Хатні клопоти

Наші менші друзі

Posted by myla on 21 Серпень 2007 відповідей - 3.204
  1. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Відповідь: Наші менші друзі

Ми з кицею мали досить мороки, поки привчали на лоток, бо в грубий наповнювач, або ж на сіточку (зі стружкою, з папером, с чим тільки), в гранульований наповнювач вона ходила "через раз". І сталося нам щастя, що кума порадила просто самий дрібний пісочок взяти, і наші муки скінчилися, бо тепер киця хоч і нагрібає той пісок горами, але чемно ходить тільки туди (іноді буває теж розсипе, але то ліпше, ніж шукати "пахуче місце". До речі, ми тепер беремо пісок, який можна зливали до туалету - він майже в таку ж ціну, але щодня виносити на сміття кульочок з котячим піском ми замучалися, і взнали, що є спеціальний, що змивається.

2. Hanny

Hanny Active Member

А чого щодня, і чого окремо від решта сміття?

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

я би всерівно боялася змивати... Навіть самий мілкий пісок для котів-то є глина і вона є вологопоглинаюча і може поробитися комками і будуть проблеми з каналізацією. Моїй киці 7 років, ніколи не було проблем, чи дискомфоту з піском. Щодня я його не виносила ніколи, разом зі сміттям, але сміття ж ітак часто виноситься.

4. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

Вам правильно відповіли - тільки після статевого дозрівання, тобто коли ви вже точно бачитимете, що кіт хоче "на гульки". Ветеринара порадити?

5. Зануда

Зануда Well-Known Member

А хтось купував котикам Катсан?

6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

я брала, але не сподобалося. Ну лиш колір такий гарний, білий. Але то є звичайна глинка, просто крупна. Так, комкує, як і інші піски, запаху нема так як і з іншими пісками, до певного часу. Чистила я його так само часто, як і дешевший пісок, бо в мене киця дуже чистолюбива і запаху не любить і по ній одразу видно, що щось їй вже не подобається.

7. JuniorSkeptic

Я вже колись писала, що перепробувала дуже багато різновидів наповнювачів (і глиняні, і силікагелеві, і тирсу) і зупинилася на Кетсані, бо він найкраще утримує сморід.

8. Hanny

Hanny Active Member

Я щось далі нічого не розумію з лотками і наповнювачами, я прибираю відразу як кицюня зробить свої справи, який тоді запах може бути?
    В батьків, де ми до тепер жили , 2 киці ходили на людський туалет, тому про лотки зеленого поняття не маю!!!

9. JuniorSkeptic

Кетсан від сечі не грудкується, тому ми прибираємо тільки каки, а весь наповнювач у лотку міняємо раз десь на тиждень, коли вже починає смердіти.

10. Gala

Gala Well-Known Member

Ні дякую ,але десь у своєму місті пошукаєм хорошого...до вас далеко:girl_crazy:Думаю, що операцією будем планувати десь на весну - початок літа.

11. JuniorSkeptic

12. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Наша котятина полюбляє жувати... рослини. Не раз я її заставала за жуванням свяченого зілля, листочків троянд, сьогодні вистрибнула на поличку, бо занюхала підсніжники і вже хотіла їх пожувати... Може, якісь вітаміни треба кошаці, чи яку травичку? Ні в кого такого не було?
    Кошаці півтора року.

13. terezka

terezka котяка-вишивака

треба, є спеціальна трава для котів:)

хоча, травичка котяча то одне, а кактус пожувати/часничком зеленим закусити - то теж не без того

14. Lesya Vihot

Lesya Vihot Well-Known Member

кошаки просто люблять куснути щось зелене :) , "cільські" коти їдять траву , а "квартирні " полюють на вазонки або листя квітів .

15. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Мама колись для своєї кицюхи садила в горшечку спеціальну траву для котів. Так та трава навіть підрости не встигла толком, котяра все з*їла. Раз на місяць здається ту травичку треба садити, але точно не знаю.

16. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Мої малята знайомляться потрошки. Кицюня сьогодні вже полювала на псюрика - він, бідний, був трохи з неї в шоці:girl_blum: Ну от так приблизно виглядало перше близьке знайомство...

17. Музик

Музик Мартуська

людоньки і знов я з проблемкою
    почала наша песя кашляти вчора. сперше кашляла так кумедно - як котяра, яка шерсті наковталась. ну а тепер просто сухий кашель. температура не підвищена, горло, на скільки вона дала подивитись, і язик - не червоні. Що робити? чи нічого і завтра до ветеринара?

18. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

У нас собачка теж кашляла.
    Але вона старенька і мае надлишок ваги)
    Ветеринар сказав що то серце ( недостатність) і легені посаджені через вагу і від того сухий кашель.

19. Музик

Музик Мартуська

нє, ну нашій тільки 3 роки, так, вона трошки кхм, вгодована, але не надто :) тобто вона весела, активна, нормально їсть і бавиться, тільки кахикає.
    і я от собі думаю - ми у вівторок щеплення робили їй комплексне - чи не могло то бути реакцією? ніколи правда досі не мали такого, ну але може раптом?

20. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

та наша теж носиться по хаті як дурна ))їй вага в тому не заважає, але от як хтось приходить з роботи, вона надміру тішиться з того і починає покашлювати.

можливо і на вакцину ефект, якщо знаєте назву того, що кололи загугліть по інструкції мають бути виписані побічні ефекти.