"Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 Листопад 2013.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: "Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

Все залежить що треба помити. Якщо відтерти якийсь бруд, то просто насипаю на губку. Якщо помити ряд тарілок, тоді роблю собі таку ванночку з соди і води, вмочую туди губку і мию.

Можна ще самому закалатати рідину до миття посуду. :)

1,5 скл води
    1/2 скл натурального рідкого мила
    1 ст.л. оцту
    1 ст.л. соди
    дрібку есенсної олії

Воду закип’ятити, і в неї влити всі решту складників. Добре замішати, дати остигнути і вуаля. Домашня штука для миття посуду.

2. AilataN

AilataN жива

ага, кращіщі :)
    нєа, не перуть вони добре. навіть погано не перуть.

Мила для волосся перепробувала вагон. Як і інших ручних засобів. Зупинилася на хорошому промі, і вспокоїлася.

Дитину мию водою
    (Наторелла +100)
    раз на тиждень купаємося з убтаном
    ну і миємо голову пром шампунем ( випробовувати на дитині х/м засоби не хочу. пробувала, не тягне більше)

3. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

що таке пром шампунь?.. :)
    а чим миєте руки? Після вулиці, туалету, якоїсь брудної роботи...

4. AilataN

AilataN жива

ну і прорекламую своє, а чо? ну бо дійсно гарне. ДП зацінили.
    http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1468956&postcount=1560
    Промисловий, купований.
    от тим милом, яке я вище рекламнула :)
    А, загалом, то просто водою.
    Якщо вже забруднення неприємне- мило.
    Убтаном дуже люблю руки пошурувати, якщо більше забруднення. У мене завжди баночка стоїть.
    Ні, пром засобів я не цураюсь, але дивлюся, що до чого і чому. Багато засобів є непотрібними, і купляються тільки в угоду звичці/моді/рекламі. Ну, ви й так це знаєте...)

5. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

Так як чистий піт без запаху, то і дезодоранти вже можуть відносно добре полегшити проблему, бо не будуть давати можливість бактеріям розкладати піт на кислоти.

А так анти-перспірант без побічних негативних наслідків- шавлія- продається в аптеці, можна самому посадити, допомагає після 2 тижнів регулярного вживання зменшити виділення поту на 50 відсотків.

6. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

якось мені не дуже. Спочатку ніби норм, а за пару місяців білизна запрана. Але горішки дуже файні для квітів, "узваром" мити або бризкати листочки - блистяяяять, і профілактика шкідників.

в нас тільки гаряча вода і деколи харчова сода
    отут , юзаєм з чоловіком 2 роки, ще поки не закінчився.
    перепис файний, але... знову ж таки на нормальні ГОСТи, щоб лимонна шкірка, родзинки і курага без воскової? обробки. Моя дитина (лакмусовий папірець натуральності) спокійно їсть домашній виноград, абрикоси, але реагує на родзинки та курагу, і чого б то;)
    оригінальний рецепт, обов"язково спробую, термін зберігання необмежений? Прати можна все?
    Я маю річний досвід прання кальцинованою содою з лимонною кислотою, але трикотаж і йому подібні розтягуються, втрачають форму (не за 1-2 прання, звичайно, і не за 10, а в тривалій перспективі).

7. AilataN

AilataN жива

Практично необмежений, бо встигнете використати до кінця терміну, то точно)). Прала дитячі речі в основному. Для "дорослого" одягу використовувала для відпирання від ароматів і пилу.
    які дози використовували? вся сіль в дозах ;)
    ( ну і при пранні пром засобами речі теж псуються, в перспективі. домашка тут не помічник)

8. Відповідь: "Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

В коліжанки почало випадати волосся, мабуть, через стрес. І загадався спосіб для миття голови, як в дитинстві, - жовтком. Як не дивно, за 3-4 миття волосся, яке до того місяців зо два випадало, віджило, стало набагато міцніше.
    Думаю також своє мити жовтком. Кажуть, що треба жовток перетерти через марлю, щоб плівочка залишилася, бо вона дає запах. Але коліжанка просто злегка його збиває, додає 1/3 скл. води і тим миє.

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Обидві олії варто застосовувати, але для різних цілей. Я саме їх і маю в домі.
    Оливкову не бажано нагрівати до високих температур. Греки, котрі самі роблять олію в малих кількостях, говорять про те, що взагалі найкраще не нагрівати зовсім, а споживати в салатах, мачанках тощо, так вона не втрачає ні грама своєї користі.
    Тільки щодо оливкової олії є один нюанс. Найкраще користуватися тою, котра extra virgin і першого холодного тиснення. І не має в собі домішків інших олій. Виявляється і тут масові виробники придумали хитрість, аби побільше заробити. Вони на 25% домішують інших олій, тоді їм виходить дешевше, а ми платимо за неякісний продукт. На жаль, якщо на пляшці не пише, а хочете довідатися, чи дійсно ваша олія є чистою та якісною, то треба питати беспосередньо виробника (їхні координати завжди є на етикетках).
    Не всі деодоранти, які не містять алюмінію, є безпечними для вжитку, на жаль. Я косметику перевіряю на безпечність в базі даних EWG.
    Та ні, то не просто мода. Вона дійсно дуже корисна. Кажуть, навіть близька за складом до людського грудного молока. ;) Один із плюсів той, що кокосова олія не відкладається в організмі, а перетворюється в енергію.
    Інших корисних та безпечних олій, окрім оливкової та кокосової, зараз не дуже й знайдеш через те, як ті інші олії виробляють. Високі температури обробки не лише все корисне вбивають, але й роблять продукт токсичним.
    Цікаво. Мені не горить зовсім. Правда, я смажу на тій, котра без кокосового аромату.

У нас ще й продають еко-підгузки тепер. Вони не розкладаються 50 років, як звичайні одноразові, ну і не відбілені, такого кольору непрезентабельного.

У воду з оцтом на півгодини і не буде парафінчику. І довше зберігаються також. От тільки щодо сушених овочів не пораджу, що зробити. Шукати "чисті" хіба.

А як із сіллю, цукром та приправами?
    Ми наразі перейшли на тростинний цукор, але поволі стараємося замінити і його на мед та кленовий сироп. Сіль купуємо кам'яну або мінералізовану. Приправи тільки ті, де сушене зілля, без додатків, типу глютамату.

10. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

і кислотність 3% , так нам розповідали в Греції, але скільки після того не дивилась на банки в нас в магазинах найкраще, що зустрічала то 5%, частіше 8% або взагалі без інформації про кислотність:dntknw:
    ще чула, що не на всій оливковий олії можна готувати, тобто то теж залежить яка саме олія, але то треба пошукати інформацію, бо не пам"ятаю, щось про те, що та що до салатів для смаження не є добра

та просто кокос в нас не поширений і логічно , що кокосова олія в нас не з прадавніх часів, зараз більше інфо і способів її дістати, люди читають/шукають/діляться/більше купують тому і так, я б сказала стає більш поширеною як і багато раніше не звичних/ не відомих продуктів (була така тема про продукти, але її кастрували ггг)

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Грек, у якого я купую олію, казав (він проводить семінари короткі), що взагалі краще не смажити на ній, і радив саме кокосову для смаження. Якщо брати оливкову, то казав, аби на низьких температурах смажити, і як тільки олія починає "парувати", скручувати потужність (чи газ).
    Він і в Канаді не росте також. По ідеї, природне батьківство з його спільним сном, слінгоносінням, довгим ГВ ще й на вимогу тощо теж хтось бачить, як моду, але ті, хто це все робить, знає, чому робить, і знає, що не через моду.

12. kvVItKA

то я так з кокосовою часто провтикую, там не добре спершу написала про "горить" мала на увазі "парує", точно

13. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

я ще разочок запитаю :) , бо відповіла тільки Айлатан (дякую):
    а чим миєте руки? Після вулиці, туалету, якоїсь брудної роботи...
    Ми миємо звичайним купованим милом. Ясно, що хімія. А яка альтернатива? Бо після вулиці (супермаркети, гром.транспорт) таки хочу добре помити руки.

---------- Додано в 06:26 ---------- Попередній допис був написаний в 06:24 ----------

і про олію. А чим соняшникова недобра? Наша, рідна. Соняшник якраз з давніх давен росте природньо на нашій території (на відміну від оливок і кокосів).

14. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Підтримую щодо олії, для мене для смаження - тільки соняшникова, а вже в салати, соуси і т.д. - йде оливкова.

Я останньо купила мило від ТМ Натура сіберіка, то задоволена, а ще практикую на морях закупити більше мила оливкового, то миємо ним.

15. Pavonia

Pavonia New Member

Розповім про свою натуральність.
    Посуд мию водою гарячою або ж меленою гурчицею. Волоссячко мию глиною , руки - власноруч звареним милом( наварюю його на рік вперед за раз). Перу горіхом мильним або лугом.
    Їм натуральне з власного городу та парника, чоловік вирощує органік на продаж, маю змогу. Молочні продукти натуральні , від корови.
    Ніякого смаженого я не їм, олія тільки сиродавлена з домашньої маслодавки.
    Ну і так далі.
    Роблю це не тому що так правильно, а тому що моєму тілу і душі так зручніше.

16. zetta

zetta Well-Known Member

на такiй можна смажити?

17. Rona

Rona Мама-йожик

ні, Афаліна ж написала, що смаженого не їсть, для смаження має бути очищена олія (від того, що горить і утворює канцерогени, хоча в сирому вигляді дуже корисне)
    можна детальніше? якою і як

18. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Сиродавлені олії не для смаження.

---------- Додано в 08:04 ---------- Попередній допис був написаний в 07:59 ----------

А це що таке? В пралку можна? Добре відпирає?

---------- Додано в 08:32 ---------- Попередній допис був написаний в 08:04 ----------

У мене глибоке знайомство з цією темою почалося зі знайомлення з сироїдством.
    Пробувала я багато різного, та в якийсь момент зрозуміла, що для мене то діло займає багато часу і трохи розслабилася.
    З того, що маю зараз:
    -косметика вся на замовлення(зараз подумую і на декоративку хенд-мейд перейти)
    -миємося всі водою(інколи убтан чи жмих з олій)
    -з їжі що можу купляю натуральне(сухофрукти хороші, гречка зелена, муки цільнозернові, шоколад с хорошим складом, наразі запара з свіжою органікою, овочі майже всі йдуть з дачі\села, а от з фруктами тяжко)
    -молочка виключно домашня
    -олійки до всього окрім жарки додаю сиродавлені, жареного майже не вживаємо
    -також всюди де можу додаю спіруліну і хлореллу
    -віднедавна почала бавитися ефірками, беру тільки з АЗ
    -маємо озонатор і ним обробляємо овочі\фрукти(в неті правда вже знайшла трохи противоречиву інфу, та мені наразі підходить)
    -побутова хімія вся органік(наскільки тому можна довіряти)
    -для фрешів купили шнековий соковитискач
    -для сушки овочів\фруктів\зелені- дегідратор

В гостях\в кафешках сильно тим всім ділом не парюся.

19. kvVItKA

я й в салати соняшникову даю часто, іноді змішую
    а ще мені смачна кунжутна олія, маринувала в ній мясо перед запіканням, дуже смачно
    я не претендую на статус мега натуральної, але точно щодо одягу і харчування прагну максимальної натуральності. Синтетичних тканин не ношу. Косметика як яка, є натуральна (якщо то олійки) є не дуже, але склад намагаюсь вивчати, реально айхерб в поміч:)
    руки мию звичайним милом, посуд мию Фері і добре змиваю водою, не уявляю як жир має розчепитись просто в гарячій воді, то ж слизьке, хіба ні?
    ну та в горах і холодною водою з піском мила, але вдома з рідиною для миття посуду.
    меблеві поверхні протираю вологою чи сухою шматою, пилосос в нас миючий з парогенератором, тому плитку/підлоги/техніку та взагалі різні поверхні чищю/обробляю парою

20. natorella

natorella Well-Known Member

оооо, в родинній ковбасці пишуть шо козяче молоко тоже таке
    близьким до грудного молока є грудне молоко
    якшо починається оте прирівнювання - нє вєрю
    знаю шо добра, маю крапаль на зиму для тіла
    про можу пишу, бо коли нам врешті *відкрився* світ з хербом, то дуже багато знайомих почали активно казати ФУ на те, чим раніше користувались, хоч воно і не було відверто шкідливим, і почали переходити на кокос, какао блаблабл

пояснюю
    для мене усі ознаки ПБ є БЕЗКОШТОВНІ (крім шматок, але і їх вартість можна мінімізувати)
    кокосова олія (для мене) дороге задовлення, чесно кажу, шоб смажити млинці чи шось інше. бо я ВСЮ їжу готую вдома, і розхід її був би великим. ну і воно в львові не є аж так доступно. добре шо можна замовити, але то в се впирається в час і примхи пошти. тому, використання саме кокосової виключно для смаження - мені не *природньо* в сенсі співставляння ціни-вартості вихідного продукту-доходів.

я на хербі (ну а де ж ше) купила отакий засіб дитячий
    http://ru.iherb.com/Everyday-Shea-S...-Calming-Lemon-Lavender-16-fl-oz-475-ml/35028
    його мені вистачає на рік
    я ним мию власне руки (дітям і собі, бо чоловік - хімік і він сміється з мого (не дуже і фанатичного, до слова) бажання користуватись засобами*без хімії*). розхід - 1 банка на рік
    руки, голову (десь раз і 1-2 тижні) і (сорі) попи