Наші досягнення першого року

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем levandivka, 25 Січень 2010.

1. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Відповідь: Наші досягнення першого року

Нам вже 8 місяців:girl_tender:
    Владюха вже не те що ходить - бігає біля опори, навчився ставати навшпиньки, дотягується до столу і скидає з нього все до чого дістає. Іноді "нахабніє" і вже пробує стояти ні за що не тримаючись :girl_crazy:
    Страшенно радіє коли бачить надворі котів чи собак - кричить "кай-гай" і вистрибує з возика так що здається вже би біг їх доганяти. Ще мій малий музикант вже вміє дмухати в дудку і перебирати пальцями струни на гітарі, при тому може ще й наспівувати щось :girl_smile: А ще почав забирати в мене ложку і сам доносити її собі до рота
    Тільки от "зубастих" досягнень досі чекаємо :girl_sad:

2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

на вихідних Віруся сіла, і прокололись у нас 5й і 6й зуби.
    а ще маємо перше слово. Ясно, що не "мама" :) татко на сьомому небі

3. popelushka

popelushka Well-Known Member

В нас прорізався 5-й зубчик, от-от чекаємо на 6-й:) Вже міцно стоїмо біля опори, ходить сама по периметру свого ліжечка, інколи відпускається і може сама постояти. Розмовляє на своїй мові, на улюблені пісеньки реагує оплесками, чекаю дуже першого слова:girl_in_dreams:

4. katysik

katysik Well-Known Member

І у нас нове зубасте досягнення - тепер ми вже маємо аж 7 зубчиків :) Вміємо вже трошки говорити, а ще робимо пальчиком по губам бр-р-р-р і собі, і іншим :) А також сам навчився клацати язичком і показувати рибку :girl_smile: Смішний і такий солодкий!!!!

5. Raven

Raven Мама малятка

Доперло до дитя, що до цілі можна катулятись живіт-спина. От я і не помітила, коли ж то дитина до сміттєвого відра добралася.

6. Heureuse

Heureuse вірю...

за тиждень до півроку Матвійчик нарешті почав перевертатись. я чесно думала, що він не буде того робити, бо йому і просто лежати було цікаво :) але таки перевернувся і тепер катуляється по цілій підлозі)
    повзти ще йому не виходить, може тільки дупку догори підняти і зробити такий мостик або просто розхитуватись на животі, мотиляючи при цьому руками-ногами у всі сторони. виглядає дуже кумедно))
    все міцніше стоїть на ногах, тоді як сідати ще й близько не вміє. а вчора взагалі шокував мене- тримаю його на колінах, він тримається за ручку автокрісла, що стоїть на підлозі. беру малого щоб підняти, а він не відпускачи то крісло, піднімає його над землею і тримає ще секунд 5 :) ото силу має))
    а ще вчора вперше сказав "баба"! не знаю чи свідомо, але бабуся дуже тішилась :)

7. jMoondance

jMoondance Member

Станом на 7 місяців, в нас є 4 зубчика)) Правда добре ще не перевертається на живіт, зате коли притримати за ніжки сама сідає, деколи на четвереньки стає і розхитується)) страшно хоче ставати) бавимось у ку-ку. Я закриваю своє лице або ховаюсь, відкриваю або появляюсь і кажу ку-ку як нам смішно тоді стає))) аж заходимось. а ще сама починає бавитись. бере якусь тканинку закриває нею лице і потім відкриває і сміється))

8. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Ми сьогодні навчились правильно рачкувати, і тепер перестали шліфувати своїм животом підлогу :)
    А ще вміємо робити тосі-тосі, даємо всім па-па. Говоримо: мама, тата, баба, діді, дядя, ам. Коли жує щось смАчне, то махає головою і каже ням-ням. Вилазимо на диван(висунули ніби шуфляду, так ніби недорозклали диван, і він має такі "сходинки"), злазимо поки смішно, найчастіше просто звалюємось вниз. Навчився відкривати всі шуфляди і тумбочки, тепер мама складає по надцять раз на день. Ну але кому як не Солодкому прощається :)

9. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Ми завтра виписуємось з цієї темки, тому підведу підсумки, що моє щастя досягнуло до рочку.
    Сашко вже чудово ходить, лише частіше вимагає дати йому пальчика і водити. Видно з мамою або татом збоку чується впевненіше.
    Гарно пісяємо, какаємо на горщик, якщо мама не прогавить, бо сам ще не попроситься))
    Любить возити машинки під своє солодке "бррррр":)
    Все мавпує за дорослими! Ходить по хаті і всі поверхні тре салфетками, пилососом шурує килим)))) - допомагає мамі прибирати.
    Навчився копати м'яча, танцює тупочучи ніжками.
    А хитрун який! Як тільки мама змінює тон на суворий ( коли кусається, наприклад), одразу починає усміхатись заглядаючи в очі. Якщо сталева мама ще тримається при цьому, то лізе цілуватись:kiss::girl_tender::girl_in_love:
    Тут мама тане остаточно))
    Спокійно знаходить носики, ротики, очка у всіх людей та іграшок, тільки чомусь для цього діла любить взяти в руку мамин палець і ним показувати))
    Як всі діти, любить щоб з нього сміялись)) Дуже любить дути мамі в живіт, при цьому видаються пуркаючі звуки, які страшенно веселять синулю))) Регоче аж заходиться! Любить дуріти різними способами:)
    Взагалі досягнень маса, всіх не перелічу. Загалом стала розуміти, що в мене вже не немовлятко, а справжній солодкий-солодкий річний хлопчик:)
    Такий чудовий вік! Інколи дивлюсь на Сашка і просто не вірю, що то таке моє-моє-моє щастя розумне:)

10. Jane

Jane вєчно в бєгах...

За три дні до 8-місяцтва ми вже вміємо: носитись на карачках з шаленою швидкістю, вставати і пересуватись вздовж поверхней, показувати "тосі-тосі", "великий", майже навчилися робити "па-па", кажемо "ба-ба-ба", "ва-ва-ва", іноді "па-па-па" ("ма-ма" - тільки коли плачемо). Мружимо оченята, коли задоволені або ж підлизуємося до мами, вміємо капризувати "на публіку". Деколи получається відпустити руки і пару секунд постояти, не тримаючись. Вміємо відкривати шуфляди та шкафчики, вже "пилососимо" підлогу, тобто якщо щось знайдемо - пробуємо все з"їсти. Нямаємо потрошки гречку, картоплю, інші гарніри, пробували м"яско, топчемо полуницю та суницю, пробували чорницю (в лісі). Того всього зовсім трошки, щоби не казали, що даю "не те" :)

11. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Моя кохана донечка почала повзати:girl_claping: Яка ж вона в мене молодчинка!!! Так старалася, крехкотіла, не вдавалося, але вона змогла! Я пишаюся нею!

А як вона солодко мамає! Слухала б і слухала.
    Рівно у 8 місяців сама сіла і почала плескати. Ніби сама зрозуміла, що вона зробила.
    Але досі ми беззубі :)

Останні два тижні в нас дууже насичені досягненнями донечки. Люблю її безмежно :girl_in_love:

12. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Моя донечка теж так робить! Така сміхота :)))

13. jMoondance

jMoondance Member

А ми сьогодні самостійно за допомогою бильця на ліжку встали і стояли))) я щось так підозрюю, що ми швидше підем ніж поповзем:girl_claping:

14. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

таке саме в нас, то так кумедно )
    а я маю похвалитися - наш синочок вміє сам стати на ніжки без опори, спочатку якось так спритно навприсядки, а тоді піднімається і стає на рівні ноги ) біля опори йому вже не цікаво ходити, мабуть скоро наважиться рушити з місця )

15. Shamna

Shamna Мамуся

Нам сьогодні 6 місяців. І станом на сьогодні ми вже самі сідаємо, але то ще залежить від настрою, коли ніхто не дивиться, то сідає, а коли спостерігають щось не дуже хоче. А ще міцно стоїмо з підтримкою.

16. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Моя дитина сказала перше слово. І то не мама, не тато і не баба. :girl_smile: В нас то слово «собака». І то не жарт. Влад "тащиться" від котів-собак, а в нас вдома є величезна іграшкова собака, яка більшість часу лежить на шафі зверху. І от моє дитя дивиться на неї, тягне руки, посміхається і каже то «бабака» то «кабака», дуже старається сказати правильно, і нервується що не може сказати букву «с». І так він називає виключно собак (справжніх теж), і то при тому що живої собаки чи кота в нас вдома немає. Отаке буває .:scratch_one-s_head:
    Ні, так просто він ба-ба-букає, макає, мукає і тя-тякає цілими днями, а так щоб осмислено глянути на мене чи чоловіка і сказати «мама» чи "тато"- ні. То як в анекдоті "а навіщо вас кликати, якщо ви самі приходите?". :girl_blum:
    А ще котів називає «катька» (то кицька), а всім дітям каже «кака» (то в нього такий комплімент). Так що Влад «не піддається дрессурі» і говорить що завгодно, аби не те що просять :girl_smile:

17. Amarillis

Amarillis New Member

А нам сьогодні рік, і ми пішли, перші маленькі крочки) аж не віриться))

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

18. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

І ми нарешті потопали саменькі:) Ура-ура!:)

Надіслано від мого GSmart Aku A1, використовуючи Tapatalk

19. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Ми вже бігаємо теж самі, за тиждень до дня народження ввечері пустився ліжка і пішов по всіх кімнатах, при тому така нереальна радість на личку, що важко передати. Тепер вже ганяємо по повній)))

20. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

за один день Вуця поповзла на животику і сіла повністю сама, а ще каже "баба"