Хатні клопоти

Наші менші друзі

Posted by myla on 21 Серпень 2007 відповідей - 3.204
  1. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Відповідь: Наші менші друзі

Мій чоловік вчора купив.кіт ще досі не ходив на туалет.тільки крутиться і лапками там шморгає.попросила хай ще піску купить на всякий випадок.бо як до завтра не піде,то тре міняти!

2. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Мій тирсу не сприйняв, купуємо йому Макс - там ще подарунок в кожній пачці, має котяра кожного місяця нову іграшку.:)

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Люди, в мене питання. Мені от вийшло кицьку підловити і зібрати сечу, а то ніц, що буде до ранку стояти?

4. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Хух,сходив! ніби змирився!аж повеселішав))

5. Vittoriya

Виявляється сечу треба тримати в холоді, я цього не знала, тому зранку ще раз підловила кицю.То так смішно :D Вона сходила в туалет-нюхає пісок, а там сухо :D
    Аналіз крові вже відомий, є якийсь досить сильний запальний процес, ще завтра будуть результати аналізу сечі і тоді нам призначать лікування, а вже після лікування буде операція. Я тішуся, що взялася за здоров'я киці, але так переживаю тепер за неї...

Останнє редагування: 7 Квітень 2011
  6. Відповідь: Наші менші друзі

Нарешті зробили ми киці стерилізацію. Я дуже переживала, бо ж операція не була аж такою нагальною потребою, і якщо щось би пішло не так - я б довго не могла собі пробачити..
    Але, вже сьогодні з упевненістю можу сказати, що кицюня помалу йде на поправку.

Трошки про саму операцію.
    Загальний наркоз кицюні дали о 14.00. Забирала я її з ветеринарного кабінету о 16.00. Лікар сказала, що різні кицьки по-різному відходять від наркозу, все залежить від організму. Лише спочатку (у моєму випадку це було до 17.00) потрібно "вручну" моргати киціними оченятами, оскільки під дією наркозу вони не закриваються, а залишаються весь час відкритими. Отож, це потрібно робити, щоб очі не пересихали. Як тільки наркоз почне відходити, киця сама закриє оченята.

О 17.00 кицюнька зірвалася на ноги, і пошурувала кудись. Це їй зовсім не виходило, вона майже повзла, весь час падала на бік і хиталася. Та втримати її було важко. Трохи переживаю, бо саме в цей час якось за нею недодивилася, і киця спробувала вискочити на стіл. :girl_impossible:
    Потім вона трошки заспокоїлась. Але чомусь не спала. Просто сиділа під ліжком, і дивилася на мене докірливим (як мені тоді здавалося) поглядом. Ходила сама в туалет на лоточок. Але пити і їсти почала аж наприкінці другої доби після операції.

На третю добу вона вже почала цікавитися голубами за вікном і муркотіти в мене на колінах. Але вона все ще дуже худенька (здається, боки аж всохлися), ну і, звичайно, досить-таки млява.
    Шрам від операції малесенький - десь півтора сантиметри. Він нічим не прикритий. Щодня його розглядаю, чи часом не сочиться і чи добре заживає (так радила лікарка). На щастя, все гуд.

Сподіваюсь, що ми і надалі будемо гарно відновлюватися, і що характер (вреднючий) не дуже зміниться після операції. Ні, трошки може змінитися (щоб в ліжко мені вже не пісяла :girl_crazy:), але не хотілося б, щоб вона перетворилася на покірну диванну подушечку.

7. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

nezabudka, бажаю вашій киці швидко повернутися в чудову форму!

Грайтеся з нею і не перегодовуйте (до речі, чим ви її годуєте?), і все буде ок :)

8. Vittoriya

Ти маєш на увазі, що вона похудала так, чи вона і до того була худенька досить?
    Незабудочко, як добре, що у вас з кицею вже все позаду! Тішуся, що все добре!!

9. Відповідь: Наші менші друзі

JuniorSkeptic, годую фабричними кормами :ninja:. Причина - живу сама, досить часто їжджу у відрядження на 1-2 дні. Перечитала купу інформації по цьому питанню. Та однозначної відповіді про категоричну неприпустимість такого харчування не знайшла. Порадившись з ветеринаром, перейшла з сухого "Фріскісу" на "Ройал Канін". Оскільки зараз у киці були не ідеальні аналізи сечі, беру спеціальний "Ройал Канін", який попереджує утворення каменів у нирках. Корм даю строго згідно рекомендацій (кількість корму відповідно до ваги киці). Так порадила ветеринар, бо раніше моя хвостата їла скільки хотіла, і коли хотіла. Постійно є доступ до свіжої водички. В мене протікають крани, то киця собі сподобала пити воду прямо з-під крану :girl_crazy:. Крім того, завжди наливаю в мисочку (всяке буває, вода в нас цілодобово, але..).
    Ще моя кицюня аж труситься за питтєвими йогуртами, які я досить часто вживаю. Вимагає так, що мушу їй наливати в кришечку. Сподіваюсь, це для неї не шкідливо.
    Можливо, коли я житиму не сама, і матиму змогу перевести кицю на натуральне харчування, то так і зроблю. Але поки такої можливості не бачу. :girl_sad:
    --
    Vittoriya, це вона так похудала. Дійсно боки аж позападалися.

10. gaby

gaby Member

Можливо, хтось може порадити мені перукарню, щоб недалоко від центру, де можна було б підстригти собачку. Ми ще жодного разу не стирглися в перукарні, бо досі був лише щенячий пух, але навіть коли вдома підстригали його - то собачка вся тремтіла, тому важливо, щоб в перукарні був якийсь підхід до тварини, бо точно знаю, що боятиметься. Якщо хтось користувавався такими послугами - то цікаво яка ціна. Собачка невелика, менша за болонку.

11. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

ціна близько 200 грн.(правда минулого року то було)
    біля парнокопитного є вет клініка, вроді Айболить називається.

12. Jane

Jane вєчно в бєгах...

в центрi трохи далi вiд Мiленiуму в провулку (там на кутi кафе "Люлька") - вивiска "Грумiнг-салон". Якщо не помиляюсь - в середньому за невелику собаку беруть десь до 150 грн, але треба в них попередньо домовлятись, бо приймають по запису.

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

там вже пів року не стрижуть собак. Ті дівчата переїхали кудись в район 700 річчя. Може якраз туди, про що Джейн розказує.

А ще собак стрижуть на бічній вуличці від Виговського ( там клуб собаководстства і при ньому грумери працюють), дівчина біля Аквапарку в себе на дому стриже ну і більше поки що не знаю.

14. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

а адресу не підкажете? або телефончик.
    на дому напевно дешевше.
    але чи вона б взялася на дому бернського зенненхунда тримінгувати?

15. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Так, згадала, якраз бiля "Люльки" - то дiвчата, що переiхали з Айболiту, працюють. На жаль, телефону не маю до них :sad:

16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

я вам завтра в пп напишу, точно, в чоловіка перепитаю телефон. На рахунок вашого не знаю, але нашу спаніельку вона стриже як ніхто інший. Дуже акуратно, досить швидко і звичайно шедевше ніж звичайні грумери в салонах.

17. gaby

gaby Member

І мені, якщо можна, телефончик в пп дівчини, що біля аквапарку. Мені теж здається, що на дому дешевше. Бо 150 грн. за стрижку трохи шкода, я сама за ці гроші двічі підстрижусь і на шоколадку залишиться.

18. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Дівчата, хто має декоративного кролика вдома, підкажіть як кормити, скільки разів на день. Нам подарили білого кролика і маю тепер мороку, пити з пляшечки спеціалної не хоче. Про їжу всі кажуть по різному, одні - 1 раз в день, інші-2. Які вітаміни давати і чи треба взагалі? Порадьте будь-ласка!

19. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Знайшла телефон до "Грумiнг-салону", кому треба, пишiть в пп.

20. Vittoriya

Відходить моя кицюня від операції. Як же на неї важко дивитися :sad: Вчора ледь ходила, падала, ми всю ніч її пильнували, чоловік от лиш в 6-ій ліг поспати, я трох поспала, тому тепер сиджу. Вона переважно спить, але як встає, то все хоче лізти на ліжко, на стіл, на вікно, мусимо її зупиняти. Важко їй ще з задніми лапками, от я не знаю, певно болить її там, бо як хоче йти назад, то на попі просто сунеться, вперед йде нормально вже. От щойно таки вилізла на ліжко, спить біля чоловіка. І все-одно мушу пильнувати, щоб він її часом не спихнув. Та й як вона скакати буде на підлогу :sad: як тільки вона гапружується, одразу починає гарчати.. Треба то пережити. В неті всюди пише, що кицям антибіотики виписують, моїй Олена Борисівна нічого не виписала, надіюся все буде добре...:sad: