Хатні клопоти

Наші менші друзі

Posted by myla on 21 Серпень 2007 відповідей - 3.204
  1. Музик

Музик Мартуська

Відповідь: Наші менші друзі

а нам мабуть до ветеринара треба - вушка моєї собаки (спаніелька) покриваються такими лусочками шкіри, ніби як лупа великого розміру. не знаю що то таке, раніше того не було. її то трошки турбує, вона постійно вушками треться

2. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

А я прийшла трошки поплакатися - вкусив мого псюнчика кліщ. Але шерсть була довга і ми то дізнались лише на стрижці. Гуляємо, в основному, в дворі. Один раз ходили гуляти в поле. Сусідський пес теж мав таку заразу і дуже сильно захворів. Нашому ніби нічого - апетит і настрій чудесний, але я дуже хвилююся.. Зараз якийсь сезон кліщів? Чи рятують краплі? Коли можна більш-менш спокійно поїхати в ліс? Кліща виймаєте самі чи йдете до вета?...

3. Музик

Музик Мартуська

так, сезон :)
    ми маємо нашийник від бліх і кліщів, то рятує від постільки-поскільки....
    щодня гуляємо в сихівському лісі - то часом приносимо 1-2 кліщів.
    виймаємо самі, вже навчились. але як переживаєте - краще йдіть до вета, хай покаже як то правильно робити

4. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Думаю, я сама буду гидувати. А вет живе близько:girl_crazy:
    А коли закінчиться?:girl_cray:

5. Музик

Музик Мартуська

коли зимно стане
    ніби середина весни-перша половина літа - період найбільшої активності кліщів. але ми минулого року і в жовтні одного зловили

6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Моя сестра здається якісь каплі капає своєму псу, каже , що допомагає. У них там кліщів багато, особливо біля моря в лісах тих.

7. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

І ми капаєм.. Але то не гарантія. Я боюсь не самого факту кліща, а можливих наслідків - сусідського пса ледве вилікували...

8. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

чула ,що то класна штукенція. а в чим відрізняється від звичайної щітки, як він "працює"? дорогий?

9. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

вже не раз писалося тут про цю штукенцію. Ось мій допис з фото, думаю що видно чим відрізняється від звичайної щітки :) І то на фото не все, а лиш перша партія :D

10. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Я купувала універсальний для котів і собак (там насадки змінні) десь в районі 140-150грн.. Він вичесує підшерсток - саме він зазвичай літає по всій хаті і осідає на всіх речах. Вичесує класно. Але треба не перестаратися - в моєї кицьки порода з дуже густим, то я їй проплешин ще не лишала. Але менш пухнастим котам можна добряче "прорідити". Штука класна і грошей вартує.

11. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Сезон кліщів - це квітень-червень і серпень-жовтень, грубо. Раніше рамки трохи інші були, із зміною погодних умов розширились.
    На Пасху мій пес сильно захворів, 3 дні під крапельницями, антибіотики, протизапальні, купа аналізів.
    Зараз мучуся питанням, коли обробляти..З одного боку, після хвороби небажано, з другого - боюся кліщів, як вогню. Перше, що в нього запідозрили - піроплазмоз. Консультувалася з 2 ветеринарами - думки прямопротилежні.
    Дівчата, які засоби використовуєте для обробки антипаразитарної? Саме від кліщів щоб надійно захищали.
    Кілька днів маю параноїдальну поведінку: пес під ліжка ховається, а в мене непереборне бажання щопівгодини витягати:girl_emo: - перевіряти, чи все добре:girl_cray:

12. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

моїй собачці вет порадив капсули "Адвантікс", після купання, як собака висохне на холку і в бой)
    Блохи пропадають моментально, кліщів ще ттт теж не знаходили після тоі капсули, а раніше теж коли були кліщі або блохи в жару назбирала, то собаця постійно лізла під ванну і лежала там весь день.

13. Finya

Після купання? Це дуже дивно, я знаю, що до і після обробки від 3 до 7 днів, як який препарат, не можна купати, навіть просто водою змочувати.
    Так, я теж Адвантіксом користувалася, просто зараз кажуть, що це не найкращий варіант, тому і питаю, в кого який досвід..

14. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Мала на увазі не : адвантікс---а потім покупати , а покупати--- і тоді обробити тваринку, принаймі нам так сказали, так і робимо. може не правильно висловилась, чи Вас не так зрозуміла))
    Наразі помагає, надіюсь, що і далі кліщів не поназбирує.

15. octavia

octavia Well-Known Member

Я від кліщів обробляла свою собаку в ветклініці спреєм FrontLine (Фронтлайн) , результат прекрасний. Краплі на холку не дуже допомагали. Але цей спрей дорогий близько 260 грн, тому мені легше піти до ветиринара ніж купувати упаковку 250 грам.

16. Finya

А краплі Фронтлайн теж були?
    Бо років 8 назад я теж Фронтлайном (краплями) обробляла, а потім щось він перестав допомагати(

17. Aster

Aster Well-Known Member

Напевно, в цій темі буде цікаво. Саме зараз, в неділю, на Сихові, в кінотеатрі Довженка (2 поверх) відбувається дуже цікава виставка-продаж породистих котів! Відбуватимуться презентації рідкісних порід. Для дітей плануються різні конкурси. Приходьте!!! Виставка відкрита до 18:30.

18. terezka

terezka котяка-вишивака

між процесом купання і наступним оброблянням каплями має пройти 24 години.

Стосовно адвантіксів-барсиків-фронтлайнів: ефективний препарат куплений у перевіреному місці (багато підробок зараз на ринку)

Сезон кліщів зараз дуже сильно зміщений, минулого року зловили кліща у березні місяці, коли ще сніг лежав, але вдень уже було потепління. Тому краще перестраховуватись, і пам"ятати, що каплі діють не лише проти кліщів, а й проти бліх і т.п.

19. Orman

Orman Модератор-бомба

фронтлайн (спрей), на нашому діє.
    попередні роки три рази мав піроплазмоз :sad:

20. Finya

Який жах:sad:
    Не можу з тими краплями/спреями визначитись. Це такий спрей, що треба щотижня наносити?