"Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 Листопад 2013.

1. Ari

Ari Well-Known Member

Відповідь: "Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

я маю таку собі насушну проблему, який хліб ви споживаєте, та яке борошно використовуєте для пекарських виробів, борошно знаю вибілюють, і я не впевнена вже у "богумилі", хоча її використовую. Колись мій тато змолов пшеницю на борошно, то з певність можу сказати, що хліб був набагато смачніший, хоча не мав тої клейковини, що мають відповідні сорти пшениці, тай колів був не далеко білосніжний.

2. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

А хто вживає хлореллу? Вона дійсно така помічна?...

3. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Ми вживаємо. І спіруліну, і хлореллу. Разом.
    Не знаю, що саме ви від неї хочете. Смачна. Запах мені нра)).
    Думаю, що користь теж є. В зимовий період я хочу їсти щось таке, що має багато корисних речовин. Ці 2 речі так і заявляються.

---------- Додано в 22:20 ---------- Попередній допис був написаний в 22:19 ----------

Стараюся всюди давати цільнозернову муку.
    Навіть туди, де по рецепту має йти біла.
    Хліб інколи роблю з додаванням житньої цільнозернової.

4. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

І я теж хотіла б бути натуральною на всі 100, але на разі роблю, що можу.
    З дітьми стараюся бути максимально такою, лікуємося в гомеопата.
    Харчування теж менш-більш натуральне: трохи біо, трохи домашнє і не купляю всякі гидоту в магазині. Чоловік сміється з мене, а я вичитую всі складники. Недавно зрозуміла наскільки ( в порівнянні з іншими місцевими дітьми) є обмежені моі діти і скільки всього ім не можна, бо то не добре. До речі тут вважається, шо курятина найбільше годована антибіотиками, тому ми імо або біо, або не імо.
    Побутова хімія - в нас це госп мило, сода, оцет. Порошок беру гарноі екомарки: пере добре.Був період захоплення мильними горіхами і мені не пішло: одяг не відпирався і з часом заправся, більше не хочу. Крем роблю сама. Якось так.
    П.С. Дякую за тему.

5. bobryha

bobryha Well-Known Member

Ми їмо той хліб що печуть в сільпо (не дріжджовий, на заквасці) Чорний коштує близько 11 грн, але він справді смачний, а не такий "як губка" як більшість хлібів що є в продажі

6. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

А який берете порошок, якщо не секрет?

7. Logos

Logos Member

я стараюсь хоч трошки наблизитись до тої натуральності, хоч в наш час це дуже тяжко. Лікуєємось травами, гомеопатія, сир, сметана, молоко домашнє. От хліб б ще свій пекти, але ми купляємо зі Сільпо без дріжджів, але цікаво наскільки він натуральний, мию посуд, гаряча вода, сода і гірчичний порошок, від різних хімзасобів покухні, ванній відмовилась, як була вагітна, а зараз так рідко, коли руцями тяжко відмити. Колись моя мама нам не купляла хліба, магазинного печення, вод солодких , масла і сир магазинний і я ніяк не могла зрозуміти чому, але тепер я щиро ій за то вдячна, щеб мені сили такою самою бути

8. Carpe diem

Carpe diem New Member

вже десь близько півроку для випічки використовую виключно цільнозернову муку пшеничну або житню. часто питають, чому кекси чи печиво таке темне, кажу, що з цільнозернової муки. а ще додаю висівки (купую у Вопаку) і до випічки, і до каш різних на сніданок, і до оладок, і навіть в зупку можна кинути ложечку!:)

9. happyeverafter

happyeverafter New Member

дуже корисна для ракових клітин. хочете захворіти раком - смажте на кокосовій олії.
    оливкова якраз не виділяє канцерогенів при смаженні, навіть якщо нагрівати її кілька разів!

10. analastanka

analastanka тень на стене

А де ви таке вичитали?

А ця інфа звідки?

11. happyeverafter

happyeverafter New Member

це інфа з різних джерел, певний час цікавилась цим питанням. будь-які жири при нагріванні перетворюються в шкідливі. звичайно марно тішити себе надією, що якщо ви насмажите котлет на "натуральній" олії, то вони будуть корисними. будь-що смажене є некорисним. в тому числі і смажені горіхи (які дуже популярні) бо вони містять в собі жири. але стосовно неканцерогенності, то тут виграє оливкова олія. а якраз кокосова дуже і дуже ракотворна, при різних методиках лікування раку кокосову олію виключають. У нас вона зараз також дуже популярна, її активно домішують в різні олії, особливо в оливкову українського розливу, по одній банальній причині - вона найдешевша, її купують за копійки і розводять нею інші дорогі олії. Ота от мода на кокосову олію то якраз і є мода, яку, підозрюю, хитрими способами започатковують продавці чи постачальники тої кокосової олії, бо навар на ній величезний! Є олії, які категорично не можна нагрівати. Наприклад надзвичайно корисна і багата омега3 - лляна, виключно холодною можна споживати (хоч на смак вона ну дуже вже специфічна, але в комбінації з деякими продуктами не відчувається гіркоти). Арахісову олію бажано не вживати. Ще кілька було олій, які бажано оминати, але на жаль зараз не згадаю повного списку. Звичайно нагрівати тваринні жири також не можна.
    Загалом є багато міфів довкола користі і шкідливості певних продуктів чи товарів. Головне не впадати в крайнощі.

12. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ви плутаєте пальмову і кокосову олії, це не одне і теж.

13. analastanka

analastanka тень на стене

Це залежить, до якої температури їх нагрівати.

Зацікавилась, загуглила - перше ж посилання виявилось корисним: Азбука жиров - какие масла употреблять в пищу?

Якщо температура розкладу кокосової олії 177 градусів, оливкової - 190, а соняшникової 107 (!!!) - то чому кокосова раптом сама ракотворна??? Лляна має таку ж саму температуру розкладу, як і соняшникова - то що ж, як лляну "категорично не можна нагрівати", то соняшникову - тим більше???

Чорний список взагалі вбив:

14. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

Ми живемо у Франціі, то тут я купляю L'arbre vert. Є ше марка Rainett то те саме шо Frosch на Украіні.

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А складники які? Яку олію дають туди? Ми теж часом у пекарні купуємо, але цікавимося складниками.
    Я власне теж подумала, що кокосову олію явно сплутали з пальмовою, яку пхають зараз у цілу масу продуктів. До речі, відмовляються від її вживання не лише тому, що вона шкідлива, але й тому, що її виготовлення згубно впливає на довкілля, де ті пальмові дерева ростуть, вимирають звірі.
    Почитала деякі російськомовні статті щодо кокосової олії, то там дуже добре видно, що вони не розрізняють пальмової та кокосової олії й ставлять між ними знак дорівнює.
    Я би таке порадила почитати.
    А різниця між оліями очевидна, вочевидь, хтось не розібрався з термінами та продуктами.

Ну, чорний список доволі правдивий, як то не сумно.
    І про кокосову олію та рак.

16. zetta

zetta Well-Known Member

Дивчата а яку воду пити? Як її вибирати?

17. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ми п'ємо з крану, але подумуємо про фільтр.
    Одні батьки вибирали воду за смаком (із машини), її й купують і на ній живуть. Мають поставлений фільтр, але все одно воду з крана вживають хіба для миття посуду, овочів та фруктів.
    Інші батьки п'ють кремнієву воду. "На кремній" її кладуть після кількаразової фільтрації. Вода надзвичайно смачна, треба признати, але я слабо собі уявляю таку забаву з водою на велику сім'ю, особливо таку, як ми, хто тої води п'є дуже багато.

18. Маріка

Маріка Well-Known Member

Недавно вичитала на пачці спреду, що в його складі є і пальмова олія і кокосова. Так що я в дечому погоджуюсь з думкою, що
    Раз вигідніше для виробника замінити масло кокосовою олією.

А в одній кулінарній передачі вислухала, що на салі смажити корисніше, як на олії, бо топлене сало канцерогенів не утворює.

19. bobryha

bobryha Well-Known Member

Начиталась я тут про олію і дійшла висновку що ліпше взагалі не смажити
    На даний момент я смажу на звичайній соняшниковій олії але дуже рідко, хіба якісь млинці чи щось типу того і пляшка йде за кілька місяців

---------- Додано в 10:47 ---------- Попередній допис був написаний в 10:44 ----------

[/COLOR]Я доречі недавно знайшла на Левандівці нормальне масло. У магазині коло Нью Йорку з всякою фермерською молочкою можна купити. а то, раніше їздила аж на Шувар за маслом, або робила сама за допомогою блендера, поки блендер не згорів:girl_crazy:

20. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Може ви стару їли? Мені вона не гірчить. Смак і запах мені схожий на рибий жир після смаження червоної риби.

---------- Додано в 11:24 ---------- Попередній допис був написаний в 11:22 ----------

З того, що памятаю про це співвідношення- корисна лляна і конопляна.

---------- Додано в 11:27 ---------- Попередній допис був написаний в 11:24 ----------

То залежить від рафінації. Нерафіновану олію не можна нагрівати. Рафіновану- прошу дуже. Вони певно соняшникову сприймають як виключно рафіновану.