"Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 Листопад 2013.

1. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Відповідь: "Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

Для ПМ беру Содасан. Для ручного миття- пасту в миловарів.

2. natorella

natorella Well-Known Member

то в мене був перший, і скільки їх булопісля інших
    то кристал дуже ірундово працює
    в стіках є кращі, не драй-драй, але працюють

3. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

мені просто не природньо, млинці раз в тиждень/два ок, але все готування неа
    як? в мене він тут пішов за 2 місяці пів банки!!! руки ним не миємо, тільки в душі користуємось, ну але я чоловіка попросила ним митися, мабуть не варто було, в нього розхід всього дуже великий
    до речі, моє захоплення еко хімією почалося з Наторелиного пп коли я була минулого разу вагітна, тоді я перейшла на фроші, досі для миття унітазу використовую фрош
    кристал спробувала отакий http://ru.iherb.com/Crystal-Body-Deodorant-Roll-On-Deodorant-2-25-fl-oz-66-ml/5647 не сподобався
    ну і з дезодорантами я перестала паритись, майже 2 роки пробувала натуральні різні, без алюмінію, такого щоб мені підійшов не знайшла на жаль і повернулась до "шкідливих" (((

4. natorella

natorella Well-Known Member

я ж пишу- мию дітей, коли вони реально брудні
    просто ввечері мию їх тільки водою, не тому шо вони такі чисті, просто не змиваю природній захист
    а на великого хлопа треба багато мила, тому тато най ся миє дешевим дєцкім брусочком (воно до слова також добре)

ше раз (спеціально) - стоїть банка, якшо треба помити шось дітям саме з милом - мию ним
    і просто не руки мию
    ше розписувати миття окремо інших частин тіла?

Останнє редагування: 7 Листопад 2013
  5. Roxie

Roxie Галицька панянка

скажіть щодо побутової хімії.. може дівчата з-за кордону краще знають: користуюсь Амвеєм і розповсюджувачі постійно говорять, що їхня побутова хімія виготовляється тільки на натуральній основі, ніяких шкідливих складників і т.д... я ним користуюсь (порошком, відбілювачем і рідиною для миття посуду, всім решту - рідко), але мені слабо віриться, що воно таке натуральне як всі говорять.. хоча признаю, що амвеївський порошок менш алергічний ніж інші дитячі, бо переконалась на власній малявці.. але от в повну натуральність - не вірю.. хтось може знає якісь аргументи, що воно таки справді натуральне?

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

В нас не тіко тато брусочком дєтским миється:girl_crazy:
    Ми всі давненько перейшли на дитяче мило. Не того шо дешево, а того шо спершу Ромкова алергія так краще сходила, потім і я перейшла і татусь наш.
    Тільки руки миєм господарським, щоб заразу з вулиці нищити. Гості деколи дивуються тій хозяйскій цеглині в мильничці, певно думають що в нас криза. Того для них вже купила і виставила до умивальника модне...з дозатором.

7. Orman

Orman Модератор-бомба

тако на скору руку
    посуд - 99% гаряча вода (товсті рукавички і гаряча вода в крайньому положенні) - посуд аж скрипить, 1% +сода
    прання - господарське мило, для тяжких випадків Klar

а нащо їх запам"ятовувати. Поменше купувати, запакованого, свіжі /морожені овочі, крупи - в такому ешок нема. Ну хіба запам"ятати сіль, соду, цукор, лимонну кислоту - тобто те що не шкодить, але маркується Е
    і так, і ні - хлор дуже швидко випаровується. Тобто 99% шкоди ви собі завдаєте поки унітаз миєте - надихуєтесь того.
    унітаз мию шампунем якимось дешевим, час від часу від нальоту ще лимонною кислотою.

мило для тіла - дитяче. Мені сестра привезла з Греції оливкове. І оливкову олію колумбарі - вона пахне як парфуми, ммммм

8. Рибка

Рибка Well-Known Member

О, ми точно так же.
    Реально, і від господарського, і від дитячого ніякої реакції.
    Ще би посуду ним можна було мити, бо ніяк засіб не підберу. Всі наші перепробувала і німецькі (W5 і тд).. після півбанки з"являється дерматит на зап"ясті.
    Голову також десь місяців три тому почала мити дитячим шампунем (Дісней), як на мене, то краще, і дійсно, як писала Наталка Наторелла, не свербить голова через пару годин, та й на другий день також.

Поставила спеціально коло раковини, і все-одно забуваю.. по звичці рука тянеться до банки, хіба викинути її..

9. Orman

Orman Модератор-бомба

мене ще дуже бентежить купа пластикової упаковки. Не тільки в амвеї.

---------- Додано в 10:15 ---------- Попередній допис був написаний в 10:14 ----------

ну як дуже хочеться "засіб" - наваріть мильних горішків.

10. zetta

zetta Well-Known Member

Ну так вони кажуть що в них той пластик не шкідливий, дуже швидко в природі розчиняється , то мені так представники амввею казали.

11. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

питання.
    ДИТЯЧЕ мило. ЯКЕ? Купила "ушастий нянь", то запах на цілу ванну був, задихнутись можна... Замотала в п'ять кульків, думаю, що з ним далі робити... Яке нормальне? Яким ви користуєтесь?
    ГОСПОДАРСЬКЕ мило. ЯКЕ? Як вибрати нормальне? На шо орієнтуватись? В мене чоловік ним миє ноги-руки, а я не можу- мені смердить невиносимо... :sad:
    як ним прати в пралці? Натерти на терці? Розчинити в воді? Можна на високих температурах (90°С)?

---------- Додано в 10:45 ---------- Попередній допис був написаний в 10:43 ----------

я все-таки хочу спробувати мильний горіх. Хочу його зварити і попробувати мити руки, посуд. Поки чекаю, коли привезуть. Попробую - напишу :)

12. Rona

Rona Мама-йожик

13. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

Анука і я про дитяче мило послухаю, бо для мене то і є звичайне мило, ну те, яким миємо руки, купую різні:) щодо господарського і оливкового, яке часто як господарське на вигляд то теж користуємось, але чоловік його не любить, єдине яке зацінив то ніби іранське, нам друзі спрезентували, на вигляд теж як господарське і взагалі гостей наше мило не "смущає" бо в них часто вдома таке саме. Нормальний сувенір оливкове/лавандове/лимонне мило, ми таке практикуємо привозити з подорожей гггг

14. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Таке коричневе, з полосатою текстурою, як за совєтів.
    В епіцентрі на нижніх полках беру)))

15. SoLana

SoLana Well-Known Member

Я про лік напишу, який "прижився" в нашій сім'ї вже давно Amol, це такий спиртовий розчин ефірних олійок,(лимонної, гвоздики, кориці, лаванди, м'яти перцевої, ментолу, цинтронели) має досить широкий спектр застосування, я особисто головну біль ним лікую (без таблеток), полоскання при болях в горлі, навіть коли в малих кашель, то я ступні розтираю ним і в шкарпетку нозю:), при застуді даю пару крапель в чай.

16. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

+також признала цей засіб, починаючи ще з вагітності практично весь час використовую в лікуванні застуди (додаю в чай, молоко... дихаю...)
    шкода, що його можна придбати лише у сусідів( (себто, в Польщі)

17. irushka

irushka Well-Known Member

Я розумію, що тут можна дійти до маразму, але раз така тема, то чула, що якраз рукавички дуже шкідливі тим, що при митті посуду в них створюється тепле і вологе середовище, що сприяє руйнуванню природнього захисту шкіри і розмноженню всякої беки. Моя мама, наприклад, має дуже чуливу шкіру рук, то після гумових рукавичок завжди має подразнену шкіру.

18. Рибка

Рибка Well-Known Member

Використовую Шик, мені не смердить, мило як мило.
    Господарське - то коричневе, 72% жирності здається.
    Лице мию також трояндовим милом з Болгарії. Купили в Помор"є, з аптекарем розговорились (він сам вчився у Франківську, друзі у Львові живуть), то розказав, яке і для чого краще.
    В мене не знаю, чи чутлива, але мити в рукавичках нічого не можу, волога всередині назбирується, і шкіра стає, ніби у гар. воді руки півдня тримав..

19. zetta

zetta Well-Known Member

Скажіть про вітаміни, якщо приймати то які? Важко повноцінно набрати всіх мікроелементів. В інстаграмі Білоніка спитала таке ж питання то там радили пару варіантів один з яких вітамін д і ніби с , нашо дорослим цьоткам які собі нівчому не відмовляють вітамін д .

20. bobryha

bobryha Well-Known Member

В мене в мами була теж "мулька" з господарським милом. вона тільки ним користувалась. і коли їй після операції треба було мити шов, то вона звичайно вибрала теж господарське. коли то побачив лікар , то насварив на неї і сказав що господарське мило в нас в Україні не сертифікують і взагалі тим людині митися неможна і тим більше рану, бо воно невідомо з чого... сказав що єдине мило що в Україні хоч якось перевіряють це дитяче.
    От після того ми користуємось або дитячим або привезеним з подорожі оливковим(купили собі про запас 10 кусків)