У нас довкола теж багато таких, їх господарі намагаються взагалі не спускати, бо вони втікають і їх тоді по 2-3 години всі ловлять гуртом. Та й на повідку собака мало керована, рветься, стрибає і виривається (це все кімнатні варіанти утримання) І є аж один, що теж проживає у однокімнатній квартирі, проте він бігає щоранку та щовечора з господарем (той на велосипеді), взимку катає санки на дачі з дітьми та дорослими і т.д. От саме цей один пес і гуляє добре на повідку, ходить спущений на вигулі.
ще треба враховувати і де проживатиме, якщо на вулиці, то брати не з короткою шерстю, або ж брати на весну і тоді робити утеплену буду у вольєрі
Щось я зовсім не визначена...річ в тім, що це не терміново, в планах побудувати нормальну огорожу, ато й перейти в нову хату, тому по- троху вимальовую собі уявлення про майбутнього собаку. Певно психологічно легше мені думати про середнього розміру собачку, якого здебільшого тримали б в хаті, а справляв потреби він би на дворі. Варіан прив'язі не розглядаю. Вольєр...можливо, але найпроконтрольованішим мені всеж видається варіант хатній, хоча, як це виглядатиме, коли господарі більшу частину дня будуть відсутні? Не знаю Та й лякають мене порції приготування їжі для великих собацюрок))) От така я - невизначена
На це не покладайтеся) Для початку - який самий "розум" розглядають в тих рейтингах?) Гарячий приклад з мого життя) Коли гуляла з Бу, всі питали, як я його навчила апорт носити) З теперішнім щеням вирішила звернути на це увагу, бо не вчила, ніби) І так і виявилося - він сам приносить, тільки кинь) А команди звиклого для, наприклад, вівчарок, послуху, його вчити доведеться і боюся, планка все одно падатиме - бо швидкий і кмітливий він, але виведений для інших цілей) Неможливо міряти собак різних порід однією міркою: далматини краще від пуделів опанують біг за рухомим об"єктом, а коллі випасатиме овець ліпше, ніж доберман)) Та і двох однакових собак однієї породи годі знайти. А людям, в свою чергу, різний "розум" собаки потрібний. Хтось хоче, щоб песьо не заважало, хтось - щоб чужих не підпускав і тп. А тепер жалілка. Мої вихідні пройшли під знаком: "ховайся, хто може". Бігаю за пупселем без віддиху, через ПМС чую, що починаю звіріти. Через втому, а головним чином, що ніяк до нього не доходить, що на хазяйку не можна люто кидатися і кусати. І, головне, ступінь отієї люті підвищується, замість понижуватися. Не бачу жодних натяків на розуміння.
маю суттєве питання до власників котів/кішок Значить ситуація, кіт вранці поки ми спали сходив у лоток, попісяв, ми звичайно спали і не бачили цього, лоток ніхто не помив. Кота приперло ще раз, тепер вже "по-великому", оскільки лоток був не помитий він не знайшов нічого кращого ніж запригнути у ванну і наваляти там)) І я вже неодноразово помічала, що він наприклад пісяє, я мию лоток і він одразу біжить туди ж какати, а якщо я тільки мию а він вже крутиться і лапкою собі місце шукає, то швидко домиваю лоток і під нього ставлю. Кіт-аккуратіст це добре, але не зручно часом. Як бути? Якщо ми довший час не вдома, ставити два лотки? А якщо ми на цілий день десь поїїдем, то туалет влаштує в багатьох місцях? То нормально для кота вимагати чистий лоток чи це тільки наш чистюля? Чи легко з лотка з решіткою перевчити на лоток з наповнювачем, і чи вирішить наявність наповнювача ситуацію коли кіт сходив в туалет один раз, а потім захотів ще раз? Бо какання у ванну мене вообщє не влаштовує ніяк. Це звичайно кращє ніж на коврик у ванній, але гірше ніж в лоток)
В нас лоток з решіткою, а під решіткою в лотку - наповнювач. Ходить на нього постійно і ніяких "сюрпризів" по хаті
для чого на постійно? він протягом місяця що живе у нас чудово справляв всі свої справи в один лоток, хтось вдома є завжди, і лоток завжди миється. Я думала доставляти другий на той час коли ми довший час не вома. На постійно для 2-х лотків місця у ванній не передбачено. який саме наповнювач? Тобто кішка навіть попісявши туди вважає лоточок чистим? наскільки того наповнювача всередині хватає? чи міняєте кожен день? Запаху немає? А як покакає а потім захоче попісяти, вона ж вже бачить що лоток брудний? Я в перспективі взагалі хочу його навчити на унітаз, бо він виросте дуже крупним котом, і лотки треба не маленькі, бо ж не буде він в них прицілюватись а має комфортно в них сідати. Ну і варіант 2 лотки на постійно - напісяє в один, напісяє в другий, а у ванну наваляє бо обидва брудні. Хочу вирішити ситуацію з допомогою одного. А якщо не на решітку а просто сипучий наповнювач, то він йому не підійде якщо вже до решітки звик? І якщо сипучий то який кращє?
Я б радила наповнювач однозначно, як на мене то мінінгіт постійно фанатично мити лоток... Наповнювачі є різні, силікогелеві, до прикладу не пропускають запаху взагалі, але і ціна відповідна. Дешевші, якшо прибирати щодня тверді випорожнення, то рідкі без проблем поглинатимуться до тижня часу без запаху. Але в мене великий, глибокий лоток, насипаю більшу половину його вмістимості і маю спокій. Правда в мене 2 кішки, тобто вдвічі швидше лоток приходить в непридатність. В мене інша проблем котяки мої звикли до дорогого наповнювача і тепер менша відмовляється від інших) пісяє поруч з лотком...
Ми купуємо ось такий гранулят Саме так. Гранулят вбирає запах. Є ще з ароматизаторами, але в нас звичайний. Від вологи він в 2-3 рази збільшується в об'ємі, тому після миття лотка насипаю на дно гранулят в один шар. Замінюємо раз в декілька днів. В кімнаті, де стоїть лоток - запаху немає взагалі. Какає вона здебільшого в нашій присутності, бо любить, щоб поприбирали відразу.
Описую сьогоднішню ситуацію у ветеринара Тараса Гудими. З цуценям була в нього вдруге, в грудні консультував щодо стану попереднього мого песика. На початку прийому запитала, що робити з "нестримним" характером цуценятка. Поговорили про те, що слід карати (а я і караю, газету вже сама боюся - а йому ані хни), далі про подальші дії - песеня в той час бігає по столу, лащиться. Під сам кінець розмови потягнувся до кишені лікаря - і той як схопить його за холку Головне не те, що за холку - а як це було зроблено. З криком, стиснув щосили, щеня від жаху впісялося, від болю плаче - я попросила відпустити, він замість того ще тріпати почав ним. В песика почалася істерика, я оніміла просто, прошу пустити знову - озвірілим тоном мені: "Ви в останній раз в мене на прийомі!" Нарешті поставив собача, взяла на руки, гладжу принишле звірятко - "Вдома його жаліти будете!" Це лікар? За етичними нормами, в господаря навіть на "погладити" собачку дозвіл треба просити, не те що тріпати ним і кричати. Я не просила "виховувати" мого цуцика і в житті би не дозволила хапати його за загривок і трусити десь в метрі над столом, це обурююче просто. Про реакцію на мене як на клієнта закладу взагалі мовчу. Вирячені очі, вереск, куди й поділося сюсюкання першого прийому. Тішуся, що ніхто з моїх чоловіків не поїхав зі мною - був би мордобій за таке поводження з собакою.
@Finya шокована, співчуваю...Дивно, я за 2,5 роки такого ніколи не бачила. Ні з ким, хоч часто і в чергах сиділа...та й купа знайомих до нього ходить... Ну і мою собаку він зустрічав поцілунками і обнімашками, завжди, щоб не було... Думаю саме це було ключовим подразником. Ви на свого цуцика "наговорили", а він мабуть вирішив продемонструвати як собаку поставити на місце. Впринципі, як собака Вам робить дуже сильно боляче - то її власне мусите поставити на місце. А взагалі ветеринар і кінолог - різні речі, це як порівнювати серед лікарів для людей хірурга і вихователя... Своїм запитанням Ви наче дали йому добро показати майстер-клас з покарання цуцика... Дуже прикро що так сталось.
приготування їжі в великій кількості - проблема першого року життя, потім собака їсть менше(ну якшо не брати сенбернара) --- дописи об"єднано, 3 Червень 2015 --- Мої вихідні пройшли під знаком: "ховайся, хто може". Бігаю за пупселем без віддиху, через ПМС чую, що починаю звіріти. Через втому, а головним чином, що ніяк до нього не доходить, що на хазяйку не можна люто кидатися і кусати. І, головне, ступінь отієї люті підвищується, замість понижуватися. Не бачу жодних натяків на розуміння. [/HIDE][/QUOTE] ту проблему треба усувати, бо терорист в хаті буде варто звернутись до кінолога, хоча ми цю проблему побороли самостійно ще до курсів виховання --- дописи об"єднано, 3 Червень 2015 --- от у вас може бути проблемка з чистоплотним котиком( в мене в сестри такий. правда ходить на пісок, але 2 рази на мокрий - ніні! мають проблему! два горшки не помогли.то специфіка така, напевне мусите змиритись. --- дописи об"єднано, 3 Червень 2015 --- теж думаю шо за порадою не туди звернулись( але більше після такого я б до нього не пішла(та і песик думаю був би не в захваті...
А взагалі ветеринар зробив правильно .(от лише те, що так має робити господар). Саме так виховує малечу мама чи вожак зграї. Малий має скоритись. Він мав пояснити просто як це зробити вам.
Ну власне, з його сторони це було некоректно, так як він тільки лікар, і може рекомендувати, але аж ніяк не виховувати...
Про лотки - я певно щось не так роблю, але в нас наповнювач насипаний над сіточкою. Киця ходить лише в лоток, міняю раз в 2 дні, все ок, їй старе не заважає))
наш закопувала в пісок, ми ставили 2, як їхали на 1,5 дні. з наповнювачем було складніше. за ванну - діставав пару раз, бо міг взагалі обминути лоток, навіть при сухому. ну кагбе в нас змирився кіт.