Відповідь: Наші менші друзі песик спить на ліжку з батьками, на мому - я не дозволяю. кіт наніч йде надвір гуляти, рідко вдома лишаєтеться, але з котом не сплю і не буду спати! тим більше, що кіт гуляє надворі - а токсоплазмоз, який дихальними шляхами можна підхопити небезпечна хвороба, особливо для вагітних....
Відповідь: Наші менші друзі коли я переїхала жити до чоловіка, у нього був трьохрічний кіт Гріша (знайшов його дорослого на вулиці). Мене Гріша зненавидів зразу. Він був для мене гірший за ротвейлера. Кидався мені на ноги як я йшла, коли мила підлогу, він царапав мені руки, бо так він бігав за ганчіркою, лазив по столі, заскакував на холодильник. Вночі ходив біля ліжка, лапою стягував ковдру і лоскотав МЕНІ ноги. Ми поїхали на море, мама заходила його годувала, ми приїхали-великий вазонок (монстера) лежав розбитий на підлозі, фіранки порвані, Гріша здичів повністю. Через тиждень ще один вазонок був розбитий на підлозі. Я не витримала-чоловік віддав свого Грішу знайомим знайомих в особняк-там наш Гріша живе шикарно-любимчик тата!Вівчарці тих нових господарів він лапою поцарапав ніс, систематично з’їдає заховану не в холодильнику їжу (останній випадок-він виїв середину з морквяно-картопляного пирога, а по краєчках просто походив. Але я зрозуміла, що тварин у нашому домі більше не буде.
Відповідь: Наші менші друзі котики дуже часто бувають вредні,тому я хотіла мати лише кицю.І нічого подібного вона не витворяє.І я не уявляю,щоб могла отак за кілька років співжиття віддати її комусь.Коли їй страшно,її оченята так жалібно на мене дивляться,вона довіряє мені,може то дивно звучить,всі кажуть,що коти не звикають до людей,а я кажу,що це не правда.Ми часом їздимо на вихідні до чоловікового дому і берем кицю з собою.Вона страшна боягузка,надвір вийти то страшна проблема.Але вона не виривається з мох рук,вона так прижимається до мене всім тілом.голову свою пхає мені до шиї ,щоб сховатися.Ну направду,тварини,вони як люди, ми з ними живемо і ми за них відповідаємо,бо для них ми весь світ. І хоч моя киця також часом буває вреднувата,любить понадоїдати своїм м'явкотом просто так,але не уявляю вже ,як то без неї бути...
Відповідь: Наші менші друзі Не завжди, у мене вже шостий кіт, і тільки один був з причудами - але то в принципі було видно відразу, коли він ще був кошеням. Агресивний, бомжуватий і замазура (до речі, хоч він і виглядав, як ходяча зараза, і постійно ліз до ліжка, але ніяких болячок особисто мені чи малій не приніс - хіба що другий кіт від нього страждав: спочатку кошеням перехворів чумкою, а пізніше був неодноразово тлумлений і викинутий з вікна ) - так от, він моєму чоловікові у перші дні нашого спільного життя влаштував страшенний терор, але за якийсь час звик і пакостив не більше, ніж решті членів родини. Всі інші котики були абсолютно не вредними, та й навіть той терорист був дуже відданим і, як не дивно, обожнював малих дітей, хоча ми малу із зрозумілих причин до нього не пускали.
Відповідь: Наші менші друзі нісенітниця, токсоплазмоз передається внаслідок а) вживання м'яса, що пройшло недостатню термічну обробку, або контакту "поверхня, якої торкалося сире м'ясо > руки > рот; б) потрапляння котячих екскрементів у рот. Причому ооцисти Т. (через які й відбувається зараження) у котячих екскрементах дозрівають лише через 1-2 доби, але зазвичай господарі чистять лоток раніше в) внаслідок переливання крові
Відповідь: Наші менші друзі Токсоплазмоз не передається таким способом, абсолютно погоджуюсь з дописом JuniorSkeptic! Хвороба для вагітних звичайно небезпечна, тому лікарі радять ще до вагітності завести собі котика, щоб в організму виробився імунітет (адже 90% котів переносять таксоплазмоз, але самі ним не хворіють). Дівчаткам краще мати котиків в домі ще з дитинства, щоб пізніше не було проблем.
Відповідь: Наші менші друзі дякую, хоч знатиму! ато по стб ще не таке почуєш ---------- Додано в 20:55 ---------- Попередній допис був написаний в 20:34 ---------- як після такого можна такий смайлик ставити!????????7 :eek::eek::eek::eek::eek::eek: в мене кіт надиво спокійний і милий.... без проблемний повністю! навіть нема до чого придертись і дуже-дуже люблячий!
Відповідь: Наші менші друзі Це у них такі котячі забави були. Старший хитрий Моша таким чином намагався позбутися наївного недосвідченого конкурента. Насправді наші вікна невисоко, нижче 2-го поверху, летіти недалеко. Мошка і сам неодноразово навертався, коли пробував доскочити з дашка над вхідними дверима до підвіконника. Ми тільки й чули, як скрегіт пазурів по блясі переходив у такий звук, ніби каменюка звалилася - у нашого звіра очевидно були проблеми з амортизаторами, оскільки приземлявся він завжди із страшенним грюкотом.
Відповідь: Наші менші друзі В мене ніколи не було ніякої живності. Моя мама казала "в квартирі недам розводити бруд і сморід". Але пригадую все дитинство мріяла про домашнього улюбленця. Коли моя малеча почала називати себе кицею, бігати по вулиці за кожним котом, та благати, випрошувати котика всією сімєю(особливо з свекрухою) порадились і вирішили кота придбати (тим більше, що живемо в особняку) Рік назад моїй доні Миколай приніс рижого коцуряку. Довго вибирали імя. Я хотіла назвати Йосік, але малеча десь почула і назвала Чіпс. Наш котик суперовий. Скільки мала з ним не бавилась(а в своїх забавах вона використовує його частенько) - жодного разу "не висловив" невдоволення, не подрапав. Їй цікаво за ним доглядати, годувати. Кіт сам навчився ловити мишок. Літом майже щодня приносив нам під двері якусь живність (два рази навіть кротів зміг зловити). Характер в котика незлобливий, ласкавий. Дуже любить сісти на руки кому небудь і муркотіти вголос. Кіт наш член сімї. Ми жартуємо, що якшо так піде далі , то прийдеться в школу віддавати ))) Все добре в тому котикові, але має одне АЛЕ... Цей свин може час від часу налюрити десь поза своїм лотком( і обирає для цього свіжовипрані чисті речі)(((. Одного разу (коли він спав ще з нами). Спить Чіпс мені в ногах. Серед ночі відчуваю на собі погляд. Прокидаюся, а ця коцуряка дивиться мені ніжно в очі і лапкою на моїх ногах заграбує, заграбує...заграбує ))). Дістав добряче. Перекочував в коридор. Через певний час налюрив моїй свекрусі в мешти. Перебрався на вулицю ночувати. Поки було тепло, то спав там. Тепер знову спить в коридорі. А ми всі почали знову гарно та чемно ховати взуття.
Відповідь: Наші менші друзі Якщо це не якась проблема з сечовим (що навряд, бо котик у вас молодий), то може допомогти кастрація, зараз роблять під місцевим наркозом, швиденько і без ускладнень, це ж не кішка. А з мештами мені колись допомогла порада легенько припорошити підлогу в тому місці червоним перцем.
Відповідь: Наші менші друзі Кастрацію провели ще в піврічному віці. Він у нас "женщины не знамши". Нічого не мітить ні на вулиці ні в хаті. Просто натура в нього така. Розумний кіт, але час від часу може утнути таку штукенцію( з люранням). Робить він це не часто і не завжди в те саме місце(тому всю хату перцем не обсипати). Нам казали, що колись пройде, він ніби так хоче показати, що головний в нашій хаті. З роками розуму додасться. А наразі чекаємо його прозріння і ховаємо взуття з одягом))))
Відповідь: Наші менші друзі це було його улюблене місце схову... тут йому всього кільк арочків... фото скановане
Відповідь: Наші менші друзі Ой, якраз згадала - в співробітника є коцур, який постійно пісяв в капці , тому він часто приходив на роботу з матом і мокруватими ногами. А одного разу кіт зробив твердий "подарок" і цілий день від того працівника всі просто шарахались .
Відповідь: Наші менші друзі Наша киця теж робила нам такі чуда, ми вже не знали, що придумати. Потім дійшли висновку, що вона нам так показує, що їй треба міняти пісок. от коли ми почали міняти пісок кожен день ця проблема зникла повністю.
Відповідь: Наші менші друзі Пару місяців тому захотіла змінити пісок більш вигідним і кращим наповнювачем-щоб і запаху не було, і в туалет можна було змивати... І от коли ми з піску перейшли на тирсу, то я дуже довго дивувалася, чому вона "суха і зовсім не пахне". А потім почала знаходити по квартирі точки, де наша киця нишком пісяла: то на кухні в кутку на килим, то далеко попід ванну, то вмудрялася залазити за газову плитку (вона у нас без задньої стінки і пісяти в ту нижню шухляду)!.. Допомогла лише капітуляція-в хаті знову котячий пісок і ... сухі килими...
Відповідь: Наші менші друзі Мої звірі також тирси не визнавали, Бакс мучився-мучився і таки сходив, але запах від тої тирси був просто неймовірний, довелося бігти за котячим піском (ми купуємо "Макс", там ще завжди іграшка в пакеті додається). Колись переглядала якісь зоотовари в інтернеті і надибала новинку - накладка на унітаз з вбудованим лотком-сіткою. Так і уявляю, як господар жене до виходку, а там улюблений котик сюрприз у сітці залишив....
Відповідь: Наші менші друзі Веронічка-Полуничка В нас була така сама проблема, я вже не знала, що робити, і віддавати шкода, а речей тих вже не повернеш Тоді мені моя свекруха порадила зробити ось що: купити засіб, який дезінфікує підлогу (я купила Бреф), помити всю підлогу, всю-всю. Мити так кожен день протягом декількох днів. Особливо, щоб хлоркою смерділо саме там, де полюбляє дзюрати ваша киця. Всі речі здали в хімчистку -ВІДПРАСУВАЛИ!!!! Я не вірила своєму носу, коли нюхала моє улюблене покривальце Кожен наступний раз, (а їх було всього 3) коли моя кицька знов бралась за старе, я брала її за шкірку і легенько тягнула до місця "злочину", щоб вона заздалегідь знала, що її чекає. Тикала її мордочку в "ЦЕ", вона звичайно протестувала (тільки не лупіть!!!!!), і відпускала її. Через хвилин 15 кормила її, спокутуючи свою провину - уявляю, як неприємно, коли тебе занурюють в....: А ще я викинула її туалет і купила їй новий. Погоджуюсь з Tanita:тепер мию його пару раз на день. Зато всі помічають, що в нас вдома взагалі немає запаху тварин!!!! І кицька наша вже півроку як не дарує нам такі подарунки. А ще знайте, що так кицька показує своє невдоволення, отже їй щось причиняє дискомфорт: чи немитий туалет, чи пуста миска, чи відсутність води, чи часті гості, яких вона не любить...... Щось її не влаштовує. Доречі ми піском не коритуємось: так набагато зручніше!!!! І економніше!!