наші некомпетентні педіатри

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем _oksana_, 4 Листопад 2007.

1. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Відповідь: наші некомпетентні педіатри

Вчора прийшла до моєї донечки педіатр......В дитини майже тиждень т-ра.Вона каже :"То може якийсь вірус,може Грип, а може кишкова інфекція......А Ви як самі думаєте(це мені питання адресувалось)?).......І пішла.....Думаю, тут без коментарів.....
    Я собі думаю-чого я її викликала? Ну хіба що виписала мені лікарняний листок.....Але ж мені треба дитину лікувати!!!!!!!!От і пішла я сама з дитиною на Орлика здавати аналізи (без направлення),щоб все ж таки дізнатись що з моєю дитиною........

2. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Слова нашої дільничої :) Один-єдиний раз викликала її до доцьки ще минулого року.В дитини був кашель,температура і соплі.Горло подивитись вона не змогла,бо мала "дуже у вас кричить"Застуда чи вірус,чи грип...вона не знала.Спитала чим лікуємо "ну то тим і лікуйте" Більше ми до неї не звертаємось.От хіба доведеться за довідкою для садочка йти.

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Це по перше, а по друге приходиш до неї на прийом а там в черзі поряд дітками 1-2 річними зашмаркані дорослі, старушенції невідомого віку з невідомими захворюваннями та чомусь завжди кілька стариків як не до нашого кабінету так до наступного... які кашляють чи то від туберкульозу чи то від того що Приму все життя курили....
    Тому я на прийом як правило не ходжу, навіть як треба лише проконсультуватись чи щось несуттєве, роблю виклик на дом.
    Хотя наша лікар ніби і не погана, але дуже треба всі її рекомендації фільтрувати, бо любить лікувати широким фронтом щоб все охопити і вже навєрняка.

4. LuBimaya

LuBimaya New Member

А у нас унікальна лікарка!!! З малою до неї ходжу виключно за довідками для садочку та за направленням на аналізи... Колись я мала бронхіт, десь 3 тижні кашляла, а часу, як завжди, немає... І тут вже чоловік випхав до лікаря, прийшла... Та послухала, каже: "Вам треба піртусін попити і муколтін посмоктати, минеться..." А в мене аж спина болить від того кашлю... Дуже хотіла їй запропонувати посмоктати щось інше... А взагалі вона більше питається в якій квартирі ми живемо, де чоловік працює, і чому я доньку назвала Олександра а не Леся...

5. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

На вихідних викликала до меньшого швидку, піднялась висока температура, а я не знала як збити (та і ліків для цього не мала ((((). Тому позвонила в швидку для вияснення, а вони кажуть, що дитина маленька, тому хай краще лікар подивиться. Я і погодилась на свою ж голову!!! Правда, то була вже пів першої ночі, і було страшнувато так все залишити до ранку. Так от: приїхала якась хамувата пані бальзаківського віку з Сихова (може хтось з нею зустрічався), страшенно неприємна. "Я тут не сяду, дайте мені ось те крісло", "чому в дитині т-ру в попі міряєте?, ви собі туда запхайте" (малий ще жодного разу при такій процедурі не капризував, на відміну від вимірювання під пахою, яке має тривати хоча б 5 хв), "поїхали в лікарню", "а чому у вас ніс червоний", "а що демодекс і на носі є?" (це вже були питання до мене хвилин на 5, так її хотілось послати, що просто атас!!!!), "а хто така Г.Запольська (це назва нашої вулиці)". Дитиною вона цікавилась рівно 1 хвилину. А чоловік їй потім ще й гроші дав (за що був покараний мною ))), мені не шкода було б якби вона за ті гроші книгу по педіатрії купила). Та і виклик вона наш мала передати в поліклініку одразу, а зробила це лише через півтора доби. Мав прийти черговий педіатр (була субота), і якраз чергувала наша дільнича. Я їй дзвоню, а вона мене питає "то що, іти до вас чи ні????" Мене від них ще досі теліпає!!!! Всі все мають в дупі!!! А на гроші ручки свої добре тянуть!!!

6. kolobok

kolobok Member

Минулої суботи в доні піднялась раптово температура. Сопель нема, кашлю нема, горло чисте. На вечір температура під 40, толком поміряти не дає. В неділю висока температура весь день і вночі. Поки доня бавилась чи спала - не чіпала, коли вже зовсім зле було, то я температуру збивала. На понеділок температура трохи спала, а підвечір малу посипало на грудях. На вівторок температури вже нема, але осипаний весь живіт, спина, ножки такими червоно-рожевими плямами. Перше, що я подумала - Краснуха, але вузли не збільшені. Викликаю перший раз нашу дільничу. Думаю нехай гляне - мала не щеплена, якщо справді краснуха, то нехай буде це лікарем в картці зафіксовано. Прийшла, подивилась. Діагноз - "вроді краснуха, точно сказати не можна, бо не збільшені вузли, але, оскільки вона не щеплена, то перебіг хвороби може бути нетиповим" (я думала нетиповий перебіг якраз характерний щепленим). Рекомендовано - антибіотик + антигістамінні (??). Діагноз краснуха в картку вона записати не може, поки ми не здамо кров на антитіла. Отаке. Як то кажуть, що знав, то і дізнався. Добре, що цього разу все обійшлось так легко, але, якби щось серйозніше, то на насупний раз страшно і кликати :girl_sad:

7. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

8. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

моя дільнича Дутко навіть пише з помилками! Це людина з вищою освітою. Якщо не освоїла навіть правопису і правильних назв медикаментів, то де гарантія, що вона добре знає що ними лікують? Викликала її раз- вона прописала нам ЕлІкасол для полоскання горла і сказала чекати висипки, яка так і не з"явилась....Більше не викликаю.

---------- Додано в 15:42 ---------- Попередній допис був написаний в 15:38 ----------

а нам взагалі щотижня писали-мама з дитиною поїхали на село (якого в нас нема), мовляв ми приходили, але не було кому лекцію читати))))

Останнє редагування: 3 Січень 2011
  9. Ная

Ная Well-Known Member

З часу народження Софійки я спілкувалася з понад десятком педіатрів,кожного з них хтось мені рекомендував як найкращого,але я так і не не знайшла для своїх дітей лікаря,котрому довіряла б на всі сто...:girl_nea:Шоб не було гадання може то це,а може шось інше тепер першим ділом,коли дитина захворіє ми здаємо аналізи (завела знайомство в лабораторії,аналізи наші робляться максимум за годину часу,при необхідності лаборант може і додому прийти),намагаюсь сама підчитати про шось за симптомами,а тоді,вже підготувавшись,можу спілкуватися з педіатром,при чому розмову починаю з того,шо якшо нашу хворобу можна не лікувати,то прошу не робити жодних призначень,а якшо все ж ліки необхідні,то кілька разів перепитаю про їх доцільність. Часом бувало,шо в розмові доходили до того,шо без того лікарства таки можна обійтися або замінити на шось безпечне,а бувало,шо сама вирішувала не давати того дитині і ми чудово виздоровлювали...

10. kljysochka

kljysochka New Member

якби таке було можливе так легко,як ви пишите,то всі б вже там давно були,бо зарплати там явно вищі ніж в поліклініках,чи навіть лікарнях.можливо за знецінення тої роботи,за злість на ті копійки,які отримують педіатри, таке відношення.та я цього не підтримую,аж ніяк, і не оправдую,просто намагаюсь пояснити...

11. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

добра половина бездарів вже там, а хороший педіатр і з маленькою зарплатою в державній поліклініці гарно заробляє (подяки від вдячних пацієнтів)

12. loreniya

loreniya Well-Known Member

от і я так подумала після нашої докторки і поїхала з малим в охмадит здати аналізи... добре що я так і не взнаю чим би закінчився наш гнійний отит після її протигерпетичного лікування... вона на вуха навіть не дивилась.. хай бог милує від такого тлумка!!! прізвище Василенко, з поліклініки на мазепи /біля зайчиків/
    може нам пора зробити гілку "втікайте від цього педіатра"...

13. allusya

allusya Well-Known Member

Добре, що надибала таку тему, і зрозумла, що таких, як я багацько. Поділюсь своїм досвідом спілкування з дільничим терапевтом. Виписали нас з ПБ в четвер, а в понеділок до нас прийшла педіатр з поліклініки. З порогу практично сказала, що в дитини жовтуха, далі повідомила, що маля має молочницю і треба протирати язичок розчином соди, треба чимось обробляти шкіру біля сосочків (напухші трошки були), в малої понос, то треба робити клізму. І ще призначила якісь таблетки, чайочки і т.д. ЦЕ при тому всьому, що дитину з ПБ виписали цілком здорову, а за шкалою Апгар 9 балів. Я спочатку страшенно перелякалась, чоловік заспокоїв, сказавши, що список призначених ліків треба викинути і забути про педіатра. Через кілька днів прийшла знайома педіатр і сказала, що маля цілком здорове і нічого їй не бракує. Сьогодні, о диво, прийшла знову дільничий педіатр і наша пісня гарна нова, починаймо її знову, але цього разу до діагнозів доповнювались страшилки. Мене питала чи я щось дитині давала з того, що вона призначала і т.д. От і думаю як на майбутнє з нею розмовляти, бо і сваритись не хочу, але і різного роду маразми слухати не бажаю, свої нерви і здоровя дитятка важливіші. Все-таки важливо мати педіатра, якому довіряєш.

14. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

В сестри малого (1 міс) на шось "сипануло", призначення лікаря - клізма, смекта, Зіртекс (в інструкції протипоказ - вік до 6 міс.)

15. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Це і моя дільнича........:sad:

16. irushka

irushka Well-Known Member

А вже на свого дільничого теж починаю злитись не на жарт. Після нашої "милої" розмови про прививки прийшли додому і побачили кров на підгузнику в малого. Спочатку налякалась, а потім зрозуміла, що то він надірвав крайню плоть(чи як там правильно) Матвійкові. Цікаво, а батьків повідомити про свої дії не треба, чи батьки не медики, їм того не зрозуміти? І взагалі, нащо тути лізти???

17. kira lv

kira lv Member

Ну в рік або десь біля року таке роблять, сама водила малого до уролога і то не завжди, тільки коли є проблеми. А Вашому хлопчику , я так зрозуміла з лінійочки, 2 місяці, це по моєму якийсь маразм. Я дуже надіюсь, що вони обробили чимось ту ранку, а то невідомо якої чистоти в неї то все, якщо ви навіть не помітили, як вона це зробила. Бо коли я водила до уролога синочка, то лікар обробляла і до процедури і після якимось вонючим розчином і то так щедро і крові на підгузнику не було, бо вона все обробила.

18. Hruska

Hruska Well-Known Member

Ірусь, а тебе, що не повідомляли про те, що роблять?
    Блін, я б їм морду би побила, якби моїй дитині щось таке хімічили без моєї згоди. Надиво, мені чогось такі наглі лікарі не попадаються...про прививки, я ясно "відрізала", що то відповідальність батьків і за власним бажанням, то ж надалі продовжувати тему не збираюся.
    Аллуська, я б на твому місці дала би їй пару гривень, щоб "не лякала", може то самообдурювання але мені так би було спокійніше...розумом розумієш, що ті діагнози маразм але серце неспокійне всеодно.

19. irushka

irushka Well-Known Member

ага, вже: ні рук не мив, нічим не обробляв і не сказав, що робить, помітили вже вдома. Він знімав підгузник, дивився, але я йому під руки не заглядала, та і малий навіть не заплакав. А чим то обробити я вже сама думала, помила милом господарським і в ромашці купали, все скоро зажило.
    я дотримуюсь думки, що того взагалі не варто робити, якщо нема показів типу запалення чи щось таке, воно ж у більшості випадків до 5-6 років само все внормовується. Але навіть якщо лікар вважає інакше, то може би варто було про це говорити з батьками?

Ну морду я бити не буду, але бачу, що говорити треба по-іншому, я просто сваритись не вмію, та і за 4 роки в нас не виникало ніяких суперечок, звертались до нього рідко, здебільшого за довідками чи послухати Катю коли та кашляла. Я таки попрошу його надалі нічого не робити дитині без мого відома.

20. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Іра, це наші такі лікарі... Дімі коли був 1 рік нам робили операцію і також мене ніхто не питав, лікарі самі все організували, а мене вивели з палати.... Так от, до року ми взагалі не чіпали і нічого малому не відгортали, хоча зараз маю думку, що треба було, бо потім мали великі проблеми, які призвели до операції. В жовтні водила малого до уролога (доречі, дуже хорошого), щоб ще раз подивився і я переконалася, що все добре, бо постійно за це переживаю. Він сказав, що все добре, але постійно відгортати і мити там. Діма вже це робить сам :) Я до нього навіть не пхаюся, тільки нагадую йому, стою збоку і спостерігаю, який він вже дорослий :)
    Якщо Матвійка турбує біль, можеш йому робити ванночки з ромашки йому буде тоді легше попісяти і не так сильно буде боліти.....