Хатні клопоти

Наші менші друзі

Posted by myla on 21 Серпень 2007 відповідей - 3.204
  1. terezka

terezka котяка-вишивака

Відповідь: Наші менші друзі

так, навіть кількома зернятками. тому і важливо те знати і не легковажити,

то добре, спостерігайте і нехай новорічні свята минуть легко і весело, для всіх:)

2. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

я би шприцом без голки дала "Атоксілу" -або розвела з водою якщо вип"є або "Ентеросгель" скатайте у кульку і дайте. Я коту давала-отруївся метеликами влітку а них пилок токсичний-то так радив ветеринар, активоване не такий сильний сорбент

3. Siania

Siania Love Life

А моя песя встала зранку і сильно шкутильгає на одну лапку..((( навіть не знаю через що, зараз їдемо до ветеринара.

4. octavia

octavia Well-Known Member

Відписую сама собі:girl_blum:
    Різноманітний корм для собак на вагу є на вул. Глибокій (біля Політеху) за магазином Фанатік спорт. Є різні види кормів і Преміум і Суперпреміум. Ціна така як в інет -магазинах. Купила Brit Care гіпоалергенний з ягнятиною. Але результату переходу з натуралки на сухий корм нема!!!!:sad:

5. Demetra

Demetra Well-Known Member

А який мав бути результат?

6. octavia

Ну деякі ветеринари і кінологи стверджують що "натуралка" не може забезпечити повноцінне харчування собаці. Тому пси повинні харчуватись виключно сухими кормами. В деяких випадках перехід на сухий корм дійсно дає хороші результати на стан шкіри шерсті.В мене знайомі зняли зуд чухання і алергію ,тим що перевели собаку на сухий корм. Але моїй собаці навряд чи то допоможе!? Вроджена патологія,спадковість плюс не компетентність ветеринарів,які загнали і поглибили хворобу. Купувала породисту німецьку вівчарку з доками клеймом ,в результаті маю "мексиканську голу собаку":8:

7. terezka

terezka котяка-вишивака

Кому хто платить, той те і каже-рекомендує. Навіть є такі, які рекомендують зранку сухий корм, а ввечері - сир-кашку і т.д.

На думку більшості моїх знайомих ветеринарів та заводчиків - натуралка найкращий варіант харчування (звісно ж, збалансована). Так, це набагато більше часу і зусиль займає, але при бажанні - реально.

А корми - то підходять для лікувального харчування, коли є певні проблеми і потреби тваринки тяжко забезпечити звичною їжею. Проте, слід дуже уважно спостерігати за станом тваринки, бо якість кормів зараз дуже нестабільна.

---------- Додано в 13:42 ---------- Попередній допис був написаний в 13:40 ----------

таке можливо? звідки тоді документи, якщо там патологія і погана спадковість? власники певно "відморозились", як то у нас часто буває.

співучаю, бажаю вичухати собака як найкраще

8. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Я не особливо замислювалася над вибором типу харчування, ветеринар мого пса колись сказала: "Ти б хотіла все життя консерви їсти?" - і питання відпали. Природа - найкращий балансатор) Місяць тому трохи читала поради з якогось ветфоруму, там радять годувати собак виключно м"ясом і овочами. Ніяких каш і кормів - і імунітет собаки нормалізується.

---------- Додано в 14:57 ---------- Попередній допис був написаний в 14:53 ----------

В голові не вкладається:girl_sad:
    Дивилася на песят з Харкова, батьки - чемпіони аджиліті. Але не так це, як ставлення господарів підкорило - в собак реально щасливі морди) Так от, перше, що сказав той хазяїн - що в мами цуциків спадкове захворювання і замінений суглоб.

9. agatha

agatha Member

Мені заводчик ще сказав:" А як Ви своє харчування балансуєте? Їсте консерви?"
    Ми теж на "натуралі". Пес, тьху-тьху-тьху, всеядний. На прогулянці та всеядність часом не на користь, але то таке:girl_crazy::girl_crazy: Щодень їсть моркву (сиру), листок капусти, яблуко і горіх, через день даю кефір 1%, часом домашній творог, деколи сиру картоплю, вчора дала шматок кореня селери-з"їв. Це крім основного харчування- м"яса+каші. Не знаю чи збалансоване в нього харчування, але окремо вітамінів не даю.
    Я чомусь завжди вважала німецьких вівчарок виключно здоровим собаками: з нормальним травленням, невибагливі, нормальний імунітет, пристосований до нашого клімату, піддаються дресуванню. А тут, бачите як буває... Від того ніхто не застрахований.

10. Finya

11. agatha

agatha Member

По-моєму, людям на тих форумах нема чим зайнятись. У мене 3-я собака, попередні 2 прожили 12 і 14 років відповідно. Пропорція каші і м"яса у мене завжди була така: 30:60. І хребти я раз в тиждень давала псам гризти, хоча ветеринари забороняють, бо забиває шлунок. А перша собака прожила 12 років без протикліщового ошийника,
    бо їх просто тоді не було. Уявляєте, без нього можна жити і не обробляти ніякими краплями, а просто знімати кліщів з шерсті. А блох ми виводили дустом. Ну, це вже було давно, звичайно.
    На "собачих" форумах є багато корисної інфи. Це правда. Але багато також інфи для стимуляції штучного попиту і заморочування голови. Особливо мене вражають слова " в природньому середовищі собаки каші і вуглеводи не їдять". Це про яке ж природнє середовище вети говорять? Про бездомних собак, які харчуються на смітниках чи про прародичів собак ( десь так 5000 років тому) які самі полювали? Бо собака живе з людиною вже тисячі років і їсть те, що господар. Так можна договоритись до того, що і людина без "мамонтятини" має незбалансоване харчування...:girl_yes:

12. octavia

Я не була прихильницею вівчарок ,мені здавалось що порода в нас погано селекціонована ,кінологи зводять собак на свій розсуд. Але родина не хотіла ще раз заводити різеншнауцера, постійні складнощі при догляді за шерстю ,та й темперамент ще той. В попередньої нашої Лінди була батарейка яка працювала 24 год на добу, собака мала 2 стани неймовірна діяльність ,бігала пригала і тд. ,або спала третього стану не було:girl_blum:
    Ну і вирішили взяти вівчарку як в більшості людей , сама популярна собака для охорони. Брали з документами ,родовід ітд. Спочатку в собаки не вставали вуха ,збільшили дозу кальція ,вуха стали .Через місяць собака почала дико чухатись, привели до вета , сказав не правильне харчування ,тому що давала броколі пес собі сам зривавав смородину з корча :girl_yes2:. Виписали величезну дозу гормона Преднізалон ,я здуру не вичитавши дала собаці , на деякий час проблема пропала рани загоїлись. А потім вилізли і знову гормональні ліки. Повели собаку до другого лікаря ,який знайшов рахіт і паталогію печінки. Пес дійсно був дуже худий хоч їв дуже багато ,і виходило з нього ще більше.
    Відправили нас до ще одного лікаря ,який встановив діагноз -саркоптоз (чесотка). Коли лікар взнав в кого ми брали пса посміхнувся і сказав подарувати його комусь, бо лікувати його треба все життя.
    До заводчика дзвонила тел не дійсний ,на емейл не відповідає. Знаю тільки те що батьків моєї собаки продав. Можна поїхати до нього, але що то дасть пес здоровим від цього не стане.
    Тепер лікуємось в ще одного вета ,контакти дала Оля Флейм поправився трохи фізичний стан собаки ,бігає гавкає. Бо після лікування чесотки імунітет зовсім впав . Але шкірні хвороби зовсім не пройшли ,пес майже лисий з чорним дерматитом на шкірі ,целюлітом. Лікар каже що найбільшої шкоди псові завдали лікування гормонами.
    На рахунок харчування я за натуралку. Всіх собак своїх годувала м'ясом,кашею і овочами, інколи де що давала " зі столу".Цю собаку також тримала на натуралці ,пес худий їжа не перетравлювалась ,я почала раз в день давати сухий корм .Собака набрала трохи ваги , до речі сам лікар казав що дає своїй вівчарці сухий корм в обід, а зранку і ввечері натуралку.
    Тепер пробую лише сухий корм Суперпреміум класу ,єдиний плюс в собаки виправився стілець. Але пес мені здається весь час дуже голодний.
    Буду пробувати лікувати його й надалі ,бо зважитись на евтаназію (як пропонували деякі лікарі і родичі) дуже важко! Принаймі спробую всі методи лікувань!
    Дякую за співчуття!

13. Siania

Siania Love Life

Мабуть після того невдалого лікування не так просто виздоровіти...але якщо ви знайшли корм на якому собака краще виглядає+кращий вихід, то було б добре притримуватись одного режиму, а імунітет мав би справитись по-маленько. Слдовом, не хворійте і виздоровлюйте!

Були ми в ветеринара, казав що через спину кульгає...колись вже через спинку хвіст не піднімався, тепер лапка... Сказав лікар що це її слабку місце, і періодично може щось вилазити. А мені її так жаль, така нещаснаколи кульгає :girl_sad:

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я трошки встану на захист кормів. Їх рекомендують коли дійсно є певні захворювання при яких кращє їсти стандартне, збалансоване, і зажди однакове щоб не збивати організм асортиментом ( трошки коряво висказалась, але думаю всі зрозуміли) Ну і так, це зручніше, просто комусь підходить, комусь ні.
    Нашій спанієльці 10-й рік. У віці 3-4 місяці вона перехворіла парвовірусним ентеритом, у дуже складній формі, ми вичухались але оскільки травна система була підірвана, нам порадили її годувати кормом. З тих пір пройшло вже багато років, але як тоді вона почала їсти Проплан від Пуріни ( тоді років 10 тому це напевно був єдиний пристойний з доступнх кормів), так вона його і їсть до нині. Так, вже є маса нових кормів, але вона на ньому добре себе почуває, добре виглядає, як слон не какає, не поправляється, з тих пір ми більше не знали проблем з травленням. Що таке алергія у собаки ми не знали взагалі. Біохімія крові і сеча завжди добрі.
    Спанієлі схильні жерти безкінечно і з роками ставати ширшими ніж довшими, але це не про нашу, оскільки вона стабільно тримає вагу 12 кг, по активності наравнє з молодими собакам. Її вік видає хіба посивівша морда і розважливість, яка зьявилась вже останніми роками.
    Ще має останніх пару років проблеми з хребтом ( спонділоартороз, це вікове) але це підкорегували спец. препаратами. І періодично для профілактики вона приймає курсом ці препарати.
    А в загальному, корм ідеально підійшов, власне нам, власне цей. Я не знаю як би я її годувала натуралкою, але навряд би я могла збалансувати її харчування так само добре.
    Тому не так вже й погано корм, за умови що він якійсний, і підходить собаці.

п.с. ще додам про ветеринарів, наш основний лікуючий лікар Тарас Гудима, ми з ним ще з тих пір як він працював в Айболиті на Пекарській.
    Раніше, звертались в Андрій-Ветсервіс до Михайла.

15. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

У вас ретрівер (на фото підгледіла)? У нас лабрік, то роки може 2 тому теж були 2-3 випадки , що після сну не міг ставати на задні лапки, вони ніби як німіли йому, але розходжувався і все проходило безслідно. Возили до вет-лікаря, то нічого толкового нам не сказали , навіть вже і не пам ятаю чи пояснили причину, але більше таких випадків не було, тож ми і не продовжували шукати причину. Пам"ятаю ,що довший час чоловік потім купляв вітаміни Canina, можливо вони допомогли, але це так, припущення.
    А у вас є якісь саме проблеми зі спиною? Можливо брак кальцію чи що? Щось виписував вет, можливо вітаміни?
    Я так не дуже обізнана в цих питаннях, тому питаю, нашою собацюркою в більшій мірі чоловік опікується, а я вже слідую його настановам.

Останнє редагування: 2 Січень 2015
  16. Finya

Живіт лікар дивився? В мого колись була ситуація з лапами, декілька ветів дивилися, і нікому навіть в голову не прийшло, що це НЕ лапи. Зробили клізму, все пройшло.
    Якщо годувати людину з високою кислотністю кашами, погано їй стане дуже швидко) А в собак кислотність в 10 разів перевищує людську.

---------- Додано в 19:57 ---------- Попередній допис був написаний в 19:54 ----------

Це саме при тій хворобі не можна преднізолон? Бо вети моєму дуже часто призначали (при кашлі).

17. agatha

agatha Member

У мене мітельшнауцер. Це правда про темперамент і батарейку. Я коли вибирала собаку, то думала, що "активний пес" як писали про цю породу на собачих форумах- це активніший за англійського бульдога чи пекінеса. А виявилось, що таки "батарейки" і радість в хаті-це добре вигуляний пес, який прийшовши з прогулянки, поїв і впав біля миски спати.
    Ги, зате в мене нормалізувався сон після таких прогулянок.
    А чому у Вас були проблеми при догляді за шерстю? 2-3 рази в рік протримінгували і все... Ну, бороду мити потрібно частіше. Головна проблема-це вартість тримінгу. Як моя стрижка в доброго майстра.

18. Siania

Siania Love Life

Ну проблем як таких нема...Лікар сказав що це як у людей остеохондроз, іноді може турбувати. Він спочатку оглянув лапку, а потім почав нажимати на точки на спині, і собака почала так скукожуватись від болю. Звісно це не точний діагноз, але для 100%-впевненості потрібно робити мрт, яке в нас не роблять.
    Виписали Мовасіл на 5 днів.

---------- Додано в 23:34 ---------- Попередній допис був написаний в 23:32 ----------

Дуже сумніваюсь, так як харчується виключно кормом...ну і ситуація зі спиною, при натисканні болить - дає відповідь від чого кульгає.

19. flame

flame невгамовний експериментатор

Цезарчик впав в літній кухні. Там ремонту немає і невідомо коли ще буде, тому я їх там годую. Попередні господарі поклали якусь таку скляну плитку з гострими краями. Цезар, після того як поїв, вирішив не підніматися по 4 сходинках, а відразу вискочити на верх (десь 80 см), послизнувся мокрими лапами на плитці і вдарився носом об гострий кант. Розбив і обдер ніс. Але я потім ще побачила в хаті кров на плитці з лап. Видер частково ніготь на 5 пальці (тому, що вище на лапі). Була в нас ціла операційна: я частково мусіла відрізати той зламаний ніготь, а дрібненькі залишки повидирати пінцетом. Кавалок нігтя, що залишився, чоловік запаяв розкаленим ножем. Маю тепер на тиждень часу інваліда в шкарпетці.
    Тривалість життя кане-корсо 9-11 років. Йому 7 і то вже не перше таке падіння за останній місяць. Перед тим ванну розгаратав. Щось мені так страшно стає, як тільки подумаю, що підходять його дні. Може то якісь аналізи зробити? Може його щось болить і тому такий неповороткий став?

20. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

у нашої теж проблеми з хребтом, робили знимок рентген в 2-х проекціях, якраз на поперекову ділянку хребта, проблемні місця було добре видно, запитайтесь у лікаря, можливо вам рентген теж покаже?