Хатні клопоти

Наші менші друзі

Posted by myla on 21 Серпень 2007 відповідей - 3.204
  1. kristina

kristina Well-Known Member

Відповідь: Наші менші друзі

та я як даю то в міру, всього , і йогурту і морозива, та і олів"є з фаршмаком ми самі їмо 2 рази на рік, а від зеленого борщику 2 рази на місяць в літню пору думаю шкоди не буде. Я вела до того що нагудувати її мені просто, носом не крутить і тьфу-тьфу здорова. Ми харчуємся в основному тушеним, вареним + овочі, тому я їй то даю спокійно, правда сіль там є.
    А за пораду , не змішувати їжу і корм я не знала, дякую, чесно тим не цікавилась, бо не купувала його.

2. PinKey

PinKey New Member

Не ображайтесь, але щиро вважаю, що тварини на такому раціоні довго живуть не завдяки, а всупереч старанням власника. Є і алконавти, що доживають до глибокої старості, але то генетика хороша, а не користь оковитої. ...

3. Irvika

Irvika New Member

дуже складне запитання... я не знаю що робити, нажаль. Спілкувалась з волонтерами, але ніхто немає можливості "взятись за них", дуже багато таких бездомних тваринок (((, а ще проблема в тому, що вони "дикі". Тому... тому думаю треба всім задуматись про бездомних котів і кішок. якщо в підвалі вашого будинку "оселився" котик що з ним робити??? годувати? а потім спостерігати "поповнення" і що далі??? ЩО РОБИТИ???

4. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

То собі не можливо так збалансувати :girl_nea: Я не кажу, що треба давати саму кашу чи майонез, але якщо поєднувати, наприклад, кашу з овочами і з м"яском, то думаю буде добре. Не можу погодитись з тим, що тварина може бути здоровою лиш на доброму кормі. У нас була собака, яка чудово виглядала, була здоровою і кілька разів вигодовувала по 6-7 цуценят, то все на звичайній їжі.

5. kristina

На мою думку не буває тільки білого і чорного ( добрий корм і їжа зі столу). Я писала про її "цікаві " смакові захоплення, але це не означає що я їй тільки їх даю чи даю часто. Я писала про тушені варені овочі, м"яско, рибку, не жирний творог, вона і сиру моркву їсть, і від вареної цв. капусти шкоди на мою думку немає аш такої. Рис ,кашка ,паштет домашній. Копченостей не даю, а в фаршмаку : тунець, яйце і рис (без майонезу звичайно) думаю не втруюю аш так тим )). До неї в мене був кіт 7 років на такій їжі (помер правда не від проблем зі здоров"ям), а до того теж киця була, я ще сама дитиною була, ніхто тоді про корма і не чув і не бачив. Про сіль я згідна, але камні і від води питної можуть бути також, фільтр не завжди і не у всіх стоїть (стояв), а ще схильність є , думаю так як і в людей. Не всі мають змогу годувати дорогими кормами , але попри те живуть тваринки в господарів , і не факт що будуть випадки проблем таких, не заперечую їх існування, але не масово.ІМХО фактори можуть бути різні ще.
    Ну і всупереч моїм старання загнати її здоров"я, все таки нічого їй не бракує, якраз планую огляд і аналіз крові зробити на наступний місяць (останній раз була на огляді в вересні минулого року).
    п.с. я не проти професійних кормів.

6. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Де можна купити дощовик для собаки не за шаленi грошi?) На Кракiвському поза 220грн...
    Ще цiкавить, хтось стикався з кашлем в собаки постiйним (маю на увазi, вилiковуемо i за якийсь час знов), може, порадите ветеринара? Я за мiсяць 2 рази лiкувала, рентген робили, аналiзи.. Пройшло 3 тижнi - знову кашляе...

7. PinKey

PinKey New Member

Це все, звичайно, ІМХО, але в ідеалі - кастувати і пристроїти в хороші руки, через те саме Сландо або до знайомих. Немає можливості - принаймі не годувати ( на кормову базу рано чи пізно збіжиться ще п"яток таких самих)

---------- Додано в 18:09 ---------- Попередній допис був написаний в 18:08 ----------

собі ви принаймі самі собі злобний Буратіно, як харчуєтесь неправильно. А за тварину ви несете відповідальність і вибору, що їсти, в неї немає. І собі ви можете визначити, де вам болить, а собака вам не скаже.

---------- Додано в 18:11 ---------- Попередній допис був написаний в 18:09 ----------

І таке буває. Але навряд чи ви можете відповісти, скільки вона би прожила на правильному харчуванні. До мене часто звертаються люди з " а от наша кицька на віскасі ( або на їжі зі столу) продила АЖ 13 років. Глибока старість, угу. Про те, що кицьки і до 23 доживають, вони якось не задумуються.

---------- Додано в 18:17 ---------- Попередній допис був написаний в 18:11 ----------

Вконтакті шукайте групи з продажу, їх дуже багато. Дешевше не сильно, але на дрібну собаку гривен за 150 знайти можна.
    А від чого ви конкретно лікували собаку? що показали аналізи, чи типовою є трахея на рентгені? Чи збільшені лімфовузли? Собака дрібна? Короткоморда?

8. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Але ми і не можемо знати скільки би вона прожила на кормі :)

9. PinKey

PinKey New Member

Не можемо. Так само, як не можемо знати, що би було, якби ви її тільки в Макдаку годували. Але знання біології і здоровий глузд дозволяють робити припущення. Коти та собаки - хижаки. Люди і свині - всеїдні. Як думаєте, корисно хижака годувати, як свиню, тобто їжею з вашого столу?

10. Trumbumbulja

Trumbumbulja вперед до мрії

то проясніть, що мають їсти коти, наприклад??? якщо моя киця їсть сиру капусту - то мені відбирати, чи як? і давати лише м"ясо, бо вона ж хижак.

11. PinKey

PinKey New Member

В ідеалі - мишей. З кістками і нутрощами, а це і кальцій, і розщеплюючі ферменти, і та сама клітковина (те, що з"їла миша до того, як з"їли її). В чистому м'ясі того всього немає. Збалансувати додатками ( вітамінами, кашами, молочкою) досить складно, хіба дуже вже ретельно до того підійти.
    Їжа зі столу - не є погано, якщо ви рахуєте, скільки білків дали, а скільки жирів. Ну і якщо ви їсте все зовсім без спецій. А якщо просто даєте те, що на столі зайвим вдалось - це шкідливо, угу.

12. kristina

та думаю задумуються, і навіть знають, в мами є подруги, котам було 19 і 17 якщо не помиляюсь, не мало як на мене , і про корм ніхто не знав в ті часи. Скільки років у нас ті професійні корма, явно не 17-23, тому статистику аш таку не зробиш.
    Для мене зло хіба мас-маркетні оці недорогі сухарі на вагу і ті всі фріскаси-віскаси.
    Я за те щоб наші улюбленці були здорові чи на дорогому профкормі чи на звичайній їжі, якщо немає фінансової можливості кормити кота допустим Йозерою яка тут нещодавно згадувалась, то що не заводити котика, сказати допустим дитині , ми не візьмем кота бо не протянем його годування ? а на зв. їжі він буде мучитись і помре.

13. PinKey

PinKey New Member

Пардон, не можу цитувати. Та чому ж "не візьмем"? Просто звичайна їжа для кота то в нормі м'ясо, трошки овочів, трошки риби і трошки творогу. І вітаміни. А ніяк не морозиво і олів'є:)

14. kristina

ну запам"яталось олів"є я бачу...
    добре я годую кота виключно морозивом і олів"є 365 днів в рік, і він дивом ще живий.

15. Finya

Вiд вольерного грипу. Другий раз теж. Останнi роки думали, що кашель дае трахея (бо в нього бувае, особливо, коли знервуеться - а це часто в холерика - не нападами, покашлювання), але хiрург дивився знимки, виключив. Власне, терапевт сказав одне, хiрург - iнше. Ще йому ставили кiлька разiв "серцевий кашель". Десь так: 3 ветiв - серце, 2 - трахея. Хвилюе мене це все. Не може бути за перiод травень - червень третiй раз хвороба. Якщо аналогiю з людьми провести, кашель такий, як бувае при бронхiтi, +задихання нiби( Що "сердечник" - то вже давно поставили дiагноз, зараз якiсь нехарактернi ознаки. Як на мене.
    Казали, горло червоне. Лiмфовузли збiльшенi були в тi рази. Зараз ще не водила до лiкаря, не бачу сенсу наразi, в ту ж клiнiку. Це знову антибiотики. Власне, обидва рази був вилiкуваний повнiстю, аж нiяк не сподiвалася повернення хвороби.
    Не короткомордий. Навпаки) В холцi 40, важить 11.

---------- Додано в 03:38 ---------- Попередній допис був написаний в 03:30 ----------

Я давала колись овочi, трохи яблука) Рiк тому вет заборонив категорично. Тепер 2 види круп, м"ясо, дом.сир/кисле молоко. Все.

16. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

В мене питання, щодо моїх грубасиків ) Їм вже скоро 3 тижні, література пише що в кінці 3-го тижня можна догодовувати розмоченим кормом для кошенят, що скажите?
    Бо їх аж п"ятеро і боюсь, щоб їм нічого не бракувало і Марфа після того, як я її вичесала фурмінатором, стала вдвічі менша і худша :)

17. PinKey

PinKey New Member

Finya, з того, що ви написали, я б таки найбільше на сердце грішила ( хоча в ту картину не вписуються лімфавузли, але то в час обстеження міг бути й якийсь інший запальний процес в організмі), бо коллапс трахеї частіше в короткомордої дрібности стається, а інфекційний трахеобронхіт ( розплідниковий кашель) в основному проходить за тиждень-півтора і не є хронічним, та й імунітет після хвороби зберігається десь до пів року, тому малоймовірно захворіти повторно скорше. На жаль, навіть не можу вам порадити хорошо ветеринарного кардіолога у Львові, просто не знаю таких. Але, якщо треба, можу порадити хорошого терапевта, може то й не серце....

---------- Додано в 09:00 ---------- Попередній допис був написаний в 08:59 ----------

Так, можете вже догодовувати. Зразу виберіть, чим - кормом чи натуралкою, бо якщо друге, то доведеться серйозно поморочитись (вводити не більше одного нового продукту в 2 дні і слідкувати за результатом)

18. Irvika

Irvika New Member

це дійсно ідеально... та нажаль мало реально (подивіться в групи допомоги тваринам, у волонтерів по 30 тваринок вдома і ніхто не спішить забирати), а ще щодо "диких" котиків - то шанси їхні прирівнюються до "0". хоча каструвати все ж треба...
    а щодо "немає можливості - принаймі не годувати"... не зовсім зрозуміло... я не згідна, яка різниця один чи п’ятеро? думаю ми, люди, відповідальні за цих тварин. Тому хоча б підгодовувати їх треба...
    а ось декілька ссилок https://vk.com/club58831198 і ще https://www.facebook.com/groups/1459067594332766/

19. PinKey

PinKey New Member

Irvika, в кожного свій погляд на такі речі і єдино правильного немає. Але для мене відповідальність - це таки каструвати і пристроїти, а не збільшувати їх кількість прикормом до тих пір, поки сусіди або коммунальники їх не перетравлять.

20. Finya

Ясно. Почну, тодi, напевно, давати преднiзолон...
    Хiрург пояснював, чому в нього так стаеться (i чому антибiотики помагають), не особливо слухала. "Метод худoжественного тика" помагае, i дуже добре.
    Так, будь ласка. Якось на консультацiii були в Пукiвського, нiби сподобався, теж порадив лiкувати серце (з каструванням зачекати). А пiсля операцii виявилося, що гiстологiя погана. Тобто, добре, що прислухалася до своеi iнтуiцii, не знаю, як тепер таке розцiнювати, бо i УЗД робив)