Хатні клопоти

Наші менші друзі

Posted by myla on 21 Серпень 2007 відповідей - 3.204
  1. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Відповідь: Наші менші друзі

Ну в мене теж чистий холерик - випускаю на вулицю і він просто ганяє. Без зупинок:girl_haha: З тим нічого не зробиш. Просто в мене він відносно маленький (до 12кг) і це не так критично, як з ретриверами:girl_yes:
    Можу заспокоїти - пройде. В моїх сусідів хлопчик золотистий ретривер (вважається, що хлопчики до 2р ще діти), то це було щось - він ганяв, падав, вставав і далі біг. Клумби були всі потовчені. І навіть деякі ялинки:girl_yes: То ж дітисько, тільки важке. Зараз він подорослішав, але флегмою не став. Гарний, здоровий, привітний пес, ттт.

Візьму номер в чоловіка і напишу пп.

2. Siania

Siania Love Life

А ти (нічого що я так нагло?)) водила свого кокера до кінолога, і є результат?

3. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

В мене не кокер, а метис карликового пінчера і такси - гримуча суміш. Він зараз товстенький і все-одно ганяє так, що вет дивується:girl_haha:
    Ми його водили ще щеням, то багато для себе почерпнули. Звісно, він багато що вже забув, бо гуляєм на власному подвір'ї і нема потреби в повідку, але коли йдем гуляти десь далеко чи їдем до мами в гості, то по команді "Поруч" йде на повідку дуже чемно. Деколи нагадую йому допустиму дистанцію, але загалом проблем немає пройтися серед людей чи собак. "Сидіти", "Фу" і елементарі команди використовуємо досить часто.
    Не уявляю, що ми б робити без кінолога. Я б з ним ради не дала:girl_flirt:

4. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

В мене схожа ситуація, але я якось не робила з того біди... Моя бавиться з такими як вона і меншими. З більшими - ні (крім друзів, яких вона давно знає). Якщо собак 2 і більше, це вже толпа і вона до них не піде. Просто сідає в мене в ногах і сидить, явного страху не показує. Бачу, що їй цікаво, що вона спостерігає за тим, як інші бавляться, але не підходить. Тоді ми йдем бавитись самі - з м'ячиками, паличками, просто бігати...
    Хіба кінолог зможе на таке вплинути? Так розумію, що в неї саме страх "толпи"

---------- Додано в 14:04 ---------- Попередній допис був написаний в 13:55 ----------

і ще маю питання - до якого віку кінолог таки зможе вплинути на виховання? Розумію, що тре вести ще цуценя, а моїй вже рахуйте 2,3. То буде мати результат?

5. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Почитала, що водити песиків до кінологів і задумалась:girl_in_dreams: Мама радила нам знайомого кінолога, але я не дуже розуміла навіщо він нам. Думала, що сидіти-лежати-фу-дай лапу і інші найпростіші команди дамо ради навчити самі. Нашому песику 5 місяців, то такса. Видно, що він розумний, але хитрий і теж дуууже активний, гонити і гавкати може безперестанку:girl_impossible: Як думаєте, вартує йти вчитися? І що саме вчитися? Бо я кінологом ніколи не цікавилась і не дуже розуміє, що то таке :girl_smile:

6. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Fiancee, якої породи ваш песик? Для великих собак кінолог є дуже потрібним, на мою думку. А з маленькими можна і самому обійтись.

7. Siania

Siania Love Life

Це тільки Ви можете знати :)
    Як на мене, найголовніше, ще раз напишу - щоб собака до Вас підбігала після першого ж підзиву. Кіт, пес, щось смачненьке - байдуже, покликали - пес має підбігти. Якщо цього нема - треба займатись. А решта (сидіти, лежати, лапи і т.д.) можна навчити самому.

8. enigma

enigma Well-Known Member

А яка різниця? Собаки (великі чи малі) будуть слухатись, якщо господар (або кінолог) навчить. А тут вже залежить від самого господаря - чи хоче/може/має час/знання вчити самому чи звернутись до кінолога.
    В мене собака пасивний, тому мені було простіше. В швагра активний собака, але він її добре навчив. Кому ліньки, то до кінолога, бо неслухняний пес (чи кокер чи ротвеллер) - то жах (коли мала була, в нас кокер був крейзі повний, не кусався, але міг запросто обгавкати людей і задертись, наприклад, зі стаффом, бо батьки не вчили його дуже).

9. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Різниця власне полягає не в задоволенні, а в відповідальності. Велика собака-велика відповідальність. Погодьтесь, неслухняний доберман може завдати значно більше біди ніж неслухняний йокршир.

10. Siania

Siania Love Life

Справа не тільки у завадити комусь. Маленький йоршик може побігти на дорогу, чи до стафаршира, або підібрати щось і отруїтись.

11. terezka

terezka котяка-вишивака

як власниця великої собаки хочу сказати: не мусово йти до кінолога, бо з псом постійно треба займатись, одні лиш курси не допоможуть, пес вивчить команду і забуде, якщо її не практикувати.
    Цілком можна навчити собаку і самому, без допомоги спеціалістів основним навичкам. А от корекцію небажаної поведінки треба проводити вже з досвіченим кінологом, який має досвід саме такої роботи (а не навчанню - апорт, до мене , поруч і т.д.). Важливо знайти думаючого і читаючого спеціаліста, з сучасними поглядами на поведінку собаки (з не совковим мисленням).
    і вчити треба всіх - великих, малих, середніх, і у будь-якому віці можна починати. Бо собака все готова вчитись і набувати нових знань.

12. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Велика собака повинна бути керована господарем і добре його слухатись, з малою в тому плані легше. Живучи неподалік парку часто бачу, що без повідків гуляють саме з великими собаками. І якщо той пес без повідка то він має бути адекватним до навколишніх людей (зрештою, як і його господар). А от малі собаки переважно на повідку, напевне, господарі бояться їх пускати через великих. Це суто моя скромна думка.
    Я мала завжди маленьких собак. Зараз у мене дуже маленька собака і поки не було дитини, то я практично всюди носила її з собою. Ніколи не було проблем з нею, взяла під руку і понесла. Хоча вона досить активна і весела дома, проте розуміє мене з одного погляду. Якби мала великого пса, то б зверталась до фахівця. Але якщо господар має час, терпіння і бажання навчити собаку порядку сам - чому б і ні.

13. LadyLand Shop

LadyLand Shop Member

Моя теж така думка. Вчора поки гуляла зі своє собакою пригнала якась бійцівська собака. Я думала що вона ще трошки і вкусить мене. А господар так стояв і дивився здалека. Так що тут треба дуже добре виховати собаку, щоб вона відкликалася і слухала господаря.

14. enigma

enigma Well-Known Member

А чому ви так думали, гавкав, кидався? Собаки, які належать до порід підвищеної небезпеки, теж можуть бути вихованими і соціалізованими, як і інші собаки в принципі.

Будь-яка собака це велика відповідальність, чи йорк, чи стафф, чи мастіф. Такі речі як тренування і виховання треба продумувати наперед. Особисто я частіше бачу малих псіхів (бо воно мале, шо зробить, нашо виховувати? - така логіка певно в господарів) і великих спокійних і вихованих. Але то власне мій досвід.
    Тому я в принципі за відповідальність безвідносно породи.

15. Ная

Ная Well-Known Member

Моїм дітям дуже хочеться декоративного кролика, я теж не проти :) Хто в курсі, порадьте де у Львові найкраще купувати? Всюди читаю поради про те, що купувати варто в заводчиків, а де їх шукати в нас - невідомо...

16. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Пошукайте укр. форум про кроликів. Гарантую, що там будуть і заводчики, і можна буде знайти когось зі Львова.
    Або в Вашому магазині почитати і задзвонити. Якщо не заводчик, то хоча би людина, що за кролями доглядала - то ліпше, ніж купляти в магазині (можуть продати хворого, лішайного).
    Знаю випадки, коли в магазині кололи тварині антибіотики, щоби не здохла до продажу, бо була дуже хвора.

17. Miamama

Miamama Well-Known Member

Чи можливо семирічну собаку відівчити дико гавкати як тільки хтось постукає чи просто йде загальним коридором? Це кокер, голос потужний, дзвінкий. В мене самої від несподіванки кожен раз серце з грудей виривається, а от за дитину вже починаю переживати (уявіть собі, які це наслідки для здоров"я декілька разів на день ось так лякатись!)
    В такі моменти не реагує ні на команди, ні на сварку... І як його відівчити?

18. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Дівчата, хто має досвід в"зки породистої кішки віком менше 1.5 роки? Нашій рік, ветеринар каже, що ідеально в 1.5 роки, а вона з тижневою перервою вже третій раз заходить в тічку...

19. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

В нас та сама фігня.. Але не тічка (а може і є, але дуже непомітно протікає), а заходиться диким м'явкотом.. Вже голова обертом іде... Дзвонила сьогодні до вета - казав приймати рішення чи стерилізуєм і якщо так, то ловити момент між її "гонами" і стерилізувати.. а щось не знаю, чи варто...

20. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Я не хочу свою стерилізувати, я хочу від неї котят ))) Вже кавалерів підшукали, але от чекати пів року не знаю чи зможемо, табл. знаю, що не можна... а вона заходиться, як шмата валяється на підлозі і стогне... ;) і так 5 днів, потім тиждень спокій і найгірше, що вона зовсім хатня ( в нас особняк), а в ті дні постійно чатує, як би на двір шмигнути... Ой буде в нас на наступний тиждень вет, буду просити добро на парування )