Наші маленькі генії

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Annjutka, 4 Вересень 2009.

1. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Відповідь: Наші маленьки генії

Таааак.... Мені здається, що ми так плааавненько перейшли на зовсім іншу тему:)))) і замість того, щоб
    обговорюєм зовсім інше:)
    Давайте дійсно ділитися досягненнями діток!:))))))))))

• Подобається Подобається x 4
  2. natusik

natusik Well-Known Member

головне щоби дитині було цікаво щось вчити-це і показник того, що вона до цього доросла.А через нехочу чи не можу-ніц доброго не вийде.Всі дітки різні і великі індивідуалісти.Моя мала дуже любить, коли їй читають, напевне вже з 1,5 року.А пацан хіба книжки дере і забирає.Вона з 2 років реченнями спілкується, а він ще майже нічого добре не говорить, але все розуміє.

• Подобається Подобається x 4
  3. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Сьогодні моє чудо в вікні сказало "песик" на псиська зі стоянки, я така рада-рада, моє голубятко росте :)

• Подобається Подобається x 9
  4. Tanyunya

Нагадали:))):girl_haha: Моє чудо теж сьогодні каже, дивлячись телевізор:"Мама, дивись, пееес!". Я мию посуд на кухні і відмахуюсь, мовляв, добре, шо я пса не бачила? .Він знову те саме. Приходжу в кімнату - нема пса! По телевізору якісь там миші бігають, а він далі - пееес! пееес!!! Виявляється, то був дитячий фільм про мишенятка ПЕРЕСА!!! :girl_haha:А зовсім і не пес:):girl_haha: Отакі наші досягнення- майже в чотири роки ще не вимовляємо букву "р"!:girl_claping::girl_claping::girl_cool:

• Подобається Подобається x 2
  5. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Ой, Ксюшка теж не вимовляє багато літер, але не переживаю з того приводу. Всьому свій час. :girl_cool:

• Подобається Подобається x 1
  6. Dobra

Dobra Well-Known Member

Моїй доці зимою буде 4 роки. Більш-менш освоїла Фотошоп. Розуміє роботу зі слоями. Вона просто підглядала за мною, як я деколи працюю. Її впразило те, як можна поміняти фон на фото, і вона почала за мною шпіонити. Я її по трошки даю компютер, і зразу стараюсь на щось відволікти. Але ми всі в шоці.А в бабусь від споглядання як вона працює волосся шевелиться. Просто лазить собі по папках, знає орієнтовно, яка програма для чого. В них якась вроджена інтуіція, чи що.

7. In4a

In4a Well-Known Member

Ото діти пішли... Капець... :girl_crazy:

8. Nata

Nata Well-Known Member

Петро у два роки знав абетку, всі марки автомобілів, котрі їздять вулицями (ще не всі вимовити міг навіть), кольори із відтінками... Тепер він складає склади, легко вчить вірші, додає-віднімає до десяти, компутер - улюблена забавка. Вміє включити свої забавки, завантажити пейнт і писати татові каракулі в аську :)
    Днями запитав мене щось в стилі "а чому в цій папці немає документів" (татова наука :))
    А Дмитро росте нормальною дитиною :) Вчиться потрохи життю, мислить як філософ, гармонійно розвивається і ми всі з того дуже тішимося.

9. Dobra

Dobra Well-Known Member

Та ми самі в шоці. При чому непосидюча, вчитись не дуже хоче, хіба те що зловила на ходу.
    От я і думаю, треба розвивати в основному те, до чого є нахили, до чого дитині була дана Божа іскра. Багато залежить від спосережливості батьків. Основне влаштувати такий момент, щоб дитя вловило кайф від того, що воно щось зрозуміло, щось освоїло, а далі то вже як наркотик.

10. olya_d

olya_d Well-Known Member

ага...І вже не здуриш їх.. Днями мій малий хотів, щоб я включила свою гру, а я сиділа в неті. То й кажу йому, що не закривається вікно, певно зависло. А він мені: мама, ти шо забула? Натисни на хрестик, щоб закрилося, а як не закривається, то перезагрузи!

До свого компа його не підпускаю, бо забагато мені намудрував. Деколи по святах даю йому побавтися на ноуті, має там своїх кілька ігор для розвитку пам"яті і логіки.

11. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

В Києві стоїмо в пробці, 6 поліс, односторонній рух. Марко коментує всі авта - синє субару, білий медедес і т.д, бачить над головою купа стрілок - знаків з напрямком руху, і каже - о мама, дивися - знаки стрілка, тут нап"яво, тут на ліво, пауза .... а тут нагору в небо теба летіти... :)

12. viltis

viltis Well-Known Member

За дні вимушеного сидіння вдома я виявила стільки прикольних вмінь мого Яська:

1) злізає сам з ліжка ( великого), підповзає до крісла-качалки (стоїть на підлозі), включає сам вібро-режим, залізає на то крісло. В полі йго зору опиняється книжка, він кричить "МАма, дай", я даю його книжку, і він її з ТАКИМ розумним виглядом листає:)))

2) про те, що він може встати раніше нас , доповзти до пульта і включити телевізор я вже здається писала, а тепер навчився включати двд:)))

13. adyl

adyl Well-Known Member

А ми вже пів місяця, як самі встаємо і вже потроху ходимо тримаючись за диван:) до 8 міс. точно вже будем ходити. В моєї Ані все так швидко: навіть толком не сиділа (і не дуже то хоче всидіти на місці), троха поповзала і вже давай ходити:)

14. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Сьогодні застукала, як САМ бавиться динозавриками в "Рукавичку" (Замість рукавички - банка, далі діалог "Стук-тук - Привіт - Можна? - Можна!" і кидає в банку)

15. Sonne

Sonne Well-Known Member

Може то б я за Вами попідглядала, а то щось ніяк не можу дати раду:sad:

16. Tanyunya

А вам вже є 4 рочки?:))))

17. Натуся

Натуся Well-Known Member

Побарували моїй красуні бабуся з дідусем на день народження абетку у вигляді піаніно, ну і сидить вона,натискає на всі букви,потім на слова і звуки, а потім натискає по порядку Ноти,Цимбали,Гітара,Флейта і Дудка...Я офігіла,кажу натискай ще раз...вона натиснула ще раз все,що пов'язане з музикою...і ніхто її тому не вчив...навіть не розказував...вона сама те відчула...тепер сидить довольна і каже "музіка ":girl_claping::girl_claping::girl_claping:і знову повторює:)

18. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А моє чудо має таку рамку-вкладиш з тропічними тваринами, улюблена в неї жирафа-в неї вафа:girl_crazy:,
    тримає в руках і по порядку прикладаючи до інших отворів говорить: ні! ні! ні!, доходить до місця де має бути жирафа-ось є і пищить від задоволення:girl_haha:, чудо одним словом.

19. SPRING

SPRING New Member

Моїй малечі 2.6.,а він вже вміє включити комп"ютер,знайти потрібну папку, а в ній мультик чи гру, яку він хоче. Його цього ніхто не вчив, просто бачив інколи, як це роблю я.

20. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Штефко обідає і раптом каже: "гама буде падати в животик, і там буде Динька (Магдаленка)".
    Сьогодні приходить до мене і питає: "мама, ти хочеш годувати Диньку? Ти маєш цицю! Будеш годувати Диньку?"
    Щоразу, як Магдаленка плаче у своєму кріселку, він включає їй музичного зайця і каже: "не пач!":)
    Отак він сестричку любить!