наші некомпетентні педіатри

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем _oksana_, 4 Листопад 2007.

1. katrinka

katrinka Well-Known Member

Відповідь: наші некомпетентні педіатри

ми так 1,5місяці причину кашлів шукали і нічого не допомагало, поки на дієту гіпоалергенну не сіли.... а перед тим одна компетентна лікар нам написала список із 9-ти препаратів зі словами "ви це все приймайте, а як не допоможе, тоді будемо інші припарати приймати". нічого ми тоді не приймали, а пішли до іншого лікаря

2. Lithium

Lithium Active Member

Давно хотіла написати,але все не було часу, от сьодні зібралась. Коли мої доні було 1,5 місяці в нас висіяли стафілокок і відповідно зразу скерували в охмадит на УЗД органів травлення, яке показало збільшення нирок, правда не значне. Дільничий педіатр - запалення нирок, курс антибіотиків, море інших препаратів. Я пояснюю, що ми лікуємося на орлика у неврології, приймаємо купу препаратів, а ще в ПБ додати, то звичайно що нирочки будуть збільшенні. А ще якщо врахувати наші проблеми з животом. Треба уточнити аналізи всі супер, нічого не має. Ну, вона відповіла це ваш справа я призначення роблю, а ви вирішуйте. Короче я грюкнула дверима і пішла до іншої лікарки, та призначила просто сечогінні чайки і препарати від стафілококу і все, і ніякого запалення нирок.

3. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Ой, яка я вчора зла була!!! Не можна мені з лікарями спікуватися...
    Передісторія: останні місяці якесь нещастя вхопилося за мою маечу: то кишковий вірус (2 тижні рвота й понос, Т, сабкість), потім верхні зуби (трошки Т, слабкість, сопі рікою і час від часу кашель, спричинений сопями), а потім прийшла черга іклам прорізатися. Отут дитина вже страждає по-повній...Майже 2 тижні Т поза 39 піднімалася, знову соплі рідкі, потім 3 дні живіт їй крутило так, що вона лиш кричала і спала...і наостанок по всьому тілі червона висипка неясного походження, а останню ніч поклала дитину спати голенькою, а вона навіть гола була волога уві сні.
    На ранок моє сумління не витримало, бо ліків я дитині ніяких не даю, дитина мучиться, а я собі нерви з"їдаю...Подзвонила до корпоративного педіатра в Чорнобильську, поїхали до неї, бо хотіла зробити малечі УЗД і подивитись, чого ж то їй живіт так болить. Все по порядку розказую лікарці, і тут Остапа понєсло...
    Отже, потіння-то ознака рахіту, а тому негайно починайте давати віт.Д (бо то є світова рекомендація бла-бла-бла)! Висипку вона не змогла діагностувати - чи то пітничка, чи то алергія (на мою думку, це звичайна пітничка, бо в дитини порушена терморегуляція і напевно забиті пори шкіри. Хоча алергічне походження також може бути, бо організм намагається впоратися з "хворобою" і виводить в такий спосіб її назовні). На зуби, на її думку, не може бути такої високої Т, отже це шось вірусне, тому треба міряти Т ректально (нє, я над своєю дитиною так збочуватися не збираюся!), і соплі та покашлювання з тим вірусом пов"язані, а соплі спричиняють отит (де вона його побачила???), а тому:
    до носа - Салін,
    Лазолван як відхаркуюче (його взагалі-то до 1 року давати не можна...),
    Отіпакс до вух,
    Зодак як протиалергічне,
    Ріабал для зняття спазмів у животі,
    віт.Д для профілактики рахіту...
    Це все 3-5 днів давати дитині, а потім буде видно, чи хвора вона чи ні...
    Ну ще були пєрли про моє ГВ: після 6 місяців у молоці мало корисних речовин для дитини...
    Тирада ця тривала півгодини, я вже ледве стримувала себе, аби лікарку не вбити прямо тут і на місці! Приїхали додому, звичайно, нічого того я дитині давати не збираюся, бо "зубні" проблеми не є хворобою! Була на себе дуже зла, що дитину туди поволокла і тільки ще більше знервувала. Була зла на наших медиків, які, не поставивши нормально діагнозу, не поцікавившись у батьків, як дитина взагалі поводиться, як на шо реагує...одразу ж отакий кумплєкт пілюль призначають, щоб ВИЯВИТИ, що ж то таке з дитиною...
    Нє, більше я до лікарів ні ногою!!! Все ж таки я як мама набагато розумніша за них і набагато краще знаю свою дитину, і дуже люблю її, аби пічкати всякою хімією без наглої потреби. Просто потрібне терпіння, любов - і всі дитячі проблеми минуться!

4. oreol

oreol New Member

Кілька днів тому викликала в суботу лікаря, звичайно прийшов черговий. Це був мужчина.Прийшов, боти не зняв, руки не помив, поки не сказала:"Може послухаете" , не збирався. Тільки одне в нього ... багато викликів каже. Все так халатно. Якаж всеж таки різниця між нашими лікарями, одні профі(їх дуже мало), а їнщі - не знаю як назвати. Основна частина в поліклініках тільки годяться довідки давати.

5. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

Шкода тільки, шо навчання в медуніверситеті так дорого коштує: їм би і ПТУ достатньо було.
    Наш педіатр теж розумник ше той. "Прививку можна давати навіть якшо дитина хвора": - каже. Тут є обовязкові прививки без яких не беруть в школу. Але ослабленій дитині давати її, я була просто в шоці. Ну і стандартне: " 37.7 то не температура. Не морочте ні мені, ні собі голову". Я з тим не погоджуюся, тому завжди дуууууууже злюся.

6. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Я викликала педіатра коли малий почав кашляти, за 7 місяців він перший раз бачив нашу дитину.Зайшов, мити руки не збирався, я відкрила перд ними двері ваної кімнати. але всеодно руки помив без мила.Послухав дитину,сказав що внього жорстке дихання і все, якби не звернулися до іншого лікаря мали би бронхіт.Дивиться на голову малого:"Ви ходите до нервопатолога?, в дитини вже тімячко затянулося, ось ви не ходите по лікарях і таке сталося, давайте по 2 краплі вітаміну Д3 бо зараз сонця нема."
    Як можна сказати таку дурницю?Тімячко затянулося і 2 каплі Д3?Та навіщо взагалі його, якщо в дитини 6 місяців вже не видно тімячка?А якщо я б пішла до нервопатолога він би якось би вплинув на тімячко?

7. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Угу, а мені говорила лікарка, що моя дитина відстає в фізичному розвитку тільки із-за того, що я її годую грудьми (це було сказано з приводу того, що в 6 місяців Діанка ще не сиділа:girl_devil:). А про рахіт - то їхня улюблена пісня. Як послухати, то у всіх поголовно дітей - рахіт.
    Я колись не витримала і сказала нашій дільничній, що це у неї - рахіт. Після цього ми змінили лікаря:)

8. Vesnianka

Vesnianka New Member

Дівчата,

Наша сім"я переїжджає на Сихів, відповідно потрібно переводитися в сихівську поліклініку. На поточному місці проживання в нас окремо - дорослий лікар, а окремо - дитячий. А на Сихові, як я зрозуміла, один - сімейний. Не розумію, як може один лікар і по дорослих, і по дітях бути однаково компетентним?!.. Порадьте, будь-ласка, хто знає хорошого сімейного лікаря на Сихові!

9. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

та яке...є ж окремо і дитяча і доросла поліклініка...У нас принаймі окремо є дитячий - живу на Сихові :)

10. Tanju

Tanju Well-Known Member

Я теж живу на Сихові, у нас сімейний лікар в дорослій поліклініці, а решту лікарів (вузьких спеціалістів) треба проходити в дитячій. Отакий брєд..Але ми майже не звертаємося до нашого сімейного лікаря, на щастя:girl_smile:

11. Person

Person New Member

Це ви мабуть давно до лікарів звреталися. Десь пару місяців на сихові зробили сімйну медецину. Нам не дуже пощастило - у нас лікар колишній терапевт. Я якось мала необрежність її викликати. Руки помити не хотіла, сказала дитині, які ше нема два роки - ану скоро відкрий рота а то я часу не маю, горла так і не втрафила подивитися, а на високу температуру сказала, що я не знаю від чого вона їдьте на Орлика.
    приєднуюся до питання про нормальних лікарів на сихові :)

12. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

13. Alonka

Alonka New Member

14. Aster

Aster Well-Known Member

В нас на Сихові точно дитячий лікар залишився. Були в неї минулого тижня.

З сихівських адекватних дитячих лікарів можу порадити п.Нікітонову. Я не кажу, що супер, але з решти - найкраща.

15. mamaTimy

mamaTimy ... трохи вредна))

Мамуськи, прочитавши ваші дописи лежу і думаю, куди ми котимось. Мене теж деякі лікарі дістали (сама трохи медик правда:)) Ось історія подруги. Звонить мені і плаче, що цицю застудила, припухлість, почервоніня, а ця їй каже грудь різати. А моя Юлька в істериці ридає в трубку. Я приїхала, глянула та нічого серйозного аж так. А лікар виписала список і каже "не будете лікувати грудь відріжуть і все"

---------- Додано в 00:49 ---------- Попередній допис був написаний в 00:39 ----------

Такими словами чуть їй ГВ не зупинила. Ну жах. Закінчилось все добре, груди цілі, дитя здорове :)
    А мій то завжди недоважував, потів, мав рахіт, не то їв, не тим хворів, не так зуби лізли, пізно пішов... І ще купа всього. То я навіть вже в шоці була.
    А ще в знайомої сімейний з прізвищем НЕДБАЙЛО :) каже що відповідає прізвищу по всім ознакам :) я б на його місці змінила, може б покращало :)

---------- Додано в 00:54 ---------- Попередній допис був написаний в 00:49 ----------

Мамуськи, любіть дітей міцно- міцно, а до порад лікарів, думаю, треба прислухатись на 50% а на 50% до свого щирого і люблячого материнського серця!

16. LILY

LILY Well-Known Member

недумаю що помогло б, якщо в головы 0,то ы змына нiц неприбавить......

17. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Аналогічно. Повбивала би!:girl_mad::girl_mad:
    А нам наша психоневролог у свій час казала, що ми не туди повземо.:girl_crazy::girl_haha:

18. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А ми з народження ше в поліклініці ніразу не були, ніяких оглядів і щеплень не робили. Хоч можу битися об заклад що пів книжки в нас вже списано :)
    Я давно переконалася що наша педіатр ніц не варта тому і ходити туди нема чого.

19. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

у нас в книжці записано, що нам читали купу лекцій, в т.ч. і про ГВ. Звичайно, нічого такого не було.
    Колись одна медсестра казала,що вони читають такі лекції батькам, які неправильно доглядають, нічого не знають. Цікаво, як вони визначають таких батьків.

Наша педіатр приходить на виклик чемно (викликаю, іноді, коли температура є), дивиться горло, слухає. Виписує стандартний список ліків (7-8 пунктів, 2 з яких нам ще точно за віком не можна), каже, що може то зуби, а може горло. І рекомендує на другий день пити антибіотики. Горло в нас завжди "червоне і дуже погане".

20. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

А ми користуємось послугами перевіреної часом лікарки, яка вже більше 40 років має справу з дітьми (від народження та старшими). Дільнича завжди була лише терапевтом, то й сама визнає, що належного досвіду роботи з малятами немає. Для чого тоді ризикувати та йти до неї?
    Діти, то найдорожче в нас і вони потребують відповідного догляду з боку кваліфікованих медиків.
    А на рахунок впровадження сімейної медицини, то взагалі цього не розумію. Лікаря не може бути універсального, оскільки методи лікування дітей та дорослих ну зовсім різняться, а відповідної підготовки (крім читання для галочки кількох лекцій) не проводять.