Наші кухонні прибамбаси

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Milka, 22 Січень 2010.

1. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Відповідь: Наші кухонні прибамбаси

Мій килимок якраз в розмір духовки. Як кладу на деко то якраз поміщається і загинається трошки по боках. Тісто на завиванець, слойки, булочки, піцу там замішую тепер. І мити зручно.

2. Kasia

Kasia Well-Known Member

а в мене килимок з колами. типу розмірами коржа.. і ті кола такі виділені чи як..
    короче мені заважають..
    не знаю де його діти тепер

3. Alicia

Alicia Well-Known Member

В мене також з колами, але вони є лише з однієї сторони.
    На килимку роблю все з тіста, хотіли мені батьки розкаточну дошку привезти, а тепер самі хочуть такий килимок - скрутив і місця не займає багато. Тісто не липне ніколи, вареники-пельмені робити стало простіше.

4. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

А де ви ті килимки купуєте? Зайшла вчора в епіцентр, там був лише tacoma за 220 гр...Моя жабка сказала"ні"... А мені дуже такого треба

5. MYR

MYR Member

Я свій в Ікеа брала, задоволена, але він дуже великий в духовку не влазить я на ньому тільки замішую/розкачую.

6. Натуля

Натуля Well-Known Member

А хтось маэ тісторозкаточну машинку?

7. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

таку що полосками розкатує? я маю. і макарони нею роблю

а чим простіше?

8. Alicia

Alicia Well-Known Member

Я колись дошку присипала борошном, коли розкатувала тісто (і це мені не дуже подобалося, коли все в борошні), а на килимку цього не потрібно, там тісто взагалі не прилипає ніколи.

---------- Додано в 18:29 ---------- Попередній допис був написаний в 18:28 ----------

Купувала в нас на форумі у Люди-Златовласки.

9. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

для мене це надзвичайно корисна і потрібна штука. в мене італійська, фірма Термозета. макарони роблю зараз дуже швидко. а ще я її використовую для розтачування тіста на вареники і пельмені. потім вирізаю варенички круглою формою. таким чином вони в мене всі однакової товщини і розміру (дуже не люблю тачати тісто). + в тому, що полоска тіста займає мало місця, а щоб руками тачати, то треба майже весь стіл.
    купила мамі тісторізку фірми Kaiserhoff за 200 грн. ну моя трохи краща по якості металу. але та також досить непогана. головне наловчитись, хоча там нема нічого складного. до речі, якщо тісто тверде і його важко вимісити до однорідності, то можна пару разів прогнати його через тісторізку.

10. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Хочу купити собі спеціальний ніж для чистки риби. Хто який має?

11. Seppy

Seppy Active Member

Я маю чайну ложку, найкраще допомагає :) (ще маю різного роду чистилки, але ложка перемагає)

12. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а не важко "розкачувати"? я все боюсь, що я почну пропускати те тісто через валки, то на другому оберті застрягну і не посунуся далі. сил в мене в руках дуже мало(((

13. Galysik

Galysik Well-Known Member

я теж маю, суперова штука, потрібна на кожній кухні, де готують.
    у мене приблизно така
    зробила собі подарунок на Миколая, і купила в основному для пельменів, так як у нас хороших пельменів, які не страшно дати дитині, не купиш - вирішила купити і робити їх сама. Але тоді я й не думала, що користуватимусь нею так часто. Зараз експлуатую активно, 2 рази в тиждень як мінімум. Пельмені готую нам на сімю і ще сестрі морожу і передаю :) Проізводітєльность, як кажуть, на висоті :)
    Ще докупила собі в Ашані таку пельменницю (пробач, Бойкот)
    [​IMG],
    з нею діло іде як по маслу. Тісто мішаю в комбайні або хлібопічці.
    Ще лапшерізка чудово розкачує тісто на лазанью, на Спартак, чебуреки хочу спробувати, вареники і пельмені, ну і макарони домашні на яйці - це супер! Хто ще вагається - рекомендую придбати.

---------- Додано в 14:18 ---------- Попередній допис був написаний в 13:13 ----------

В той-же день що і лапшерізку, я собі прикупила ручний різак Найсер дайсер плюс
    купила звичайно не в телемагазині і не за їхньою захмарною, я вважаю, ціною, а за 120 грн. приблизно, у звичайному магазині коло свого дому. Хочу написати свої враження.
    При детальному розгляді отих усіх насадок Найсер справляє враження дешевого китайського барахольця. Ножі виймаються із докладанням невеликих але зусиль, мають місце невеликі фабричні дефекти, як то заусениці, нерівності, які на фірмових речах звичайно не зустрінеш. Проте, не зважаючи на такі дрібні недосконалості, ріже різак справді добре і швидко.
    Купила в основному через порізку кубиками, так як мій комбайн кубиками не ріже, а міняти зарази цього комбайн не хочу, бо звикла до нього.
    Різаком в загальному я задоволена, своїх грошей (100грн.+) він вартує сповна.
    Тепер у мене в зупі ідеальні кубики, ріжеться сира картопля на ньому швидко та безпроблемно, але треба її спершу все-ж порізати широкими кільцями, на палець товщиною. На смаження теж ріже чудову соломку більшу або меншу, але знову-ж, є такий твердий сорт картоплі, то він її різати не хоче взагалі.
    Класно ріже цибулю на смаження. Раніше цибулю різала на блендері в чаші, але найсер дає гарні сумжечки, ніби різали ножем, а не безформену масу, як блендер.
    Моркву сиру найсер не ріже, вона для нього затверда. Варену - без проблем. Гриби, перець, всі варені овочі, яйця, сир на салат, яблука на пиріг чи дольками - без проблем. Помідори ми їмо тільки українські, то ще не було сезону щоб спробувати, але мало-б різати теж добре.
    Терка непогана, але у мене була бракована - не ставала на місце як треба. Спершу я думала її просто викинути, але тепер тру на ній сир на піццу, вона дає трошки товстіший шар стружки, швидше на ній терти як на моїй ручній. Насадка для капусти не якісна, не знаю що на ній можна порізати, вона просто тупа і для нарізки не годиться. Чи може це так мені пощастило.
    Ще що відрізняється від реклами - те що при порізці воно дає хлопок пласмаса об пластмасу, який на рекламному роліку майстерно затерли, і виглядає ніби воно одним дотиком руки само ріже і ніякого хлопка немає.
    От коротко все. Якщо ще щось цікавить то питайте.

14. Vероніка

Vероніка Never give up

Хочу порадити такий девайс від Fackelmann - моментально ріже картоплю рівними брусочками, якраз для фритюру і смаження (вчора муж забацав таку картопельку з шпондером, грибочками і цибулькою, м-м!). Якісний метал, міцний каркас, зроблено дуже добротно.

15. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

а де купили?..

16. Vероніка

Vероніка Never give up

Мама купила пару років тому в звичайному госп. магазині, але інколи трапляється в неті.

17. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

а що він ще робить?

не важко, якщо брати відповідну товщину тіста. відрізаєте шматок товщиною до 1 см і спочатку розкатуєте на найбільшій ширині валиків, а потім зменшуєте. мені розкатування на машинці і руками взагалі в порівняння не йде.

18. Рибка

Рибка Well-Known Member

Пару років тому в Метро купляли сковорідку, то до нього подарунком йшла ця різка.
    Користувались часто, зараз лежить... як і решта причандалів: перший рік-два активно, потім десь-колись (може, то тільки в мене так).
    Може, й зараз в Метро є... та фірма там продається. Тоді вони окремо коштували щось 35 грн.

19. Irysochka

Irysochka Well-Known Member

Дуже люблю різного роду прибамбасики на кухні, які спрощують побут -от читаю темку іпросто в захваті від багатьох девайсів. Похвалюся і своїм гребінець для нарізки цибулі фірми Fackelmann

швидко і головне, дрібненько можна нарізати цибульку.

---------- Додано в 14:38 ---------- Попередній допис був написаний в 14:33 ----------

При роботі з часником і не тільки
    користуюся шинковкою для часнику: і шинкує, і натираю дрібненько часник

Останнє редагування: 14 Квітень 2014
  20. Irysochka

Irysochka Well-Known Member

Отримала в подарунок сіточку-ковпак на тарілку - на вихідних на природі спробувала: різні букашки до продуктів не долітають + є захист від нашого кота