"Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 Листопад 2013.

1. Nastia

Nastia Well-Known Member

Відповідь: "Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

Коли заварюю чай (частіше трав'яний), або компот варю, то кладу туди листя стевії, заливаю все разом гарячою водою і настоюю.
    А можна додавати порошок стевії, замість цукру і в холодне і в гаряче, його дуже мало треба, на кінчику ножа достатньо для цілого горнятка рідини.

2. Tatiana Lev

Tatiana Lev Active Member

3. StarKa

StarKa Member

Ой, дівчатка, давно на посиденьки не заходила. А тут зайшла і таку темку надибала. Треба Лілі подякувати. Тепер мені всі сторінки прийдеться перечитати...Але ж цікава тема. От ще б хіба хтось придумав ті всі корисності організовано до Льова завозити, а то читаєш а купити нема де..

4. Tatiana Lev

Та вже трохи є....Але, Якби то так логістично-практично на форумі темку зробити :"ціни і місця продажу для натуральних мамусь..."Може, хто на тому вже "зуби з"їв" і це легко організує??? Хоча наразі ціни скачуть щодень. Тре перечекати....

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Якщо що, то стевію я використовую до чаю, хоча дуже зрідка. Просто додаю в кінці, коли вже чай в горнятку. Проте стараюсь пити квіткові чаї, а вони самі по собі солодкі. До них не даю нічого. В випічці просто заміняю склянку цукру 1/2 ч.л. стевії порошку. Має свій особливий смак, але мені подобається.

Мені кокосову олію відмінили, тому можу подарувати. Купила вчора сезамову і хохобу. Одну для масажу голови малечі від перхоті а іншу для себе для масажу. Купа грошей за маленьку олійку. ))) Зате файно. А ще в нас тут були органічні олійки на знижку, то я затоварилась. Буду мати до випічки або на ароматерапію. Викинула з шафи всю медицину )))

6. ELEGANCE

ELEGANCE Active Member

Великий вибір екотоварів є у магазині "Срібні джерела". Гляньте у них навіть сайт з асортиментом є. Стевія там точно є.

---------- Додано в 19:26 ---------- Попередній допис був написаний в 19:25 ----------

також є у вищезгаданому магазині.

7. Tatiana Lev

А сам магазинчик цінний дійсно, хоча потребує більшої площі. Дякую, що нагадали.

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Пополокати нею рота, пропустити зі щоки в щоку протягом якогось часу. Якщо йдеться про очищення ротової порожнини.
    Цікаво. А чого? На що шкодить?
    Правильно. Я то вже давно зробила. І ще ні разу не шкодувала.
    Внутрішньо можна приймати ефірні олійки лише двох фірм, так що вважай. Органічні ще не значить дійсно чисті, на жаль. Етикетку "терапевтичний рівень" можна отримати дуже легко, що не сприяє якості. І якщо олійки в магазині куплені, то тим більше не раджу внутрішньо приймати.

9. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

на вихідних дивилась "Дачу" зі Скрябіним, то там жіночка, для якої робили ремонт також за органіку, натуральність виступає)). то вона казала, що для відбілювання зубів треба капати каплю чайного дерева на пасту. Хтось таке робить?

ото, власне, я теж знаю що не можна. а та ж жіночка ще давала рецепт від кашлю. на 200 г меду по пару капель різних олійок. ну і того меду треба дуже трошки приймати. вона вроді про ефірні олійки казала.

10. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Вам то заміняє цукор чи мед? Бо мені взагалі ні.
    Я кладу стевію просто через корисні властивості.
    А для підсолодження в теплий чай додаю трошки меду.

11. Veselka alj

Veselka alj New Member

Знаю що шкаралупу від, зробивши з неї порошок даютьдітям істи кожен ден по пів чайної ложки дітям, та й дорослим проти алергії. Моєя сестра давала свому малому, результати булу, менше щоки червоніли, особливо в нього це було навіть від однієї цукерки.

12. Liliyah Romanova

Швидше за все, але реальність із олійками така, що основна маса має в собі домішки інших олій, пестициди, навіть, якщо вони ніби-то органічні. Просто то є така галузь, де ніхто не пильнує за якістю, хіба компанія сама вирішить пильнувати. Магазинні олійки не можна приймати ні внутрішньо, ні мастити безпосередньо на шкіру.
    Є дешеві й дорогі олії, але знову ж таки, є виключно дві компанії, які пильнують якості своїх олій, але відповідно тих олій у магазині не купиш, лише у представників.
    Франція є відома своєю лавандою, так от вони експортують щороку на 300-400% більше лавандової олії, ніж виробляють. Це власне й говорить про "чистоту" тих олій.

• Подобається Подобається x 1
  13. Nastia

Nastia Well-Known Member

Саме так, заміняє цукор у гарячих напоях. А коли п'ємо прохолодне, то їмо мед у "прикуску", не люблю його розчиняти у воді. Та і дітям то замість цукерки.

14. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Чи варто довіряти продукції, на якій пише "organic", але нема ніякої інформації про сертифікацію?

15. Liliyah Romanova

У жодному разі!
    Слова natural, organic тощо компанії можуть писати без проблем, на це нема заборони. Продукт є дійсно органічним, якщо є інформація про те, ким його сертифіковано, бо писати собі можуть, що завгодно.
    Так само не дуже варто довіряти написам "99,9% натуральні скланики". Не все, що натуральне, корисне. Це лише рекламний трюк такий. Глютамат є рослинний, і той самий ракоутворюючий карагенан є рослинного походження, але він все одно шкідливий.
    Також коли серед складників на м'ясних виробах пише "екстракт селери" - це прихований спосіб запису нітратів.

• Подобається Подобається x 1
  16. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

У нас в місцевому супермаркеті є два магазинні бренди, один з яких дорожчий, і з позначкою органік. І лише вчора звернула увагу на то, що на відміну від інших органічних товарів нема значка з сертифікацією.

17. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А чим магазин поганий. В магазині продають таке саме як в неті ))) Ну в тому де я купую.

На травлення. Мені не підходить. Мені навіть кокосового молока не можна. Тільки міґдалове і сире коров’яче.

Мій муж в неділю взяв вихідний, щоб провести з нами і виконував всі мої бажання. Тож маю для себе багато свіженького молочка, яке я перекип’ятила для діток. Вони їдять без проблем і запаху ніякого нема.

І мені не смакує в такому вигляді мед. Бе!

Чоловік в неділю купив собі бджолиний пилок і поїдає собі щодня. Мене дуже дратує коли він зранку жує непроціджений мід, тобто там є все і пилок, і соти, і прополіс. Все на купу. І він то жує, як муня.

18. Tatiana Lev

І я також муня !!!:girl_crazy: Купила таке дитині (бо то добре для її лор-проблем), і сама то з"їла.....а їй "фіолетово"!

19. Liliyah Romanova

А маленькими буквами certified by є?
    Якщо то йдеться про Трейдер Джо, то в них там не все чисто із їхньою продукцією, тому вони можуть і не мати сертифікації. У них точно міститься ГМО в деяких продуктах, і не тільки.
    Як будеш купувати мигдалеве, то пильнуй, аби там не було carrageenan.
    Не має значення, чи магазин реальний чи інтернетний. Ефірні олії - це не харчова галузь і не медична, тому їх є різних міряно-неміряно й нема ніякого контролю за якістю. Чисті олії продають лише дві компанії, і їхньої продукції в магазині не купиш, лише на офіційних сайтах або через представників. Ну, і крім тих двох компаній усі решта самі кажуть не вживати їхні олії внутрішньо. Тобто то виключно для ароматерапії (з аромалампою), а на шкіру наносити лише з олією-носієм (оливкова, наприклад, або такі олійки як від now solutions).

20. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Не знаю що таке муня, та забрус ми лопали за обі щоки:girl_in_dreams:.
    Кинь пліз в карму назви.
    Дякую.