Ми також наповнювач на сіточку насипаєм... дуже зручно мити, все стікає в лоток і гранули менше вбирають (рідше треба їх міняти, відповідно економніше) і киці туалет виглядає чистим ))
у мене як була одна кицька, то постійно стояло 2 лотки, а тепер з"явилась друга, то тепер стоїть 3 штуки. То оптимально (два на одного кота), навіть так радять і заводчики, і ветеринари (особливо коли є проблеми з туалетом)
я це все розумію, що коту кращє багато лотків і т.д., але ванна не резинова, заставити її лотками не варіант, бо ванна впринципі наша а не кота, і переступати через лотки створить купу нехзручностей, про те щоб ставити лоток десь посеред квартири - мови немає, малі діти і неестетичність. Дзвонила до заводчиці, кошенята ходили в туалет в один лоточок навіть як там хтось пеед тим сходим в туалет, то я напевно його розбалувала. Будем з цим працювати. За запригування у ванну одразу дістає холодний душ, навіть як то запригування заради цікавості. Буду ставити запасний лоток коли надовго їдем з домую. Два лотки в звичайні дні ніяк. Цікаво як швидко і чи навчиться на унітаз, бо це найоптимальніший варіант.
У батьків кіт ходить на унітаз - спочатку там була кришка з лотком, за кілька днів сам наповнювач, потім забрали наповнювач. Правда кришку лишили, мама вирішила, що того з кота досить. Кришка як з відра від фарб інтер'єрних, в місці де кіт всідається більшичка дюрка і ще пару по перемитру про всяк випадок.
Дякую, я, як завжди в стресових ситуаціях, торможу. Тільки зараз такий жаль почався і подив, що сама йому по фейсу не вліпила, ніяк не захистила свого песика. Щойно підходила до нього, схлипує дивно і повизгує, коли його гладжу. Борони Боже, той негідник щось зробив моїй собаці... Я багато різних ветів бачила, але навіть подібного ніколи. Я лише запитала - так, як і тут в темі питала, ніяких заламувань рук і тп не було. Якби він зразу "показав" - після того, як спитав в мене дозволу і пояснив, що робить, було б зовсім інша справа. Він це зробив несподівано і, що головне, з озвірілістю якоюсь - зараз дивуюся, як це я мовчки слухала, як мені з нездоровим щеням відмовляють у наступному лікуванні. Тільки за те, що зі слізьми тихо попросила пустити песика. Він люто кричав, розумієте, я сама не могла в це повірити, просто мовчки пішла... Абсолютно неправильно. Може, я недостатньо емоційно описую? Фактично, я отримала на рівному місці сильний стрес, і моє щеня, яке тільки оживати почало, теж. Психічно неврівноважених і жорстоких людей поганою мітлою треба гнати з професії, нерозривно пов"язаної з добротою і розумінням. Уявіть собі, як маленький собачка бавився і раптом його дико схопили, почали трусити і несамовито волати. "Спокій! Спокій, я сказав!" Якого спокою той неадекват вимагає від, фактично, немовляти - і ще й не будучи тим, кого пес мусить слухати? Собаку карають за провину - за що той дєятєль покарав мого цуцика - і мене, разом з ним? Непрофесійність повна, хамство як чоловіка до жінки - навіть не пам"ятаю, щоб на мене так вирячувалися, так і ветлікаря на робочому місці до клієнта.
В мене те саме. Кіт може ходити на старий наповнювач довго і нудно. Але є одне але- він пісяти ходить завжди на ліво, а какає з права, а не в лоток. Навіть якщо лоток чистий все одно він в нього не хоче ходити по великому. Вже і міняли місцями і давали другий лоток, все одно це має зробитися на підлозі
достатньо емоційно я ж написала - що ветеринар зробив прям "по книжці", але він мав то пояснити, показати "на пальцях", порадити почитати літературу БО "укрощєніє строптівого" це справа власника і лише його, особливо коли собака маленька і у власника достатньо сил щоб її втримати і приборкати. все решту - як це було зроблено, гиркання і т.д. - то дуже непрофесійно, без запиту і без, що найголовніше, дозволу власника.
Зрозуміло. Знаючи, що в мене 3й собака, мав би розуміти, що елементарні речі я і сама знаю. Якщо виникли питання, то означає, що ситуація нетривіальна і поради шукаю відповідно не такої, що на поверхні знаходиться.
проводила сьогодні коту профілактику від бліх-мала накапати крапель на холку, але кіт викручувався як вуж і вийшло трохи збоку...тепер переживаю щоб не облизав, і не витру бо ще більше намочу і рознесу по шерсті і хто зна як прореагує-засіб "Hartz Ultra Guard"- на гривень 15 дешевший за "Адвантеж" але німецького виробництва і ніби казали мені непоганий..сиджу розгублена..хто мав такий казус?
Мій кіт якось умудрився полизати лапу, якою дістав до місця, де обробила "Advantage". Літав кулею по хаті, вдарявся в стіни, двері, з рота валила піна. Я його зловила,промила рот і лапи, потім вже дзвонила до лікаря. То казав, що якщо трохи лизне, то нічого страшного, промити, можна напоїти водою зі шприца, або сметою чи вугіллям розчиненим. А якщо сильно налижеться того, і будуть симптоми отруєння, то скоренько в лікарню. Такщо поки ви просто спостерігайте. Ще поки кіт був малий, я на нього шкарпетку одягала, щоб не злизав))))
То як то? Ану детальніше,бо в мене щоразу з тими каплями такий страх, як не стараюсь, та вона потім вилизує себк, ту голову закидає так, що мені все здається, що таки дістала язиком і нализалась.. А капати мушу періодично, бо має алергію на бліх
та робите в шкарпетці 4 отвори для лап,відрізаєте носочок і одягаєте на кота. головне так зробити, щоб "комірець" до вух доходив --- дописи об"єднано, 7 Червень 2015 --- типу так, але то для сміху на коту оділи.
Я відрізаю носочок,прорізаю дві дірки для передніх лап і натягую на кота. то виходить як кофтинка, бо задні лапи і таз вільні і не в шкарпетці.
Купили мої хлопці собі "забавку" - цуцика лайки. Я, коли ще з батьками жила, займалась собакою, але вже все позабувала, і то була такса - зовсім інша історія) Велике прохання, скиньте сайт з інфою про харчування (плануємо натур.), як правильно розрахувати порцію, що давати Сьогодні чоловік купив для цуцика, не повірите, свинячу піджарку (хто не в курсі, то таке жирні-жирні шматочки) І хоч я казала, що займатись собакою не буду взагалі, так як наразі не хотіла пса, ще й такого, але шкода малявку Так, про харчування прочитала загалом, а може хтось озвучити свій варіант? І з мяса, що і де купуєте, буду вдячна Щеня щеплене, від кліщів сьогодні обробили, коли до вета йти? --- дописи об"єднано, 8 Червень 2015 --- Відносно кліщів - як правильно витягти (нам радив хірург, який видаляв кліща сину) - не потрібно капати олії, треба лише пінцетом викручувати (НЕ тягнути) проти годинникової стрілки
вам мали порекомендувати власники його попередні чим годували, і чим годувати перший час, щоб різка зміна харчування не вплинула на стан здоров'я. і, заодно, повідомити, коли гнали листів, коли були щеплення і коли наступне повинно бути, заодно і ветпаспорт надати.
Ветпаспорта нема З чоловікових слів годували кашами "на мясі" (до слова, свинину цю я конфіскувала в чоловіка, псові не давали) Про прививки - теж лише зі слів /ррр, зла на чоловіка - він не усвідомлює, що лайка - то не хомячок/ Питання мяса для собаки відкрите, якщо хтось годує натуралкою, буду вдячна за поради Думаю купити більше, напорцювати і заморозити
Я пошукаю підбірку для початківців. Свинину точно не можна. Але обов'язково зверніться до власників мами та візьміть наліпку з ампули зі щеплення