Хатні клопоти

Наші менші друзі

Posted by myla on 21 Серпень 2007 відповідей - 3.204
  1. Siania

Siania Love Life

Сходіть до толкового ветеринара, Вас проконсультують по всіх питаннях, і про виховання, харчування.
    Ніхто не каже що натуралка фуфуфу, кожен обирає як йому зручно. Як то кажуть, кожен своє болото хвалить))) Ми на кормі, і цуценята наші були на кормі, всі гарненькі, не рахіти ттт, тому я рекомендую корм. Але ніхто не каже що натуралка це погано, говоримо про плюси/мінуси.

• Подобається Подобається x 2
  2. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Думала я, думала, і таки вирішила перевести наше чудо на корми - боюсь не справитись з балансом всього необхідного в такому ранньому віці. Ну і залізний аргумент - так простіше))). Тепер питання - як то правильно зробити? Зараз має 4 годування, з них 1 - корм від заводчиці. Спочатку почати міняти на інший корм (підмішувати поступово), чи краще спочатку зробити 2, потім 3 годування, і потім сам корм, а вже тоді підмішувати? І де брати той, що підмішувати? Ще не визначилась з самим кормом, але не хочеться одразу купувати багато - а раптом не піде.

3. Gala

Gala Well-Known Member

4. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Наш вже Гайко))). В нього кожен день нове ім'я. Але йому поки все рівно))). [​IMG][​IMG]

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

• мімімі мімімі x 14
    • Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  5. Demetra

Demetra Well-Known Member

Краще порадьтеся з ветеринаром щодо харчування для саме вашої породи. І оприділіться яким кормом будете годувати. Вище Сяня давала посилання де можна порівняти склад кормів(це дуже важливо).
    Я переводила з натуралки на корм не підмішуючи корм з їжею. Спочатку замінила на корм один прийом їжі, потім через кілька днів вже два і потім повністю давала тільки корм. В той час в нас було триразове харчування. Слідкувала, щоб собака пила багато води і загалом за її станом , поведінкою. В мене весь процес тривав до двох тижнів.
    І думаю треба зразу переводити на той корм, що ви виберете. Якщо не плануєте годувати тим, що й зараз кормом, то який сенс на нього переводити, а тоді на інший? Для собаки буде додатковий стрес.

• Інформативно Інформативно x 1
  6. рижик

рижик Well-Known Member

І до нас вчора приїхав киянин
    Перша ніч пройшла досить спокійно, хоч я так і не зловила момент і наше чудо вночі обпісяло Злату. Власниця кормила його ''4 лапами'', казала що дорогих не їв. Ага, не їв - переходжу на Бріт для котят, почитала відгуки і склад і зупинилась на ньому, склад корму такий, що і самому можна їсти,замовляла в неті, бо в продажі щось не зустрічала.
    Тепер маю проблему з іменем. Чоловік вперся - Шурік, а мене щось тяжко з варіантами - Боня, Мікі. Власниця котиків підкиньте якісь гарні імена Screenshot_2016-11-03-21-55-32.png

• мімімі мімімі x 11
    • Подобається Подобається x 6
  7. Gala

Gala Well-Known Member

Жужа)))

8. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Людоньки, який він миленький:girl_in_love::girl_in_love:
    я так розумію він висловухий, але з тою його пишною гривою, на фото виглядає так, ніби він зовсім без вух:girl_haha:
    мені Мікі для нього суперово:girl_yes2:

9. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

@рижик який мімішний котик))Може Льолік? Хоча Мікі теж непогано:girl_smile:

• Подобається Подобається x 1
  10. рижик

рижик Well-Known Member

Так, то висловухий шотландець. Побачила його в неті - зразу закохалась. Довго вагалась чи то нам треба, та мала вже давно випрошувала котика- і я здалась. Тепер боюсь, щоб дітиська його не замучили, цілими днями їх гоню. Називається - не мала баба клопоту. Як його до лоточка привчили? Вже один раз попісяв в свій лоток, а лишили самого - прийшли, а він на одіяло покакав.

11. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

мімімімімі так і хочеться написати))) Дуже милий котик :girl_in_love:
    Наш тої ж породи, але не знаю чи то в них в породі спільне, бо був страшно впертий в тому питанні. Пісяв всюди, хоч у власниці ходив вже в лоток, я вже думала здурію, ніякі пшикалки не допомагали, привчили котячими ласощами.
    Але то він у вас ще дуже мало, у нього теж стрес, такі сюрпризи то порівняно нормально на початках, то вже потім було б дивно якби він себе так поводив.
    Як бачила що починає крутитись місце шукати то бігом несла в лоток, і зразу йому за це котячу "цукерку", то потім сам біг в лоток і зразу до миски щоб йому щось дали :)
    І важливо щоб в лотку йому було комфортно, не шумно поруч, щоб не нічого кота не відволікало. Бо нашому ще допомогло коли лоток запхали подалі від очей, він собі там ховається і все робить.

12. рижик

рижик Well-Known Member

А які то цукерочки?, а над горшком,думаю, з часом купити йому така закриту хатку , щоб і запаху було менше і ніхто його не турбував.

13. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Ми брали такі сухі котячі ковбаски, вони поштучно продаються у всіх зоомагазинах.

14. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я купляла своєму чеські, курка+рис чи якось так. від них принаймі не разило за кілометр тим противним запахом. а так як я планувала кота кастрували, то переживала за його нирки, нащо лишньої хіматози. у вас кошенятко ще зовсім маленьки. а тих цукерочок вистачить на довго, в нас було довжиною як сірник, то дуже зручно. а для такого мацьопи можна і а двоє розламати, щоб легше ковтнув

15. рижик

рижик Well-Known Member

Дівчата, підкажіть щодо драпачки, яка краща та що на стіну вішається чи окремостояча чи вона не завалюється?

16. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

нашому котові не підійшла жодна. тут дівчата порадили - картонна коробка. і чистий спокій. це був такий антистрес для кота. + хатка, де його ніхто не може чіпати
    але треба раз на час сміттячко змітати.

17. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Купляли таку, і то наразі його улюблена, вже 2 раз перемотували той шнурок бо порвав.
    Вона досить велика, кіт теж масивний, нормально його втримує не падає.

kogtetochki-nobby.jpg

Потім чоловік зробив йому ще таку на кутик, то царапає але без ентузіазму.

chesalka-dla-kogtey7-212x300.jpg

Давали коробку, але він їх не хоче. Просто може заховатись і сидіти, або поспати в ній :)
    Хоча в сестри кіт тащиться просто від того що рве коробки. Починайте з простого. Купіть коробку і подивіться чи буде дерти ))

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Irina Serova

Irina Serova Active Member

Мій кіт теж від коробок тащиться. Я йому віддаю коробки або від взуття, або від посилок - так йому однієї вистачає лише на пару місяців, за чей час від коробки майже нічого не лишається.

19. Хто на форумі стикався з нирковою недостатністю у котів?

20. Cybulynka

Cybulynka Well-Known Member

@Dolce Primavera, я мала сіамчика ХНН-щика старого. Що Вас цікавить? Чим зможу зі знань, поділюся.