"Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 Листопад 2013.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: "Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

Оффтоп чорний. )))
    Кольорове то не з узорами. Ну, що я зроблю, що мені саме такі рушнички сподобалися. ))) А про коробочку ідея чудова.

Мене ще одна річ переслідує.
    Сміттєві мішки. От як без них обійтися, якщо сміття забирають раз на два тижні?

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А у вас нема "зелених"? Я у нас бачила.

3. Liliyah Romanova

А щось таке "бюджетне"?
    Хоча ці досить швидко розкладаються, що я маю. Але я знаю... Думаю про це вже довший час і не знаю, як то вирішити. Особливо влітку проблема.

4. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а хто які прибамбаси має для сортування паперу? збирати і здавати на макулатуру класно (ну хоч булочку собі купиш за старання:girl_crazy:), але пів балкона той папір займає(

5. zorkas

zorkas Member

В основному папір тримаю для розпалювання багаття на шашлик. Це в основному газети, а якщо це якісь коропки чи т.п. то спалюю.

6. Milongera

Milongera Well-Known Member

Дівчата, розкажу про мій власний винахід - натуральне миття ванни )
    А передісторія така. Маємо ванну вже не нову, якось в неї впав маленький змилок. І чи то ми кудись поїхали, чи як то склалося, але пролежав він там кілька днів. Коли його підняли ванна в тому місці була білюська.
    Отож, ми взяли ціле мило і його замочили в маленькому відерку. Лежало, доки розкисло, а тоді те густе рідке ) мило нанесли на ванну. Мінімально бажано, щоб там побуло ніч, а можна і довше. Потім просто змиваєте це водою. НАм відчищає і відбілює чудово. Мило брали різне, здається і господарське і господарське відбілююче. Може хтось скаже, що воно не досить екологічне, ну але то вже для мене тонкощі. Я задоволена, що можу відчистити ванну без хімки і без токсичних запахів. Отакє :d23:

7. Tatiana Lev

Tatiana Lev Active Member

Після проблем,що виникли внаслідок використання антиперспірантів,користувалася дезодорантом,а згодом перейшла на використання соди замість дезодоранту---і чудово почуваюся, і дешево, і екологічно.
    Зуби теж розчином соди з краплею перекису---чудово мені підходить.
    А от голову мила теж з содою,але не втішив той результат,бо задовго мені було бавитися тим,не витримала.Волосся більше купи тримається,не так жирніє,але вигляд для оточуючих не той,що треба.
    Про все це вичитала,от і пробувала.

8. Liliyah Romanova

Перекису водню? А на пляшечці не пише, що то отрута?
    А як саме мили содою? Я зрозуміла, що то треба робити суміш свого роду, рідину тобто. А то так просто порошком на волосся і змивати?

9. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Я содою мию лише ванну

10. Liliyah Romanova

Мова про харчову соду? Бо вона має багато застосувань. Її до випічки додається також.
    Мій деодорант містить саме соду. Саморобні деодоранти роблять із кокосової олії та соди.
    Чистять зуби також кокосовою олією із содою. Сода чудово відбілює.
    І власне із соди роблять засіб для миття волосся. Є багато чудових відгуків. Але волосся однозначно не виглядає, як із дорогих реклам. )))
    Тільки треба пильнувати, аби та сода була без алюмінію (на жаль, на пачках не пишуть, якщо містить). Алюміній додають до соди, аби вона довше зберігалася.

11. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Так, про харчову. До речі, а якщо чистити зуби нею, то вона емаль не пошкоджує? Бо якщо ванну відмиває...

12. Milongera

То має бути якась спеціальна кокосова олія? Я маю косметичну, підійде? Просто нанести на щітку, посипати содою і чистити?
    І як довго можна так чистити, воно взагалі не шкодить?

13. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

в інтернеті досить спірні відгуки про соду. але я проти чищення зубів содою. сода-агресивний агент і при частому застосуванні попсує емаль.
    зараз є багато делікатніших засобів для відбілення зубів, імхо

14. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Та і дряпає ж сода зуби, хіба ні??? Я навіть ванну шкодую содою терти, бо емаль зіпсує, як і будь-який порошкоподібний засіб...

15. Milongera

Якби сода так легко пошкоджувала емаль, то уявіть що було б після того як ви погризли якусь кістку, сухарики і т.д. Я іноді чищу, проблем немає з емаллю

Надіслано від мого ST21i, використовуючи Tapatalk

16. Liliyah Romanova

Сода може пошкодити емаль, якщо чистити зуби довше, ніж дві хвилини двічі на день, і якщо чистити лише нею безперестанку. Тобто, якщо користуватися розумно й мати міру, то це найдешевший та найбезпечніший спосіб відбілювання зубів.
    Я чистила і пастою із содою (з магазину) і самою содою, то вже 4 роки, як ходжу до зубного лише на чистку і мені постійно кажуть, які в мене здорові зуби. Але я рівно стільки років не користуюся зубними пастами з їхньою хваленою отрутою.
    Народ змішує в баночці кокосову олію із содою і тоді тим користується.
    Для зубної пасти змішуєте рівні частини соди та олії, наприклад, дві столові ложки соди й дві столові ложки олії. Туди ще можна додати кілька крапель м'ятної ефірної олії. Такою сумішшю можна користуватися скільки завгодно.
    Кокосова олія взагалі дуже позитивно впливає на ротову порожнину, лікує проблемні ясна та зуби, відповідно, якщо із содою не переборщити, вона відбілюватиме зуби.
    І зовсім нешкідливих? :nea:

17. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

зацікавило)) а чим чистите?

18. Tatiana Lev

Дівчата,вже плачу...Щойно стільки відписала вам,хотіла на наступній сторінці дочитати ваші дописи,перейшла,повернулась,а мій недокінчений допис вже щез...Новачок я недосвідчений,вчуся...Тому потрохи буду писати,бо часу обмаль.
    Отже,СОДА І ЗУБИ.
    Дякую.Уточнюю.Перекись водню додаю рідко,коли маю на це настрій.,бо дійсно тре не переборщити.А тепер основний рецепт.:
    Десь 1/4 чайної ложки соди розчиняю у 1/2 кавового горнятка гарячої води.Вже теплий той розчин щікою наносимо на зуби і чистимо.Щоразу занурюємо щітку,як тільки треба.Потім залишком прополіскуємо рот і водою вже не полощемо.Від того отримуємо лужне середовище в роті--це добре зубам і слизовій,а погано грибам,інфекціям,карієсу і т.д.
    Емаль не стирається,бо розчин,а не порошок абразивний зуби тре.Не знаю чи сода відбілила мої зуби---такого не помітила,мене влаштовує мій природній колір емалі.Я не палю,"коли" не п"ю.Камінь зубний не утворюється(але то вже окрема розмова)

Про харчову соду.В Україні продається по 0.5кг за 3.60грн.

А я ванну приймаю з содою(харчовою),класно при перевтомі,після спорт.навантажень,стресу і взагалі для здоров"я добре,бо виводить "кислоти" з організму,розвантажуючи нирки--вони мають менше роботи.
    Про решта напишу згодом.Буде про "дезодорант","шампунь".

---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:10 ----------

Навіть можу сказати,що проблемні зуби перестають турбувати.Не маю тепер відчуття оголених зубів,а мала,коли користувалася пастою для чутливих зубів.Про відбілюючі вже мовчу взагалі.
    Ну і пам"ятаємо,що кисле яблуко,н-д,і чищення зубів відразу підряд не дозволяємо собі,незалежно від способу чищення.

---------- Додано в 22:25 ---------- Попередній допис був написаний в 22:22 ----------

НІ.Так не можна.Треба розчин.(мій допис вище,і Liliyah Romanova)

19. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

20. Tatiana Lev

Ага! Я от наловчилася хліб на заквасці пекти.А він же ж корисний за всіма параметрами....Але то так смачно,що забуваю зупинитися вчасно: і животик,і дупця ростуть,більшають.....Отже,згідна,все залежить від дози.!!! І ще:"Отрута від ліків відрізняється лише дозою"

---------- Додано в 17:42 ---------- Попередній допис був написаний в 16:53 ----------

Тепер:СОДА-ДЕЗОДОРАНТ.
    Усі знаємо,що наш організм виділяє піт,в якому є ті "гидоти",що мають вийти з людини обов"язково.Але ми ж не хочемо "смердіти потом",а хочемо "пахнути".Тому рятують нас на 12-24-48годин ці антиперспіранти.А тепер думаємо,що роблять ті"гидоти",якщо ми їх не випускаємо на волю?Куди відкладаються,де залежуються в нашому тілі? Тут можна провести паралель: гормональні мазі так чудово рятують від проблем на шкірі у малюків-швидко і радісно.А куди залізла та проблема,що викликала на шкірі той дерматит?Так,назад у тіло.Івилізе наступного разу ще потужніше,і якби ж то лише шкіру обере для "висадки".
    Отже,ЯК ВИКОРИСТОВУЄМО::змиваємо шкіру під пахвами водою.Не витираємо насухо,бо має бути трохи вогко,щоб сода "вчепилася".На долоню насипаємо трохи соди(харчової)--на кінчику чайної ложки.І легко 1-2рухами втираємо соду в" місце призначення".Так і з другого боку.НЕ ВИТИРАЄМО НІЧИМ.Даємо висохнути шкірі самій.То не є довгий процес.Потім рештки стріпуємо долонею.ГОТОВО.Ідем одягатися.Звісно,рослинність має бути відсутня....
    Шкіра від цього стає оксамитова.,гладенька з часом(я не знущаюся).І коли миєшся потім,то у доторку відчуваєш,де сода була,а де ще тіло просить.(коліна,лікті особливо).Якщо забагато соди накласти і не стріпнути----можуть бути плями на одязі.
    У кожної людини потовиділення різне.Багато залежить від способу харчування,прийняття ліків.
    Хто наважився,починайте чи пробуйте у дні,коли ви вільні від соціуму,бо,можливо,вам то не підходить зовсім.Зіпсується настрій....