"Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 Листопад 2013.

1. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Відповідь: "Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

кокосова не така вже й дешева, її в спреди додають щоб загустити рідкі олії, бо кокосова при кімнатній т-рі не топиться. Цікаво, скільки там в спред її дають насправді.

2. AilataN

AilataN жива

Кокосове масло нерафіноване у п"ять разів дорожче від рафінованого ( теж недешевого) це перший мінус. Масло вірджин має аромат кокосу, для смаження м"яса я собі це не уявляю. І рафіноване і вірджин застигають при температурі нижче 25 грдс, тому як то виглядає , наприклад, в супі- можу собі уявити)). Або на млинцях зранку, або в соусі. Колись за кордоном їла пончики , обсмажені в кокосовому маслі- незабутнє враження)), білий наліт, таке як в смальці. Загалом оливка недаром вважається хорошою олією. Ну і соняшник, чого вже так на нього? По критеріям органолептичним-ціновим-доступним-якісним дуже навіть підходить для нашого регіону.
    Правильно дівчата пишуть- менше смажити і соняшник з салом не страшні :)

3. Анута

Анута Well-Known Member

а з якої пальми роблять пальмову олію?
    Кокос теж на пальмах росте... І банани :)

4. AilataN

AilataN жива

Кокосове- з плодів кокосової пальми ,ботаническое название: Cocos nucifera L., пальмове- з плодів Масличная пальма, Элейс гвинейский, Palm oil.

5. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Я би його так просто їла через той запах. А ціна ага. Недешева.

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У нас знайти в складі кокосову олію не так і просто. Всюди пальмова, канола та інші дешеві олії.
    Пальмовою - так, а кокосовою ні, бо не є вона дешевшим складником. Тому я й сумніваюся в правдивості інформації. Якщо буде, то це точно не буде дешевший продукт, а дорожчий. Принаймні тут саме така тенденція.

До речі, якщо боїтеся канцерогенів, то добре вичитуйте складники магазинного йогурту та молока, сирків також. Такий складник як carrageenan - це карценоген, який додають у різні продукти як консервант.

Не можете, бо не пробували. ;) На млинцях не видно, на смажених варениках не видно, в зупі теж не видно. Якби було дуже видно, мої би того не їли, а їдять і ні слова не кажуть. Тільки я смажу на безароматній олії, тому їжа не має кокосового присмаку. Звичайною користуюся як косметичним засобом.
    Ґуґля все знає. ;)

Кокосову олію роблять із кокосів саме. Її навіть можна зробити в домашніх умовах.

Якщо би їли так, то можна тоді робити полоскання рота кокосовою олією, дуже корисно для ясен та зубів.

7. AilataN

AilataN жива

8. Liliyah Romanova

Тоді краще пробувати на млинцях. Щось важко уявляю зупу з кокосовим присмаком. :)

9. Hanny

Hanny Active Member

" Її навіть можна зробити в домашніх умовах. "
    Так тільки довго бавитись і з одного середнього кокосу в мене вийшло грам 40 оліі, але такоі пахучої, пахучої!

10. Liliyah Romanova

То нормально, по ідеї. Мені на 500 г масла треба десь 6 л сирого молока, правда, залежить від пори року ще.

Дівчата, а хто чим освіжує ротову порожнину, коли нема можливості зайвий раз почистити зуби?

11. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

Ви не уявляєте скільки продуктів містять ту " заразу".
    Майже всі морозива, креми, йогурти, пудинги, сухі від " Др. Оеткара " також.
    Але що найгірше- вершки. Я раніше навіть не задумувалася, що купуючи натуральні вершки, без цукру, я дістаю в " подарунок" каррагінан, він же carageenan.
    За виникнення раку грудей і шлункового тракту ще ніби повністю не доведено, але алергії він точно викликає.
    Тільки декілька біо-сортів вершків не містять каррагінану. В Німеччині його використовують як стабілізатор і замінник желатину.
    Ще в мармеладах, варенні і т.д.
    Мене вбила свичайна сіль. Виявляється, щоб сіль, цукор-пудра не збивалися в грудки, в них добавляють силікат алюмінію і гідроксид алюмінію.
    Переживаєш за дезодоранти, а тут..
    Тепер дуже уважно читаю складники.

---------- Додано в 19:01 ---------- Попередній допис був написаний в 18:58 ----------

Жую листки м"яти або кардамон. Кардамон дуже освіжає , його свіжий запах тримається десь до 3 годин.

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

чекайте, то він є у вершках і про нього не пише у складі?
    а я так довіряла німецьким етикеткам((

13. famenlviv

Пише, але майже всі вершки від Aldi, Lidl, Netto, Rewe - містять" Stabilisator Carrageen ".
    Купую біо-вершки, але також читаю складники, бо, на жаль, він є допустимим і в біо-продуктах.

14. Liliyah Romanova

Я ще кілька сторінок тому писала про цукор і сіль. Я білу сіль і цукор повикидала геть із хати.
    Складники мало читати, до речі. Багато речей не мусять писати на етикетках, якщо це частина процесу або хімічно виведено з того ж продукту. Тобто, якщо м'ясо помили в хлорці, бо умови на бійні та при зберіганні антисанітарні, то цього на етикетках писати не будуть. Так само не пишуть, коли в соки, де пише 100% натуральний сік, вкидають смакові та забарвлюючі додатки, які хімічно виведені з того ж яблука чи апельсину.

15. famenlviv

Правда про м"ясо з німецького телебачення: Кури,яких вирощують на протязі 39 днів( знайомі фермeри розпoвідали, що і 29 днів) , 10 днів дістають антибіотики.
    Свині живуть 115 днів, з них 4 дні дістають антибіотики.
    Шкода, що про гормони ні звуку, за допомогою яких ті тварини так швидко набирають вагу.

16. Almariel

Almariel Well-Known Member

блііін, точно. я щось раніше недобачала. ось прочитала - так, у вершках є цей стабілізатор. але в біо "кислих вершках" (ми називаємо це сметаною) нема і в солодкому сирку біо теж нема його.

17. famenlviv

Яку сіль вживаєте? Поділіться.Де в Україні можна купити натуральну нерафіновану кам"яну сіль без шкідливих додатків? Буду вдома, куплю для Німеччини.
    Я зупинилася на кристалах солі з Гімалай, але я не розумію, чому я мушу так дорого платити за своє здоров"я?
    Якщо морська сіль, яка також до речі містить кремнієву кислоту- добре, що не силікат алюмінію, коштує євро, то гімалайська сіль- 4 євро за 300 грам.

---------- Додано в 19:35 ---------- Попередній допис був написаний в 19:32 ----------

А я просто не сподівалася таке зустріти...
    Поки не почала купувати біо-вершки, які "збилися" на масло і сирватку.
    Тоді я задумалася, чому звичайні такі " гарні" за консистенцією і такі густі.
    Знаю , що біо-вершки з Netto не містять garraggen.

18. ZaKohana

ZaKohana New Member

Про сіль. Відкрився новий магазин еко-товарів, Сихів, у приміщенні Спортлайфу. Там бачила. Ще ціні дивувалася.

19. Liliyah Romanova

А чим морська сіль погана? Якщо вона не рафінована, приготована натуральними методами, то ніц їй не бракує. Вона все одно буде дорожчою за звичайну, але мала би бути дешевшою за гімалайську. Цікаво про сіль написано тут, тільки текстові трошки бракує порядного редагування.

А щось таке, що би й чоловік погодився пожувати? Мій перебірливий, але від жуйок нарешті вирішив відмовитися. Шукаю альтернативу.

20. Маріка

Маріка Well-Known Member

сама звичайна камяна нерафінована сіль з сіруватим кольором і грудками
    Ціна питання 2 грн. Є така сама йодована, тільки упаковка червона.

---------- Додано в 19:31 ---------- Попередній допис був написаний в 19:25 ----------

В спредах рідкі олії не загущують твердими, застосовують процес гідрогенізації.
    І в результаті цього утворюються так звані трансжири, які в організмі не засвоюються і викликають багато різних захворювань.
    Тому саме через процес виробництва є шкідливими маргарини і спреди. А сама по собі ні пальмова ні соняшникова олії нічого поганого не містять.

Останнє редагування: 13 Листопад 2013