хіба зволожуючий і дійсно коштує 5грн за банку. Я говорю про ГІПЕРтонічний 2,5%-розчин.

2. Рибка

Рибка Well-Known Member

Я такими й користуюсь. На роботі на такі дрібниці як рукавички якраз і не скупились, могли пожаліти гроші на нову витяжну шафу..
    Справа напевно в часі, скільки вони на руці, через півгодини (поки робиш досліди) вже неприємні відчуття вологості.
    Ну а прибирання вдома також займає досить часу..
    Тому дома все без рукавичок (+ навряд чи і та гума, і напилення - натуральне)..
    Краще миття без хімії.
    Саме так :girl_curtsey:

3. Orman

Orman Модератор-бомба

Тепер ясно, а без контексту зовсім інакше звучало.
    я зараз дурне спитаю, а нашо судинозвужуюче в ніс потрібно?

4. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

щоб зняти набряк, коли носом важко дихати через той набряк. В повсякденному житті не потрібно, йдеться про хвороби з таким симптомом (напр., грві).

5. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

перечитала темку і от думаю яка я не натуральна в плані засобів для миття вікон, порошків,підлоги і т.д
    Мої руки не визнають жодного мила окрім dove. Маю звичку ну дуже часто мити руки і якщо написати 100 раз на день то це буде правда а не сарказм. Від всяких дитячих мил шкіра пересихає моментально. А шпарити кипятком після чогось сильно забрудненого(((( не дуже хочу

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Мене також це дуже дратує.
    У нас тут дуже роздають кульки. Нераз забуваю свою торбу вдома, то мені в магазині пакують банани в один кульочєк, а яблука в інший. Кажу... е ні! Мені все в один! На мене дивляться як на хвору.

---------- Додано в 09:14 ---------- Попередній допис був написаний в 09:12 ----------

Посуд мию без рукавичок, але гарячою водою. Люблю гріти штарі кості! А он прибирати, аля мити підлоги, то вже з.

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Милом ручної роботи. Звареним з нуля.

Навряд чи можна. У виробників занадто багато можливостей для обману. Мене тому й цікавить, що можна брати саморобне, аби ще й дієве було.
    Тут сода добре помагає. Я щось не дуже маю бажання споживати ті посудомийні засоби з їжею, а водою вони точно повністю не змиваються.
    і кокосів).
    Недобра тим, як її зараз виготовляють. Якщо можете знайти когось, хто сам товче ту олію за прадідівськими технологіями без використання неприродньо високих температур, при яких нічого корисного в тих оліях вже не лишається. Іншими словами вона токсична для організму. Із молоком те саме. Процес пастеризації зараз такий, що після нього кальцій треба наново домішувати в молоко.
    Ну, і ще про соняшникову таке:
    Я просто перестала смажити, якщо чесно. Смажене в нас було раз на місяць, може, якщо чоловік вже дуже жалівся, що хоче смаженої картоплі чи підсмажених вареників. Я теж постійно готую вдома. Готове щось купуємо зрідка, коли мені вже геть нема як їсти зробити з тих, чи інших причин.
    Розумію, що перехід на кокосову "по-галицьки" (назвімо те, що ти описуєш так) виглядає смішно, але я того факту при розмові не враховую, бо з таким не стикаюся. :)
    Тут теж так кажуть, бо козяче без лактози, як і материнське. То не така вже й близькість.
    У кокосовій олії склад жирів майже ідентичний, а також і одне й друге містять лауринову (додеканову) кислоту, але кокосова олія не молоко (необхідне для життя, розвитку й здоров'я малят), а просто корисний продукт. ;)

8. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

а як щодо кукурудзяної?вона трохи дорожча ніж соняшникова і пару раз мала її, то така нічо була. чи ціна суті не міняє і теж не варто?

9. Holly

Holly Moderator

О, я теж відмовляюсь від тих кульків.

10. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

ми теж з мужем маємо еко-торби з ікеа, завжди з собою, щоб пакетів не брати/купувати.

11. Маруся-мама

Цікаво, що мої руки не визнають жодного мила, особливо dove.Мені чоловік приніс дорогого натурального мила, то ним можемо митись всі і реакцій немає. У мене така суха шкіра, що можна по ній вивчати закономірності пустель Мексіки.

12. Liliyah Romanova

Кукурудза - це на 70%, як не більше, ГМО. Ну, і в принципі природньою та безпечною в нинішній час є та олія, яку можна витиснути з продукту руками або без нагрівання.
    Я стараюся не забувати, але як забуду, то теж прошу, аби все в один чи два склали, але в нас кульки гроші коштують.
    А де можна взяти щось без кулька, то беру просто в руки. Теж дивуються. Або собі в торбину складаю, вона в мене велика, вмістима. )))
    Мої теж. І взагалі жодної хімії. Мої руки для мене є показником. У громадських туалетах мию руки просто водою, бо якщо помию милом, то потім шкіру треба тиждень-два лікувати. Від мила dove, яке чоловік колись дуже любив, відмовилися добрих 5 чи 6 років тому, бо я не могла витримати того насиченого запаху.

13. Маруся-мама

Та воно є і без запаху, але так як воно мені висушувало шкіру, ніяке інше не могло дорівнятись. Я ним не користуюсь вже КУПУ років. Милом взагалі не можу користуватись, тим комерційним.

Те саме з шампунями. Попросила купити мені шампунь на реп’яховій олії, для кращого росту волосся, а то випадало дуже. І пожаліла. Після кількох раз користування голова стала суха і перхоть на блузці, якби сніг нападав. Чоловік буде мусів собі то забрати, бо йому як з гуся вода. Ніде ніц не випадає.

---------- Додано в 09:46 ---------- Попередній допис був написаний в 09:45 ----------

То вже трохи перебільшення. Я цікавилась, як шо шо. Просто те, що з кукурудзи краще отримаєш крохмаль, ніж олію. Всетаки мені натуральнішим здається отримати олію з горіха або насіння, ніж зі злаків. Хоча он кажуть, що з реп’яху можна отримати олію.

14. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

15. Рибка

Рибка Well-Known Member

Перечитала і голова кругом ..Так яка олія "ймовірно найнатуральніша"?
    А оливкова?
    Взагалі, в Європі менше додають хімії, чи то міф?
    Ми ж купляємо оливкову олію з Іспанії, Італії не тільки тому, що вона густіша (у нас інколи й не пахне оливками), а й тому, що натуральніша.. Чи як? :confused:

16. Liliyah Romanova

Я довго шукала й таки знайшла. Зараз ракові захворювання процвітають не без причини. Маю знайомих, які взагалі нічим не користуються в принципі, просто часто миються (протягом дня), але мені то не підходить.
    Говорити то вони можуть, а ви почитайте складники й будете знати. Я постійно на всьому читаю склад.
    Хотіла купити дитяче мило в якомусь магазині у Львові, то не купили, але вже не згадаю, які саме складники мені там не сподобалися.
    Я тобі казала, що якщо мені шкіра з рук почала злазити, то треба вважати на такий шампунь. :girl_crazy: А саму реп'яхову олію чого не спробуєш?
    У Північній Америці - це реальність, на жаль. Монсанто процвітає і нема на них управи. Якщо в Європі маркують ГМО, то в Америці ніяк не приймуть такого закону. Монсанто добре лобіює свою вигоду.

17. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

тихо заздрю таким людям. для мене помити (навіть без мила) руки 3 рази за год - і вже сухі. а якщо прийняти душ з теплою! водою, то ще днів 2-3 буду приходити до норми. тому зразу після душу користуюся оливковою олією замість лосьйону.

18. Liliyah Romanova

Ми ніяких не п'ємо. Хіба пробіотики дітям даю час від часу. Тільки при хворобі я і чоловік приймаємо цинк. Менші на грудному, то я не парюся нічим, а Дарко п'є чаї з медом без проблем.
    Якщо дуже хочеться пити вітаміни, то пийте те, що без оболонок, які не розчиняються. Показник такий. Киньте у склянку з водою одну таблетку чи капсулу, через півгодини струсніть легенько й подивіться, що вийшло. Якщо все розлетілося по склянці й на дні чи стінках нічого не лишилося, можна таке пити, якщо ж прилипло, то не варто, бо таке й на стінці шлунка утвориться.
    У мене на львівську воду була така ж реакція. Мила руки просто водою і шкіра пересихала моментально. Дуже тверда вода.
    Оливкова олія першого холодного тиснення (без домішок інших олій).
    Щодо решти треба питатися в самих виробників, який процес виготовлення тощо. Таку інформацію можуть не всі надати, бо то не завжди для них буде вигідно.
    Кожен виробник хоче заробити, а щоби заробити, готовий обдурити. В Європі кращий контроль, ну і не так сильно дурять, як наші.
    Маю знайому, яка працює як посередник між виробниками та роздрібною торгівлею, то каже, що наші на ящиках пишуть одні складники, а на роздрібних упаковках складники вже інші. Страшно жити, коротше. Після її розповідей важко було не повірити одному львів'янинові, котрий мене переконував, що українські харчі найгірші на території Європи на найбільш шкідливі. Сумно.

19. Маруся-мама

В нас також сталять позначки чи з ГМО чи без. І власне, зараз це неправда, що вся кукурудза з ГМО. Було так, але тепер вже то міняється.

---------- Додано в 10:37 ---------- Попередній допис був написаний в 10:29 ----------

То інший, без хімічних додатків, ну принаймі на етикетці не були написані. Сама олія також то не то. Я пробувала. Не пішло.

---------- Додано в 10:43 ---------- Попередній допис був написаний в 10:37 ----------

Так, але вітаміни так само треба підбирати індивідуально. Не можна просто он так - купила в магазині і п’ю. Я ходжу до травника в нашому магазині і розповідаю йому що мене бадрує, і базуючись на моїх скаргах він мені радить щось конкретне. Це стосується і мультивітамінів також.

20. zetta

zetta Well-Known Member

А з мясом?
    Єдине знаю що баранину не підживлюють бо вона того не зносить і вмирає . А інші як обирати?
    Тай по рибі відразу. Її ж в господарствах вирощують...