Відповідь: Наші менші друзі Є відповідна тема, почитайте поради, які я систематизувала на початку, і, можливо, ви вирішите все-таки не віддавати вашого кота. До речі, мій кіт теж з характером, але дитину не чіпає, навпаки, уникає її.
Відповідь: Наші менші друзі Я сюди жалітися. Маю реальну проблему з кицьою - взяла собі за моду пісяти мені на ліжко. В одному і тому самому місці. Вже 4 рази. І саме пісяти, не просто мітити (це ми також проходили, але це інакше). Злюся страшенно. Ковдру запираю, але все одно запах лишається, доведеться купувати нову. Кицю сварю, б'ю (знаю, багато-хто скаже, що не можна, але в такі моменти не можу стримати свою лють), караю - закриваю на весь день в ванній-туалеті. І от справа в тому, що вона прекрасно розуміє, що шкодить. Бо як я тільки помічаю пляму - вона одразу ж ховається під ліжко, щоб я її не дістала. Але і далі продовжує своє. В четвер у нас запланована стерилізація, то я ще спитаю ветеринара, що це таке може бути. Я помітила, що таке стається, коли я не встигаю вчасно прибрати лоток, і там є какульки. То може, це через це? В нашому побуті та співжитті нічого останнім часом не змінювалося. Дозволяю я їй дуже багато. Не б'ю, не сварю (ну хіба зараз, за таку шкоду). В когось таке було? Чому вона це робить?
Відповідь: Наші менші друзі То можливо через це вона тобі мститься, бо коти взагалі такі злостиві, коли їх карати, вони знову будуть пакостити.
Відповідь: Наші менші друзі Florena, не думаю, бо то навіть якось не логічно. Їй не подобається, коли я сварю, б'ю і закриваю в ванній. То для чого знову шкодити, якщо я все одно її дістану, і покараю? Ну і що тоді, не карати? Я навпаки хочу, щоб вона розуміла, що якщо нашкодить, то покарання не уникне, і щоразу все роблю однаково - сварю, б'ю по носі, закриваю в ванній... Вона має розуміти, який результат принесе її шкода. То треба якогось котячого психолога
Відповідь: Наші менші друзі Може й треба того психолога, хто ж розбере тих котиків.Я суджу через ситуації з моїми котами, вони у мене є завжди від самого дитинства.Коли моя киця зробить якусь шкоду і я її покараю, то вона знову її повторить, знаючи , що буде покарана, буде дивитись і тікати, такі дивні ці створіння.
Відповідь: Наші менші друзі Це правильна ідея - спитати ветеринара. Неприбраний лоток цілком може бути причиною. Умгу, з мого досвіду котів неможливо відучити шкодити, можна тільки спробувати виявити причину й усунути її. А покарання в кращому разі нічого не дає, в гіршому кіт тільки ще більше озлобиться.
Відповідь: Наші менші друзі це через брудний лоток. У нас теж таке було. Візьміть собі за звичку міняти пісок щодня в той самий час. В мене, наприклад, цим питанням займається чоловік - зранку, перед роботою. міняє пісок. Щоб це було простіше і швидше ми купили такі одноразові рукавиці, тоді і руки чисті і все значно швидше. Крім того, якщо міняти пісок кожен день, то лоток залишається чистим і без запаху і мити його не потрібно. А кицю Ви не сваріть, вона Вас, звичайно, розуміє, але робить це бо Ви не розумієте її
Відповідь: Наші менші друзі Стерилізація дуже заспокоїть Вашу киця. Наша киця до того була страшенно дика, особливо часто сварилась з чоловіком: бігала вночі по хаті, що дуже його дратувало і він починав бігати за нею. Намагався її зловити і закрити на кухні. Але ті перегони могли тривати до 20 хв. А тепер вона спить цілу ніч, якщо ходить, то так, що ми її не чуємо. Стала дуже лагідна і постійно муркає Тепер вона його улюблениця.
Відповідь: Наші менші друзі Ми говоримо про пісок чи наповнювач? Бо пісок з вулиці носити дуже небажано. І я б радила спершу спробувати змінити тип наповнювача, а не міняти його щодня (все-таки це виходитиме недешево). Ми свого часу перепробували багато і зупинилися на Catsan, він найкраще утримує сморід. Повністю чоловік міняє його раз на тиждень, а між тим тільки "тверді відходи" викидаємо.
Відповідь: Наші менші друзі Про наповнювач. Ми просто його так називаємо - пісок. Ми використовуємо Барс, найдешевше він коштує в Рукавичці. Ми теж пробували Catsan, але то нічого не змінило і таки, справді, він дорогий. Якщо міняти наповнювач щодня, то його треба дуже мало на один день, тільки щоб покрило дно на 2-3 см. Але то треба спробувати декілька варіантів і визначити кращий для себе.
Відповідь: Наші менші друзі мені здається, що якраз той Catsan виходить дорогувато, я беру Санімакс комкуючий(він такого типу, як Барс), то також вибираю комочки, а раз в тиждень міняю повністю і мию лоток.
Відповідь: Наші менші друзі А ми навпаки, насипаємо майже повний лоток, сантиметрів на 10 у висоту, тоді кіт має у що загрібати свої справи. Відповідно і запах не поширюється. Але справді, кожен обирає для себе (і для кота) найкращий варіант.
Відповідь: Наші менші друзі Дівчата, порадьте мені якусь добру ветеринару клініку. я знаю, що Незабудка свою кицю везе на Любінську, але то мені так далеко... Нема десь ближче центру? Бо мені з Брюхович то якась катастрофа.Тим більше машини я не маю... Колись була на Промисловій в ветеринарній клініці, така досить нова, але була дуже незадоволена. Я там була з іншою кицею, в якої був лишай і мені там цьоця її не вилікувала, проколола уколи з великої банки і все, сказала бути спокійною. А в результаті я потім ще сама місяць хворіла жахливо і тато мій якогось ветеринара привів, який вже вилікував кицю. А отепер не знаю, хочу також простерилізувати кицю.
Відповідь: Наші менші друзі але оскільки його можна міняти раз на тиждень, а не щодня, то не так уже й дорого. Я не рахувала, але припускаю, що з дешевшими наповнювачами може виходити позірна економія. У кожному разі для мене ключовим було питання запаху, з ним Кетсан, як на мене, справляється найкраще. А та ветеринар хіба не може стерилізувати у вас вдома? Ми так мамину кішку стерилізували, все чудово пройшло.
Відповідь: Наші менші друзі А ми відмовились ві наповнювачів такого типу як Кетсан і Барс, використовуємо Суперкет. Наповнювач з пресованої тирси, запах поглинає набагато ефективніше. В мене лоток з сіточкою, наповнювач насипаю зверху на сітку(гранули великі,крізь отвори не проходять) і від маленьких справ він розмокає і осипається на дно лотка,під сітку. Великі справи він закопує зверху в цілих гранулах. Дуже зручно, набагато чистіше і економніше. Великий плюс - наповнювач можна спускати в унітаз.
Відповідь: Наші менші друзі що серйозно??? Я не знала такого. А маєте доброго надійного ветеринара?? то було би суперовим виходом з ситуації!!! ---------- Додано в 11:32 ---------- Попередній допис був написаний в 11:29 ---------- в мене киця такий не сприйняла взагалі. Та й він мені якось так нериємно пахнув, як тільки його відкрити.
Відповідь: Наші менші друзі Мені пахне лише тирсою. Спочатку кіт теж вередував, але він такий,що не в лоток не піде, тому походив годинку,поплакав і сходив. Цей наповнювач і до лапок не чіпляється. Зрештою, всі коти різні, як і хазяйки. Я дуже задоволена.
Відповідь: Наші менші друзі От ще один доказ, що кожному своє Я чула багато захоплених відгуків про цю тирсу, купила, але мені дуже дошкуляв запах хвої, змішаний із запахом котячої сечі. А ще волога тирса прилипала котові до лапок і розносилася за межі лотка. І головне, що коли я викинула її в унітаз (її не так уже й було), то він таки забився.
Відповідь: Наші менші друзі Отак заглянула нині в темку, відписала, спитала поради і не без допомоги JuniorSkeptic ми з кицею нині з'їздили до лікарки. Далеко звичайно та за й таксі я заплатила стільки ж як за огляд киці. Але я задоволена.Киця правда моя перестрашена, цілу дорогу туди мявкала, як ненормальна, але там таке хороше відношення до тваринки, так все акуратно, ніжно. То допомогло принаймні мені трохи розслабитися, бо я переживала не менше за кицю Поки що киці зробили узі, аналіз крові, ще маю завезти аналіз сечі(над цею проблемкою я поки що обдумую) і так ми її підготовлюємо до стерилізації. Надіюся нічого критичного в неї нема, правда сказали, що в нирках є запалення і печінка трохи збільшена Будем лікувати кицю