Наші досягнення першого року

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем levandivka, 25 Січень 2010.

1. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Відповідь: Наші досягнення першого року

Так нам 7.5 місяців і ми встаєм самі і ходимо біля опори, сідаємо самі і сидимо, хоча повзати подобається значно більше)). За останній тиждень ми стали зубаті і маємо 2 зуба. А ще любимо співати та гудіти як пральна машина).

2. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

І я трошки похвалюсь своєю розумничкою))
    Видаєм різноманітні звуки цілими днями, словниковий запас поповнився першими складами "Де ти?", "ку-ку". Практично щогодини не забуває "телефонувати" татку з будь-яких підручних матеріалів, особливо взуття - приклала до вуха і "Ало, тятя". Така сміхота)) Вже цілком свідомо на привіт чи па-па махає ручкою, показує "яка велика".
    Стоїть сама без підтримки і попри те, що тримається як реп"ях опори, зробила вчора перший крочок. Це ще не зовсім хода, але маєм надію, що в найближчий час приєднаємся до ходячих вихвалялок))):girl_claping:

---------- Додано в 16:56 ---------- Попередній допис був написаний в 16:51 ----------

ой, як я могла забути яка вона в нас улеслива. Кохі-кохі вранці і ввечері, цьом-мамі, цьом-татові :kiss: дуже любить ту справу.

3. Gudz

Gudz New Member

А наш Котик вчора відпустився і зробив 3-4 кроки до мами, а потім до татка:girl_tender: така смішна фізіономія була,словами не передати... боявся але сам відпускався і йшов туди-назад по черзі:girl_haha::girl_claping:

4. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

От і ми доросли до року.

Кілька днів тому вичавили з боєм третій зубчик, але, скоріше за все, лізе 4ий, бо капризує, спить дуже неспокійно. Спить малявочка досі з нами. Говорить "мама", "тата", "баба", "кака":girl_blum:, багато співає. Сама себе розгойдує на конику. Ходить з мамою за ручку, але часом може і саменька кілька кроків зробити, як настрій є, а повзає - як швидкісний потяг. Одного разу я її застукала на дивані, хоча лишала на підлозі (але як вилазила - не бачила). Кривляється, повторює гримаси за мамою і татом, зрідка за бабами. Їсть, як пташечка... Любить погризти огірок, твердий сир. Зате циці - багато і часто, і в різних позах, і вверх ногами, частенько молочко і носом біжить.
    Загалом, дитина дружелюбна, хоча, як бачить когось незнайомого, то перших півгодини розглядає з обличчям філософа, а вже потім - мир, дружба, жуйка:girl_wink:
    Ще доця любить їздити в ерго (як і мама:girl_claping:).
    З тиждень тому остаточно перейшла на одноразовий сон, бо до того місяці 2 було незрозуміло, скільки і коли спатиме.
    Освоїла гру "ку-ку", ховається в книжку-пищалку, потім виглядає з неї і регоче:girl_wink:
    Зараз так всього і не згадаєш, що ця малявка вміє.
    Буду банальною: рік пролетів дуже швидко, аж не віриться.

5. La esposa

La esposa Moderator

Нам сьогодні 3,5 місяці.
    Перевертаємось з пузяки на спинку і навпаки, несміливо повземо (тільки назад), регочемо, смокчемо ліву ногу, крутимо власні вуха)))
    а ще активно розглядаємо іграшки, бавимося і тягнемо до ротика все, що попаде до ручок-загребучок))

6. Shamna

Shamna Мамуся

В Анічки сьогодні з’явився перший зубчик :girl_claping:

7. Gybka Bob

Gybka Bob Member

А наша донечка на кінець 7 місяця сидить, повзає назад, гарненько відкриває ротика, коли підношу до неї ложечку з їжею, хоча ніяка їжа не є така добра, як мамине молочко. Тому з прикормом в нас туго! Ага! Забула, що ми цього місяця стали власниками підгузників Еко пупсів, тому маєм забавку: бігаємо на горшок)) звісно несвідомо ще, але вчимось!
    Ще мама може тепер а інтернеті трохи посидіти з чашечкою кавусі, бо ляля чемно сидить і бавиться іграшками (до того інтересу до них не було)

8. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Маркіяну 5 місяців. Майже повзає, але при тому випрямляє ноги в колінах і дупцю догори піднімає - дуже смішно :) Бере іграшки, які ще часто падають, тоді нервується страшно. Сміється до дітей. Любить спостерігати за голубами, менше за собаками.

9. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

І нашій Нусі вчора було 5 :) перевертаємось зі спинки на животик і назад, повзаєм на спині (точніше відштовхується сильно ногами і скаче, моя жабуся :)), плазуємо на животику, смокчемо і жуємо все, що можемо, і дуже нервуємось якщо щось велике і не вміщається до бузі, і страшенно почала щипатись :)

10. oksumoron

oksumoron Active Member

Нам також вже 5, і щипатись ми також любимо, особливо, коли мама нахиляється занадто близько!
    Дуже любимо спати на бочку і лежати на животику, відштовхуючись і брикаючись!
    До рота беремо все, а якщо немає чогось під рукою, то пробує вкусити мене за плече!
    Дуже гарно піднімає голову догори, як тільки чує мій голос, і сміється! А ще багато розмовляє і будить мене довгими діалогами зранку!

11. Багіра

Багіра Well-Known Member

в нас з найбільших досягнень то дуже вольовий і своєрідний характер:) повторювати за дорослими чи робити що попросять не бажає))
    трошки тосяв маминими руцями, бо вони голосно плескають, своїми ні ні, навіть мама не пробуй))
    ще бере мамин пальчик і тисне на якусь кнопку, бо самому не так цікаво тиснути)
    останнім часом ще почав міцно стискати кулаки і напружуватися весь, видно коли щось недогода)
    ну і ще в нс фішка переходити з рук на руки по всіх дорослих що є в кімнаті)
    соромиться мягкої іграшки, великого ведмедика, особливо коли той грає свою мелодію, ну і любить торкатися його "шерсті" і ще волосся не дуже короткопострижених мужчин, пухнасте таке)))
    вміє показувати що хоче цицю, але вже в мами на руках

12. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

вміємо робити "привіт-привіт" і па-па:) робимо тосі-тосі як попросити і коли тішимося також тосяємо в долоньки. ганяє рачки як метеорит. постійно встає біля будь-якої опори. стидається і тулиться до мами при незнайомих. ну і про цицю тут вище писали - знаємо де є і вміємо дістатися:girl_haha:

13. Pyshunka

Pyshunka Well-Known Member

Мому синочку вже 9 місяців. Ми вже вміємобіля опори самі ставати,
    по ліжичку ходимо в кругову, а сьогодні з серйозним личком відпустився від поручнів і десь 2 сек. сам стояв. Ну звичайно це ще нестоїть повністюсам але в мене радості було безмеж :D вже "гоморимо" мама, баба але ще не осознано. Самі сидемо і повзаємо, але більше любимотьопати в ходунках або тримаючись за пальчики ;)

14. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Ранок почався з гуркоту. Малий на балконі взяв довгу палицю і впевнено намагався просунути її в двері. Кличу чоловіка, питаю чому не дивиться за дитиною. Лице кірпічом і здивовані очі. Виявляється мій жук проснувся(спав біля мене) і сам зліз з ліжка. Тож гонорово записуємо в наші досягнення! :)
    А ще сьогодні мій пташок зробив 13 самостійний кроків! Так-так, поки ми їх ше рахуємо, а буквально вчора було 5. Тож ми ростемо, розвиваємось, і твердо рухаємось вперед до нових звершень :)

15. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

А ми вже досить активно ходимо біля опори, злазимо з дивана і на диван, бавимся в догоняйка. Як то швидко ростуть дітки :girl_in_dreams:

16. katysik

katysik Well-Known Member

І ми вчора зробили 5 самостійних маленьких крочків, скільки то було радості у мами з татом, ну і у дитиини звісно :) Можливо на свій 1ий день народження вже було саменькі топати :girl_in_dreams:
    А ще, сьогодні вперше ми провели татка на роботу не тільки махаючи ручкою па-па, а й сказали гарно "Па-па", татко пішов на роботу, сповнений позитивними емоціями! ))

17. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

І ми туди ж: Дарця кілька днів тому теж почала пробувати відпускатись від опори і робити перші спроби йти самостійно. Виходить, але наразі ще боїться, тому без зайвої потреби опору не відпускає (ну і повзти все одно швидше). Ну і маємо вже аж 6 зубів. А ще з такого мамського і для мене нового (бо моя старша дитина всяких там цьомків-бомків і обіймів не признає) - з ангельським виразом обличчя робить "моя-моя", і коли просять, і коли не просять :girl_in_love:

18. Shamna

Shamna Мамуся

Забігалася і забула відписатися, через 3 дні після першого прорізався наш 2-й зубчик. Не дуже їх хоче показувати, але як засміється чудово все видно :)

19. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

А нам поки 2 міс, але ми вже так чітко гукаємо, так "агу" - це мамине улюблене, і сміється голосно - це татове улюблене. А вчора поклали в ліжечко і включили мобіль, то так цікаво, з великими очима спостерігав за іграшками, які крутилися!

20. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а моя Софця вже дуже добре перевертається на животик, а тоді починає звиватись як зміючка, піднімаючи дупцю догори, і таким чином повзе назад:girl_haha:
    улюблені слова "блє", "бля":)
    багато усміхається, і голосно регоче коли її хтось зацьомує.
    а також дуже міцно стоїть на ногах, і дуже то любить.
    сідає з положення напівлежачи, але сівши - кудись падає, ще не тримають мязики:)